Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je 25 din jedini trošak za dinarske transfere , bez dodatnih procenata.

Ima li kakva fora da se promeni jezik aplikacije na srpski, ako je engleski na telefonu?

Poslednja izmena:
Moze, kroz podesavanja.

Limit je 600.000 ili 1.000.000 po transakciji, 25RSD provizija.

@alfa, probao sam kroz podešavanja, koji god jezik izaberem, ostaje engleski, dok je sistem podešen na engleski.

Kada promenim jezik sistema na srpski, tada mogu promeniti i jezik Telenor aplikacije na srpski.

Nije da mi mnogo smeta, ali mi je nejasno šta je razlog za to.

A Intesa mobi mi je nešto na engleskom, a nešto na srpskom jeziku

Sve ovo na telefonu...

Poslednja izmena:
Meni su svi telefoni na engleskom bili i mogao sam na srpski da prebacim.
U stvari evo na srpkom mi je app trenutno (iskreno me neki prevodi tangiraju, nisu bas... logicni/tacni pa zato)

Rešio se sam od sebe problem sa izborom jezika aplikacije.

Par puta sam menjao jezik Android sistema sa engleskog na srpski i obrnuto i to je to, posle toga se Telenor banka aplikacija otvara na srpskom....

Meni je fon iskljucivo na engleskom nikada na srpskom i pored toga TB aplikacija je na srpskom tako je namestena po defaultu, i sve je normalno.
Nije mi jasno zasto ti imas problem ako ti je engleski namesten na fonu?

Ne znam šta je razlog, važno je da sada sve radi kako treba.

Kada sam instalirao TB aplikaciju,
bilo je čekirano da je jezik srpski, ali je sve bilo na engleskom, a kada sam par puta promenio jezik Android sistema sa engleskog na srpski i obrnuto sve je kako treba.

Da i bas sam se iznenadio video sam pre 5 sati.

Na konto kartice i meni je krenula da se guli plastika. Meni se desio neviđeni peh pa sam ispljuvao banku samo tako.
Naime prebacim pare sa štednog na tekući i dobijem grešku obratite se banci. Rekoh da probam sutra. Kad sutra isto. Ondak uzmem ženinu karticu koja je ovlašćena na mene i isto se dešava i sa njenom karticom, dok mi ebanking radi normalno. A nakon svega mi crkne čip na mojoj kartici pa kartica ne prolazi ni na pos terminalima. Naravno korisnički ne možeš dobiti ni u ludilu, u poslovnici ne mogu ništa da urade, a ja jurim dedinu tandžaru da im uletim u stilu Jockera u banku i da nekog odrobijam. Na kraju je proradila ženina kartica digoh sve pare, a ako želim da i dalje budem korisnik TB moram da platim 500 dinara za novu karticu iako joj ništa nisam radio, sem što sam planirao da je prinesem Moloch-u kao žrtvu.

I još jedna stvar, bankomat cepa pare. Ubacih 36000, uzetih iz intese, sve uredno cele novčanice, i bankomat izbaci 4, od kojih 3 nemaju ćošak (pojeden) i sve 4 pocepane po sredini....

Po meni sad imaju više problema nego kad su počinjali....

Hmm,ja mislio da je nesto do mene to bilo ove nedelje, nije htelo da mi radi placanje i prenos sa racuna u appu, izbacivao je tu gresku. Preko sajta je radilo.

Mnogo bolje radi sada, bez onog iritirajuceg cekanja.

Meni aplikacija na 4.2 ne radi vec mesecima, i nisu uspeli da je poprave :)

Uglavnom sam se i odvikao od gledanja preko nje, ili komp ili mobilni browser (posto jelte ne radi)

Ali samim tim nisam imao nekih vecih problema :)

^imam druge kartice koje arčim non stop ali ni jedna nije kao ova o kojoj sam pisao - Telenor banka - kartica uzeta prošle godine i korišćena sporadično i vrlo malo. Sva se ljušti.
Moja koju sam uzeo ranije kao nova.
Biće da su im kartičari uvaljivali loše serije, ali je suludo da to naplaćuju korisnicima

Mislim da se sve kartice rade u Zavodu za izradu novčanica na Topčideru?

Uglavnom sam se i odvikao od gledanja preko nje, ili komp ili mobilni browser (posto jelte ne radi)

Isti slucaj samo 4.4.4
Nikada nisam uspeo da poteram aplikaciju, cak ni gp nenudi, kaze neodgovara za moj tel, probao i apk samostalno, nece da instalira.

Poslednja izmena:
Cuo sam par puta da se rade u ZIN (ne mogu da se setim gde i od koga). Jednom prilikom sam od Intese dobio karticu od danas za sutra ujutru (ujutru odmah nakon otvaranja poslovnice), tesko da bi to stiglo iz HR ili Italije. Pre neki dan sam zvao TB u vezi zamene kartice, operater mi je u razgovoru napomenuo da se rade u Zavodu.

Poslednja izmena:
Pa to je super, najvise me je nerviralo sto se ceka za kartice, i moraju da se radi vani...

Ma ja sam bio cekao preko 2 nedelje. Bili zaboravili da urade. Onda sam "poludeo" :), pa me zvali i rekli da ce me ujutru cekati u poslovnici u Kolarčevoj.
Inace, operater iz TB mi je rekao da bi novu karticu čekao oko 10 dana...

Moje obe kartice izgledaju isto kao i prvog dana. A obe se koriste svakodnevno.

Mnogo bolje radi sada, bez onog iritirajuceg cekanja.

Misliš na podizanje aplikacije ili čekanje na logovanje posle unosa pina? Jer ako je ovo drugo pre poslednja 2 update-a je radilo brže, a sad ne vidim neku razliku u odnosu na predhodni.

Ja imam 4.2 od prvog dana kada je izasla prosle godine do dana danasnjeg sa svim updateima radi.
To je nesto do tvog fona a ne do 4.2

Ljudi sta vi koristite ( koji fon) kada pominjete 4.2 :-D

Poslednja izmena:
Misliš na podizanje aplikacije ili čekanje na logovanje posle unosa pina? Jer ako je ovo drugo pre poslednja 2 update-a je radilo brže, a sad ne vidim neku razliku u odnosu na predhodni.
Mislim na logovanje, za pretprosli se ne secam (verujem da si u pravu), ali prošli je imao taj idle i u odnosu na prosli apdejt radi brze.

Ljudi sta vi koristite ( koji fon) kada pominjete 4.2 :-D

Imam vec sada stari LG e460 (L5 2) :)
U sustini sve hocu da ga promenim, ali mi sav posao zavrsava, pa mi je "zao" da ga menjam kad mi sve radi. Skoro sve sem tb banka aplikacije, radi i ona do momenta dok ne udjem u neku opciju i onda pukne :)

Ali sam se vec navikao preko browsera da radim, kao i na kompu za druge stvari vezane za TB, tako da mi je skroz ok.

Inace meni je kartica stara oko godinu dana, ista kao prvog dana i nije pohabana, koristi se umereno sto bankomat sto placanje ovako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno