Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

@mickeyrs Bolje idi na discord pa pitaj, tu su mnogo vise azurniji.

Takodje visestruko se isplati pratiti redovno, ili barem pogledati obavestenja, svi problemi, svi zastoji, razlozi, kad ce biti reseni, sve imas tamo, redovno azurirano, i desetine ne-placenih pomocnika koji su u direktnom 24/7 kontaktu sa svim velikim imenima SFF sveta (ako slucajno se ne pojavi glavni baja za svaku kuciste dovoljno brzo).

A generalno glavne baje se pojavljuju u roku od nekoliko sati, osim ako nisu zauzeti okog launch-a sledeceg. Imas glavne ljude za ove sto prave kablove, heck nedavno i Machines & More je pristupio discord-u. Mada malo sto sam preleteo preko FormD kanala, slabija je komunikacija u ovom trenutku.

Generalno dobija se osecaj da jedni drugima ostavljaju lufta, da ne uzimaju prodaju u istim vremenskim periodima, posto je samo par inzenjera iza svih ovih glavnih inovativnih firmi, i kucista od drugih velikih firmi, tako da je mozda samo do toga sto je trenutno Ncase u fokusu, kao sto je bio DanCase nedavno u fokusu, i Formd par meseci pre toga i sto ce uskoro biti Streacom u fokusu.

Takodje to razvlacenje prodajnih i reklamnih vremenskih okvira, nije samo neki prazni dogovor, nego vecina koristi iste fabrike, tako da kad je neka firma u launch ciklusu i bice puno prodaje, onda uspore, downscale-uju drugo kuciste (ne sve, ali recimo silver, ili drugo boju, ili materijal ili finish, koji se deli). Elem imas na discord-u pinovane negde konkretno informacije o proizvodnim ogranicenja i kalendaru kolicine/fokusa za svako od poznatijih kucista. neke verzije FormD T1 su trenutno "na ledu" da bi oslobodili proizvodni prostor za dolazeci Ncase M1EVO, a onda kad se zavrsi udarni period za Ncase, onda ce da bude focus na novom "nezavisnom" Mach 3 kucistu, itd, ...

SFF Gurus discord je u pitanju

Poslednja izmena:
Evo na primer, glavni dizajner sto stoji iza + glavni Discord vlasnik/moderator (Formd T1 + Ncase M1EVO + SSUPD Meshlicious + Streacom FF01), su upravo napisali u Ncase kanalu i FormD kanalu na discord-u, da

1. Ne mogu da dobiju vise proizvodnog kapaciteta za odredjene CnC stvari, suska se da je Apple rezervisao vise nego ocekivano
Imaju previse potraznje/interesovanja, i da ce izgleda potraznja premasiti proizvodne mogucnosti za celu 2023 godinu (Nece uticati na sve kombinacije FormD T1, samo neke, i kompletnu ponudu Ncase M1EVO)
2. Imaju tehnicki problem sa sajtovima/shopify platformom, pokvarena im je email from-a/aplikacija, ne salje kako treba mail-ove
3. Trenutno rade rucnu komunikaciju + organizaciju za VIP kupce > Discord korisnici za limited edition Ncase kombinacije boja + stranica, kad njih pokriju i/ili automatizovana email aplikacija bude sredjenja, onda ce preci na ne-limited za generalne early-adopter korisnike i one koji su se prijavili pre nekoliko meseci za Ncase M1 EVO. Kad za Ncase bude pomireno sve oko novog launcha, onda ce preci na Streacom FF1 launch (delimicno paralelno sa Ncase M1 EVO).
4. Tek onda ce preci na rucnu komunikaciju sa FormD zahtevima
5. Mada u medjuvremenu ce biti pustena u rad forma/aplikacija za FormD, do 1-og avgusta ce biti sredjeni sajtovi i softverski deo za Ncase + FormD
6. Svi porudzbine napravljene pre ovog-a stizu normalno, i ljudi prijavljuju da su dobili FormD T1 kucista (1-3 nedelje je dostava+ par nedelja da proizvod bude spreman za slanje zavisno od boje).

Poslednja izmena:
Ma sve je to super, samo primećujem da im je takvo stanje od kraja 2020/početka 2021... a sad je leto 2023 i oni i dalje imaju iste probleme.
Tad je izgovor bila korona, sad Apple valjda remeti DHL da dostavi u Srbiju paket, pa moramo mi da dokazujemo isporučenim tracking brojevima... maaaaa... nebitno.

Dan Case je iz iste priče pa je uvek bilo nečega na stanju na CaseKingu za svaki model koji je izbacio, Xtia radila preko svog sajta, isto sve moglo da se poruči, i kad nema, jave da je restock urađen, spakuju, pošalju...
Samo ovi nikad nemaju kapacitet za CnC i email forma za notifikacije 'evo, samo što je ne oprave' već 2,5godine... ma daj.

Nije kao da je moranje kupiti pa sad tu nešto filozofiramo jel' opravdano ili nije ovakvo stanje. Njihov biznis, njihova pravila, njihovi prihodi, ko hoće, nek' se cima da bi kupio.
Mene su odbili.

Edit. Možda imam preveliko očekianje za takav niche proizvod, ali po meni je proces kupovine sledeći - odem na sajt prodavca, odaberem šta mi se sviđa (ako nema na stanju, ostavim da me obavesti kad bude dostupno), izaberem shipping čak i ako je DHL od 100€, moja stvar da li mi odgovara, platim, čekam da stigne. Tako sam kupio DanCase, tako sam od Xtie poručio 3x brdo delova. 0 potrebe da budem 'VIP', da se dopisujem s nekim, da dokazujem gde živim i kako će mi biti dostavljeno.

To da ja idem da pratim discord, čitam kad je kome dete plakalo celu noć pa nije ujutru osvežio formu za mail pa mu treba rebuild servera koij mu šalje templejte u fabriku i ko je tamo pre koga šta poručio jer su se potukle kineske babe na ulazu gde predaju zahteve, pa da računam ja koliko oni proizvedu tabli aluminijuma i dok to putuje do fabrike, da li će neki Apple da poveća svoju prudžbinu i onda... važi. Ne odgovara mi.

Poslednja izmena:
Ma sve je to super, samo primećujem da im je takvo stanje od kraja 2020/početka 2021... a sad je leto 2023 i oni i dalje imaju iste probleme.
Svi imaju probleme, velike firme, male firme, rat, trgovinski, novi zakoni u Kini, izlazak firmi iz Kine, inflacija, stagnacija, smanjena generalno potraznja, samo velike firme cute i ne pricaju
Dan Case je iz iste priče pa je uvek bilo nečega na stanju na CaseKingu za svaki model koji je izbacio
Absolutno netacno, Dancase ima svoje kad pravi i kad Lian Li licencira. Kad Lian Li licencira onda je dostupno lepo, zato sto je to Lian Li, a kad Dancase radi sam onda je isto ovako, malopre napisah iznad da je covek prodao sve za nedelju dana, i da drzi ljude na cedilu do 2024-te isto + nova verzija kucista koja drukcije izgleda, niko nije ni shvatio da ce cekati drugi talas proizvodnje bukvalno 6 meseci, to je u neku ruku i gore nego FormD situacija, zar ne ?
Nije kao da je moranje kupiti pa sad tu nešto filozofiramo jel' opravdano ili nije ovakvo stanje. Njihov biznis, njihova pravila, njihovi prihodi, ko hoće, nek' se cima da bi kupio.
Mene su odbili.
Ima ~13000 ljudi na discord-u koji se cimaju, zato i ne osecaju pritisak da uloze vise u stabilnost, i ovako je prevelika potraznja, ne treba im jos, bukvalno napisu, ne zure sa sredjivanjem/opravljanjem svega, da ne dobiju jos vise porudzbina slucajno, jer ni ovako ne mogu da se sastave od posla, odnosno, ne moze 1 lik koji radi ~2.5-3 firme da se sastavi od posla

Ako hoces da se cimaju za tebe, moras da budes na DIscord-u
Ma sve je to super, samo primećujem da im je takvo stanje od kraja 2020/početka 2021.
Pa sta mislis zasto je tako, sta mislis zasto je rollercoaster svuda za sve od tad ? (Cooler Master najavi napajanja/ ventilator godinu i po dana ranije i ne moze da ih izbaci na vreme, itd, ... (Jer je tad poceo haos na trzistima)

Densium lik, jedini lik koji godinama, redovno prica sta se desava, i iz svog dzepa refund-ovao probleme, nestao, bukvalno samo ispario preko noci. ako naj-moralniji, naj-odgovorniji, naj-aktivniji covek ispari, to nesto govori o trzistu.

Poslednja izmena:
@Dogzilla

OK, ti si verovatno pratio i beležio stanje na online radnjama i znaš kad je bilo dostupnih DanCase kućište prethodne 3 godine pa možeš da tvrdiš da je apsolutno netačna moja konstatacija da je uvek bilo nekog modela na stanju?
Ja jesam pratio da bih kupio a ne da bih komentarisao na forumu, bilo je A4 u raznim revizijama, sliver, pcie3 ili pcie4 riser, nije mi uvek odgovaralo to što je dostupno, pa sam čekao.
Da li ga radi Lian li, licencira, Dan lično seče testerom, ne zanima me. Zanima me gotov proizvod, kliknem, poručim, ćao.
U međuvremenu kupio od Xtie open bench... Na kraju izašao A4-H20 i poručih i evo ga na stolu.

To sve što ti pišeš da svi imaju probleme i sa logistikom i sa resursima, isto me ne zanima, imaju svi pa se snalaze, samo kod ovih bukvalno nikad ništa nije moglo da se poruči.
Toliko od mene na ovu temu, ne bih da ponavljam prethodno napisano.

Edit. @jurodivi I Meshlicious sam uzeo između Xtie i A4-H20, to zaboravih, isto na par klikova. :)

Možda imam preveliko očekianje za takav niche proizvod, ali po meni je proces kupovine sledeći - odem na sajt prodavca, odaberem šta mi se sviđa (ako nema na stanju, ostavim da me obavesti kad bude dostupno
Nazalost tako je, FormD ostavili prevelika ocekivanja, obecali da ce biti adekvatan proces narucivanja, ne mogu da ispune
OK, ti si verovatno pratio i beležio stanje na online radnjama i znaš kad je bilo dostupnih DanCase kućište prethodne 3 godine pa možeš da tvrdiš da je apsolutno netačna moja konstatacija da je uvek bilo nekog modela na stanju?
Bas tako, za svako prodavnicu, za svakog distributera, krivu kolicine ko je koliko proizveo i narucio kucista sam detaljno ispratio za DanCase C4-SFX, drama koja je nastala, i zbog koga je nastal i ko je kriv za sta, i napomenuo tacno ovde na forumu kad za koliko ko ima prostor da naruci, pre nego sto se sve rasproda.

Jako malo vremena mi je trebalo, jer je DanCase sve detaljno pricao u realnom vremenu kako se desava, na jelte Discord-u
Da li ga radi Lian li, licencira, Dan lično seče testerom, ne zanima me.
Onog kog zanima, onog ko zrtvuje svoje vreme, on dobije ranije, to je novo normalno, i sve vise ce biti tako za sve vise firmi, jer se deli planeta opet, i hoce da pomeraju proizvodnju, ...
Na kraju izašao A4-H20 i poručih i evo ga na stolu.
Pa naravno A4-H20 je radio direktno Lian Li pre ovog ludila na svetu, nije ni cudo da si lagano uzeo, to ti je poremetilo ocekivanja. To sto ti pricas od pre par godina, to je kao pre 3000 godina u starom Egiptu da se desilo, u odnosu na kakva je situacija u svetu za sve sad. Za tebe tvoje potrebe, tvoje razmisljanje i ponasanje, je dolazeci Lian Li/Dan A3-mATX i nove 5-8L verzije. DanCase je vec rekao ljudima, ako hocete klasicno kupovanje, ignorisite sve osim A3-mATX, samo A3-mATX ce biti za vas.

Isto je rekao i W360 (Ncase+Formd+Streacom+Meshlicious). Ako hocete klasiku, ako necete da se cimate, samo Streacom FF1 (15L), FF2 (20L), FF3 (25L), jer samo Streacom moze da vas zadovolji, jer je veca firma. Ljudi kao ti su pitali Osnivace i dobili odgovor, da zaobidju Formd, Ncase, i Dancase brand-ove u sirokom krugu, i da se presaltuju na Lian LI+Dan/Streacom brand-ove (koji su za sire mase).
I zato lepo naručiš Meshlicious/Lian Li/NR200/Fractal/Jonsbo iz HU i završiš posao...
Sto je sve bazirano na prethodnim generacijama dizajna, Opet se ceka da uzmu inspiraciju od inovatora xD, dok Ocevi Osnivaci SFF butik kucista ne izbace svoje verzije, drugi samo tapkaju u mestu/izbacuju varijacije na njihove stare verzije xD Kinezi su vec krenuli da izbacuju kopiju po renderima, ali unutra nemaju perfekciju kompatibilnosti i opcija, jer glavni inovatori nisu izbacili nigde jos xD

TL:DR Ako nema velikog imena iza proizvoda, bice puno cimanja, nije svaki proizvod za svakog coveka, ali svi oni se trude, da pokriju i nove demografije ljudi.

Poslednja izmena:
I zato lepo naručiš Meshlicious/Lian Li/NR200/Fractal/Jonsbo iz HU i završiš posao...
Streacom u skorijoj buducnosti*
ali nemam ni volje ni živaca da svaki dan proveravam da li su proradili ili imaju na stanju...
Takodje jos jedan TL:DR, svi redovi teksta koje sam iznad napisao menja sledeca sazeta recenica 😅 :

Jednom u par dana/nedelja, kliknes na pinned messages na discord kanalu, i sve informacije imas u realnom vremenom. Discord = kao forum nekad. Kao kad bi na bench forumu Cooler Master u svom segmentu podrska od proizvodjaca davao i te informacije.

Mi o vuku, a vuk na vrata:

2023-07-26: FormD website is open!
  1. We have officially updated T1 V2 to T1 V2.1. The changes and instruction manual will be released this weekend.
  2. We have lowered the price by USD30 for T1 Sandwich Kit + PCIe 4.0 + Steel Mesh. It now starts at USD 205.
  3. Starting in September, we will have Powder Coated Aluminum Mesh Panel for T1, starting at USD 235 with PCIe 4.0 Riser.
  4. We have added new colors, E-White and TwoTone, for T1 Sandwich Kit.
  5. We also added CNC + Anodized Gray Color Aluminum Mesh for Titanium Color T1 Sandwich Kit.

1. We will be introducing T1 Sandwich Kit with Ventilated Glass Side Panel in September
This will allow users to show off their GPUs and other components without harming thermal performance - this is a big update for the ultimate <10L build. Renderings and physical photos are planned for the end of August. Due to the increase in demand for T1 and NCASE M1EVO in production, our hands are a bit full. We will have more updates shortly.

Titanium / Crno, iz dva deal tek u 2024, za to nema vise kapaciteta, ostalo sve se proizvodi kao I pre u serijama od mesec dana. Zavisno kad upadnes, moras da sacekas da dodje sledeci mesec, I onda 1-3 nedelja slanja posle toga.

@mickeyrs
FormD je poslao jedno test T1 u Rumuniji da vide kako ce se ponasati carina, dostavljaci, posta, kuriri, korisnik, ne postoji adekvatno osiguranje za Rumuniju, zato nemaju zvanicno. Kontam slicno je I za nas, zato su te I cimali, jer hoce da vide da li si ozbiljan kupac, strpljiv kupac, I da procene li ces da pojedes gubitke ako se nesto izjalovili van njihove kontrole i da ih ne smaras previse. A druge zemlje u kojima imaju osiguranje, kupac ce biti podmiren.

Poslednja izmena:
Sto je sve bazirano na prethodnim generacijama dizajna, Opet se ceka da uzmu inspiraciju od inovatora xD, dok Ocevi Osnivaci SFF butik kucista ne izbace svoje verzije, drugi samo tapkaju u mestu/izbacuju varijacije na njihove stare verzije xD Kinezi su vec krenuli da izbacuju kopiju po renderima, ali unutra nemaju perfekciju kompatibilnosti i opcija, jer glavni inovatori nisu izbacili nigde jos xD
Koga je briga? Ako radi posao, prima komponente koje treba i one se ne kuvaju unutra, i pride je lako nabaviti i ne košta stotine dolara, baš zabole nekog da li je prethodna generacija dizajna ili fresh hype...SFF zajednica se previše cima oko bezveznih stvari, premalo oko onoga što je bitno.
Tretiraju limariju u koju se pakuju komponente kao modni aksesoar, primadone...i posle se čude što ih tretiraju kao krdo zaluđenika...

Poslednja izmena:
Pričaš kao da prave Skylab a ne prokletu šuplju limenu kutijetinu.

2023-07-26: FormD website is open!
...
FormD je poslao jedno test T1 u Rumuniji da vide kako ce se ponasati carina, dostavljaci, posta, kuriri, korisnik, ne postoji adekvatno osiguranje za Rumuniju, zato nemaju zvanicno. Kontam slicno je I za nas, zato su te I cimali, jer hoce da vide da li si ozbiljan kupac, strpljiv kupac, I da procene li ces da pojedes gubitke ako se nesto izjalovili van njihove kontrole i da ih ne smaras previse. A druge zemlje u kojima imaju osiguranje, kupac ce biti podmiren.
OK, hvala na informaciji - evo prođoh kroz ceo proces, naravno da i dalje nema Srbije, popunio sve i uslikao im, poslao na support da imaju moju saglasnost da pošalju DHLom i da prihvatam sve rizike i troškove koji mogu nastati usled problema sa isporukom.

Pričaš kao da prave Skylab a ne prokletu šuplju limenu kutijetinu.
CnC masine/dobijeni kvalitet od njih su jedino sto je jedinstveno njihov problem, tu Apple onemogucava povecanje proizvodnih kapaciteta (a i drugi proizvodjaci telefona). Takodje sad su u modi CNC 5-axis tastature od stotine/hiljade evra, ...

Sa ostalim se svi bakcu, samo niko ne prica (jer detalji i opsirno odbija ljude uglavnom). Ncase+FormD + u manjoj meri DanCase, ne samo da detaljno pricaju svaki korak i dogadjaj, nego stavljaju odluke na glasanje na discord-u. Tako da neki problemi su u stvari izbor vecine, a ne "losa" poslovna odluka ili slicno, ...

Ljudi su izglasali da hoce da cekaju, da im ne smeta da izadju nove revizije brzo, i da hoce premium CNC kvalitet po svaku cenu, tako da, 😅

Poslednja izmena:
ima neko mini atx kuciste da nije vise ni sire od 33cm ? :)
Treba da udje u IKEA kocku od namestaja :)

ima neko mini atx kuciste da nije vise ni sire od 33cm ? :)
Treba da udje u IKEA kocku od namestaja :)
FSP CST350 Plus, SSUPD Meshroom D (izlazi za par dana/nedelja), Streacom FF1 (kraj avgusta za pre-order)

S tim sto je i FSP malo na granice sa protokom vazduha za kocku

Sva tri podrzavaju microATX ploce, i kraca ATX napajanja (uz manje graficke)

Hvala mnogo

Konacno su stigli delovi iz Svabije (lazem stigli su pre 3 nedelje, ali sad pravim post) Narucio sam Lian Li SP750 i A4 H20 sa PCIE 4.0. Kuciste je prelepo, uzeto u srebrnoj varijanti. Bice par nekih komentara ali i slika pa pogledajte. Build ce biti sklon nekim promenama i to nadam se u skorijoj buducnosti.

Napajanje je uzeto sa onim uzasnim kablovima, koji nisu protkani nego slepljeni, i zanima me koji proizvodjas napajanja misli da je to bolja opcija nego samo ostaviti kablove odvojene kako i jesu ako bi sami pravili konektore. Morao sam da ostanem na SF600 sa onim lepim kablovima jer oni su jedini mogli da stanu. Druga stvar, koji genije pravi SFX napajanje koje ima 8 EPS i jos jedan daisy chain 8 EPS. Ko kupuje ovo napajanje i kao ah da trebace mi 8+8 EPS za napajanje ploce. Takodje svi konektori za grafiku su takodje daisy chain, ali ih ima 2 komada a ne 3 koliko i na napajanju ima prikljucaka. Cekam Mixera da vidim jel moze da napravi modularne, jer nisam mogao da nadjem dobar pinout za napajanje.

Kuciste, jako nervozan sam gradio u njemu, umesto da sam se iskulirao i radio hladne glave ali ajde. Skidao sam panele 3-4 puta jer nisam obracao paznju gde koji sraf kako upada, jer je to bitno, i mucio sam se sa kablovima gore pomenutog napajanja. Izuzetno kratak konektor od dugmeta za paljenje, a posto se konektor na ploci nalazi iznad grafike i jako blizu procesora, ovaj kabl jedva dolazi, tek nekim cudom sam uspeo da ga provucem ali opet to nije po mojim merilima cistoce organizovanja kablova. Kabl za napajanje je izuzetno dugacak i jako lose smisljen nacin za njegovo provlacenje, nema gde da se usteka, gde da se zaveze i jako smeta pri radu sa ostalim komponentama. Montiranje vodenog je proslo bez problema i jako lepo radi racunar, ali eto neke stvari me kod kucista nerviraju i moram da ih napomenem, posto su jako glupe da se ne rese sa samo pametnijim dizajnom kablova.

Vodeno sam stavio DeepCool LE500 Mars ediciju. Od pomenutih update trazim TUF 3080 kad se vratim sa mora, i eventualno 5800 ali to nije hitno niti potrebno.

Prilozi

• IMG_3182.JPEG
    IMG_3182.JPEG
    287.8 KB · Pregleda: 50
  • IMG_3183.JPEG
    IMG_3183.JPEG
    210.8 KB · Pregleda: 49
  • IMG_3184.JPEG
    IMG_3184.JPEG
    280.9 KB · Pregleda: 44
  • IMG_3186.JPEG
    IMG_3186.JPEG
    217.7 KB · Pregleda: 52
Nema vajde od organizacije kablova u ovim kućištima bez custom setova sa tačno određenom dužinom prema modelu ploče, napajanja grafike, tek onda može da se kaže da si nešto kao optimizovao, ovako svakako imaš višak koji nema gde da se sakrije već gde može da stane. Ja nikako da stignem da okačim svoje neke slike od kada sam pakovao build u A4 H20, ali isto je utisak da i ako nisi nervozan kad počneš, bićeš posle 20tak minuta... :LOL:

Nema vajde od organizacije kablova u ovim kućištima bez custom setova sa tačno određenom dužinom prema modelu ploče, napajanja grafike, tek onda može da se kaže da si nešto kao optimizovao, ovako svakako imaš višak koji nema gde da se sakrije već gde može da stane. Ja nikako da stignem da okačim svoje neke slike od kada sam pakovao build u A4 H20, ali isto je utisak da i ako nisi nervozan kad počneš, bićeš posle 20tak minuta... :LOL:
Hhahahahaha potpuno si u pravu za nervozu a i za kablove. Nadam se da ce Mixer da se javi sa dobrim vestima. :)

@stefanelos Vrhunski odradjen posao ! *** sa kablovima je uvek *******o ako ih ne radimo custom , ovako sa obicnim pakao zivi . Javi ako mixer uspe da ti napravi kablove pa nabaci update

Konacno su stigli delovi iz Svabije (lazem stigli su pre 3 nedelje, ali sad pravim post) Narucio sam Lian Li SP750 i A4 H20 sa PCIE 4.0. Kuciste je prelepo, uzeto u srebrnoj varijanti. Bice par nekih komentara ali i slika pa pogledajte. Build ce biti sklon nekim promenama i to nadam se u skorijoj buducnosti.

Napajanje je uzeto sa onim uzasnim kablovima, koji nisu protkani nego slepljeni, i zanima me koji proizvodjas napajanja misli da je to bolja opcija nego samo ostaviti kablove odvojene kako i jesu ako bi sami pravili konektore. Morao sam da ostanem na SF600 sa onim lepim kablovima jer oni su jedini mogli da stanu. Druga stvar, koji genije pravi SFX napajanje koje ima 8 EPS i jos jedan daisy chain 8 EPS. Ko kupuje ovo napajanje i kao ah da trebace mi 8+8 EPS za napajanje ploce. Takodje svi konektori za grafiku su takodje daisy chain, ali ih ima 2 komada a ne 3 koliko i na napajanju ima prikljucaka. Cekam Mixera da vidim jel moze da napravi modularne, jer nisam mogao da nadjem dobar pinout za napajanje.

Kuciste, jako nervozan sam gradio u njemu, umesto da sam se iskulirao i radio hladne glave ali ajde. Skidao sam panele 3-4 puta jer nisam obracao paznju gde koji sraf kako upada, jer je to bitno, i mucio sam se sa kablovima gore pomenutog napajanja. Izuzetno kratak konektor od dugmeta za paljenje, a posto se konektor na ploci nalazi iznad grafike i jako blizu procesora, ovaj kabl jedva dolazi, tek nekim cudom sam uspeo da ga provucem ali opet to nije po mojim merilima cistoce organizovanja kablova. Kabl za napajanje je izuzetno dugacak i jako lose smisljen nacin za njegovo provlacenje, nema gde da se usteka, gde da se zaveze i jako smeta pri radu sa ostalim komponentama. Montiranje vodenog je proslo bez problema i jako lepo radi racunar, ali eto neke stvari me kod kucista nerviraju i moram da ih napomenem, posto su jako glupe da se ne rese sa samo pametnijim dizajnom kablova.

Vodeno sam stavio DeepCool LE500 Mars ediciju. Od pomenutih update trazim TUF 3080 kad se vratim sa mora, i eventualno 5800 ali to nije hitno niti potrebno.
Imaš GMK67, m? :)
Moja je stigla nedavno ali čekam switcheve...

Imaš GMK67, m? :)
Moja je stigla nedavno ali čekam switcheve...
Dada, ne koristim nijednu drugu od kako je ona dosla. Neverovatan osecaj kucanja. Za ovako jeftinu tastaturu. Imam neke Keychron Silver switcheve i ove aliexpress kapice ljubicaste. Koje switcheve cekas? Da ne idemo mnogo van teme kacio sam na forumu i tastature koje imam. :)

Dada, ne koristim nijednu drugu od kako je ona dosla. Neverovatan osecaj kucanja. Za ovako jeftinu tastaturu. Imam neke Keychron Silver switcheve i ove aliexpress kapice ljubicaste. Koje switcheve cekas? Da ne idemo mnogo van teme kacio sam na forumu i tastature koje imam. :)
Durock Silent Shrimp, trebalo bi da stignu uskoro...

meni su u planu Gateron Cream Soda :)

clickbait... sorry, nisam odgledao video pre nego sto sam okacio ovde... my bad

I ja sam ga odgledao i ponadao se da ce biti nesto valjano. Bas clickbait pravi :(

FormD ipak nije ipak uspeo da dobije dozvolu za prodaju stranica od Providnog Aluminijuma (zbog zabrinutosti/ogranicenja Nacionalne bezbednosti), pa ce umesto toga da nude prozracno Kaljeno Staklo sa rupama (trebalo bi isto da su prvi na svetu sa ovim proizvodom, barem u PC svetu). Opet ovo je prvo na svetu izbuseno protocno "tempered glass" ne akrilicno.

Protok vazduha bi trebao da bude bolji od mesh-a

EsbnHv5.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno