Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma alfa ne podnosi Telenor Banku i to je to. Porediti saltere Intese sa bilo cim je zaista neumesno.
Nije salter, nego operater. I manje mi je trebalo za 2 kartice + 2 osiguranja nego kod Telenor Banke samo otac sto je proveo kada je dosao na red, za dodatnu karticu.
Da li moze da se ugovor za ovlasceno lice posalje na adresu, ili mora doci u poslovnicu?

Znaci nije sve online :)

Pa kako bi dokazao online da si ti ti? Moras da ode ovlasceno lice sa licnom kartom i to je to. Ali za razliku od ostalih banaka, sve ostalo je online.

@alfaunits
Bilo je reči o bankomatu, tako da ja ne mešam ništa. Mogao si i više da podigneš u Telenor Banci ali u Airport City. A da sad pišeš da nemaš toliko para, kad ti je to bila primedba mislio sam da imaš mesečne potrebe za podizanje veće od 1.000.000 dinara, a ti samo eto što nisi mogao da obrneš još koji krug sa zamenom deviza.

Poslednja izmena:
uclanio sam se u telenor banku. najvaznije mi je bilo da se ratosiljam dosadasnje bede, vojvodjanske banke. tamo rade jos uvek kao u titinom samoupravljanju. jedva su mu dali potvrdu da ne dugujem nista.
cekao sam nedelju dana za master karticu. prebacio sam malo para preko poste. maznuli 1 %. posle vidim svi tako otimaju. ovde je to sve dzabe.
pogledao u menjacnici u kraju kako stoje devize. bilo je 121 din. kupim u telenor banci 120.4. bas lepo.
ne grdite alfa. uz njegova podbadanja svasta saznamo.

@alfaunits
Bilo je reči o bankomatu, tako da ja ne mešam ništa.
Mesas. Ja hocu da podignem novac - to sto u Telenor Banci to mogu jedino na bakomatu uraditi je drugo.
Mogao si i više da podigneš u Telenor Banci ali u Airport City.
NE. Mozes isto samo 600.000 RSD bez najave, mada mozes da najavis vise, ali onda se cimas u jednu jedinu poslovnicu 2 puta, 2 razlicita dana - koja je i vecem delu Beogradu u vukohebini, a kamoli nekome ko nije iz BG. Ogromna razlika, naspram toga sto Intesu imas na svakom cosku, i bez najave mozes istog dana i 50.000eur podici, recimo u mom kraju, a da ne potrosis sat vremena ukupno. Ja ne mogu otici do Airport City-a toliko brzo, a kamoli vratiti se i to opet drugi dan uraditi.

da sad pišeš da nemaš toliko para, kad ti je to bila primedba mislio sam da imaš mesečne potrebe za podizanje veće od 1.000.000 dinara, a ti samo eto što nisi mogao da obrneš još koji krug sa zamenom deviza.
Molim te, nemoj... rekoh, ako je tebi to cudno, ili ne pogadja te, ostavi da drugi znaju barem kako je. Ni mene ne pogadja mnooogo toga ovde, ali ne pricam kako treba sve to da se ignorise.

Eno, Kurta rece da moze da se zove call centar i limit anulira. Znaci, nije vise to problem neki.

Poslednja izmena:
pogledao u menjacnici u kraju kako stoje devize. bilo je 121 din. kupim u telenor banci 120.4. bas lepo.
To je ovih 7 dana bio srednji kurs i za kupovinu i za prodaju EUR-a, za Progresiv paket. Po 120.4 evro nisi mogao kupiti u TNoru ove godine, sem koji dan sve ukupno, posto im je prodajni kurs 0.5RSD iznad trenutnog kretanja trzista, a trziste nije islo ispod 120 ove godine.
Kurs im jeste ODLICAN, naspram menjacnica (ili je toliko mala razlika da se ne isplati pogledati menjacnice), barem za manje sume, ali cisto da ne mislis da je ovako dobar stalno.
AIK ima bolji kurs za kupovinu evra od TB. 120.4 trenutno, kod TB je 120.7

Poslednja izmena:
Ja sve imam utisak da je NKS tu negde +/- 1% kod svih banaka (samo se ne zna da li je kartica dinarska samo, ili je i EUR, ali je ovo kamata ocigledno za dinare, inace bi bila prevelika).
Ovo ce mozda biti Amex kartica? (vidim da ima slika u TB appu sa Amex karticom, a cini mi se da nisam video MC sa "do 45" dana odlozenog placanja bez kamate).

BTW, ovo je strava: "Placanje sa racuna kreditne kartice, nalogom za prenos: 2% - racun na klik i dopune - bez naknade". U prevodu odlozeno placanje racuna za struju/komunalije :)
Piraeus je ovo poceo samo sa VIP racunima, lepo je sto se ovo malo siri.

Poslednja izmena:
Чекај,платиш кредитном бесплатно рачуне на Клик(којих је веома мало)и онда плаћаш камату на потрошени износ с кредитне?

Ja sve imam utisak da je NKS tu negde +/- 1% kod svih banaka (samo se ne zna da li je kartica dinarska samo, ili je i EUR, ali je ovo kamata ocigledno za dinare, inace bi bila prevelika).
Ovo ce mozda biti Amex kartica? (vidim da ima slika u TB appu sa Amex karticom, a cini mi se da nisam video MC sa "do 45" dana odlozenog placanja bez kamate).

BTW, ovo je strava: "Placanje sa racuna kreditne kartice, nalogom za prenos: 2% - racun na klik i dopune - bez naknade". U prevodu odlozeno placanje racuna za struju/komunalije :)
Piraeus je ovo poceo samo sa VIP racunima, lepo je sto se ovo malo siri.

Master ce biti...

Чекај,платиш кредитном бесплатно рачуне на Клик(којих је веома мало)и онда плаћаш камату на потрошени износ с кредитне?

Ne, to je bas poenta, da neces placati ni naknadu ni kamatu (45 dana grejs period je, znaci bez kamate)

Фин период да се плати "на одложено" па макар и послије тих 45 дана важио револвинг модел.Иначе камате су реалне,веће су у Интези,вјерујем да су у просјеку свих банака,не знам,не користим кредитне(само дебитне)једва извукох живу главу од њих.

Molim te, nemoj... rekoh, ako je tebi to cudno, ili ne pogadja te, ostavi da drugi znaju barem kako je. Ni mene ne pogadja mnooogo toga ovde, ali ne pricam kako treba sve to da se ignorise.

Eno, Kurta rece da moze da se zove call centar i limit anulira. Znaci, nije vise to problem neki.
Pa to može da bude čudno samo nekom ko ne pravi razliku između online banke koja ima samo bankomate i ostalih banaka sa poslovnicama i nekom ko nije imao dodira sa bankomatima pa ne zna da na njima postoje limiti. Ako možeš da vršiš online plaćanja sa računa, plaćanje sa karticom a problem je što ne možeš imati u džepu više keša od 1.000.000. mesečno je stvarno problem :d
Ali svakako pravi razlog je što banka ima u imenu Telenor.

Poslednja izmena:
Joker, ti zivis u Nemackoj? Ovde je kes i dalje najbitniji.

Ne, meni je nelogicno da ne mogu podici novac bez cimanja. OK, moze pozivom call centru, i to mi je OK, vec.
Ali da ne moze - ne, samo u Nemackoj bih prihvatio takvu banku. Ovde - nikako!

Da je problem sto ima Telenor u imenu, ne bi je ni koristio.

Ne znam sta radiš sa tolikim kešom? Ja mesečno podignem 5-10k i to mi je sasvim dovoljno. Sve plaćam karticom...

Pijaca, izlasci, ribarnica i manje prodavnice (gde ne zelim, ili ne mogu da placam karticom) - tesko ce to proci sa 5-10K.

Nisu to (sto sam pominjao) sume za potrosnju, daleko bilo da mi toliko treba...
Nego eto ima kada zatreba vise da se podize mesecno. To nije veca suma na racunu koja se podize u ovom siucaju, u pitanju je isti novac uplacivan/isplacivan koji put :)

AIK je (za mene) preuzeo Intesino mesto kartice za kupovinu vani, jer ionako drzim evre samo (moja plata se isplacuje u EUR sada), a imaju kamatu na a-vista kao da je orocena stednja sada. Kurs za prodaju evra je srednji stalno (limit 150.000 dnevno na bankomatu), sto Telenor ne nudi. Kurs za kupovinu evra je skoro uvek bolji od Telenora.
Piraeus je preuzeo mesto platne kartice u SR, jer dobijam cash-back koji mi skroz anulira VIP racune.

Telenor nema mnogo tu da ponudi. Ja sam u Piraeus usao 2x (da zatrazim i da preuzmem karticu), vise ne idem tamo uopste. Placanje kartice ide sa racuna u TB obicnim nalogom za prenos.

AIK i Piraeus mi mesecno ustede nekoliko hiljada dinara naspram da koristim Telenor banku samo, a osim AIK bankomata ne ulazim u njih. Voleo bih ja da mogu sve to uraditi u TB online+kartica i bez bankomata, i drago mi je da nisam u pravu da ne mogu se podici sa bankomata mesecno vece sume. Ali sa jedne strane isti mi u Telenor temi prebacuju da smatram da ono sto njih pogadja nije tipicno za sve, a u ovoj temi obratno :)
Ako navedem nesto sto je protiv Telenora, pokazite da nije tacno, bilo to Telenor Banka ili Telenor operater. Nemojte pricati kako to ne pogadja nikoga sem mene, kada niste u pravu ;)

A ako je tacno, i nema alternative - prihvatite, nemojte biti ljuto dete koje razbaca igracke kada nema odgovor.

Pozitivne stvari TB-a sam hvalio, negativne sam kritikovao (koje sam primetio). Ko smatra da kritikujem samo jer ima Telenor u imenu, ima problem sa mnom, a ne ja sa Telenorom ;)
Ja podrzavam da se smanje cene. Telenor (operater) ih je povecavao. Telenor banka ih je, generalno smanjila.

Poslednja izmena:
Limit 150.000 dnevno tebi problem.? Brate svaka tebi čast ali koliko ja vidim ti si JEDINI sa takvom vrstom problema ovde (a i šire verovatno)....

Alfa sve to što pišeš je u redu, ali čoveče kada se pravi posao uzima se valjda prosek za dato tržište. Tvoje kapacitete bi poželeo svako ovde, a i svaka banka u SRB, ali ti si ipak u manjini zar ne... A ja koliko znam retke su banke koje isplaćuju toliku količinu keša bez prethodne najave. A znam da je mom ćaletu u credit Agricole limit na bankomatu dnevno 30,000.

u vojvodjanskoj je limit na bankomatu 500€ (u dinarskoj protivvrednosti) u roku od 25h. a u banci ne moze da se podigne vise od 500.000 bez najave. ali moze bez problema nalogom za prenos na drugi racun. uglavnom mi ne treba vise, a kad bas treba nije mi problem da im telefonom najavim i sutra odem da podignem koliko hocu.

