Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

pokusao sam sa lumnia software recovery tool i nista...i dalje nemam opciju da zakljucam telefon sa sifrom...moze li neko da mi pomogne

Ako i dalje imaš password na lockscreenu onda nisi uradio hard reset.

Moram da kažem da mi je tako dobro "legao" win 10 na Lumiu 640 ds, da skoro uopšte ne koristim Mate 7 sa androidom 5.1, čak razmišljam da ga prodam i možda kupim neku jaču Lumiu.

Moram da kažem da mi je tako dobro "legao" win 10 na Lumiu 640 ds, da skoro uopšte ne koristim Mate 7 sa androidom 5.1, čak razmišljam da ga prodam i možda kupim neku jaču Lumiu.

Bolje sacekaj. Jace Lumie su 950, ali su jake i sa cenama. Ove novije koje treba da izadju su downgrade prethodnih modela sa istim cenama. Sad ili su ludi ili hoce da drugi proizvodjaci izbace svoje W10 mobile telefone.

Pozdrav svima.....
narode interesuje me da li je pozeljno uzeti kaljeno staklo za model lumia 640ds?? i naravno da li uzeti rezervni poklopac ili jednostavno neku futrolu? za win 10 necu da pitam posto vidim da pojednci imaju problema.... ako moze link za neku kvalitetnu sd karticu (class 10). hvala puno svima

Ja cu da naručim kaljeno staklo i mislio sam onaj flip case sto je u stvari zadnji poklopac samo sa onim preko ekrana, ali skoro da sam odustao. Skoro sam bio skidao silikon da očistim fon malo i koristio ga malo bez silikona, i stvarno je očajna ergonomija, bas je neko ovde pričao o tome. Toliko je nezgodan za držanje u ruci da je bas iritantno, jednom mi je cak i ispao za tih par sati. Ne secam sel mi je nekad ispao sa silikonom. I uopste nemam male sake, naprotiv. Tako da sam skoro odustao od te ideje, možda eventualno uzmem neki kvalitetniji tanki silikon, ovaj moj bas i ne prileže lepo. Video neki nillkin, deluje mi kvalitetno, a i trebalo bi, svi drugi silikoni po 1-2 $, on 6-7 $. Mada iskreno, mislim da mu neka zaštita ekrana nije ni potrebna. Ja ga nosim već skoro pola godine bez i ništa, izgleda gg radi posao lepo. Jedino sam mislio da uzmem neko kaljeno staklo sa onim 2.5D ivicama, cisto zbog estetike ili ako ne daj Bože padne. Mada ako padne nezgodno ne pomože mu ništa.

da li je pozeljno uzeti kaljeno staklo za model lumia 640ds?? i naravno da li uzeti rezervni poklopac ili jednostavno neku futrolu? ako moze link za neku kvalitetnu sd karticu (class 10)

Telefon imam oko 4 meseca, bez ikakve zaštite ili futrole i nikakav problem. Nosim ga u džepovima.
Za karticu preporučujem Transcend kao odlične i jeftine. Koristim ih u svim uređajima (kamera, aparat, telefon), a u 640ds sam stavio ovu novu UHS ili kako već i radi bez problema.

Ček malo....jel to izašao zvaničan win10 za lumiu 640??? Ne bih da probam upgrade preko nekih divljih programa za update....

Nisu to divlji programi, to izdaje Microsoft.
I nije izašla finalna verzija ali je zato poslednja insajderska skoro bez greške.

Poslato preko mTalk

drustvo hvala na odgovorima, koliko sam izguglao kaljeno staklo nije 100% zastita a mislim da bi jedan flip case bio dobar posto tel vec ima gorilla glass..

Šalji link.....

Skini Windows Insider app preko Store-a, prijavi se na Insajder program, izaberi fast ili slow (vecina nas je na fast, brze dobijamo update), restartuj telefon i pusti da trazi update, onda ce da ti ponudi nadogradnju.

Koja je fora sa live images , u Camera-settings mi je uključeno Capture living images i do sada nikad nisam video da nešto mrda na slikama :) A imao sam par slika kada se objekat pomera . Uspeo neko to sa Lumia 640 ?

Valjda bi trebala da se pojavljije kao neka animacija u photos app.

Kod mene radi ali desi se nekad da ne funkcionise :)

Sent from mTalk

Ma ja nisam nijednom video pa zato pitam. Možda ima neka caka ili neko podešavanje . Nije da mi je previše bitno nego eto kopka me kad već ima opcija .

Kod mene je iskljuceno, ali mislim da treba da bude ukljucen blic. Valjda radi na foru "rich capture".
Edit: Aha, ne mora blic. Ali, mora kadar da ti bude u pokretu. :D

Poslednja izmena:
Probaj da restartujes fon ,to je tradicionalni lek :D

Sent from mTalk

Koja je fora sa live images , u Camera-settings mi je uključeno Capture living images i do sada nikad nisam video da nešto mrda na slikama :) A imao sam par slika kada se objekat pomera . Uspeo neko to sa Lumia 640 ?

Valjda bi trebala da se pojavljije kao neka animacija u photos app.

Evo ovako: meni live images ne radi u photos app nego samo kada uđem u Lumia Camera app i tamo izaberem galeriju u ćošku. Onda se pojavi par sekundi kao video snimak i na kraju se zamrzne fotka, dosta zanimljiva fora samo zauzima više prostora.

Probaj da restartujes fon ,to je tradicionalni lek :D

Sent from mTalk

To možda da je nekada funkionisalo , problem je što to nisam nikad video.

Lumia Camera se povlači inače.

Rich Capture inače nije loša stvar , zna nekada da odradi fin posao sa slikama

Daaaa... I dalje na rich capture kad je iskljucen blic slika iskljucivo 1280x720. Valjda poprave u nekom od desetak narednih buildova, posto se vuce zadnjih 4-5.

Ko god uzme moj tel u ruke svi se oduseve tim pokretnim slikama :)

Sent from mTalk

Ko god uzme moj tel u ruke svi se oduseve tim pokretnim slikama :)

Sent from mTalk

A ovamo samo kukaš kako ti ništa ne radi :)

ad84dd05dcb55e445beb6de108156ea0.png

Evo kako je kod mene. A ovo ostalo ti je isto ?

Poslednja izmena:
Cim se pojavi neki bug ja ga odma prijavim da vide ljudi :D
Moguce da je to problem ja uvek slikam u 16:9 :)

Sent from mTalk

Kod mene radi Living images ali da držim isključenog. Nije da me nervira ali nije ni da mi nešto znači. Dobro, osim činjenice da na Limijama postoji već dve godine za razliku od iPhone-a, a ubiše se reklamirajući ga kao neverovatnu tehnološku inovaciju.
Voleo bih da dodaju opciju manuelnog postprocessing-a. Tačnije, šnajder koji kontroliše njegovu snagu. Default postprocessing je previše jak. Bolje da ostave malo ili malo više šuma (noise) koji, po potrebi možemo naknadno da uklonimo u nekom programu tipa Fotošop ili GIMP.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Ma iskljucio sam, nego mi nije jasno sto se to svima svidja osim meni :)

Taj live images vidiš samo kad pokreneš sliku iz app iz koje je slikano, inače u file manageru ili totalcomanderu se vide te naknadne slike svaka posebno i onda odabereš onu koja je najbolje ispala, posebno zahvalno kad slikaš objekat koji se pomera.

Nazad
Vrh Dno