Šta je novo?

Midea Breezeless

Ugrađena danas. Potrošnja na aplikaciji klime i pametne utičnice se ne poklapaju.
Mislim da nema grijač tacne a ja sam mislio da ima.
Za sada su to dva minusa. 🤨
Vjerovatno će ih biti još kada upekne stvarni minus vani...

Ono što bih trenutno izdvojio kao plus je izgled unutrašnje jedinice, povezivanje i funkcije aplikacije te cijena klime.

Prilozi

• Screenshot_20231001_182151_Gallery.jpg
    Screenshot_20231001_182151_Gallery.jpg
    485.5 KB · Pregleda: 195
  • Screenshot_20231001_182011_Smart Life.jpg
    Screenshot_20231001_182011_Smart Life.jpg
    33.1 KB · Pregleda: 129
  • Screenshot_20231001_181949_SmartHome.jpg
    Screenshot_20231001_181949_SmartHome.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 122
Cudno, na vise lokacija sam video u specifikaciji grejac spoljne jedinice...
Koliko se mase potrosnje na meracima?
Moja je jos u kutiji, nisam otvorio da vidim ima li ugredjen wifi adapter (verovatno nema).
Uvek me mucila ta razlika u specifikaciji i ceni od 110€.

18W koliko vidim na slici. Nego sta je sa V? Bas nisko.
Ugrađena danas. Potrošnja na aplikaciji klime i pametne utičnice se ne poklapaju.

Ono što bih trenutno izdvojio kao plus je izgled unutrašnje jedinice, povezivanje i funkcije aplikacije te cijena klime.

Ajd slikaj sa strane klimu. Meni ovo izgleda Brezeeless E verzija.

NVM, sad sam video prethodne postove. Sto nisi trazio staru verziju Breezeless-a ?

Poslednja izmena:

Kakva je sa bukom vanjska-unutrasnja? I koliko si je najnize hvatao u kontinuitetu?

Cudno, na vise lokacija sam video u specifikaciji grejac spoljne jedinice...
Koliko se mase potrosnje na meracima?
Moja je jos u kutiji, nisam otvorio da vidim ima li ugredjen wifi adapter (verovatno nema).
Uvek me mucila ta razlika u specifikaciji i ceni od 110€.
Jučer sam prebrzo donio zaključak što se tiče mjerača.
Ovaj mjerač što je ugrađen u klima uređaj ne ažurira potrošnju odmah, odnosno trenutno kao eksterna utičnica. Tek naknadno pokaže stvarno stanje, nakon sat, dva, tri... ne znam tačno.
Uglavnom, ako pogledamo današnji dan poklapa se sa eksternom utičnicom sa minimalnim odstupanjima.

Jučerašnji dan možemo zanemariti jer nisam odmah ni povezao aplikaciju sa klimom.

Prilozi

• Screenshot_20231002_213111_Smart Life.jpg
    Screenshot_20231002_213111_Smart Life.jpg
    30.9 KB · Pregleda: 93
  • Screenshot_20231002_213058_SmartHome.jpg
    Screenshot_20231002_213058_SmartHome.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 96
Baci pogled onda i za grejac spoljne jedinice, trebalo bi da ima.
Nesto nisam imao mira juce pa sam otvorio kutiju od klime i stvarno sam dobio wifi adapter uz nju. Ranije se to nije dobijalo. Jos samo majstor da dodje i namesti...
Videcu da li negde ima lepa specifikacija od oba modela pa da postavim uporedno da se vidi.

Skoro godinu dana imam Midea Breezeless i za sada se dobro pokazala, koristim je za dogrevanje preko zime i preko leta je povremeno hladila. Zadovoljna sam i potrosnjom struje, ne trosi mnogo, tj. Racuni nisu bili mnogo uvecanji od kada je koristimo. Preko aplikacije sam pratila potrosnju i negde u martu aprilu primetila da je povremeno za neke dane npr. Dva tri dana belezila oko 35, 40 kilovata, a paljena je uobicajeno kao i drugih dana kada je belezila po desetak kilovata. Ja nisam tome pridavala mnogo znacaj, toliko je koliko je, da bi je sinoc ukljucila za grejanje posle jedno mesec i po dana kako nije koriscena i videla na aplikaciji da je i tokom septembra belezila na po nekoliko dana veliku potrosnju potrosnju od pedesetak kilovata. Prema aplikaciji u septembru je potrosnja bila oko 250 kv, pri cemu klima u septembru nije bila ni jednom ukljucivana da radi!! Da li je neko imao slicno iskustvo i kolikoje pouzdana apiikacija za merenje potrosnje?

Prilozi

• Screenshot_20231004-214927_Midea Air.jpg
    Screenshot_20231004-214927_Midea Air.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 81
Skoro godinu dana imam Midea Breezeless i za sada se dobro pokazala, koristim je za dogrevanje preko zime i preko leta je povremeno hladila. Zadovoljna sam i potrosnjom struje, ne trosi mnogo, tj. Racuni nisu bili mnogo uvecanji od kada je koristimo. Preko aplikacije sam pratila potrosnju i negde u martu aprilu primetila da je povremeno za neke dane npr. Dva tri dana belezila oko 35, 40 kilovata, a paljena je uobicajeno kao i drugih dana kada je belezila po desetak kilovata. Ja nisam tome pridavala mnogo znacaj, toliko je koliko je, da bi je sinoc ukljucila za grejanje posle jedno mesec i po dana kako nije koriscena i videla na aplikaciji da je i tokom septembra belezila na po nekoliko dana veliku potrosnju potrosnju od pedesetak kilovata. Prema aplikaciji u septembru je potrosnja bila oko 250 kv, pri cemu klima u septembru nije bila ni jednom ukljucivana da radi!! Da li je neko imao slicno iskustvo i kolikoje pouzdana apiikacija za merenje potrosnje?
Što se tiče aplikacije za mjerenje potrošnje za ovih pet dana nema puno odstupanja od ove pametne utičnice. Ne znam kako će biti u narednom periodu. Ko zna da li je i ova pametna utičnica ispravna.
Ne znam koja je kod tebe aplikacija?
Ja koristim ovu...
Za razliku od Gree aplikacije ova je pet puta bolja.

Prilozi

• Screenshot_20231005_205243_Smart Life.jpg
    Screenshot_20231005_205243_Smart Life.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20231005_205229_SmartHome.jpg
    Screenshot_20231005_205229_SmartHome.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 87
Što se tiče aplikacije za mjerenje potrošnje za ovih pet dana nema puno odstupanja od ove pametne utičnice. Ne znam kako će biti u narednom periodu. Ko zna da li je i ova pametna utičnica ispravna.
Ne znam koja je kod tebe aplikacija?
Ja koristim ovu...
Za razliku od Gree aplikacije ova je pet puta bolja.
Koristim aplikaciju Midea air, sve je funcionisalo u prethodnom periodu odlicno, kazem nisam se toliko bavila potrosnjom, ali sada sam bila poprilicno iznenadjenda posto u septembru uopste nisam palila klimu a evidentirana je potrosnja od skoro 200 kwh, videcu na racunu za struju kakvo je stanje kada bude stigao.. ne znam sta bi moglo da bude u pitanju.

Namontirana klima danas, vrlo neobicna i lepa :)
Lako sam se povezao na aplikaciju i fino radi. Ocekivao sam tiši rad, ali dobro. Greje bas brzo, mada i toplo je napolju.
Merenje potrosnje izgleda nije u realnom vremenu.

Prilozi

• 20231006_201435.jpg
    20231006_201435.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 100
Namontirana klima danas, vrlo neobicna i lepa :)
Lako sam se povezao na aplikaciju i fino radi. Ocekivao sam tiši rad, ali dobro. Greje bas brzo, mada i toplo je napolju.
Merenje potrosnje izgleda nije u realnom vremenu.
Kakav je zvuk? Kod mene se cuje kao zvuk žuborenja.
Kolika je instalacija?

Trenutno 360w grejanje na 24c, spoljna 13c

Pvc, 8cm stiropor

Oko 30m2

Kakav je zvuk? Kod mene se cuje kao zvuk žuborenja.
Kolika je instalacija?
Nisam ni ja siguran kakav je zvuk, ali moze se reci da žubori. Nisam probao nista od modova, samo pustio heat - auto.
Ako mislis na duzinu cevi, nemam pojma ali vidim da je napolju namotano iza kompresora. Bice hladnih dana za razne probe :D
Plan mi je da koristim klimu max i da smanjim upotrebu peleta koliko je god to moguce.

Pa gde kupi baš Breezeless, ako ti je plan da odvrneš grejanje na max?

Koristim aplikaciju Midea air, sve je funcionisalo u prethodnom periodu odlicno, kazem nisam se toliko bavila potrosnjom, ali sada sam bila poprilicno iznenadjenda posto u septembru uopste nisam palila klimu a evidentirana je potrosnja od skoro 200 kwh, videcu na racunu za struju kakvo je stanje kada bude stigao.. ne znam sta bi moglo da bude u pitanju.
Baguje aplikacija. Da je stvarno toliko potrosila klima bi treba da ti je ukljucena na 16C hladjenje sa otvorenim prozor i 40C napolju.

Konkretan model je pre svega namenjen hlađenju. Recimo da se za isti novac, mogla kupiti klima koja malo bolje greje. Više ti ovo pišem zbog komfora, jer se smrzavati nećeš sigurno.
Posle prve sezone možda promeniš mišljenje, pa dodaš još jednu klimu 😃

Mislis na neki model od midea klima?
Ma kakvo smrzavanje, ovo greje za par minuta. Potpala peleta u prelaznom periodu sa hladnim startom hoce da ode na sat ipo, dva.
A sto se hladjenja tice, uzeo sam ovaj model iskljucivo zbog breezeless, da se ukucani ne zale da im duva. Videćemo sts ce biti. Ali svakako mislim da je mnogo bolji model od bilo koje standardne klime. Vidim da i drugi proizvodjaci nude rupicaste modele. Jedva cekam neki srpski edition sa izbusenim krilcima 🤣

Radi li grejanje u breezeless modu?

Promenićeš mišljenje već sledeće sezone.

Nisam ni ja siguran kakav je zvuk, ali moze se reci da žubori. Nisam probao nista od modova, samo pustio heat - auto.
Ako mislis na duzinu cevi, nemam pojma ali vidim da je napolju namotano iza kompresora. Bice hladnih dana za razne probe :D
Plan mi je da koristim klimu max i da smanjim upotrebu peleta koliko je god to moguce.
Kod mene je zvuk žuborenja, ali samo na hladjenju. Da li i kod tebe na hladjenju?
Iz midee rekli, to je zbog 10-11metara cevi

Ako ti je frka da nekome ne duva hladno, onda klimu koja nema rupice prebaciš u mod za odvlaživanje i problem manje više rešen. Bitno je samo da se ne sedi baš ispod klime, mada u tom slučaju ne pomažu mnogo ni rupice.

Ne znam da li je normalno da se ovoliko cuje krckanje dok zagreva. Na svakih 10-15 sekundi se cuje CAK, kao da plastika krcka. Vrlo iritantno. Sinoc radila pola sata, vidim u aplikaciji da se vrati na 720W otprilike.

Ne znam da li je normalno da se ovoliko cuje krckanje dok zagreva. Na svakih 10-15 sekundi se cuje CAK, kao da plastika krcka. Vrlo iritantno. Sinoc radila pola sata, vidim u aplikaciji da se vrati na 720W otprilike.
Svaka srednjeg budzeta ce da krcka. Stavi fiksni mod krilaca pa nece krckati.

Pustio jutros samo da vidim zbog testa kako duva vruce, nisam cuo krckanje. A ni ranije koliko se secam.

Nazad
Vrh Dno