Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Možda i uspe tako, ja znam da nisam, pa zato kažem da je lutrija..

Evo i ja juce uzeo svoju 640xl ds, pa se sad borim sa navikavnjem. Jel ima neka dobra tastatura za skinuti?

Ako misliš k'o ono na Androidu da menjaš komplet tastaturu, nema menjanja takvih stvari na WP. Sistemske stvarčice se ne mogu čačkati.

Ja sam poludeo trazeci neku 'pametnu' tastaturu poput swiftkey,kad sam presao sa androida na wp jer sam navikao da mi izlaze gotove reci dok kuckam poruke.Srecom,skinuo sam windows insider pa sad imam sve na sta sam navikao i sto mi olaksava pisanje poruka.

Baterija
Ipak se dešava nešto jako čudno, odnosno baterija negde... "curi". Proverio sam, ništa pokrenuto od programa (barem što bih ja mogao da vidim kao korisnik). Pred spavanje, oko 2 sata jutros, piše da je baterija na 35 %, što je već bilo sumnjivo, ali ajde. Procena da će trajati još 1 dan i nekoliko sati, odnosno još 30ak sati. Od tada je prošlo manje od 9 sati, baterija je na 9 % (!) i procena je da će trajati još 5, odnosno ukupno 14 umesto onih 30. Ništa menjano, ništa pokrenuto. Wifi je i inače uključen non-stop, pa je morao da uđe u procenu preostalog vremena (a nisam ni koristio telefon preko noći). Koliko je meni poznato, od kada sam kupio telefon nije bilo nijednog ažuriranja za Windows, sve je i dalje isto. Ali, ranije bi preko noći potrošio možda 5 %, a sada i preko 25 %. To je počelo pre 7-10 dana. Ima li neko sličan problem ili ideju šta bi moglo da bude? Telefon je kupljen u septembru i obično je baterija trajala najmanje 4 dana, a sada jedva preko 2, uz isto korišćenje.

Ja sam na wp10 .164 mislim. Također imam pražnjenje recimo 13.3 između 5 i 5.15h cak 16%. Sta mi uzrokuje ne znam. Hard reset je napravljen prilikom dizanja sa 8.1 na 10.107 verziju. Nakon toga samo update

Jel imao neko sledeći problem: Lumia 640XL dual sim ispada iz mreže (ali ne pokazuje), telefon funkcioniše ok dok ne pokušam da zovem nekog, onda se zabaguje. Što je bitnije - nedostupan sam za pozive. Pomaže samo restart, softver 8.1 fabrički.
Najgore što ga koristim kao službeni telefon pa mi je bitno da budem dostupan.

Koji operater ?

Sent from mTalk

Ja sam na wp10 .164 mislim. Također imam pražnjenje recimo 13.3 između 5 i 5.15h cak 16%. Sta mi uzrokuje ne znam. Hard reset je napravljen prilikom dizanja sa 8.1 na 10.107 verziju. Nakon toga samo update

Još više nervira što u Battery Saver ne pokazuje sve stavke, naročito najveće potrošače. Obično mi je najveća stavka oko 5 % na nivou 24/48 sati, onda još nekoliko 1-3 %, odnosno ukupno ne preko 10 %. A šta je pojelo onih 90 %, to korisnik ne sme da zna. Inače mi je 8.1 onaj poslednji koji je i bio na telefonu. Ali, ovi problemi su počeli tek pre desetak dana. Nisam radio hard reset, ali ni instalirao bilo šta već nekoliko meseci. Osim novih verzija nekoliko programa koje i ne koristim. Jedino što mi nekako pada na pamet bio bio Skajp, ali valjda bi i drugi primetili.

Kod mene na XL manje traje baterija sa ovim poslednjim buildom nego ranije.

Meni se čini da wifi nešto više vuče. Preko noći kad isključim wifi baterija padne samo 1-2%, a kad je wifi non-stop preko dana bude pada 2% na sat.

Ja u zadnje vreme ni ne palim wifi. Ali sam primetio istu stvar.

Naravno da moraju nešto da zeznu. :d Za ovih 48h kako sam se vratio na 10ku vidim da su lepo sredili neke stvari na .164 koje su me ranije od starta zezale, ali vuče bateriju k'o blesav. :D

Juce sam u MTS-u uzeo Xl. Presao sam sa LG G2 na WP. I odma imam jedan problem koji direktno utice na potrosnju baterije. Cim sam upalio telefon Osvetljenje je bilo na max. Automatsko osvetljenje ne radi, low,medium,high uvek isto. Osvetljenje MaXimum. Isao sam i na ona podesavanja gde se podesava profil osvetljenja ali nista ne reaguje. Updejtovao sam na windows 10 ali ni to nije pomoglo. Da li vi znate u cemu je problem? Hvala!

Vratio sam preko kompa na 8.1 ali sam i dalje imao problem sa osvetljenjem. Odneo sam mob u servis i oni su "samo" upisali novi software iosvetljene radi kako treba. Juce i danas sam testirao mob dodao svakakve app i bio iznenadjen sa baterijom. SOT vise od 10 sati. Ali sam uvideo jedan problem. Kad pozovem nekoga telefon ugasi ekran i zakljuca ga. Tako da posle moram par puta da pritisnem power dugme da bi ga otkljucao... Jel neko imao slican problem?

Da li dual sim modeli rade aktivno? Ili je druga kartica u toku razgovora nedostupna?

Naravno da moraju nešto da zeznu. :d Za ovih 48h kako sam se vratio na 10ku vidim da su lepo sredili neke stvari na .164 koje su me ranije od starta zezale, ali vuče bateriju k'o blesav. :D

Spoke too soon... Upravo mi Edge restartova telefon u pokušaju učitavanja WCentral stranice. :d

ja mislim da je druga nedostupna tako je na 630ds a za 640xl ds cu morati sa drugom sto ima taj telefon da proverim jer i kod njega nedostupno
pozdrav

Ako je dual standby onda je nedostupna druga kartica pri pozivu, a mislim da jeste standby.

Ovaj software sto su mi upisali u servisu je krs. Ne radi Glance Screen, ne radi DT2W i kad pozovem nekoga ekran se ugasi i zakljuca. Osecam se kao da testiram neki Rom na androidu. Sve je puno bagova.

Da li dual sim modeli rade aktivno? Ili je druga kartica u toku razgovora nedostupna?

Može da se podesi na telefonu po želji. Znači možeš podesiti da si dostupan i na drugoj kartici dok razgovaraš na prvoj, dobijaš zvučni signal o drugoj vezi u toku razgovora. A možeš to i da ukineš.

Podesiš u:
Setnings/netvork+

mislim da je to u stvari preusmeravanje poziva sa jedne kartice na drugu i moze se naplacivati.

To jeste preusmeravanje i mislim da se naplaćuje. Tako je podešeno kod mene i funkcioniše bez greške.

Poslato preko mTalk

Ljudi jel i na win 10 kasne notifikacije za viber i ostale slicne app?

Vrh Dno