Da se razumemo, imati toliko uplata na racun i isplata nista cudno, ali drzati toliko na racunu je drugo
Da, Platinum kartice bi trebale biti ako vec imaju toliki
kreditni limit, Gold ide do 10.000 EUR (obicno).
Ja iskreno kreditne nikada nisam voleo kao kreditne, samo zbog kupovine na netu sam ih prvi put uzeo (nisam ni znao da moze debitna Visa Electron tada), a imam samo jednu pravu kreditnu (Intesin Master, veza na Magnifica racun, posto mi je besplatna, kao i racun - da se placa, sekao bi je).
U drugim zemljama postoje i pravi razlozi za kreditne, tipa stalni (24/7/365) popusti i do 50% u nekim radnjama, pogotovu za razne parkove, predstave, ulaznice za sve i svasta, ali u proizvode tehnike cak.
Plus Priority Pass i za obicne kartice (kod nas nude uz Platinum Visu, posto Master nisam nasao da neko izdaje jace od Gold ovde) i neke promocije kod raznih aviokompanija.
Kod nas nesto najblize tome je zavitlancija od Sberbank SuperKartice, koja daje WOW nista bez barem 30.000 mesecno u Idea/Merkatoru
No, meni prebacivali sto sam pljuvao Telenor Banku posto ne moze preko 1.000.000 mesecno da se isplati (sve isplate zajedno) na bankomatim. Jedino moze u Airport City-u nakon najave. A eto, ti bi sizeo isto