Šta je novo?

Midea Breezeless

Cuio sam ali pitanje je da li je tacno da mixea ima problem sa defrost aiko je napolju plus

Cuio sam ali pitanje je da li je tacno da mixea ima problem sa defrost aiko je napolju plus
To je neki kontrolni DF koji traje 1-3min! Verovatno neki bug u software ali kod Xtreme model! Mozda to nema kod Breezeless :)
Ce se sigurno neko javiti!
Nekome to ne smeta, ali ipak je malo cudno da ga odradi na +10c
Takodje, ako se dobro secam to se moglo videti i na Vivax Aeri :unsure:

Poslednja izmena:
To oko DF-a se odnosi primarno na Xtreme model!
Brezeeless iz teme (oba modela) koliko znam nemaju tu "boljku", a videćemo zimus za "E" kod mene (imam dve 9-ke)...

Breezeless+ malopre ušla u defrost,prvi put kako je koristim za grejanje,kupljena letos.Spoljna tem. 4° i dosta vlage u vazduhu - magla- setovana na 23° ,greje oko 50 kv. DF trajao 10- tak minuta,klima na izduvu nije uopšte radila,izašao napolje spoljna jedinica se čula,ali ništa naročito glasno,ventilator nije radio. Nisam se do sad grejao na klima uređajima,imam primarno gasno grejanje( alfa peći 7kw u svakoj prostoriji),ali mi sada izgleda da mi je dosta ekonomičnije grejanje na klimu nego na gas.Oktobar mesec klima je potrošila 149kw, ovaj mesec do sada 79kw što kada preračunam u odnosu na gas izađe skoro pa dva puta jeftinije.Ja prezadovoljan.

Danas sto mom komsiji ugradise ovo, ne bi ni video da nisam morao d odem do grada pa uslikao.
Uzivo zaista minijaturno izglaeda, ali covijek se do sad grejao na TA, mislim da je ukupno 30 kvadrata, izolacije ni govora. al ok je i ovo, peglace mu na do plus 3 sa super ustedom, ako ne moze da izgura na minusima, opet TA, bar se makao iz zacaranog kruga.

Prilozi

• 20251112_150715.jpg
    20251112_150715.jpg
    337 KB · Pregleda: 69
Mislim da je ovo ona od 18 kg spoljna, kako je uzivo vidjeh ( Bas deluje da nema grdje, sa dna kace sto kaze ludi Rambo ) al opet kaem, u odnosu na TA 6 ( mislim ) imace vrhuski COP odnosno SCOP, plus, bitnije, komfor.

Danas sto mom komsiji ugradise ovo, ne bi ni video da nisam morao d odem do grada pa uslikao.
Uzivo zaista minijaturno izglaeda, ali covijek se do sad grejao na TA, mislim da je ukupno 30 kvadrata, izolacije ni govora. al ok je i ovo, peglace mu na do plus 3 sa super ustedom, ako ne moze da izgura na minusima, opet TA, bar se makao iz zacaranog kruga.
Kradem temu, no kombinacija inverter + TA je jako dobra, robusna, moze da bude jako povoljna jer i jeftin inverter radi posao do tih ~ 3+ Celzijusa, a tek TA peci mogu povoljno da se nadju. Ako se pametno koristi, da TA radi samo nocu i samo u slucaju kada inverter ne moze da postigne (magla i niska temperatura), to je super. Verujem da ce to biti manje od 25 dana od 150+ grejnih dana u godini. Slicno tome se, na kraju krajeva, projektuju sistemi sa toplotnom pumpom, tj da ima sistem rezistivnih grejaca da pomogne u hladnom ekstrmu koji je ocekivan u relativno malom periodu vremena eksploatacije.

Tog dana se bas namestilo da sam iz taxija video 2 TA velike, ( opet sestice, rekao bih ) iznesene ispred nekih lokala na prodaju. Tako i ja moju sesticu prodadoh za dan za mislim 100-tinak eura.
Dobra prica svakako ko vec ima TA i dvotarifno brojilo a nema kesa da istrese za premijum klimu. Ovakve klime mislim da su do 30k dinara.
Do plus 3 peglaju kao i najskuplje bez DF, uz neke mane, ali u poredjenju sa TA, premijum.
Pogotovo kao sto si rekao, koliko realno dana imamo sa tim minusima itd.

Poslednja izmena:
Vrh Dno