Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Pozdrav društvo..

Treba mi par informacija od vas koji je već imaju : Midea Xtreme AG-12NXD1.WIK , prijateljici treba da preporučim klimu do 60k.

1. Da li zvučno mnogo iritira spoljna jedinica pri tim preheat ili defrostima na oko 10-15c, šta god da ste odlučili da je 😁
2. I ono što me još više interesuje a do sad su dvojica spomenula problem sa pucketanjem plastike UJ na grejanju, može malo više o tome ?

Ne bih da preporučim klimu pa da mi posle sve po spisku. Već dugo nisam u ovoj tematici pa sam izgubio korak šta je dobro i šta se sad prodaje,a ova mi je za te pare možda i najbolja kupovina ukoliko ove gore stavke ne izluđuju.

Novija zgrada je u pitanju, izolacija, pvc i 35m3, čisto inf.

Razmatrao sam i LG S12EQ ali ona je oko 65k što prelazi zacrtan budžet, a koliko je bolja i da li jeste ko će ga znati. Da je veća suma na raspolaganju bio bi lako pametan, za Midea klime mi se u glavi mota da su im spoljne jedinice dosta bučne, bar ove obične su bile. Ali to pucanje plastike baš može čoveka da izludi, znam da mene bi.

Šta vi kažete, ima li šta bolje za oko 60k ili je to to ?

Kod mene pucketa na brezeless modelu pa vjerovatno i na toj...ne znam na hladjenju kako ce biti ali sad se cuje kad se cesto gasi i pali...

I kad upalis klimu kao ja u po noci dosta je bucna dok ne krene sa duvanjem ali onako u radu nisam primjetio te defroste o kojima su pricali ovdje.

@nexteen

Još mi je nezahvalno da kometarišem svoja iskustva jer je još nisam koristio zimi. Generalno ne stvara preteranu buku, ali i to je subjektivno mišljenje, ne smeta svakom ista buka isto. Nisam primetio da pucketa plastika unutrašnje jedinice uopšte (malo me nervira što je sjajna plastika, magnet za otiske prstiju, za mene bolja mat plastika 🙂.

Spoljna jedinica se najviše čuje kada je na nekoj određenoj modulaciji fazon 400-500W. Kada se spusti ispod 300W gotovo se ne čuje.

Kod mene se DF ne pali danima od kada je palim samo pridveče i tada ona ne ide u gašenje nikad.

1. Da li zvučno mnogo iritira spoljna jedinica pri tim preheat ili defrostima na oko 10-15c, šta god da ste odlučili da je 😁
2. I ono što me još više interesuje a do sad su dvojica spomenula problem sa pucketanjem plastike UJ na grejanju, može malo više o tome ?

Ne bih da preporučim klimu pa da mi posle sve po spisku. Već dugo nisam u ovoj tematici pa sam izgubio korak šta je dobro i šta se sad prodaje,a ova mi je za te pare možda i najbolja kupovina ukoliko ove gore stavke ne izluđuju.

Mene je nerviralo. Verujem da bi svakog normalnog čoveka nerviralo. Zamisli da ispušta gas 10-15 puta dnevno potpuno bespotrebno i da ti pravi buku. Sva sreća je da 12ica to ne radi, barem ne tako često. Devetku ne uzimajte ni pod razno!

Plastika pucketa zimi, kada ode u dF, pa kad krene otapanje SJ i hlađenje unutrašnje. Tada se čuje i pucketanje saća i to poprilično glasno.

Objasni sve to pa neka odluči. U principu, svaka klima koja ode u dF praviće sličnu buku, neminovno je.

Rasklapao neko Xtreme u svrhu detaljnog čišćenja ili se može očistiti valjano i bez toga?
Prisutan!!! 2X do sada sam skidao turbinu i rasturao sam je celu. Nesretno su napravili krilca da ne mogu da se uklone da moze lakse da se pridje turbini kao npr kod Mission modela.

Hvala na odgovorima, svakako je poželjno čuti još nečije iskustvo ako neko želi da ga podeli.

Ja se grejem već 10g sa Fujitsu 12LU i tih nekih problema nema ali svaka klima ima neke svoje boljke, svestan sam da nijedna nije savršena.

Znači to pucketanje se čuje samo pri DF, što je svakako bolje nego da to radi konstantno. Ponekad se desi da probleme koje ti imaš ostali nemaju ili je mnogo manje izraženo, zato je bitno da se čuje što više iskustava.

Nema na čemu. :) Inače, Midea Xtreme 12 je, čini mi se, tiša u odnosu na Daikin FTXC kada radi defrost. Imam obe pa sam mogao da uporedim. Nekako mi je Daikin tu dosta bučniji.

Da, čuje se samo pri dF, nisam primetio ovako... Kad se ugreje plastika ne širi se dalje i nema pucketanja, jedino kad dostigne temperaturu pa isključi kompresor može da se desi pucketanje, ali kažem, to je problem maltene kod svih klima.

Ako raspolaže sa 55.000 dinara, mislim da je Midea Xtreme 12 best buy.

Koliko je pouzdano to pracenje potrosnje na brizles modelu, meni ne spusta ispod 400 500w iako ne grije nesto posebno, na 24,5 iako prijavljuje da je sobna 26...sta je sad tu netacno
Ja sam primetio da exteme 12 btu trosi malo vise kad je ventilator na auto, cim se promeni brzina ventilatora npr 60% odmah smanji potrošnju sa 550w na 250w. Kao da ne radi modulacija kako treba na auto mod ventilatora. Da dodam kod mene je follow me aktiviran

Hvala na odgovorima, svakako je poželjno čuti još nečije iskustvo ako neko želi da ga podeli.

Ja se grejem već 10g sa Fujitsu 12LU i tih nekih problema nema ali svaka klima ima neke svoje boljke, svestan sam da nijedna nije savršena.

Znači to pucketanje se čuje samo pri DF, što je svakako bolje nego da to radi konstantno. Ponekad se desi da probleme koje ti imaš ostali nemaju ili je mnogo manje izraženo, zato je bitno da se čuje što više iskustava.
Transfer gasa prilikom pocetka i kraja defrosta je znatno glasniji na ovim jeftinijim brendovima nego na tvojoj LU.

Ja sam primetio da exteme 12 btu trosi malo vise kad je ventilator na auto, cim se promeni brzina ventilatora npr 60% odmah smanji potrošnju sa 550w na 250w. Kao da ne radi modulacija kako treba na auto mod ventilatora. Da dodam kod mene je follow me aktiviran
tačno,ja mogu to da potvrdim za bergen apolo u auto modu duvanja troši više nego kada ga namestim na high, to je osobina izgleda svih jevtinih kineza

Evo ovako prijateljica je danas zvala servis koji se bavi prodajom i ugradnjom, i imaju u ponudi Midea Extreme 12.

Cena ugradnje je 150 EUR a ako uzmeš klimu plus ugradnja izađe 84.500 tako nešto.

Znam da je cena malo veća, i znam da se Extrem može naći za 60k plus 18k ugradnja ali kontam sve uzima kod iste osobe pa ako bude problema sve je uzela na jednom mestu pa zna kome da se obrati, s druge strane baš nemam nešto volje da se ja sad cimam oko svega toga.

Moje je bilo da dam neku preporuku i da je eventualno uputim u to šta je bitno kod instalacije, eventualno da budem tamo u subotu kad budu došli da vide šta i kako pre nego se ugradi.

I znam, sad bi neki rekli za malo više para si mogao uzeti Fujitsu 12 LLCE ali njoj je bitna estetika, žene 😁

Estetika ove midea klime je onako da kažem standardna, nit nešto lepa nit ružna u prevodu prosek, kome je bitno 🙂

Očigledno ženama, a Fujitsu 12 LLCE ima sve sem izgleda, a daljinac je tek posebna priča.

Da se ja pitam uzeo bi Fujitsu ali...

Vecinom su tu negde, meni jedino ovaj od MHI ruzniji :D

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    1.7 MB · Pregleda: 73
Midea daljinski kao da nije bas responzivan, nekad kasni, nekad ne reaguje odmah...kako je kod vas

Nocas tj jutros moja Midea 18ca Xtreme bas gruvala u 55kv, velika 25 kv i dve sobe po 15kv. U vecoj sobi 22.5 stepena dok u sobama po 21.
Nesto je bas bilo tesko nocas, nije mogla da dobaci do 22 stepena u sobama. Celu noc je bila na 24 stepena podesena, temperatura napolju -1 je bila u 7h ujutru, obicno potrosi za noc 4kw. Plus zaledila spoljna malo.
Komsija ima Gree Muse 12cu, isto vidim spoljna malo zaledila.

Kakve su vama klime bile nocas? Mislio sam da moze da gruva do -10 makar Ok, medjutim dosta je pao kapacitet rekao bih. Negde pise kao moze i do -25 da greje mada posle ovoga nesto ne verujem.
klima uticnica.jpgklima unutrasnja.jpgklima spoljna.jpg

Kod mene na slicnom modelu Brezeless S danas kad sam upalio u dnevnoj je bila 20 temperatura, nastimana na 22 i trebalo joj je vise vremena nego inace da digne temperaturu... vukla je preko kilovat a kasnije se spustila na 700w....do jucer nije tako bilo...krene sa 700 i spusti na 300. Mjereno oko 18h i pala je vec temperatura vani na 3 stepena. Hisense 18ka u drugoj prostoriji je vec druga prica, ona kao da ima mao vise snage za vecu prostoriju a ne mislim da trosi puno vise.

Kako ide kod Midea da ne resetuje podešavanja nakon nestanka struje i da se sama upali nakon istog?
Ja mislim da zapamti podešavanje i nastavi
Nocas tj jutros moja Midea 18ca Xtreme bas gruvala u 55kv, velika 25 kv i dve sobe po 15kv. U vecoj sobi 22.5 stepena dok u sobama po 21.
Nesto je bas bilo tesko nocas, nije mogla da dobaci do 22 stepena u sobama. Celu noc je bila na 24 stepena podesena, temperatura napolju -1 je bila u 7h ujutru, obicno potrosi za noc 4kw. Plus zaledila spoljna malo.
Komsija ima Gree Muse 12cu, isto vidim spoljna malo zaledila.

Kakve su vama klime bile nocas? Mislio sam da moze da gruva do -10 makar Ok, medjutim dosta je pao kapacitet rekao bih. Negde pise kao moze i do -25 da greje mada posle ovoga nesto ne verujem.
Pogledajte prilog 465443Pogledajte prilog 465444Pogledajte prilog 465445
Koja je brzina ventilatora?
Sa takvom temperaturom i kvadrturom mora brzina ventilatora najmanje 80% nikako auto jer ne modulira nisko.

Ja mislim da zapamti podešavanje i nastavi
Ne, barem ne kad je iole duži nestanak struje, tad je offline i mora se upaliti na daljinski i nije upamtila podešavanja.
Ako samo štrecne možda je tako kako kažeš, tome za sad nisam prisustvovao.

Nazad
Vrh Dno