Šta je novo?

Midea Breezeless

Jel normalno ovo ponašanje - klima se uključi preko daljinskog upravljača, u aplikaciji se vidi status i može da se da komanda da se isključi, ali se ona ne isključi nego je moguće da se isključi samo preko daljinskog?

@jaksa kakva je u modulaciji? Koji je minimum (iz utičnice) u hlađenju i u grejanju? Koliko kvm hladiš?

Ne znam šta znači ovo za modulaciju, ne grejem (a i kako bih, nema ni mesec dana :) ) a površina je komplikovana, dnevna soba (cca 30kvm + ostatak stana koji nije razdvojen vratima)
kl.jpg

Nema trenutne potrošnje u aplikaciji?

Ima, na primarnom ekranu je. Ovo je screenshot kad se ode u energy monitor.

Jel se neko ozbiljno igrao sa folow me opcijom na daljincu ?

Zanima me koliko je domet daljinca do klime ? Jel mora da bude usmeren ka njoj nakon aktivacije ili ne ?

Nisam se nešto ni igrao s tom opcijom (midea mission) ,korostio je par puta kao termostat.
Trazio na netu sad nema nekih preteranih informacija ni detalja, kako to radi ? Dal preko ica, stononda znaci da mora daljinac da bude usmeren ka klimi, ili nekom radio vezom ? Blutut nije

Kod nekih je IC, kod drugih BT, kod nekih neki njihov wireless, zavisi. Probaj pa ces videti (i ako je IC ne mora biti direktno vec dovoljno da moze da posalje signal tj. temperaturu).

Sam si kriv, sto si ih pustio.

Ovo trazi napismeno, da ne bude posle problema oko garancije jer nije pravilno ugradjena.
Lako je vratiti ih, to je najmanji problem. Rekli su mi da ako nisam zadovoljan da će uraditi kako kažem.

@FULLSOUND
Jesi ti pogledao malo recenzije, unazad godinu dana, tog servisa "servis cool" iz Kragujevca, jel' da?

Ovo ti pisem zbog najvece crvene zastavice koju si pisao u svom postu, i ne to nije razmak unutrasnje od plafona...
Nego u vezi duzine bakarnih cevi... videces i sam, tj. cuces, zimi... o cemu ti pricam.
Mozda budes i zadovoljan ako ne znas za razliku, ne znam... ali sve mislim da bas i neces biti, tj. da ce biti kiselo grozdje na zimu...

Rade preko 20 godina. Urade preko 2000 klima svake godine, zgrade, firme, ozbiljni rashladni sistemi. Ovlašćeni su Midein servis i to je razlog zašto sam izabrao njih. Da ne zovem ljude koje znam da ugrađuju klime ili sam ugrađujem, pa da nemam garanciji.

Razmak unutrašnje od plafona je 10cm.

Što se tiče dužine cevi kod hlađenja nisam primetio nikakve probleme.

Sada kod grejanja se čuju vibracije, baš kako sam i pročitao u uputstvu za instalaciju.
1000093634.jpg

I koga si to zvao posle, kao 2nd ovlascenog servisera, da nije mozda sajt mideaklime.rs?
Zvao sam centralni servis sa garantnog lista (Elkom Trade) i popričao sa nekim inženjerom...

Planiram i mejl da pošaljem da vidim kakav ću pismeni odgovor da dobijem.

Što se tiče vakuumiranja tiče:
1000093635.jpg

Sad malo da napišem skromnog iskustva sa klimom:

Što se tiče hlađenja baš je tiha i u breezless modu kada se zatvori poklopac može da se seti ispod klime, bez da se oseća neprijatnost. Modulira nisko i mislim da sam zabeležio najnižu potrošnju od nekih 200W.
Flash mod radi super i za 10-ak minuta brzo spusti temperaturu.
Nije bučna uopšte i nemam utisak da klima radi uopšte kad se postigne željena temperatura.

Kod grejanja sam tek krenuo da je koristim i za sada sam primetio nekoliko čudnih situacija. Kada postigne temperaturu kompresor se ugasi i počne da duva hladan vazduh, bukvalno se oseti hladno. To se desi nakon što spusti potrošnju na 600w i verovatno da ispod toga ne može, pa se ugasi. Onda posle nekog vremena krene da zaleće kao avion kod poletanja, takav se zvuk čuje. Verovatno pali kompresor, i onda potrošnja na app bude oko 1200 pa lagano spusta do 600w i opet se ugasi grejanje i krene samo ventilator da duva, ali oseća se hladan vazduh.
Ne znam da li je to zbog toga što brzo ugreje sobu od 40m², pa posle ne može da održava tu temperaturu, nego se gasi. Ili je to neki problem?
Flash mod, kao i kod hlađenja, dosta brzo podigne temperaturu i povuče najviše 1500w.
1000093632.jpg

1000093631.jpg

Lako je vratiti ih, to je najmanji problem. Rekli su mi da ako nisam zadovoljan da će uraditi kako kažem.

Rade preko 20 godina. Urade preko 2000 klima svake godine, zgrade, firme, ozbiljni rashladni sistemi. Ovlašćeni su Midein servis i to je razlog zašto sam izabrao njih. Da ne zovem ljude koje znam da ugrađuju klime ili sam ugrađujem, pa da nemam garanciji.

Razmak unutrašnje od plafona je 10cm.

Što se tiče dužine cevi kod hlađenja nisam primetio nikakve probleme.

Sada kod grejanja se čuju vibracije, baš kako sam i pročitao u uputstvu za instalaciju.
Pogledajte prilog 507171

Zvao sam centralni servis sa garantnog lista (Elkom Trade) i popričao sa nekim inženjerom...

Planiram i mejl da pošaljem da vidim kakav ću pismeni odgovor da dobijem.

Što se tiče vakuumiranja tiče:
Pogledajte prilog 507174

Sad malo da napišem skromnog iskustva sa klimom:

Što se tiče hlađenja baš je tiha i u breezless modu kada se zatvori poklopac može da se seti ispod klime, bez da se oseća neprijatnost. Modulira nisko i mislim da sam zabeležio najnižu potrošnju od nekih 200W.
Flash mod radi super i za 10-ak minuta brzo spusti temperaturu.
Nije bučna uopšte i nemam utisak da klima radi uopšte kad se postigne željena temperatura.

Kod grejanja sam tek krenuo da je koristim i za sada sam primetio nekoliko čudnih situacija. Kada postigne temperaturu kompresor se ugasi i počne da duva hladan vazduh, bukvalno se oseti hladno. To se desi nakon što spusti potrošnju na 600w i verovatno da ispod toga ne može, pa se ugasi. Onda posle nekog vremena krene da zaleće kao avion kod poletanja, takav se zvuk čuje. Verovatno pali kompresor, i onda potrošnja na app bude oko 1200 pa lagano spusta do 600w i opet se ugasi grejanje i krene samo ventilator da duva, ali oseća se hladan vazduh.
Ne znam da li je to zbog toga što brzo ugreje sobu od 40m², pa posle ne može da održava tu temperaturu, nego se gasi. Ili je to neki problem?
Flash mod, kao i kod hlađenja, dosta brzo podigne temperaturu i povuče najviše 1500w.
Pogledajte prilog 507177

Pogledajte prilog 507178
Taj problem imaju sve Midea klime,koliko sam čitao, a to je održavanje zadate temperature na grejanju.I ja imam isti model i isti ptoblem sa njom.Ali opcija i feel rešava taj problem.Bitno je da podesiš temperaturu na daljinskom koju želiš i uključiš tu opciju(lik osobe na daljincu pod opcijom mod) i tada radi bez greške.Daljinac postaviš tako da se "vidi" sa klimom.

Flash mod, kao i kod hlađenja, dosta brzo podigne temperaturu i povuče najviše 1500w
Da, tako se ponasa, s tim sto sam je probao samo jedan dan na grijanju. Napolju je bilo 12*, ali meni nije toliko povlacila nego do 800W, pa spusta na 600-550w, pa ugasi. Kod mene se nalazi u 17 kvadrata i stvarno brzo postigne temperaturu. To za hladan vazduh imaju sve Midee, ali zar se ne zatvori da ne bi duvala hladno? Ova se zatvori, doduse ne skroz, kao full breez, vec breez (podigne krilca i spusti onu sivu (unutrasnju). Kada krene da grije otvori i tako u krug.
Taj problem imaju sve Midea klime,koliko sam čitao, a to je održavanje zadate temperature na grejanju.I ja imam isti model i isti ptoblem sa njom.Ali opcija i feel rešava taj problem.Bitno je da podesiš temperaturu na daljinskom koju želiš i uključiš tu opciju(lik osobe na daljincu pod opcijom mod) i tada radi bez greške.Daljinac postaviš tako da se "vidi" sa klimom.
Jako brzo reaguje na promjenu temperature, iako je ona u aplikaciji “nabila” 26* na zadatih 23. Ovo uporedjujem u odnosu na Gree, kojem treba u odnosu na nju vjecnost.
Bas cu da probam za vikend kako radi iFeel i kako se tada ponasa.

Da klima vidi daljinac (ne direktno vec koliko da signal stize, kod mene radi i iz hodnika ili sa zidnog nosaca jer je daljinac usmeren u plafon), posto je komunikacija jednosmerna.

Kod nekih je IC, kod drugih BT, kod nekih neki njihov wireless, zavisi. Probaj pa ces videti (i ako je IC ne mora biti direktno vec dovoljno da moze da posalje signal tj. temperaturu).
Odemo nalolje daljiinski palo na 9c koliko je napolju i nista. Uneo ga unutra i stavio u hodnik tu skocila temp lagano raste al opet nista.
Glupost ako treba da bude usmeren ka klimi

Jel ovo znači da mora da bude usmeren ka klimi sa dometom od 8m

Prilozi

• IMG_20251002_225214.jpg
    IMG_20251002_225214.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2025-10-02-22-54-27-221-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2025-10-02-22-54-27-221-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_2025-10-02-22-54-56-376-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2025-10-02-22-54-56-376-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_2025-10-02-22-56-52-754-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2025-10-02-22-56-52-754-edit_org.mozilla.firefox.jpg
    313.4 KB · Pregleda: 30
Ne mora da bude usmeren ali mora u dometu, ako odes napolje i stiskas tastere a klima ne reaguje onda nije u dometu i naravno da je nista.

Ево и моје искуство са грењајем на брезу сс. Мало сам се играо и тестиро је.
При укључењу температура у просторији је била 15 степени (супруга обожава да луфтира,па макар је напоље и дебео минус). Тукла је 2-3 сата наштелована на 23 ° и подешена опција и ффел.Трошила је констатно 1,3 до 1,4 Кw. Када је достигла температуру троши измеђи 300 до 400 вати,повремено скочи до 600.Греје тачно 46 квадрата. Мислим да је то кректно. Не ради нам дан ноћ, по пар сати дневно и ноћу се искључује. Сигурно би потрошња била и пуно мања када би радила 24 сата.Али то ће мо оставити када буде и ако буде зазимило. Простор је изолиран, пвц столарија. Имам гасно грејање на гасне пећи и потрошња гаса ми је у дебелим минусимо месечно око 300 метара кубних које су трошиле три гасне пећи. По мени ни то није велика потрошња а у кући је пријатно,температура 23-24 °. Клима је узета само због хлађења и летњим месецима,али видим да и сасвим лепо уагрева простор тако да ћу сигурно више њу форсирати у зимским месецима.

Prilozi

• Screenshot_20251004_160803_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251004_160803_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20251004_141221_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251004_141221_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20251004_141400_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    Screenshot_20251004_141400_com_midea_ai_overseas_IndexActivity.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 17
46 kvadrata i 15 stepeni spoljnje temp. u plusu je jedno a sasvim drugo na -3 sa obilnom maglom.
Verujem da će i tada raditi dovoljno ok, ali potrošnja se ne gleda i zaključak o radu se ne pravi na debelom plusu.
Слажем се , само 15° је било у кући а спољна је 9°. Свестам сам да ће на минусима потрошња ићи доста више. Ово је само био за мене тест рада и одржавање задате температуре путем и ффел функције, где се показало да клима добро ради и одржава задату температуру.

Ne bi bila manja potrosnja da je radila 24h, jer ta klima na nekih 5-10c spoljne temperature ne spusta ispod 350wh/h.

Ne bi bila manja potrosnja da je radila 24h, jer ta klima na nekih 5-10c spoljne temperature ne spusta ispod 350wh/h.
Не бих се сложио,код мене кад постигне задату температуру спушта на 200-250 вати и на моменте рипи на 500 вати.Рецимо јуче на спољној температури 9° радила је скоро 12 сати и потрошила је 9 кw, мислим да не бих требао да је искључујем ноћу. Али мојима је топло и нежеле да ради ноћу.Температуру одржавамо на 23° тако нам одговара. Само сам приметио да кондез са спољне јединице баш сипа.

Misli se na modulaciju i prosecnu potrosnju po satu, pri spoljnim temperaturama ispod 10c, a ne koliko trenutno moze da spusti. Meni je za 24 sata potrosila oko 9kwh, povrsina 35m2, sobna temperatura 24.5-25.

Ево и моје искуство са грењајем на брезу сс. Мало сам се играо и тестиро је.
При укључењу температура у просторији је била 15 степени (супруга обожава да луфтира,па макар је напоље и дебео минус). Тукла је 2-3 сата наштелована на 23 ° и подешена опција и ффел.Трошила је констатно 1,3 до 1,4 Кw. Када је достигла температуру троши измеђи 300 до 400 вати,повремено скочи до 600.Греје тачно 46 квадрата. Мислим да је то кректно. Не ради нам дан ноћ, по пар сати дневно и ноћу се искључује. Сигурно би потрошња била и пуно мања када би радила 24 сата.Али то ће мо оставити када буде и ако буде зазимило. Простор је изолиран, пвц столарија. Имам гасно грејање на гасне пећи и потрошња гаса ми је у дебелим минусимо месечно око 300 метара кубних које су трошиле три гасне пећи. По мени ни то није велика потрошња а у кући је пријатно,температура 23-24 °. Клима је узета само због хлађења и летњим месецима,али видим да и сасвим лепо уагрева простор тако да ћу сигурно више њу форсирати у зимским месецима.
Za sad mogu da potvrdim* da se i 9-ka, "E" model(!), fakat isto ponaša. Malo detaljnije ovde (u spoiler-u na dnu posta).

* Prva zima, pritom mi je jedna od dve na reklamaciji (utek'o gas), a druga se minimalno koristila + nemam joj fizički pristup kad mi se ćefne.
Ergo, definitivna potvrda i još detalja....kad se vrne klima i kad "zabeli" napolju (ako uopšte xD)

Ja se i dalje lomim dal da uzmem mideu xtrime ili Breezeless E, rado bih Breezeless SS al ona ne može da stane zbog spuštenog plafona, bila bi mnogo nabijena gore. :-(

Kako se pokazala Breezeless E na grejanju ?

Iz naslova teme, bilo koji od dva modela, mada ja iz iskustva pričam isključivo za E model.

12-icu ako nema izolacije, ako je loša stolarija ili ako će biti otvorena vrata i ako će se koristiti i za grejanje.
U suprotnom, i/ili ako će biti samo sa hlađenje, onda 9-ka, mada i sa njom očekuj on/off u prelaznom periodu na grejanju...

Regularni model je nešti bolji ali i skuplji.
Oba su dobra, generalno/sveobuhvatno (čitaj temu). :)

Regularni ima oznaku modela: MSFAAU-XXXXXXX
"E" je CB1-XXXXXXXX

Nazad
Vrh Dno