style53
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.12.2023
- Poena
- 925
Sumnjam da ce ti odgovoriti kad je banovan 🙂Po čemu je bolja od xtrima ?
Sumnjam da ce ti odgovoriti kad je banovan 🙂Po čemu je bolja od xtrima ?
To je neki kontrolni DF koji traje 1-3min! Verovatno neki bug u software ali kod Xtreme model! Mozda to nema kod Breezeless 🙂Cuio sam ali pitanje je da li je tacno da mixea ima problem sa defrost aiko je napolju plus
Tek sada sam video da se radi o breezeless model 😀To oko DF-a se odnosi primarno na Xtreme model!
Brezeeless iz teme (oba modela) koliko znam nemaju tu "boljku", a videćemo zimus za "E" kod mene (imam dve 9-ke)...
Zar nisu iste klime, samo je mala kozmetika? Pravi ih midea pod njihovim brendom koliko sam uspeo da vidim po internetu. U suštini ista klima, samo nije midea nego venting. Karakteristike iste, dimenzije i kilaža ista...Bolja ti je Extreme za grejanje, veca SJ. A ova ti je jos bolja https://www.eponuda.com/inverter-klime-cene/venting-vsepbu-12hrfn8-pro-klima-uredaj-cena-10307801
Po čemu je bolja od xtrima ?
Tako je. Za tu sobu i jeftinija neka ce ti odraditi dobar posao, kao MDV Aurora / Vivax Aeri+.Znaci za sobu od 16kvm ,Brezeeless 12 klima,i nece biti ptoblema?
Kradem temu, no kombinacija inverter + TA je jako dobra, robusna, moze da bude jako povoljna jer i jeftin inverter radi posao do tih ~ 3+ Celzijusa, a tek TA peci mogu povoljno da se nadju. Ako se pametno koristi, da TA radi samo nocu i samo u slucaju kada inverter ne moze da postigne (magla i niska temperatura), to je super. Verujem da ce to biti manje od 25 dana od 150+ grejnih dana u godini. Slicno tome se, na kraju krajeva, projektuju sistemi sa toplotnom pumpom, tj da ima sistem rezistivnih grejaca da pomogne u hladnom ekstrmu koji je ocekivan u relativno malom periodu vremena eksploatacije.Danas sto mom komsiji ugradise ovo, ne bi ni video da nisam morao d odem do grada pa uslikao.
Uzivo zaista minijaturno izglaeda, ali covijek se do sad grejao na TA, mislim da je ukupno 30 kvadrata, izolacije ni govora. al ok je i ovo, peglace mu na do plus 3 sa super ustedom, ako ne moze da izgura na minusima, opet TA, bar se makao iz zacaranog kruga.
Cuio sam ali pitanje je da li je tacno da mixea ima problem sa defrost aiko je napolju plus
Meni ide u DF i na +17°, u servisu kažu da je to normalno. Ako je normalno da ide u DF na +17° šta će da radi na minus temperaturama.To oko DF-a se odnosi primarno na Xtreme model!
Brezeeless iz teme (oba modela) koliko znam nemaju tu "boljku", a videćemo zimus za "E" kod mene (imam dve 9-ke)...

Venting VSEPBU-18HRFN8 sa ovom spoljnom jedinicom "VSEPBU-12HRFN8 Pro" je mnogo tiša u odnosu na ovu Breezeless-e CB1-18HRFN8 koju ja imam.Nisu, SJ su razlicite.
Breezeless-e (CB1-12HRFN8) 720 x 495 x 270, 22.9kg
Extreme (12NXD1.WIK) 765 x 555 x 303, 26.5kg (kao 12CH35AERI i Breezeless+ 12HRFN8-QRD6GW)
VSEPBU-12HRFN8 Pro 805 x 554 x 330, 28.4kg (kao All Easy Pro)
Evo par slika moje (noviji "E" model, 9-ka) kako izgleda zapravo tj. "na zidu"... 👇+ Estetika (?)
Da li si zadovoljan ovom klimom?Nema na čemu! 🙂
Ne ne, do filtera se lako dolazi ("digneš poklopac" varijanta, nisu odozgo).
Doći do izmenjivača/turbine za "generalku" je navodno dosta komplikovano (važi za oba Breezeless modela, tj. stari i novi "E").
Evo par slika moje (noviji "E" model, 9-ka) kako izgleda zapravo tj. "na zidu"... 👇
Sve normalno.Još jedan problem koji sam primetio je da zatvara unutrašnju rešetku kad ide u DF ili kad postigne zadatu temperaturu i nakon toga ostane tako, pa duva vruć vazduh u nju i ne može da zagreje prostoriju kako treba. Kad nisam kući da je manuelno otvorim ohladi se prostor...
"Jež mod" (na grafiku potrošnje) joj je omiljeni modus-operandi, dok ne zahladni dovoljno da mora u konstantnu modulaciju... 🙂i često pali gasi kompresor, pa mi se cela kuća trese..
Ja joj zadam 24 preko daljinca na čoveka "follow me" i fan stavim na auto, ali opet baš često pali i gasi kompresor i toliko je bučna spoljna, da je to meni neverovatno, baš me iritira. Upoređivao sam sa nekim drugim klimama i nisam ni jednu čuo da je tako bučna. moraću da nađem isti model 18, pa da uporedim.Sem što ume da bude inertna na malu promenu zadate temperature - prezadovoljan sam.
Kada radi DF nije bučna, jedino kada završi, čuje se kao na busu kad vazdušno vešanje postigne pritisak i bus krene sa stanice😁Sa druge strane na DF-u se čuje "grgutanje" (više nego kod Clivije i mnogo više nego kod Airy-a kod kog je DF fakat neprimetan).
Pošto standardno ne dolaze "amortizeri" odnosno gumice onda nisu ni stavili. Tražio sam da stave, ali nisu imali. Kada su mi instalirali stavili su kratke cevi, pa je te vibracije prenosila nenormalno. Kada su došli na moju reklamaciju, rekli su da je crkao kompresor i da mora da se zameni cela spoljna jedinica, pa sam tražio da se stavi 3m cevi i sada je sve isto, samo ne prenosi toliko vibracije unutra kao pre, zbog dužine cevi. Siguran sam da nema razlike sa drugom spoljnom jedinicom, nije ništa promenilo to što su stavili drugu, samo su blaže vibracije zbog dužih cevi. Spoljna imam utisak da je još bučnija.Kod mene su sve spoljašnje na amortizerima, na nosačima za 18-ice i sve to zajedno na debelim zidovima, tako da zaletanja ne čujem unutra (sem Clivije na etaži iznad, a i to krajnje minimalno).
To mi nije problem uopšte, duva blago da bi mešala vazduh u prostoriji ili da ohladi izmenjivač. Isto to radi i kada dostigne zadatu temperaturu, ali tada ne zatvori onu srednju rešetku, što je čudno. Duva regularno kao kada greje. Kao da ima bag da je pomešala kada joj je otvorena, a kada zatvorena rešetka.Sve normalno.
Nastavlja da duva da ohladi izmenjivač (za pauzu) 😉 🙂 Pa onda dodatno narednih 10-15min minimalno pirka da bi merila temperaturu.
Svaka klima to inače mora da radi, jedino što samo Midea koliko znam to radi ovako "agresivno"... Gree npr. "pirne" 1-2sec na svakih ~20-30min...
Interesuje me da li može nekako da se resetuje na fabrička podešavanja, da probam i to da nije neki problem do podešavanja?Ako te nervira, možeš podesiti drugačije ili ugasiti totalno (u tom slučaju računaj da će teže, tj. manje precizno pratiti/držati sobnu T):
👉 https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/page-2#post-7294113
👉 https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/page-3#post-7297579
Javi obavezno kako je prošlo ako budeš probao^^! 🙂
Kao što sam gore napisao nije mi problem što duva, nego što kada ponovo krene da greje, ostane rešetka zatvorena i ne može da duva od nje.A ako ne otvara krilce kada posle pauze/DF-a krene da greje - po meni zovi servis!
Što se tiče jež moda mislio sam da je to problem da ona pali i gasi kompresor, pa sam pratio preko aplikacije da li smanjuje potrošnju u tim periodima kada mnogo vibrira, ali to nije slučaj. Ona vuče konstantno oko 1500W nekad i više, ali zaleće i usporava. Mislio sam da treba to da uradi samo kada kreće ili kada se zaustavlja, ali ona se na svakih 10-ak minuta zaleće i usporava, a pritom potrošnja ista, nije da smanji ili obustavi potrošnju skroz."Jež mod" (na grafiku potrošnje) joj je omiljeni modus-operandi, dok ne zahladni dovoljno da mora u konstantnu modulaciju... 🙂
Evo mojih (danas i 29.11, BG), obe Brizle i obe 9-ke, plave linije na gornjem i donjem grafiku 👇
...nisam siguran da li te dobro razumem.Ona vuče konstantno oko 1500W nekad i više, ali zaleće i usporava. Mislio sam da treba to da uradi samo kada kreće ili kada se zaustavlja, ali ona se na svakih 10-ak minuta zaleće i usporava, a pritom potrošnja ista, nije da smanji ili obustavi potrošnju skroz.
iFeel ne znam šta je, niti sam palio to. Kod prijatelja sam slušao 12ticu SS i ne čuje se. Isti servis je radio ugradnju i ima manje od dva metra cevi.Potencijalno bi i iFeel mogao biti problem/uzrok....
Ako si pisao već o prostoru/izolaciji/rasporedu, baci link da ne kopam po forumu, ili piši ako nisi, pa da vidimo kako bi najbolje bilo da se podesi sa njenim senzorom.
Meni je logično da tako treba, ali potrošnja je uvek ista pri tim bučnim momentima, tako bar pokazuje u aplikaciji. Mada kada zatvorim sva vrata na sobi i ona postigne temperaturu, onda spusti na 500W tako da bih rekao da meri potrošnju poprilično dobro.No pre toga...
...nisam siguran da li te dobro razumem.
Stalno radi sa 1500w i spoljna se zaliće na 10-ak minuta bez pada potrošnje, ili kako bi trebalo inače - spusti potrošnju pa podigne uz zaletanje/buku spoljne?
Ako je ovo prvo, i ako nije iFeel krivac - po meni su sve šanse da je neispravna (ili nema dovoljno gasa)! Takođe apropo nespuštanja krilca.
Jer dostiže zadatu temperaturu i kakav je izduv (mlak, topao, vreo...)?
Follow Me = iFeel == praćenje sobne termostatom u daljincu (umesto na samoj klimi)iFeel ne znam šta je, niti sam palio to.
---
Ja joj zadam 24 preko daljinca na čoveka "follow me"
Meni je logično da tako treba, ali potrošnja je uvek ista pri tim bučnim momentima, tako bar pokazuje u aplikaciji. Mada kada zatvorim sva vrata na sobi i ona postigne temperaturu, onda spusti na 500W tako da bih rekao da meri potrošnju poprilično dobro.
I ja bih se složio da je sve ok što se tiče ispravnosti (gledano kroz sposobnost da greje/radi).Dostiže zadatu temperaturu, izduv je vreo, ali mislim da nema problema sa efikasnošću. Greje super i to bih isključio kao opciju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari