Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A banka prihvatioc ne moze da pogresi u tom istom kodu?
Naravno da je najveca i maltene jedina sansa da je pogresno unesem broj.

Kao sto ima problema sa EPS placanjem, ne prihvata sa crticama jer nije pravljen za toliko karaktera, pa copy-paste ne radi.

PayPass je bio na limitiran na 2000, sada je na 1500, to drzava svaka podesava, barem su tako rekli. Imajte na umu da isti iznos na istom terminalu jedan za drugim ne mozete PayPass-om (bez PINa) platiti ako ne prodje barem 10 minuta (sigurnosna mera).

Dogodilo se i meni sa rajfajzen bankom. Problem je u broju ziro racuna - nedostajalo je 8 nula koje idu ispred broja racuna, posto mi je broj ziro racuna kratak, npr 115 - 5555-77-33 i samo sam dodao nule nakon 115 (sto je oznaka za Telenor banku) i proslo je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

RF to automatski dodaje.

Platio sam 3 naloga bas pre nego sto sam pisao, dodaje nule po defaultu.

I probao sam bas da ubacim i moj racun iz TB u novi nalog, kucam 115, broj racuna, predjem na zadnju da ukucam kontrolne, on doda nule u broj racuna.

Ako ti ne dodaje, vidi da ti nije JS zabranjen ili nesto slicno, ili menjaj browser.
Takodje sam probao i app, isto dodaje nule.

Poslednja izmena:
meni nije jasno šta treba da kažem rođaku u inostranstvu kako da pošalje novac? Da li mora da ide u neku banku, ili ako ima nekakvu karticu, šta sa njom tačno radi. Taj deo priče ovde nisam pronašao..

Nadji u aplikaciji Instrukcije za placanje i pošalji mu. On sa tim papirom ide u svoju banku i pokaze im instrukcije. I da im pare :).

Hvala Septimus, tek sam instalirao aplikaciju i otvorio račun, ali nikakve instrukcije za plaćanja (koje bih mogao da pošaljem nekome) ne uspevam da nađem. Postoji obaveštenje da ako želim da koristim aplikaciju treba da odem do najbliže Telenor poslovnice..pa verovatno tek posle toga?

Kad u telenorovoj poslovnici otvoriš račun dobićeš instrukcije za plaćanje iz inostranstva odštampane na papiru

Послато са Coolpad A8

Zanimljivo: kada na nekom bankomatu uplatim rsd/€ stoji bar 24h na "transakcije na čekanju" i obojeno roze na dijagramu kao rezervisano.

Medjutim, na drugim bankomatima odmah se po uplati proknjizi i nije na čekanju.

64e8ff659a1b7a036ac9ffadfeccf6e1.jpg

Sta je u planu? Sta se radi :-D

Ovo je samo redovno održavanje sistema.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Da ne treba vise po 15 sekundi za login, ili pregled racuna?:)

Nadji u aplikaciji Instrukcije za placanje i pošalji mu. On sa tim papirom ide u svoju banku i pokaze im instrukcije. I da im pare :).
Ako je na zapadu ne treba da ide u banku već to sve može (i najverovatnije će i da uradi) iz topline doma svog.
Prilikom otvaranja računa u EU i u Skandinaviji automatski dobijaš netbanking i bankID (kasnije možeš da dodaš i mobile bankID) i kada se uloguješ na svoju net banku imaš opciju (između ostalih) za slanje novca u inostranstvo.
Ovo pišem na osnovu ličnog iskustva. (Postoji mogućnost i za slanje preko WU, ali je njihova provizija od 10% pa prema 2% u zavisnosti od iznosa).
Ukoliko ode u banku na šalter za takve stvari, zagarantovana je provizija od 10 do 20€ u zavisnosti od banke i zemlje.

Poslednja izmena:
Kako god da radi, trebaju mu instrukcije. A plaćanje ka inostranstvu preko ebank-a može sada i kod nas...

Odavno to moze ali sve se rucno proverava.

Lepo rekoh da ce kroz dve godine poceti zatvaranje kredita za fon pa i kamate padaju na... lol

Odnosno da ih svedu na nivo kao i kod drugih banaka...

Jep. I dalje su bolji od ostalih za dinare.

Samo sto je ovo komicno.

Бољи само за штедњу по виђењу,за орочену нема шансе.

Barem su ovo stavili ali je nedovoljno uočljivo;
Isplata gotovine na šalteru druge banke u zemlji i inostranstvu i na šalteru u pošti u zemlji -- 2% (min. 300 RSD)

Provizija na tudjim bankomatima, 50din i to je valjda prednost kod startera.. Naravno izbegavati druge bankomate, ali desi se.
Mislim da druge banke mnogo vise deru kliente, npr Inteza.

Бољи само за штедњу по виђењу,за орочену нема шансе.
Ma stednja je svugde komicna kod nas. Ovo je barem zgodno da se ne podizu dinari, ako ne mora, ali sama stopa je sitna sada.

Provizija na tudjim bankomatima, 50din i to je valjda prednost kod startera.. Naravno izbegavati druge bankomate, ali desi se.
Mislim da druge banke mnogo vise deru kliente, npr Inteza.
Da, nijedna banka ne znam da je ovako dobra na tudjim bankomatima (ako izuzmemo MultiCard sistem)

^ Ovo što sam citirao nije na bankomatu, već na šalteru. I pise da se placa u zemlji na šalterima pošta - da li je to onaj "problem" kada se poštin POS tretira kao ATM druge banke?

Ne, tretira se kao podizanje gotovine na šalteru u drugoj banci, a ne podizanje na ATM druge banke. Baš kako si napisao u prvoj rečenici.
Kao da ti je šalterska radnica isplatila keš i onda joj ti dao taj keš.

Poslednja izmena:
Provizija na tudjim bankomatima, 50din i to je valjda prednost kod startera
Па то су ставили због себе.Да су хтјели помоћи клијентима ставили би банкомат у сваки град,имали би веће трошкове али би за клијенте било бесплатно дизање.

Ova stednja po vidjenju za RSD sto je pala sa 4%na 3%... Jel to za sve vazi od 1.11?

Sent from my ME173X using Tapatalk

Ne, vazi za nove ugovore posle 1.11., a za postojece, tek kada im istekne 12 meseci od prethodnog (stednja jeste po vidjenu, ali Telenor banka radi ugovore na 12 meseci za a-vista stednju)

Ja mislim da je njima trebao kapital na pocetku, za kredite za telefon preko Telenora (da ne bi zarobili svoj novac iz Telenora, a mora postojati valjda neka suma kao garant za svaki kredit, iako je 0% kamate zvanicno). I zbog toga su verovatno dali stvarno dobru kamatu za a-vista stednju, gde bi ljudi prebacili plate tamo, ne bi podizali novac sem ako im ne treba, i bili ipak u plusu nekom. A to je na 100.000 korisnika po 30.000 da kazemo prosek (a verovatno preko 50.000 jer ipak su sofisticiraniji korisnici u pitanju!), znaci nekih 300-500.000.000, ali ne u isto vreme, i ne ostaju oni 24/7/365, nego taman dovoljno da ne moraju svoj kes da blokiraju, a i da ih ne kosta puno (mnogo manje nego da pozajme novac oni).

Tacno se ovih dana navrsava 2 godine od prvih kredita ako se ne varam, i onda su na nuli sa tim kreditima, imaju taj novac kao garanciju za nove kredite.

Ovo je doduse laicki, jer nisam potkovan ovim delom finansija :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno