Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sam negde pročitao da prihvataju. Ali sada mi je bitnije da pokušam nekako da ukapiram šta je koja šifra, model i kada šta i zašto upisujem?

Pozovi 063/9005 Mislim da će ti oni najbolje objasniti.
Besplatan je poziv iz Telenor mreže.

Overiš u banci odštampani izvod transakcije, onda prihvataju. Ali ti je to skoro isto kao da si otišao i uplatio u banci :)

Osim što tb nema klasične poslovnice (?), a ne znam da li u "telefonskim" poslovnicama to izdaju.

Osim što tb nema klasične poslovnice (?), a ne znam da li u "telefonskim" poslovnicama to izdaju.
^ Ne izdaju. Izdaju overenu potvrdu samo u jedinoj poslovnici - Airport City i ova potvrda košta 400din. Kao što svi rekoše, plati u pošti. [emoji5]

Nekome su besplatno izdali potvrdu bas zbog drzavnih.

Nemojte 289 za drzavna placanja. Ima sifra za njih. Aki ne stoji bas 289 koristite onu koja pise.

Zar nije online uplatnica u koloru sa sve ljubicastim pecatom? Izrezi je i odnesi :)

Povoljniji kurs je rezervisan za klijente banke. Dakle ako se već niste identifikovali karticom nije očekivano da vas prepozna skeniranjem oka :).
Колико сам ја схватио повољни курс важи само у онлајн мјењачници(моб.,рачунар...)а на банкомату је тај неповољнији курс,као и да мјењачницу путем банкомата могу користити само клијенти банке.Молио бих да неко појасни ко је мијењао на банкомату и ко има искуства.:)

Odštampajte uplatnicu u boji i takva prolazi

Probao si?
Ja ti tvrdim da ce ga sluzbenica smarati, videce da je uplatnica nije "obicna" i da pecat nije pravi nego i stampan i smorice ga, jedva cekaju nekog da vrate :)
sad ako imas vremena da se akas sa njima, slobodno..

Poslednja izmena:
Vrlo moguce. U drzavnim sluzbama su bas bas zaostali ali uz to su neprijatni, cak i bezobrazni :)

Ma nije bitna uplata za vozacku. To treba da placam sada pa sam hteo da pocnem od necega. Nisam znao da je takva situacija. Platicu u posti, to je najmanji problem. Pitao sam vise zbog toga sto ne znam kada nesto placam, a nije navedena sifra placanja, sta treba da uzmem kao sifru placanja i sta da stavim pod model, opet ako nije navedeno, kao sto recimo nije navedeno u ovom primeru uplatnice za vozacku koji sam naveo. Ok, znam da to ne prolazi za vozacku, ali cisto hipoteticki me interesuje.

Nemojte 289 za drzavna placanja. Ima sifra za njih. Aki ne stoji bas 289 koristite onu koja pise.

Koja je sifra za drzavna placanja?

I jos jedno pitanje. Da li se racuni za komunalije mogu placati na ovaj nacin i da li je odstampana uplatnica dovoljan dokaz, ako negde nesto nije leglo i slicno sto se desava kod nas redovno?

^ do daljeg zapamti da sve sa homebankinga i ebankinga i mbankinga plaćaš sa 289, osim poreza i olakšao si sebi život.

Занимљиво је да је једна шифра на папирној уплатници(нпр. порез на имовину)а да та шифра не постоји кад се плаћа онлајн тј. друга је шифра.(Комерцијална)

Занимљиво је да је једна шифра на папирној уплатници(нпр. порез на имовину)а да та шифра не постоји кад се плаћа онлајн тј. друга је шифра.(Комерцијална)
1xx su šifre za plaćanje na šalteru, 2xx šifre za elektronsko plaćanje, zato nećeš videti ni u jednom e-bankingu šifru koja počinje sa 1.

Zar nije online uplatnica u koloru sa sve ljubicastim pecatom? Izrezi je i odnesi :)
Jeste, sve sa tekstom, parafraziram, "ovaj dokument ne može se koristiti kao dokaz potvrde plaćanja". Pogledajte PDF.

Vezano za šifru za online porez na imovinu (jedina druga bitna sem 289), treba zapamtiti samo ovo (zapišite, zaboravicete):

Šifra je 253, pri čemu je obaveno i unošenje modela 97 i poziva na broj.

Da, za porez i još poneke stvari za 840 račune šifra je 253.
Mada nije problem, ako se ubaci neka druga, trebalo bi da vrati odmah da se to ispravi na 253.

Nijedna konkretna, jedna je za poreze i doprinose, ali za druge proveri koja stoji na uplatnici primeru. Mozda jeste 289 negde. Ali kazem proveri, jer ako pogresis kod, zeznes sebe.

I jos jedno pitanje. Da li se racuni za komunalije mogu placati na ovaj nacin i da li je odstampana uplatnica dovoljan dokaz, ako negde nesto nije leglo i slicno sto se desava kod nas redovno?
Da. Njima nije bitno toliko da imaju original uplatnicu, vec da imaju referencu po kojoj ce moci da udju u trag.
Ako bas zatreba, ti mozes i traziti i uverenje.

Ali iz normalnih banaka, bez greske korisnika, nema problema za knjizenje u velikim firmama nasumicno.

Nije samo do Komercijalne, to je za neke sifre tipicno. Recimo 266 zvanicno postoji, ali ne treba da se koristi, vec 290.

Jeste, sve sa tekstom, parafraziram, "ovaj dokument ne može se koristiti kao dokaz potvrde plaćanja". Pogledajte PDF.

To piše na potvrdi o primljenom nalogu kada ga tek izdaš i on bude na čekanju. Kada se nalog realizuje dobijaš potvrdu o realizovanom nalogu koji se koristi kao dokaz plaćanja.

^ Hvala veliko! :)

Ovo nisam znao! Zaista je tako, piše "Ovaj dokument je važeći sa skeniranim pečatom i potpisom odgovornog lica Telenor banke"!

Nakon transakcije, dok nije izvršena, lako se nađe opcija da se skine PDF i tu sam video onaj tekst koji sam gore citirao, da nije dokaz plaćanja. Za ovo se ide na transakciju pa opcija Potvrda email-om i na email stigne PDF, dakle drugačiji princip i stvarno to nisam znao.

I ovo ne može da prođe na šalteru MUP-a za vozačku, ličnu, pasoš? :wall:

Verovatno ne, nažalost :(

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ma nekome je Telenor bas poslao ili u obicnoj Telenor poslovnici izdao potvrdu za drzavni organ bas, besplatno :) Ne mogu da se setim kome :)

MUP ne priznaje crno-bele, samo u boji. Za ostale državne službe ne znam. Infostan, EPS, kablovska i ostali prihvataju i crno-bele.

^ do daljeg zapamti da sve sa homebankinga i ebankinga i mbankinga plaćaš sa 289, osim poreza i olakšao si sebi život.

A zasto 289? Ja obicno stavim 220 ili 221 i nikad mi niko nije pravio problem ni u TB, RB, Erste..

Nece banka praviti problem, ali moze doci do pogresnog knjizenja kod primaoca.

221 i 289 nisu nesto posebne sifre, "prodaja" i "ostale transakcije", pa te dve tesko da bi neko i proveravao.

Ali 24x (plate/akontacije za sluzbeni i slicno) i 25x (porezi/doprinosi) nemojte mesati sa 289/290.

Gde trcis pred rudu, kolega je objasnio :)
Nisam, citirao sam tekst sa PDF-a pre nego što je izvršen, a kad je izvršen onda u novom PDF-u stoji "Ovaj dokument je važeći sa skeniranim pečatom i potpisom odgovornog lica Telenor banke"! E sad to da za MUP mora u boji kako kaže kolega -- prvi put čujem! Koja banka/pošta još u boji štampa priznanice? :sceptic:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno