Lako je vratiti ih, to je najmanji problem. Rekli su mi da ako nisam zadovoljan da će uraditi kako kažem.
Rade preko 20 godina. Urade preko 2000 klima svake godine, zgrade, firme, ozbiljni rashladni sistemi. Ovlašćeni su Midein servis i to je razlog zašto sam izabrao njih. Da ne zovem ljude koje znam da ugrađuju klime ili sam ugrađujem, pa da nemam garanciji.
Razmak unutrašnje od plafona je 10cm.
Što se tiče dužine cevi kod hlađenja nisam primetio nikakve probleme.
Sada kod grejanja se čuju vibracije, baš kako sam i pročitao u uputstvu za instalaciju.
Pogledajte prilog 507171
Zvao sam centralni servis sa garantnog lista (Elkom Trade) i popričao sa nekim inženjerom...
Planiram i mejl da pošaljem da vidim kakav ću pismeni odgovor da dobijem.
Što se tiče vakuumiranja tiče:
Pogledajte prilog 507174
Sad malo da napišem skromnog iskustva sa klimom:
Što se tiče hlađenja baš je tiha i u breezless modu kada se zatvori poklopac može da se seti ispod klime, bez da se oseća neprijatnost. Modulira nisko i mislim da sam zabeležio najnižu potrošnju od nekih 200W.
Flash mod radi super i za 10-ak minuta brzo spusti temperaturu.
Nije bučna uopšte i nemam utisak da klima radi uopšte kad se postigne željena temperatura.
Kod grejanja sam tek krenuo da je koristim i za sada sam primetio nekoliko čudnih situacija. Kada postigne temperaturu kompresor se ugasi i počne da duva hladan vazduh, bukvalno se oseti hladno. To se desi nakon što spusti potrošnju na 600w i verovatno da ispod toga ne može, pa se ugasi. Onda posle nekog vremena krene da zaleće kao avion kod poletanja, takav se zvuk čuje. Verovatno pali kompresor, i onda potrošnja na app bude oko 1200 pa lagano spusta do 600w i opet se ugasi grejanje i krene samo ventilator da duva, ali oseća se hladan vazduh.
Ne znam da li je to zbog toga što brzo ugreje sobu od 40m², pa posle ne može da održava tu temperaturu, nego se gasi. Ili je to neki problem?
Flash mod, kao i kod hlađenja, dosta brzo podigne temperaturu i povuče najviše 1500w.
Pogledajte prilog 507177
Pogledajte prilog 507178