dobio sam poruku na sajtu banke u inbox da mi je kartica polata danas vreme slanja je 10.45 danas prepodne kada bi posta trebalo da mi to ubaci u sanduce.kada je neko dobio poruku u inbox posle kog vremena mu je posta ubacila u sanduce hvala.
Upravo dovrsis otvaranje racuna u poslovnici. Dobih i solju..
Ne znam zašto smatraš da su usluge "Plati na mobilni, plati na email" pranje novca? Svakako će svako morati da identifikuje kad preuzima novac, kao kod "postnet" usluge npr.
Moze i na salter ali tek kada prvo legne na tekuci racun.Ma moze i na salter, PostNet radi tako godinama...
A prica o pranju novca u Srbiji je tek haos, pa *** ovde se za godinu dana "opere" koliko u nekom EU/USA milionskom gradu za jedno popodne.
To kao i fama o pranju novca pomocu bitcoin-a, teska glupost
@zost
Da li si procitao kako funkcionisu usluge plati na mobilni, plati na email?
Nema nikakve potrebe otvaranja telenorbanka racuna, primalac prima novac na svoj tekući račun legalnim putevima novca.
A ti si neki bankar koji radi u nekoj drugoj banci pa ti sad krivo sto se vi niste setili toga a nije ti ni bas najjasnije kako radi? :eyebrows:
Kakve crne usluge banke/poste, to je najobicniji prenos s racuna na racun, a troskove je platio uplatilac (ako ima starter paket, ako ima progresiv onda je free)
Pa poenta je da svi imaju telenor racun u nasoj drzavi i vezan broj za njega, i onda nema problema![]()
Nisam probao uslugu, ni platio na mail ni plati na mob, tako da za sada imam i ja samo ono sto sam od banke cuo. Dakle dobices mail/sms sa uputstvom, odes na link, uneses podatke, izmedju ostalog i broj svog racuna i pare ti budu uplacene. Verujem da je dokaz da si to ti, pristup mail-u i fizicki pristup telefonu jer verujem da se kao i za ebank salju jednokratni kodovi. E sad sta se desava ako Pera Peric nigde nema racun, ne znam, ide u Telenor banku?
Sto se tice zakona i svega oko toga, takodje nemam konkretne informacije no cisto logicki razmisljam tj verujem da oko toga nema problema. Najveci problem imaju sa otvaranjem racuna gde moras fizicki da odes da potpises ugovor a ne mozes online recimo sa LK sa sertifikatom, tako da ako je to ostalo tako jer drugacije zakonski nije moglo verujem da bi i ovde negde zapelo, kako nije cenim da je sve ok. No videcemo kako sve to ide kad neko proba...
Ocigledno zost prica napamet o email adresama, salterima.. Usput flejmujuci temu.
Već smo rekli, nigde toga nema, samo sa racuna posiljaoca na racun primaoca![]()
Ako delis adresu sa nekim onda i treba da te pokrade. Ako vec pricamo o sci-fi slucajevima teorije zavere. Podrazumeva se da tvoj telefon koristis ti itd. Uz odredjenu vestinu cu da ti ukradem pristupne podatke za ebank kod bilo koje banke i sta cemo onda? Imam pristup tvom novcu i uplaticu ga Osami Bin Ladenu u Srbiji? To nema veze sa ozbiljnoscu banke vec sa klijentom koji mora elementralno znanje o zastiti da ima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari