Šta je novo?

MNP u praksi - vase price i iskustva

Najbolje i najbrze ti je da odmah odes u mts i podneses zahtev za prenos broja kao neregistrovan telenorov korisnik (potrebno je licna karta i puk kod). Moj ti je savet da potrosis sav kredit koji imas inace ti propada! ;)

Moras da budes registrovani korisnik Telenora najmanje 3 meseca kada stices pravo da iskorists MNP. (Pravilnik MNPa)
Odgovor na drugi deo pitanja: nepotroseni kredit propada tj. ne prenosi se kod drugog operatera..

Moja devojka je prenela prepaid broj iz telenora u mts na postpaid pre dve godine i nije bila registrovan korisnik!

Evo kako stoji na sajtu MTS-a:

Da biste prešli u mt:s mrežu, iz mobilne mreže drugog operatora, potrebno je da ispunjavate nekoliko osnovnih uslova:

- Da ste korisnik mreže drugog operatora najmanje 3 (tri) meseca
- Ukoliko ste postpaid korisnik morate izmiriti sva dugovanja prema prethodnom operatoru, uključujući i obaveze iz ugovora,
- Ukoliko ste prepaid korisnik potrebno je da budete registrovani kod matičnog operatora.
- Da biste prešli u mt:s mrežu dovoljno je da dođete u neku od naših poslovnica i donesete na uvid važeći lični dokument, SIM karticu i PUK 1 broj,
- Za maloletna lica zahtev podnosi roditelj ili staratelj.

Iz ovoga nisam siguran da li je potrebno biti registrovan korisnik najmanje 3 meseca ....

Nije potrebno, ali moras imati plastiku sa PUK kodom. Ako odes sad da registrujes, onda tek za 3 meseca prenos. . .

Dobro je znati.
Ono za registraciju je iz pravilnika za prenos brojeva.

Znam, bilo je tako, ali su nesto valjda menjali, jer su me uvek pitali kad sam prenosio prepaid, uglavnom u VIP , da li je broj registrovan ili ne.

Jeli moguće da broj koji imam na Vip-u (internet paket je u pitanju) prebacim na prepaid kad mi istekne ugovor za taj internet paket (takođe na Vip-u)? Ili pak da taj broj prebacim kod drugog operatera, na pripaid?
Razlog je što mi se sam broj baš sviđa (060/xyxzxyz)

Sad sam zvao Vip, kod njih ne moze da se prebacuju takvi brojevi sa net paketa na prepaid ili postpaid...

A kod drugog operatera da ga prebaciš?

Telenor -> MTS
Zahtev podnet 6.12. oko 18h. Radnica rekla da ce proci 3-4 dana dok se izvrsi prenos. 12.12. u 11:15 MTS salje poruku da ce broj biti prenesen do 13.12. u 6h, da tada ubacim MTS karticu. Telenor kartica prestala da radi 13.12. oko 3-3:30, MTS proradila odmah po ubacivanju, malo ranije nego sto je receno. Ostaje jos samo da se potpise aneks ugovora za popust. U principu, ispalo je taman onako kako mi je radnica i rekla u poslovnici, taman je proslo 4 radna dana i broj je prenesen. Sto se prebacivanja tice, zadovoljan, sad sa uslugama MTSa se isto nadam da cu biti zadovoljan :)

Inace ako nekog zanima, Telenor me uopste nije pozvao da ponudi bilo sta. To nisam ni ocekivao s obzirom na svoju mesecnu potrosnju (PiS 500, nikad probio 1k din sem malo roaminga ili poruka ka inostranstvu).

Moj drugar pre neki dan presao sa Vipa na MTS, sve proslo ok, uz jednu poruku o kasnjenju prenosa za 2 dana. Vip ga nije pozvao nista da ponudi, iako je ostavljao svakog meseca preko 4kdin (dva broja preneta).

iako je ostavljao svakog meseca preko 4kdin
Baš čudno ....

dule0911, trebao si tamo oko 22-23 da podneseš zahtev, 27-28 bi dobio kompletan saobraćaj za taj mesec, koji bi ti se preneo u sledeći ..... Faktički, startovao bi sa saobraćajem od dva meseca .... :) :)

Očigledno se prenosom brojeva bavi mali broj ljudi koji vode računa o potrošnji, detaljno analiziraju pakete, traže najpovoljniju ponudu, i pokušavaju da izvuku maksimum iz paketa. A kao takvi očigledno nisu interesantni operaterima da ih zadrže. Sigurno više vole pod ugovorom nekog ko uzme najveći paket zbog telefona, i posle ne pravi mnogo saobraćaja (ili i pravi, ali nije ni bitno, bitno da se svaki mesec plati neki premium xl), ili nekog ko je na manjem paketu, pa redovno probija račun, i naplate mu daleko više nego što vredi prebačaj.

To je sve istina, od reči do reči, ali računam da bar ljudi koji dolaze ovde se nešto interesuju, kad već pitaju. Na prošloj strani sam to čoveku napisao....

Do sada je realizovan prenos oko 200.000 brojeva u Srbiji. Dakle zanemarljivo je, medjutim, jako vazno da postoji.

Veceras u Delta city podneo zahtev za prenos broja iz "teletabisa" u mts. :banana: Sutra ili preksutra ocekujem poziv (kao pre 2 god.) sa 063/9000 sa ponudom od 50% ali ni to im nece pomoci da me zadrze, jer sa njima ne zelim vise nista da imam, a pogotovo ne rukavice... :D I sa 50% popusta su smesni u odnosu na mts: Pis 1000: (300, 1000, 1000)=910din. VS. MixNetL: (600, 1500, 1500)=990din. Pa koje ovde lud, a ko zbunjen? :wall:

Nikako da napisem slucaj mog prenosa u mts. Mnogo sam se zaje.ao kada sam uopste i pomislio da mi "telesmor" opet ponudi 50% popusta kao pre 2 god. Ali bio sam ubedjen da ce "teletebisi" barem okrenuti da pitaju da li sam bio zadovoljan sve ove godine kod njih i da pitaju zbog cega odlazim u mts!? :D Ali NEEE, ni p od poziva iako sam kod njih vise od 10 god. Tako da mi je sada jos draze sto sam preneo broj u mts... Uvek ce biti ovaca kod "telesmora" jer one zato i sluze da bi se sisale! :) Broj je prenet u mts 25. na 26. novembar tako da sam dobio saobracaj za ceo mesec (MixNetL: 600, 1500, 1500) koji je prenet u decembar, a racun za samo 5 dana, kao sto sam i hteo! :wave:

Poslednja izmena:
To je sve istina, od reči do reči, ali računam da bar ljudi koji dolaze ovde se nešto interesuju, kad već pitaju. Na prošloj strani sam to čoveku napisao....

Mora tebe da pitam, vidim da imaš iskustva. Istina, već sam pitao na telenorovoj temi ali se možda nisam dobro izrazio. Bio sam na običnom postpejdu bez ugovorne obaveze i onda sam pre 2 godine uzeo telefon i potpisao na 2 godine. Datum kad sam uzeo telefon je 29. 12. , cenim da od tog dana počinje ugovor? E sad, da li mogu da odem u mts nekoliko dana pre isteka ili mora da istekne obaveza? Znači sad platim novembarski račun a decembar tamo kad stigne? Hmm

Ne može pre. Najsigurnije dan posle.

Ali pošto je to pred NG, bolje ti je da sačekaš tamo 20-22 januar i da pokreneš sve ....

E bestraga mu glava. Ništa, valjda se mtsovci ne reše da ukinu 50% popusta na pretplatu.

@MagicMaster
Znam za to, tako sam uzimao sestri pred istek meseca zadnji put i imala je duplo saobracaj.
Ali, posto ja ionako necu potrositi ni pola minuta i poruka koje imam u paketu, to mi je nebitno. Hteo sam malo ranije da bi sad par dana probao i testirao sve zivo, bez ugovorne obaveze, pa cu onda tamo pred novu godinu, nedelju dana ili tako nesto, da potpisem na 1 ili 2 godine sa 50% popusta, u zavisnosti od toga koliko sam zadovoljan do tada. A sudeci po prvom danu na MTSu, bicu zadovoljan :) Net ima brzi odziv nego na Telenoru, za samu brzinu me briga, ali i ona mi se cini slicna. Jedina "mana" jeste sto razgovori unutar MTS mreze nisu tako cisti (izmedju telefona koji su 3G) kao na Telenoru, ali to mi je poslednja rupa na svirali, nista ne fali ni odsecenom frekventnom opsegu :)

Sad sam zvao Vip, kod njih ne moze da se prebacuju takvi brojevi sa net paketa na prepaid ili postpaid...

Zvao sam telenor, operater mi je rekao da je zahtev "nesvakidašan" ali "da ne bi trebalo da ima problema". Čekao sam na liniji 5 minuta da se konsultuje sa kolegama :)
Čudi me da im već ne iskače na ekranima "opet onaj smor sa čudnim zahtevima" ili nešto slično tome kad ih pozovem :):)

Verovatno je već bilo, ali ja ne mogu da nađem.

Iz telenor postpejda u vip (mts) pripejd, da li je moguće?

Koja je tačka bez povratka? :) On line sam podneo zahtev za prenos u MTS, do kada mogu eventualno da se predomislim??

Dok ne stigne poruka da je zahtev prihvacen i da ce broj biti prebacen tog i tog datuma.

Nazad
Vrh Dno