Sto se tice novog modela, posto imam ovaj skuplji model, gledao sam sada posto cale hoce da uzme, ima neke razlike u SEER i SCOP koeficijentu i ujedno u energetskoj klasi, takodje u protoku vazduha indor/outdor, dimenziji unutrasnje i spoljasnje jedinice...
U principu deluje mi kao da je neka lite verzija ovog skupljeg modela, stim sto ova nova nema bocno hladjenje, ali mislim da su oba modela dobra. Bocno hladjenje nije nesto bez cega se ne moze, ali ove rupice i brezzless mod je nesto sto je meni fenomenalno, pogotovo posto imam klinca i klima radi non stop, hladi i ne duva nikome u stanu dirketno u glavu
Sto se tice ovog skupljeg modela, moja iskustva su fenomenalna i sto se tice grajanja i hladjenje, prvo ne cujes se spolja jedinica, nema onog brujanja i zvrndanja, grejemo i hladimo stan od 60 kvadrata, full izolacija 15cm i pvc prozori, ako oduzmemo terasu nekih 57 da kazemo. Posto imam el kotao od 9 kw, a to ume da pojede struju, resio sam da stavim ovaj inverter, kako su zime bile blage, racuni su bili od 500 do 1000 dinara veci tokom grejne sezone na klimu, stim da se klima nije gasila, postavi se temperatura i to je to, bar je mi nismo gasili.

Procitao sam da su se ljudi nekad zalili na cesti defrost ovog modela, ja nemam ta iskustva, mozda dva tri puta dnevno, primetio sam da ume ponekad da bude i vise puta kada je vlaznost napolju velika...
Racuni grejanje (nasa potrosnja sa grejanjem i hladjenjem sa breezless klimom)
Grejanje:
Novembar - 5100
Decembar - 5300
Januar - 4500 - ovo je najmanji racun bio posto su bili praznici i odmori pa nismo bili tu
Februar - 5500
Mart - 4800
Hladjenje:
Jun: 4000
Jul: 4300
Avgust: do danasnjeg dana je potroseno nekih 50kw na hladjnje (ovo ocitavam sa aplikacije)
Tako da ako ovo nekome znaci moja topla preporuka je skuplji model. Ukoliko cale uzme ovaj jeftiniji napisacu i njegovo iskustvo...