Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

I kod mene se dešavalo da uspori, najviše u TapaTalk-u i Messenger-u, to sam već pisao. I onda ne da proguta space nego ako kucam brže počne da guta sve redom.

Nekad ume bas sporo da reaguje na dodir ,a space cesto zeza .

Sent from mTalk

Znam da je na jednom buildu bio problem da ako pocnes da koristis telefon cim ga ukljucis tastatura bude dosta spora.

Probaj restart telefona paljenje ono soft reset i onda kad se upali pusti ga par minuta ne diraj ga npr dok se ne zakljuca sam . Pa onda probaj tastaturu.

Restart pomaze ,sve bagove koje imam desavaju se jedno nedeljno ,tako da mi ne smeta :)

Sent from mTalk

Pa ja hoću da predjem na win, zato što su me bagovi nervirali na Androidu kad ono i win pun bagova.

Pa ja hoću da predjem na win, zato što su me bagovi nervirali na Androidu kad ono i win pun bagova.
Ne slusaj te stalne nezadovoljnike vec prelazi na Win,od kako sam kupio Lumiu 640xl dual sim,svanulo mi je jer sam konacno mogao da koristim telefon koji ne baguje,ne potrosi bateriju za pola dana i ne pravi nikakve probleme u odnosu na Android telefone(imao sam Galaxy Note koji mi se smucio i ogadio mi android za ceo zivot).Nikoga u svom okruzenju ne znam ko nema problem sa android telefonima,bilo da su jeftini ili skupi.Prethodno sam pitao ljude koji koriste windows telefone kakva iskustva imaju njima,da li imaju neke probleme i kakve i njihova pozitivna iskustva su ucvrstila moju odluku o kupovini win fona.Zeleo sam da kupim Nokia Lumia 1520 ali nigde nisam mogao da je pronadjem,u novembru je niko nije imao u prodaji pa sam se teska srca odlucio za Microsoft lumiu 640 xl dual sim.Telefonom sam odusevljen!!!Preporucio sam ga i sestri kao i ortaku i oboje su kupili isti,posle mesec dana koriscenja ni jednu zamerku nemaju.Oni su na windows 8.1 a ja sam instalirao windows 10,odlican telefon za taj novac,stvarno ne znam sta ljudi ocekuju ali ja sam sa skupljeg presao na jeftiniji i shvatio da je duplo bolji ,ne pravi mi nikakve probleme i ima sve sto mi je potrebno.Evo vidim da mogu da se nadju sad i za 150 evra,krivo mi je sto je nas narod glup ,nema pojma ,nego se zalepio za android i misli da samo to postoji i da je dobro,jos kad naleti na kojekakve komentare po netu da windows telefoni ne valjaju,nemaju aplikacije(podrigivanja ,hrkanja i prdenja valjda),te kao baguju(ne znam sta vise moze da baguje od drndroida),kukaju na bateriju(koja mi traje uz puno koriscenje svega po dan i po),na sav glas bih da mogu objasnio ljudima da probaju i vide sta je normalan telefon.Da ne pricam o prodavcima po radnjama koji veze sa zivotom nemaju ali ce vam uvek preporuciti neki android a nikad windows,jer,zaboga,nema aplikacija.Kada sam posle par meseci koriscenja kupovao telefon za sestru,mnogi su mi se po tim radnjama iscudjavali,zasto bas trazim lumiu 640 xl ,kad ima extra android fancy telefona u ponudi.Toliko o njihovoj (ne)obavestenosti.Za Lumia 640 xl samo imam reci hvale a sledeci je Lumia 950xl dual sim koji planiram da kupim.

Da li bi mogli prilikom zaljenja na neki problem da navedete i koju verziju/build OSa imate na telefonu?

Aparat kupljen u Telenoru. Model 640 xl lte. OS 8.1 update 2. Problem je definitivno do space-a. Na manjem ekranu na androidu nisam ovoliko gresio. Cak ni ovde ne gresim toliko nego jednostavno mi spoji reci pa posle moram da pravim razmak ili da ponovo kucam.

Problem sa tastaturom nikad nisam imao na 8.1 ,ovo se desava na w10 .

Sent from mTalk

Ovo što se piše su bugovi na 10ki koja još nije izašla zvanično.
8.1 radi odlično. ;)

evo sta me isto nervira... ne mogu da obrisem sliku kontakta. jednom kontaktu u imeniku sam stavio sliku. sad tu sliku hocu da obrisem, ali ne znam kako. kad kliknem na sliku jedino mi nudi opciju da promenim sliku a ne da je obrisem. jel zna neko foru?

evo sta me isto nervira... ne mogu da obrisem sliku kontakta. jednom kontaktu u imeniku sam stavio sliku. sad tu sliku hocu da obrisem, ali ne znam kako. kad kliknem na sliku jedino mi nudi opciju da promenim sliku a ne da je obrisem. jel zna neko foru?

Idi na edit kontakta, zadrži prst na sliku i Delete.

Sent from mTalk

Kupih bratu L640 danas. Imam utisak da radi dosta brže nego što je moja 920 radila sa 8.1, sve je fluidno.
Jeste da je telefon nov i da gotovo ništa nije instalirano, ali neke osnovnne stvari, poput muzičkog plejera, rade bolje nego što su pod istim operativnim sistemom radile na mom telefonu.

Idi na edit kontakta, zadrži prst na sliku i Delete.

Sent from mTalk

eh kad bi bilo tako jednostavno. ne vredi. ne moze tako. cuo sam da je tako na 10-ci. ja koristim 8.1. jedino da uradim totalno glup potez sto su kolege vec predlozili. da obrisem kontakt pa ga ponovo dodam.

Kupih bratu L640 danas. Imam utisak da radi dosta brže nego što je moja 920 radila sa 8.1, sve je fluidno.
Jeste da je telefon nov i da gotovo ništa nije instalirano, ali neke osnovnne stvari, poput muzičkog plejera, rade bolje nego što su pod istim operativnim sistemom radile na mom telefonu.
Lumia 920 ima dual-core procesor dok L640 ima quad-core. Procesorska snaga, a i GPU snaga su na strani L640. L640 pod WP 8.1 radi izuzetno stabilno i fluidno. Bar sam sistem radi tako. Manja je fluidnost pod W10M, možda i zbog sporih animacija ali i zbog zahtevnosti i neoptimizovanosti samog sistema.

eh kad bi bilo tako jednostavno. ne vredi. ne moze tako. cuo sam da je tako na 10-ci. ja koristim 8.1. jedino da uradim totalno glup potez sto su kolege vec predlozili. da obrisem kontakt pa ga ponovo dodam.

Jeste, na W10M je tako. Jesam koristio WP 8.1 dva meseca ali nije mi ni palo na pamet da probam da menjam sliku na kontaktu. U stvari, slike je sam telefon povukao sa fejsa. Ista situacija je i sada.

Odlična. Jedan dan gura bez problema, kako god koristio telefon. Izuzimam igranje video igara. To baš troši bateriju. Malo duže drži pod WP 8.1. Dan i po izgura uz normalno korišćenje: malo razgovora, 10-ak SMS-ova, Tapatalk/mTalk, internet, fejs...

Ja dopunim bateriju uveče i pre spavanja skinem telefon sa punjača. Za 7-8 sata noću mi ode 3-6% u zavisnosti da li u telefonu imam jednu ili dve SIM kartice. Do sutra uveče sam na 40-60% i opet dopunim.

Super ja l925 punim dva puta dnevno, doduše na win 10 ali opet se razmišljam za l640 ako uspem da prodam moju l925 :) hvala

Lumia 920 ima dual-core procesor dok L640 ima quad-core. Procesorska snaga, a i GPU snaga su na strani L640. L640 pod WP 8.1 radi izuzetno stabilno i fluidno. Bar sam sistem radi tako. Manja je fluidnost pod W10M, možda i zbog sporih animacija ali i zbog zahtevnosti i neoptimizovanosti samog sistema.

Jeste, na W10M je tako. Jesam koristio WP 8.1 dva meseca ali nije mi ni palo na pamet da probam da menjam sliku na kontaktu. U stvari, slike je sam telefon povukao sa fejsa. Ista situacija je i sada.

Animacije traju krace na win10

Poredio sam 720 sa 8.1 I moju 640 na win10 vracanje u aplikacije traje krace na 10 jer je animacija kraca. Jeidno cold start nekih aplikacija traje malo duze na win10

x20 serija radi nešto sporije na 8.1 od ovih koji su stigli sa njim tako da ti nije merodavno poređenje, a još je i hardverski slabiji (dual core i 512 MB RAM vs quad core i 1 GB RAM). Da si poredio dve 640ke to bi već imalo smisla i verovatno bi rezultat bio drugačiji.

Poslednja izmena:
Ljudi, da li se isplati nov telefon sa jednom godinom garancije za 125 evra? Da li je sigurno kupiti tako telefon?

Ako imaš w10 na PCu, briši slike kontakta odatle.

Drugari treba mi jednu nedoumicu pa bih bio zahvalan ako neko moze da mi izadje u susret u razresavanju :) Gledajuci na tjubu kvalitet video snimaka koje pravi 640 xl naisao sam na potpuno ekstremne slucajeve: s jedne strane sam nasao ovo https://www.youtube.com/watch?v=_kLEuQNHKBE i par klipova slicnog kvaliteta. Ovo je za mene savrseno cisto. S druge strane pregledao sam i dosta snimaka koji izgledaju kao da su snimani sa 1/5" senzorom na 320x240 rezoluciji. Da li bi neko mogao da okaci par kratkih snimaka za download da vidim kako se kamera ponasa unutra i napolju? Hvala unapred :)

Imam situaciju da su mi posle novog .164 update i HR nestale dve stvari iz extras: Glance i Touch opcije.
hJVL9mw.jpg

Sent from mTalk

Touch opciju sam povratio još jednim HR i instaliranjem kroz SysApp Pusher. Glance ne mogu da povratim ovako, kaže nije kompatibilno (L640 LTE). Hoću da stavim datum ispod sata na glance screen-u, kako je i bilo na build-u .122
Ima li rešenja za to?

Meni su trebala 2-3 HR-a da to sredim. Nažalost, ni HR nije "magično rešenje" i ostavi poneki problem.

Sent from mTalk

Sve sumnjam da više ne podržavaju tu glance aplikaciju za Lumiu 640 jer tako prijavljuje Store. Znači ti možeš datum da imaš na Glance ekranu ispod sata?

Da, imam Glance aplikaciju i datum ispod vreme. A evo šta sve imam u Extras:
hhgyZI2.jpg

Jedino što ova prva ne radi ništa osim što kaže da je prevaziđena.

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno