Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kurs valuta u menjačnici zavisi od paketa koji imaš. Skuplji paket - bolji kurs.

Uvek ćeš preko MC dobiti najbolji kurs, na AliExpress-u kupuj u dolarima (koje MC konvertuje), na evropskim sajtovima u evrima i -- imaš najbolji srednji kurs. :)

Mobi banka baš kao da želi da otera klijente. Sad čujem da su za odobravanje "dozvoljenog minusa" postavili uslove: 3 primljene plate kod tekućeg poslodavca i da ugovor važi još 7 meseci.
Ja kod njih nemam dozvoljeni minus, ni kreditnu karticu, ali sećam se pre par godina da su bili uslovi da se daje posle 3 primljene plate i da ugovor traje još 3 meseca.
Ne znam kako je kod ostalih banaka, ali ne valja im ovo...

čude me ti (pred)uslovi za dozvoljeni minus, jer je to bankama omiljeni kreditni proizvod - kod njega deru s kamatama, sve u 16...

Kurs valuta u menjačnici zavisi od paketa koji imaš. Skuplji paket - bolji kurs.

Uvek ćeš preko MC dobiti najbolji kurs, na AliExpress-u kupuj u dolarima (koje MC konvertuje), na evropskim sajtovima u evrima i -- imaš najbolji srednji kurs. :)
Imam progresiv, i kurs uopste nije kao sto je bio pre. Nadam se da ipak preko MC imam bolji kurs kada kupujem. Znam za kupovinu u odgovarajucim valutama.

nije zgoreg čitati mailove koji su bili poslati od strane banke nekad pre 2-3 meseca, tamo je sve već odavno objašnjeno i najavljeno

Za progresiv daleko gori kurs od danas cini mi se. A povoljniji kurs za onu akciju sjajan spoj, vise ne postoji ako dobro kapiram..... Bio je kurs 117,45/117,65 dugo vremena. Sada je 116,55/118,55. Videcemo kako ce naplatiti odrzavanje, tj da li ce ostati popust...

Odrzavanje dinarskog racuna naplaceno 200 dinara, a odrzavanje eur racuna 0,21€.
A jutros je kurs eura ponovo 117,45/117,65...

Poslednja izmena:
Meni naplatili 300 umesto 400 dinara za održavanje Progresiv+, čudno... A kurs evra jeste lošiji, dva dinara razlike, 116,55 i 118,55.

i isti slučaj kao kod intese diraju mi moje 0, skiuto 0,43e za odrzavanej devizne partije, ali i dalje necu otici od njih, to cu im oprostiti :D
Ipak mogu kad mi treba podici koliko mi treba.

Ista situacija, naplatili mi 300 dinara progresiv + umesto 400 dinara.

OKTOBAR 2021
Naplata naknade za Master Progresiv paket
31.10.2021
300,00 RSD

SEPTEMBAR 2021
30.09.2021
300,00 RSD

AVGUST 2021
31.08.2021

I kod mene skinuli 200 rsd + 0,21€
Kurs još noćas posle ponoći se "vratio" na 117,45 - 117,65 pošto sam probio limit od 3000€ po povoljnijem kursu za prošli mesec. 29og ovog meseca mi ističe UO za postpejd broj koji je uvezan u sjajan spoj, što će biti i kraj te sjajne promocije, pa će i račun sa progresiv plus od narednog meseca da ide na osnovni paket. Ionako sam već platu prebacio u drugu banku zbog kredita. U Mobi (ex Telenor) Banci sam na progresiv plus bio punih 7 godina, od Septembra 2014, i sad je došlo vreme da kažem zbogom.

Poznanik je zatvorio racun medjutim prijavio se za isplatu one pomoci 30+30e i Mobi nije znala da mu kaze da ovaj danasnji deo vec moraju da se konsultuju? Ali su mu putem 9005 delovali nesigurno a putem online chata nakon pitanja nema odgovora. Da li moze online da prenese sredstva? Cak i sa provizijomsamo dane mora u jedinu ekspozituru.

Znaci za odrzavanje skidaju i sa eur dela racuna?
Mislio sam da skidaju samo u dinarima?

@pm.me Moraće da mu urade interni prenos sa namenskog na osnovni ili da ide u ekspozituru.

I ja sam mislio da skidaju samo sa dinarskog. Jesam čitao tarifnik i u glavi mi je ostala informacija da skidaju 50 rsd za deviznu partiju po valuti u kojoj je bilo prometa. Igrom slučaja sam imao € na računu, a da nisam,, ne znam da li bi mi skinulo sa dinarske ili bi mi € partija otišla u minus?

hm, pa zar nije rečeno ako nema eura na deviznoj nema razloga za naplatu ?

Bojim se da oni gledaju i plaćanje gde se vršila konverzija, ni ja nisam imao devize na računu pa mi je naplaćeno održavanje u iznosu od 25RSD?

Videćemo kada stigne izvod, 99% sam siguran da nisam imao ništa od deviza na računu.

čude me ti (pred)uslovi za dozvoljeni minus, jer je to bankama omiljeni kreditni proizvod - kod njega deru s kamatama, sve u 16...

Pa da ja bih ajde kao razume da je uslov da primas platu preko njih ali to zongliranje sa uslovaima, ko da se neko igra....

Jer leglo nekom onih 30e na mobi.Inace salju sledeci sms:
photo_2021-11-02_20-18-19.jpg

Zanima me kada stiže ovaj račun na klik za račun za mobilni?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno