Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Problemi se javljaju u zavisnosti koliko je zahtevan korisnik.
Kod mene je sve zivo popaljeno i max ga "trosim",zato i imam poneki problemcic.
Eto....

Evo dva dana na buildu .107 i telefon radi lepo bey problema... Jutros mi izbaci da je dostupan .164
Generalan utisak je da je ovaj sistem mnogo više optimizovan nego prethodni i da ima puno novih dodataka kojih na 8.1 nije bilo, a po meni su morali da budu... A vizuelno je takođe bolje optimizovan, na 8.1 je veličina svih ikonica/titlova bila prevelika za moj ukus (kao da sam podesi neki ekstra-veliki font), sada izgleda sve mnogo elegantnije.

A ko to kaže da se posle update-a mora uraditi hard reset da bi mobilni radio tečno kao sat???

Ja sam instalirao win 10 (164, jel te...) i nisam uradio hard reset... Telefon radi odlično, bez problema. Doduše, za nijansu sporije nego win 8.1, ali nisam još naleteo ni na jedan problem koji je ovde bio opisivan (od manjka opcija, glance screen-a, slabijeg tona itd).
Neverovatno, ali he's right! :d
Hteo sam da se prebacim sa insajdera na zvanični i flešnem jutros 8.1, instalirao Upgrade Advisor i pustio apgrejd na 10ku. Stigao .107 i gle čuda, imam i tastaturu, telefon leti i ne štuca ni malo! Evo sad se skida .164. Videću da li će moći dalje bez HR-a. :D

Kolika je razlika u trošenju baterije sa jednom SIM karticom i sa dve?

Poslednja izmena:
Meni telefon sada radi normalno (bild .164) ali se oseća usporenje i to ponegde baš veeeliko:
- najveće je u Edge (brauzeru): baaaš je usporen, pogotovo kada je otvoreno više od jedne stranice a najviše mi smeta što je pokušaj zumiranja stranice - nemoguća misija: otvorim stranu, napravim potez "širenja" prstiiju - on ništa ... čekam, čekam ... popizdim i pokušam ponovo - opet ništa ... čekam, čekam ... pokušam ponovo i sada zumira, odmah mu dam komandu da odzumira i on to uradi ali sa zadrškom od 1-2 sec., pokušam da skrolujem - on štuca ili naglo odleti na dno stranice. Znači baš loše radi. U Exploreru na 8.1 je sve radilo istog tranutka i bez ikakvog štucanja.
- zatim otvaranje novih stranica ili linkova u novoj stranici: sa zadrškom, sporo, otvori ga u pozadini a kad pokušam da pređem u tu stranu vidim da je još bela pa se tek onda počne pojavljivati sadržaj ... itd.
- isto problem sa zumiranjem u pregledaču slika (Photos): navikao sam da listam slike, željenu tapnem dvaputa, pomeram je levo-desno-gore-dole, po potrebi zumiram deo, odzumiram, pomerim, zumiram ... to ovde baš sporo ide, moram da čekam posle svakog pomeranja slike ili zumiranja, skoro 2 sec. pa tek tada da pokušam zumiranje jer to neće odraditi istog trena kada ja to pokušam (a to je bez greške radilo na win 8.1)

Lepo sve to izgleda, ali "nije to - to", očito da mu je potrebno više RAM-a od ovih 1GB koliko ima Lumia 640 XL.

Izgleda da ću se ja vratiti na 8.1 ... probašu još neki dan, pa za vikend odlučujem (za sada je 2:1 za povratak na win 8.1).

Poslednja izmena:
Eto... Prešao na public bild sa insajdera i sve je prošlo ok, ali odmah po startu stigli i problemi. Odrađen HR na .164 i nemam glance (ima samo 4 stavke u extras) i u store prijavljuje da nije kompatibilna aplikacija sa mojim telefonom, kad restartujem telefon sve app mi na par minuta drže na pending... Jbm ga... To je bar bilo ok na insajderu.

Poslednja izmena:
Isto to i kod mene (i za pending i za nemanje glance-a).

Eto... Prešao na public bild sa insajdera i sve je prošlo ok, ali odmah po startu stigli i problemi. Odrađen HR na .164 i nemam glance (ima samo 4 stavke u extras) i u store prijavljuje da nije kompatibilna aplikacija sa mojim telefonom, kad restartujem telefon sve app mi na par minuta drže na pending... Jbm ga... To je bar bilo ok na insajderu.

Ja sam odradio update na .107 i odmah, posle par desetina sekundi krenuo na .164. Sve odrađeno kako treba....problema nema. Naravno, bez HR

wp_ss_20160331_0001[1].png

Kolika je razlika u trošenju baterije sa jednom SIM karticom i sa dve?

Mislim da tu velike razlike nema, nekih 5% u vrh glave. Obe kartice su ti aktivne ali akcenat je po defaultu bačen na onu koja je u slotu br.1.
A teško da na obe možeš istovremeno da vršiš razgovor pa da se poveća potrošnja baterije. Ako i pričaš na sim1, stigne poziv i prebaciš razgovor na sim2, automatski se prva kartica stavlja u stanje čekanja i potrošnje skoro da nema.

Izgleda da ću se ja vratiti na 8.1 ... probašu još neki dan, pa za vikend odlučujem (za sada je 2:1 za povratak na win 8.1).

Boga mi, ja se pre 3 dana vratio na 8.1. 640 XL je strasan fon za male novce i stvarno ga volim ali je ocigledno da mu treba malo vise od 1 gb ram. Stoji da Win 10 izgleda NEUPOREDIVO lepse.
Nego, od kako sam se vratio ponovo na 8.1. sad mi je na search tasteru Cortana a ne Bing. U settingsu mi je Cortana na off i to me najvise buni.
Nadam se da cete mi pomoci.

nestolex,
Da li imaš funkcionalni Glance screen (da li radi)?
Ja imam opcije i sve izgleda kako treba ali Glance screen ne prikazuje odabranu sliku u pozadini (vidi se samo koliko je sati). Na brzinu sam pročitao zadnji komentar pshnd-a, pa sam pomislio da on govori o 4 opcije za podešavanje Glance screen-a (posle videh da ih ima 5), a on je ipak govorio o stavkama menija Extras. Ja imam potreban broj stavki u Extras ali Glance ipak ne funkcioniše.

Diablo 2,
Videću šta će se kod mene desiti, možda to odradim već večeras. Odlučio sam da se vratim na 8.1.

Poslednja izmena:
Eto ubacio sam šta sam mogao preko SysApp pushera od tih stvari što mi fale, ali Glance mi na store prijavljuje da nije kompatibilan sa mojim uređajem... :(

Sada bas hocu da pisem za pucanje aplikacija 6tag, facebook i camera, samo se pojavi "resuming" i zatvori se aplikacija, kamera ne radi dok se mobitel ponovo ne pokrene. Notifikacije kasne za viber, stvarno mi nije jasno kako ne mogu te osnovne stvari da naprave...ali zato milion nekakvih opcija gdje hoce da prate gdje hodas, sta posjecujes na netu, gdje *****s i slicno. Tel je 640ds

Pusticu jos koji dan, ali def idem nazad. Ako moze neki tutorial kako da to uradim ?

https://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/faq/?action=singleTopic&topic=FA142987

Skineš program za PC računar Windows Device Recovery Tool http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=525569, intaliraš ga (obavezan internet jer on dovlači šta mu treba), pokreneš ga, priključiš svoj telefon USB kablom, program ga prepozna (meni je to uradio tek na trećem računaru, prva dva nisu ništa mogla da detektuju - bez obrzira što se telefon uredno vidi u Windows-u 7), odabereš da želiš instalaciju najnovijeg softvera (ili tako nekako piše tj. prilično nejasno ali to je to) ... i čekaš da završi dovlačenje 1.7GB podataka sa neta na tvoj telefon i da instalira OS. To će potrajati jedno pola sata ili duže - ne sećam se dobro.

Posle par dana koriscenja 8.1, definitivno brze radi nego win10. Sto se stabilnosti tice, izmedju 8.1 i builda .164 nisam primetio razliku. Osim sto je 8.1 vizuelno ruzniji, fali mi i opcija da "spustim" ekran, kao i outlook mail aplikacija. Sve ostalo je ok. IE radi bolje nego Edge, viber i messenger su bar duplo brzi, tako da za sad ostajem na 8.1

Nema na čemu.
Evo pokrenuh vraćanje na 8.1 - ovo je taj ekran o kome rekoh da nije baš najjasnije šta se to reinstalira ali to je to što vraća Win 8.1 na telefon:
WDRT.png

P.S.
Pošto ovo radim po drugi put, sad vidim da je sačuvao kopiju Win 8.1 na računaru (da je ne dovlači svaki put sa net-a) i odmah je krenuo u instalaciju na telefon. Nisam znao da to može ovako brzo da odradi ... ovo nije trajalo ni par minuta?
Evo ušao sam na "desktop" telefona sa Win 8.1, posle nepunih 10 min. ??? :)
Očito da za Win 10 treba jači hardver (verovatno samo više RAM-a od ovog 1GB koliko imamo na Lumiji 640 XL).

P.P.S.
E ovo je BRZINA (mislim na brzinu telefona u radu). Stari, dobri i pre svega brz Win 8.1 :d

Poslednja izmena:
Hahahah! Ajde šta se buniš... ti bar imaš tu stavku. :d

Koji video plejer koristite na ovom telefonu (za Win 8.1, naravno :D)?

Nikako da nađem nešto kršteno, da može da pušta sve filmove bez seckanja, i titlove bez problema u razumevanju naših slova.

P.S.
Da još jednom izrazim svoje oduševljenje fluidnošću i brzinom rada sa Win 8.1 :D
Nema šanse da više stavljam Win 10 na ovaj telefon.

Poslednja izmena:
P.S.
Da još jednom izrazim svoje oduševljenje fluidnošću i brzinom rada sa Win 8.1 :D
Nema šanse da više stavljam Win 10 na ovaj telefon.

Ja imam desetku od novembra i nestabilne i stabilne verzije, potpuno sam zaboravio koliko je 8.1 ludački brz, zato ga obožavam.
Ono što će me vratiti na w10 su aplikacije koje budu za w10 napravljene, ali moj osećaj je da do 2017 neće biti nekih ogromnih promena na w10 koje su vredne da trpim onu sporost i gašenje Cortane.

Ako bilo ko baš neizostavno želi da radi na Win 10 mobile OS-u, moraće da kupi i adekvatno hardverski opremljen telefon za to.
Ova naša Lumia definitivno nije u stanju da "normalno" tera 10-ku.

Ne znam... Meni radi sada sasvim ok. Dosta toga što me je zezalo ranije sada radi bez problema. Npr. ne puca mi galerija kad nešto hoću da nabacim na FB, Flickr ili Imgur, ne gase mi se aplikacije u sred rada, čak su i FB app sredili (koristim FB Beta, možda zato radi ok? :d )... Jedino, ali jedino mi TT stvara takvu glavobolju da ne mogu opisati! Messenger jedino što je spor, ali ne pravi mi nikakve probleme.

Naravno, daleko je ovo od dobrog jer iako su sistem koliko toliko sredili, jako je malo app koje su pisane za 10ku i tu nastaje izgleda najveći problem...

Poslednja izmena:
Ako bilo ko baš neizostavno želi da radi na Win 10 mobile OS-u, moraće da kupi i adekvatno hardverski opremljen telefon za to.
Ova naša Lumia definitivno nije u stanju da "normalno" tera 10-ku.

MCSFT je trebao da razmišlja o ovome. Imaju gomilu telefona sa 1GB RAM-a.
Iskustvo w10m će biti super samo kada bude više aplikacija za taj sistem. Ovako viber i 6tag na w10m rade mnogo sporije.

Takođe savetujem da se ne igrate sa redstone-om, ja sam slučajno update-ova pre par dana i sve mi je pucalo da sam se iznervirao i vratio na 8.1.
Cortana, Store, Edge itd :d

Do sada moj potez godine je prodaja 640xl i kupovina RN3. Meni je baterija bila odlicna jer sam na telefonu koristio samo pozive i sms. Ostale aplikacije su djubre, Windows je djubre. Hvala ti boze, Unsubscribed from this topic.

U petak sam poslao sms i kroz 24h mi je stiglo obavestenje da poruka nije dostavljena... Sad mi nakon sat, dva stalno stize ta sms poruka... Zna li neko kako da prekinem to? Ne mogu da nadjem u sms settings... Unapred zahvalan.

Do sada moj potez godine je prodaja 640xl i kupovina RN3. Meni je baterija bila odlicna jer sam na telefonu koristio samo pozive i sms. Ostale aplikacije su djubre, Windows je djubre. Hvala ti boze, Unsubscribed from this topic.
Kakva pljuvacina,ja stvarno uopste ne razumem kako neki mogu da napisu ovako nesto?Da nisam bivsi korisnik android telefona,pomislio bih da je ovo istina.Koristio si samo pozive i sms i kazes da je windows djubre!???Blago tebi.

Vrh Dno