Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Kakva pljuvacina,ja stvarno uopste ne razumem kako neki mogu da napisu ovako nesto?Da nisam bivsi korisnik android telefona,pomislio bih da je ovo istina.Koristio si samo pozive i sms i kazes da je windows djubre!???Blago tebi.
Da, koristio sam samo sms i pozive jer ostale app su odradjen za spectrum. Browser normalan nisam mogao da nadjem jer je explore totalni krš.

Hehe... Na stranu sve, samo mi reci po čemu je IE krš...?

Na IE nisam nisam normalno mogao da ucitam stranicu a da nisam na Wi fi... Na na WS sam skinuo UC browser jer sam njega nrkad koristio na androidu ali i on radi sačuvaj bože. Uzeo sam Win jer sam čitao vase hvalospeve o operativnom sistemu. Radi on odlično ali retko koja app na njemu radi kako treba. Znam da to nije do Windows-a nego da app koje se ne azuriraju i totalno su ne upotrebljive. Rutovan Android sa Custom romom radi bolje nego OS Win. Na starom LG g2 nisam imao nikakvih problema sa bagovima i ostalim sr... Prešao sam na Win samo iz radoznalosti i posle dve nedelje se pokajao i prodao 640xl. Treba reći svima, jeste Win radi savršeno ali app na store-u su krš.

Aplikacije... Već ispričana priča...
No, hajd' sad na stranu os... Explorer, meni barem, brže otvara strane od safaria i mogu reći... Chroma...
Govorim o L950 i iphone 6 plus...
Zavisno od lokacije, 4G ili 3G, u roamingu sam isključio ograničavanje podataka... Ne kažem da nema mana... Nego govorim o brzini otvaranja stranica...
Wifi 50mb/s, 4G... Ko zna..

Jesu Aplikacije već ispričana priča ali sta će mi L 640xl ako će mi koristiti kao Nokia 3110. Viber lose radi, FB(koji i ne koristim) lose je radio nikakav refresh. Tapatalk bolji za android.... I tako u nedogled. Ja sam iskreno razočaran bio u Win. Svaka čast svima vama koji možete da ga koristite. Ja se nisam snašao.

wp_ss_20160123_0004.png

Evo vidi moj screen, koristim viber, line, whatsapp, messenger, facebook, skype...
Nisam imao problema, e sad... Bilo je viber zezanja, sa kašnjenjem notifikacija i slično (windows phone 8), samo da napomenem, tih dana su kasnile na ios-u i androidu...
Mogućnosti su druga priča...
U svakom slučaju, svako ima pravo na svoj stav i sud, povodom svakom os-a.

Inače, i sam sam imao problem sa nameštanjem 4G mreže... I evo mojeg merenja u Makedonskoj ulici, zadnji put kad sam bio...
wp_ss_20150605_0009.png

Ocekujem komentar lozaca za dizajn homescreen-a, da ispostuje.

Bolje mu je da ne... Hahahaha...

Poslednja izmena:
@diablo
Možda nisam dobro razumeo... Odlazak sms do drugog korisnika je u okviru mreže i telefona 24h, odnosno, maksimum, šta god to značilo... E sad... Tebi je problem što te obaveštava da nije poslao ili da je poslao...?!
Malo mi pojasni...

Poslednja izmena:
Kasne notifikacije na viberu i to je po meni ogroman propust i ipak mislim da je to do OS , stvarno steta tel leti na win 8

Bez veze ili ne, postoje aplikacije, kojima nikad ne kasni obaveštenje... Recimo jednu od njih Line, a tu je i Telegraf... E sad, drugo je što većina koristi viber...
Iskreno, meni whatsapp završava sve... Mada sa sigurnošću tvrdim da je najbolji razgovor na skype...
Opet, da ne počinjemo bez veze, čovek je opisivao, blagu osakaćenost u odnosu na ios i android, govorim o mogućnostima...
Koliko je to opravdano ili nije, treba razumeti da MS ne drži baš veliki deo tržišta, a ova politika koju planiraju, dobra ideja... Realizacija "0"!

Uostalom, kako objasniti, da MS želi kroz PC povećati popularnost "jednog sistema", razumem sve, ali nikako ne to, da im telefoni opet budu u drugom planu...
Izradom univerzalnih app će svakako doprineti... Samo u kojoj meri... Videćemo...
Ja planiram ženi kupiti L650, a ako ovako potraje, ovako traljavo sa podrškom, koja je usko specijalizovana za podršku lumia, pardon Microsoft telefonima, a da pri tom daju savete, koji objašnjavaju potpuno ne znanje o istom...
Evo vam malo informacija, jeste offtopic, ali nije hvalospev o MS-u, tako da neće admiroidi zameriti... :D

Za WP8.1 i W10M, jedini odgovorni za podršku su Microsoft USA i GB (UK).
Zvao sam i jedne i druge...
Po izloženom problemu... error code 0x80070490 i objašnjenu šta sam sve uradio, počev od soft reset-a, pa do flashovanja uz WDRT.
Čovek (i žena GB), kažu da... "vratim na windows 8.1..." Uz moju burnu reakciju elementarnog ne znanja, ljudi zaduženih za pomoć, postavim pitanje...
Dali vi razlikujete Lumia 950 i Lumia 1020? Ako razlikujete, koja je osnovna razlika... Pardon, pod pitanje, znate li sa kojim OS-om dolazi 950, a sa kojim dolazi 1020?
Odgovor je i dalje bio isti... Vratite telefon na 8.1!
Onda sam izgoreo, i postavio ponovo pitanje..
A kako da ga vratim, kad fabrički dolazi sa windows 10 mobile?!
Toliko o podršci MS-a za telefone...

Definitivno da win 10 nije gotov proizvod i da je lutrija da li ce nekome raditi ili ne, samo je bitno za one koji se odluce za prelazak na win10 da znaju sta ih ceka

@diablo
Možda nisam dobro razumeo... Odlazak sms do drugog korisnika je u okviru mreže i telefona 24h, odnosno, maksimum, šta god to značilo... E sad... Tebi je problem što te obaveštava da nije poslao ili da je poslao...?!
Malo mi pojasni...
Znam da je maksimum 24h, zato me i buni... Znaci, u petak sam poslao sms i nakon 24h mi je stigla sms od mobile operator da message wasn't delivered. :D I sad mi stize ta sms poruka na pola sata, sat. Nista posebno, samo malo iritantno jer se ponadam da je sms od jedne curice kad ono ova glupost. :D

Obriši taj sms što je u telefonu, što ga nisi poslao... Obriši ga iz poruka, uređaja...

Meni osim error coda 80070490, radi sve!

Poslednja izmena:
Bez veze ili ne, postoje aplikacije, kojima nikad ne kasni obaveštenje... Recimo jednu od njih Line, a tu je i Telegraf... E sad, drugo je što većina koristi viber...
Iskreno, meni whatsapp završava sve... Mada sa sigurnošću tvrdim da je najbolji razgovor na skype...
Opet, da ne počinjemo bez veze, čovek je opisivao, blagu osakaćenost u odnosu na ios i android, govorim o mogućnostima...
Koliko je to opravdano ili nije, treba razumeti da MS ne drži baš veliki deo tržišta, a ova politika koju planiraju, dobra ideja... Realizacija "0"!

Uostalom, kako objasniti, da MS želi kroz PC povećati popularnost "jednog sistema", razumem sve, ali nikako ne to, da im telefoni opet budu u drugom planu...
Izradom univerzalnih app će svakako doprineti... Samo u kojoj meri... Videćemo...
Ja planiram ženi kupiti L650, a ako ovako potraje, ovako traljavo sa podrškom, koja je usko specijalizovana za podršku lumia, pardon Microsoft telefonima, a da pri tom daju savete, koji objašnjavaju potpuno ne znanje o istom...
Evo vam malo informacija, jeste offtopic, ali nije hvalospev o MS-u, tako da neće admiroidi zameriti... :D

Za WP8.1 i W10M, jedini odgovorni za podršku su Microsoft USA i GB (UK).
Zvao sam i jedne i druge...
Po izloženom problemu... error code 0x80070490 i objašnjenu šta sam sve uradio, počev od soft reset-a, pa do flashovanja uz WDRT.
Čovek (i žena GB), kažu da... "vratim na windows 8.1..." Uz moju burnu reakciju elementarnog ne znanja, ljudi zaduženih za pomoć, postavim pitanje...
Dali vi razlikujete Lumia 950 i Lumia 1020? Ako razlikujete, koja je osnovna razlika... Pardon, pod pitanje, znate li sa kojim OS-om dolazi 950, a sa kojim dolazi 1020?
Odgovor je i dalje bio isti... Vratite telefon na 8.1!
Onda sam izgoreo, i postavio ponovo pitanje..
A kako da ga vratim, kad fabrički dolazi sa windows 10 mobile?!
Toliko o podršci MS-a za telefone...

Microsoft support... Cuti ako nisu bili Indijci. Linkovao sam vec gde covek kuka kako ima problema sa IE ili Edge i support mu odgovara da skine Chrome ili Firefox...

Znači... Ne fali im daska, već kompletan nameštaj! :trust:

Ritch capture da li nekome pravi probleme prilikom opcije sd card kao odabrane memorije za skladistenje fotki*? Na 8.1 je radiolo extra dok na oficijalnoj 10tki radi malo usporeno, tj kad je opcija cuvanja fotki na sd card onda zna da ssacuva fotku na 720p rezoluciji i nema mogucnost editovanja, ponekad sacuva i punu reoluciju. mem card je class 10 hc transcend..

Ritch capture da li nekome pravi probleme prilikom opcije sd card kao odabrane memorije za skladistenje fotki*? Na 8.1 je radiolo extra dok na oficijalnoj 10tki radi malo usporeno, tj kad je opcija cuvanja fotki na sd card onda zna da ssacuva fotku na 720p rezoluciji i nema mogucnost editovanja, ponekad sacuva i punu reoluciju. mem card je class 10 hc transcend..

To je stari bug jos od pamtiveka... Valjda ispravljen u nadolazecoj verziji, gde je RC promenjen u HDR.

Do sada moj potez godine je prodaja 640xl i kupovina RN3. Meni je baterija bila odlicna jer sam na telefonu koristio samo pozive i sms. Ostale aplikacije su djubre, Windows je djubre. Hvala ti boze, Unsubscribed from this topic.

Ako ce zivot da ti bude laksi podrzavam ovaj izduv po w10 ali se svakako ne slazem sa ovim komentatorom sto pljuje po w10.

Ako ce zivot da ti bude laksi podrzavam ovaj izduv po w10 ali se svakako ne slazem sa ovim komentatorom sto pljuje po w10.
Mnogo mi je lakše. Ne mogu da kazem za nesto sto ne valja da je dobro. A razocaran sam jer sam čitao vase kometare da je Win super, strava, vauu... Kazete da vam je odlican, dobar, jeste ne radi bas sve kako treba ali sta da radimo mrzimo Android i ovo nam je super i ako bas ne radi. Pa poslednjih deset komentar potvrdjuje da Win ne radi kako treb t.j. Aplikacije. A kako sam citao po stranim forumima nema leba od Win... Nece niko da se smara sa OS Windows za mobilne.

Mnogo mi je lakše. Ne mogu da kazem za nesto sto ne valja da je dobro. A razocaran sam jer sam čitao vase kometare da je Win super, strava, vauu... Kazete da vam je odlican, dobar, jeste ne radi bas sve kako treba ali sta da radimo mrzimo Android i ovo nam je super i ako bas ne radi. Pa poslednjih deset komentar potvrdjuje da Win ne radi kako treb t.j. Aplikacije. A kako sam citao po stranim forumima nema leba od Win... Nece niko da se smara sa OS Windows za mobilne.

I ja citam svasta po raznim forumima ali bez obzira ne mogu da lažem da se žalim da mi ne radi kada mi za sada bez greske radi ***. Tačno ne radi svima isto evo meni se izgleda zalomio odličan primerak da radi kako treba i to je to. Nema samranja sa moje strane. Prosto tako je i ja sam veoma zadovoljan.

Poslednja izmena:

Zar se ti nisi odjavio sa teme...

Prodao si svoj L640 XL tako da ne vidim sta te vise zulja...

Reci nam sta je u pitanju da vidimo kako mozemo da ti pomognemo?

***, mene je 640LTE izašao 90 evra (u postpejd paketu od oko 1000 din. mesečno), za te pare je bio ubedljivo najbolja kupovina, a ne radi ništa lošije od "flagship" Androida od pre 2-3 godine koji su koštali 5-6x te pare.
Nije idealan, ali opet bih uzeo, u toj klasi stvarno nije bilo ništa bolje, čisto sumnjam da i sad ima.

Pozdrav za bivsu ekipu. Javljam se sa Xiaomi Note 3, prodao moju Lumiju 640 XL

Nazad
Vrh Dno