Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

E pa kolega, neka je sasrecom !

nestolex,
Da li imaš funkcionalni Glance screen (da li radi)?
Ja imam opcije i sve izgleda kako treba ali Glance screen ne prikazuje odabranu sliku u pozadini (vidi se samo koliko je sati). Na brzinu sam pročitao zadnji komentar pshnd-a, pa sam pomislio da on govori o 4 opcije za podešavanje Glance screen-a (posle videh da ih ima 5), a on je ipak govorio o stavkama menija Extras. Ja imam potreban broj stavki u Extras ali Glance ipak ne funkcioniše.

Izvinjavam se na kasnijem odgovoru....Evo šta stoji kod mene u Glance Screen opcijama:

wp_ss_20160404_0001[1].png

wp_ss_20160404_0002[1].png

Pozdrav za bivsu ekipu. Javljam se sa Xiaomi Note 3, prodao moju Lumiju 640 XL

Xia(wtf?)omi??? Lepo bačene pare. Javi se za mesec dana kada počne da baguje, da se pali i gasi sam od sebe itd.
Kakav, bre, Xiaomi...šta je to? Jel to neka bonzola za gevenzovanu zvrcnu što ide na kataklinker?

Isti djavo, bug je i dalje tu.

Sent from mTalk

Hvala na info, znaci i na insider je, vrlo bezveze. Sto se tice 10 a i 8.1 naspram androida, do sada "NI JEDARED" nije zastucala, kod kod andorida ono malo malo pa force stop, send report itd.. danas sam na samsung s6 radio hard reset, dok je sve resetovao i podigao sistem lepu kaficu popio-flag ship-ono ovo. Šalu na stranu, korisnik sam aktivno i android i wm10 platforme, neke stvari radi sasvim ok na andoridu(nemam ih na wm10) dok neke druge opcije rade bolje na wm10, zakljucak o da, 640xl je negde u klasi recimo s3 ili s4. Sto se tice kamere nimalo ne zaostaje za pomenutim modelima, dok recimo flag ship andorid modeli od 16mpx ili 21mpx ipak imaju svoj razred jakih foto mogućnosti.

Da li ima jos nekoga sa problemom da prikazuje signal kako treba na obe kartice ali je telefon nedostupan. Jedino pomaze reset. Vidim da na netu se pojavljuje kao problem ali nisam naisao na resenje. Osim da je kod nekih problem nastao sa novijom 8.1 verzijom. Kako ja koji sam update telefon kad sam ga uzeo da vratim kako je bilo fabricki?

Da li ima jos nekoga sa problemom da prikazuje signal kako treba na obe kartice ali je telefon nedostupan. Jedino pomaze reset. Vidim da na netu se pojavljuje kao problem ali nisam naisao na resenje. Osim da je kod nekih problem nastao sa novijom 8.1 verzijom. Kako ja koji sam update telefon kad sam ga uzeo da vratim kako je bilo fabricki?

Settings, System, About, pa skrol dole imas reset dugme. To za signal ne bih ti znao reci, kod mene je na svakom telefonu tako, to je do katastrofalne mreze.

Ma nije do signala, tj.mreze. Dobar je signal, nego nesto do tel ili software. Pokazuje da ima signal ali ne moze da se okrene nijedan broj niti iko moze da me dobije. Da li reset na fabricke parametre resetuje i na prethodnu verziju 8.1? Ne bih rekao.

Drugari pre dva dana sam uzela Lumiju 640 u mts za 4000din. Nisam nista nadogradjivala ostala sam na windovsu koji je bio na telefonu. Zadovoljna sam sa kamerom i baterijom. Na izgled cu se naviknuti. E sad me zanima par stvari. Nemojte mi se smejati zbog aplikacija koje koristim. Instalirala sam FB ali nikako ne refresuje aplikaciju imam neke objave koje su od pre deset dana. Isto tako je i preko njegovog brovzera. Viber ne prima notifikacije ustvari ne dolaze poruke. Na stranu to sto drugacije izgleda nego na androidu. Instagram app je ista prica. B92 app ima stare vesti. Da li mogu da koristim neku drugu tastaturu? Navikla na sviftki. Da li su ovi problemi do mog telefona? Hvala unapred.

Ostalo ne znam ali swiftkey nema za windows ( iako je ms postao vlasnik).

Drugari pre dva dana sam uzela Lumiju 640 u mts za 4000din. Nisam nista nadogradjivala ostala sam na windovsu koji je bio na telefonu. Zadovoljna sam sa kamerom i baterijom. Na izgled cu se naviknuti. E sad me zanima par stvari. Nemojte mi se smejati zbog aplikacija koje koristim. Instalirala sam FB ali nikako ne refresuje aplikaciju imam neke objave koje su od pre deset dana. Isto tako je i preko njegovog brovzera. Viber ne prima notifikacije ustvari ne dolaze poruke. Na stranu to sto drugacije izgleda nego na androidu. Instagram app je ista prica. B92 app ima stare vesti. Da li mogu da koristim neku drugu tastaturu? Navikla na sviftki. Da li su ovi problemi do mog telefona? Hvala unapred.
Neka ti neko ko se razume instalira windows 10,tu ces imati tastaturu ,po meni bolju nego sto je swiftkey :)

Da, sa Win10 dobijaš odličnu tastaturu, za Instagram nabaci "6tag" aplikaciju, a za Viber... ufff... no comment. :d

Sent from mTalk

Sutra ce kolega da mi Update na Windows 10 jer kuci nemam WiFi. Instalirala sam aplikaciju 6tag. Nije loše. Za sad me nerviraju ove stvari ali se nadam da je sve to do mog neznanja.

Ako ti ne radi FB, probaj beta verziju istog.

Ako ti je ovo prvi Windows telefon:

- otvori nalog na outlook.com
- uradi odmah hard reset telefona i uloguj se sa novim nalogom outlook.com
- pusti da se telefon kao i sve aplikacije ažuriraju
- sada kreni sa instalacijom aplikacija koje su ti potrebne
- koristi w8.1 neko vreme, lakše ćeš videti da li je telefon OK, tj. da li ima neki hardverski problem.

Otvorila sam nalog na Outlook. Danas mi je kolega instalirao win10. Izgleda mnogo bolje. Ali problemi sa aplikacijama su ostali. Dve godine sam koristila Grand Neo i nisam imala nikakvih problema. Uzela sam Lumiju zato sto je bila najbolja ponuda ali sam ocelivala da ce sve da radi kako treba. Barem ove svetske poznate aplikacije. A onda sam videla da to ne radi kako treba i da moram da imam neke zamenske aplikacije koje ne mogu da zamene original. Definitivno ovaj telefon nije za mene. Mora puno da se prilagodjavam ja njemu a nisam poznavalac. Vrlo sam razocarana i mislim da cu vratiti karticu u grand neo.

Pozdrav svima. Pre nekih mesec dana sam posta vlasnik Lumie 640 LTE (sa AT@T kupljen u Americi za 30 dolara) mreze i posto sam presao sa Androida jos uvek se privikavam na Windows OS. Na njemu je trenutno 8.1 jer AT@T jos nije pustio zvanican Windows 10 a mozda i bolje dok se nesredi Windows 10 malo.

Medjutim ja imam jedan drugi problem koji je neko vec prijavio u ovoj temi ali nemogu da nadjem taj post. Naime posto imam crnu Lumiu javlja se, meni sve vise iritirajuce skriputanje/krckanje kad stisnem maskicu u gornjem desnom uglu. Maskica je mozda skidana nekih 4-5 puta.

Da li je neko uspeo da resi ovaj problem bez menjanja maskice (meni se svidja crni) sa nekim umetanjem papirica ili necim slicnim pa da me prosvetli gde bi bilo najbolje da se to nesto postavi unutar maskici.

Otvorila sam nalog na Outlook. Danas mi je kolega instalirao win10. Izgleda mnogo bolje. Ali problemi sa aplikacijama su ostali. Dve godine sam koristila Grand Neo i nisam imala nikakvih problema. Uzela sam Lumiju zato sto je bila najbolja ponuda ali sam ocelivala da ce sve da radi kako treba. Barem ove svetske poznate aplikacije. A onda sam videla da to ne radi kako treba i da moram da imam neke zamenske aplikacije koje ne mogu da zamene original. Definitivno ovaj telefon nije za mene. Mora puno da se prilagodjavam ja njemu a nisam poznavalac. Vrlo sam razocarana i mislim da cu vratiti karticu u grand neo.
Prodaj i jedan i drugi i preko KP imaš već za 175 - 180€ LG K10 koji deluje kao odlična kupovina. Ja bih ga uzeo, ali za ovu moju mogu dobiti max 80€ u kakvom je stanju tako da mi ne gine malo duže štekanje keša. :d
Ti možeš izvući dosta više pošto je nov. :)

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Slučajno sam obrisala post. Ja bi ga prodala i za manje para. Koristila bi ga za posao ali i tu mi treba Viber, bez kasnjenja poruka. Ovako kamera, pozivi i sms za ostalo sam glupa. Kako da instaliram Viber u memoriju telefona? Pa ja sam skinula sa prodavnice viber. Jel postoji i tu neka beta prodavnica ili treba nesto na njoj da se podesi?

Slučajno sam obrisala post. Ja bi ga prodala i za manje para. Koristila bi ga za posao ali i tu mi treba Viber, bez kasnjenja poruka. Ovako kamera, pozivi i sms za ostalo sam glupa. Kako da instaliram Viber u memoriju telefona? Pa ja sam skinula sa prodavnice viber. Jel postoji i tu neka beta prodavnica ili treba nesto na njoj da se podesi?

Idi u All apps > Storage, pa vidi sta ti pise gde instalira aplikacije - treba da bude This device. To je interna memorija. Proveri ti ili kolega jel .164 verzija Windowsa instalirana. Ako ti i dalje ne radi kako treba, ovo sto ti odgovorio pshnd ili neki Meizu za te pare.

Prodaj i jedan i drugi i preko KP imaš već za 175 - 180€ LG K10 koji deluje kao odlična kupovina. Ja bih ga uzeo, ali za ovu moju mogu dobiti max 80€ u kakvom je stanju tako da mi ne gine malo duže štekanje keša. :d
Ti možeš izvući dosta više pošto je nov. :)

Sent from mTalk

ne bih se slozio sa tobom da je LG k10 bolja kupovina jedino ukoliko preferiras android ka os onda okej inace radi se o slicnim telefonima: Procesor kod LG K10 Quad-core Cortex-A53 - kod Lumie Quad-core Cortex-A7, RAM memorija kod oba modela je 1024 MB tako da ni tu ne vidim prednost LG u odnosu na Lumiu, velicina ekrana kod LG je 5.3 inča dok kod Lumije je 5.0 inča oba imaju IPS LCD ekran, Lumia ima bolju bateriju 2500 mAh, naravno oba modela imaju zadnju kameru 8 megapiksela, ali prednja kamera je na strani LG-a.

@daca01 - Sto se tice podesavanja mozes da odredis gde zelis da se instaliraju aplikacije da li na telefonu ili na SD karticu i nema nikakava beta prodavnica samo ta jedna jedina, malo privikavanja na windows telefon i skontaces koliko je jednostavan i zanimljiv za upotrebu. Ukoliko ti se ne svidi telfon uvek mozes prodati i uzeti drugi to je najmanji problem.

Poslednja izmena:
ne bih se slozio sa tobom da je LG k10 bolja kupovina jedino ukoliko preferiras android ka os onda okej inace radi se o slicnim telefonima: Procesor kod LG K10 Quad-core Cortex-A53 - kod Lumie Quad-core Cortex-A7, RAM memorija kod oba modela je 1024 MB tako da ni tu ne vidim prednost LG u odnosu na Lumiu, velicina ekrana kod LG je 5.3 inča dok kod Lumije je 5.0 inča oba imaju IPS LCD ekran, Lumia ima bolju bateriju 2500 mAh, naravno oba modela imaju zadnju kameru 8 megapiksela, ali prednja kamera je na strani LG-a.

Nebitan OS, bitna funkcionalnost. Ja sam se smejao kad su ljudi govorili da im viber ne radi kako treba, dok nije pocelo kod mene da zeza od pre nekog builda. Kad me zove neko, instant na PC-u, telefonu treba jedno 10-20 sekundi nakon toga da prikaze poziv.

Kod nas je u prodaji verzija sa 1.5GB RAM, a to koliko je OS napredniji i funkcionalniji ne treba ni da navodim.

Ma ja sam od Vibera odustao... Kasne poruke, ne stižu pozivi već mi sat vremena kasnije stigne obaveatenje o propuštenim pozivima, vuče se k'o prebijeni mačor... Prešao sam skroz na WA da bi mi od pre dva apdejta počele i na njemu ne stizati poruke. Pokrenem WA i samo me čeka 10 epročitanih poruka. Dok sam u njemu radi ok, ali kako ga uzbaci iz RAMa tako pa-pa notifikacije.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Nebitan OS, bitna funkcionalnost. Ja sam se smejao kad su ljudi govorili da im viber ne radi kako treba, dok nije pocelo kod mene da zeza od pre nekog builda. Kad me zove neko, instant na PC-u, telefonu treba jedno 10-20 sekundi nakon toga da prikaze poziv.

Slazem se sa tobom da se ne slazemo oko toga da windows nije funkcionalan OS u odnosu na Android :) nisam razgovarao do sada preko vibera pa da mogu nesto da tvrdim sa 100% sigurnoscu ali znam da on zeza i na androidu moja cerka koristi i dalje samsung galaxy ne pricam napamet oko problematike sa viberom na androidu, svakao ti "problemcici" nisu dovoljan razlog zasto bi neko prodao telefon tj ja to sigurno ne bih uradio svakako ali naravno boze moj ukoliko je to nekom bitan nedostatak oma pravo na oglas pa prodaj. Sa notifikacijama ja nemam problem ali to je opet mozda do uredjaja ko zna mozda ni daca nece imati problema ukoliko ih bude neka proda telefon.

Poslednja izmena:
Ali to nije jedini nedostatak... ovo nije OS! Ovo jedna velika programerska greška! Koliko je 8 i 8.1 dobro radio, duplo više sa ovim imam problema! Kažem, kao dok sam koristio Android u ICS periodu, ali upola funkcionalan.

Napisao sam čitavu listu problema koje imam, mislim da ne moram da se ponavljam... ili bi trebalo?

Hvala svima na odgovorima. Čitala sam vase postove od ranije i vidim da se dosta zale na rad Windows-a. Ima onih kojima sve radi kako treba i to mi uliva neku nadu sve dok ne uzmem svoj telefon u ruke. Lako je navici se na nesto bolje ali ovaj telefon i cini mi se ceo win ne radi kako treba. Kad me pitaju kakav je telefon i kako radi ja nemam odgovor. Smetalo mi je na starom telefonu kad neka aplikacija zakuca ali mi ovde jos vise smeta sto ta aplikacija uopste ne radi ili radi polovicno. Volela bih da vidim taj telefon sa win operativnim sistemo na kome rade sve ove aplikacije koje su meni potrebne.

Hvala svima na odgovorima. Čitala sam vase postove od ranije i vidim da se dosta zale na rad Windows-a. Ima onih kojima sve radi kako treba i to mi uliva neku nadu sve dok ne uzmem svoj telefon u ruke. Lako je navici se na nesto bolje ali ovaj telefon i cini mi se ceo win ne radi kako treba. Kad me pitaju kakav je telefon i kako radi ja nemam odgovor. Smetalo mi je na starom telefonu kad neka aplikacija zakuca ali mi ovde jos vise smeta sto ta aplikacija uopste ne radi ili radi polovicno. Volela bih da vidim taj telefon sa win operativnim sistemo na kome rade sve ove aplikacije koje su meni potrebne.
A koje ti aplikacije ne rade i rade polovicno?Sta se konkretno desava sa kojom?

Napisala sam u prvom postu. Viber ne proma poruke dok ne udjem, Fb ne osvezava stranicu. Postovi stari i po deset dana, stalno se ponavljaju. Sad i na ovom browseru je sve usporeno, presla sam na win10. Instalirala sam jos neke aplikacije koje sam koristila na Androidu i sve rade drugacije. Na aplikaciji B92 vesti od pre dva dana. Skapirala sam ja da je to do aplikacija čitajući ove postove. Jedino sam zacudjena kad vidim da nekima savrseno sve radi a nekima ne. Ja sam bas razocarana. Ne trazim da je telefon neki ubica samo mi treba da ove neke svetski poznate aplikacije rade kako treba. Eto taj FB pa jel ih toliko bas briga za aplikaciju na Windows-u da ne mogu da odrade kao na Androidu?

Vrh Dno