Ne shvatas, u drugim bankama nije bankomat jedini nacin isplate. U TB jeste.
Pa treba pomenuti da takvi limiti postoje (ali eto, mogu se zaobici pozivom call centru, pa nisu neki problem)

Nisu to moji prohtevi, da toliko podizem dnevno, ne bi vise bio u Srbiji (ne bi smeo biti ;)) :)
Ali eto dva puta me uhvatio limit, iako i nemam toliko na racunu (objasnio sam kako). Barem da je racun uplatama povecao limit ukupnih isplata recimo.

shvatam. samo sam naveo primer kako je u banci cije ja usluge koristim (oni imaju najblizu poslovnicu pa sam trenutno kod njih).

i u tb nije tako strasan taj limit kad vec moze pozivom da se resi.

ali svakako je dobro napisati da i ostali znaju kakvo je stanje.

Ne znam sta radiš sa tolikim kešom? Ja mesečno podignem 5-10k i to mi je sasvim dovoljno. Sve plaćam karticom...
Ја на рачуну оставим само колико је потребно за онлајн плаћање а картицу скоро и не користим,само кеш на руке и из руке.Храна,одјећа,обућа,превоз,књиге,ужина у школи,кладионица:)и још мали милион ствари.Сва плата у готовини.

i u tb nije tako strasan taj limit kad vec moze pozivom da se resi.
ali svakako je dobro napisati da i ostali znaju kakvo je stanje.

Bas to. (BTW, cesto neko odgovori pre nego sto bacim post, nije uvek namenjen odgovor jednoj osobi ;))
A da nisam napisao, eto ne bi saznao da moze da se predje preko toga ;) Sledeci put cu prvo pitati pre nego sto izmudrujem, ali nije mi stvarno bilo logicno da moze :)

AIK je (za mene) preuzeo Intesino mesto kartice za kupovinu vani, jer ionako drzim evre samo (moja plata se isplacuje u EUR sada), a imaju kamatu na a-vista kao da je orocena stednja sada. Kurs za prodaju evra je srednji stalno (limit 150.000 dnevno na bankomatu), sto Telenor ne nudi. Kurs za kupovinu evra je skoro uvek bolji od Telenora.
Piraeus je preuzeo mesto platne kartice u SR, jer dobijam cash-back koji mi skroz anulira VIP racune.

Ajde malo više detalja, ovo me zanima: Koju vrstu računa imaš i AIK? Ne vidimn na sajtu informaciju o menjaačkom kursu EUR za klijente. Kartica je Master, sa članarinom od 80din?
Piraeus - čuo sam da nude cash back, ne mogu da nađem na sajtu. Koji račun tamo imaš, plaćaš li održavanje?
Hvala!

EDIT: da, dodaj i info o onine pristupu, da li to plaćaš.

Poslednja izmena:
AIK, imam Flexi racun za stednju i Master vezan za njega, nista se ne placa. Kurs srednji za prodaju evra se dobija direktno podizanjem na bakomatu (zato je limit 150.000 dnevno). A za kupovinu evra je skoro uvek bolji TB kursa. Imam caletov tekuci ako mi treba, inace bi se tekuci placao.

U Piraeus sve Vise imaju cash back ako otvoris trajni nalog preko njih za placanje VIP racuna i za njega se koristi. (moras imati bilo koji VIP racun, dovoljno je Tarifa za 0 RSD postpaid internet). Pise kod visa kartica kao mogucnost.
Travel&Smile se obicno placa ali je bila promotivno besplatna kada sam je uzeo, kao i dodatna. Samo 50RSD mesecno jer smizle jos uvek nemaju e-izvod nego mora papirni :D

Za koji pristup?

Poslednja izmena:
Mislio na online pristup, bar da gledaš stanje.
OK, Pireaus mi nije interesantan, ne koristim VIP, a spadaju u moje najgore iskustvo sa bankama u Srbiji (promet nekretnine, prodavac imao račun, tamo, pa i ja).
AIK: dakle, imaš samo EUR partiju, podigneš RSD na bankomatu, i direktno ti zaduži EUR po srednjem kursu. OK, sad je jasno, mislio sam da poostoji i dinarska partija, pa da zamenu radiš online, pa tek onda podižeš.
A kako kupuješ evre, mora šalter?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno