Šta je novo?

Microsoft extending 360 warranty to three years

Ma gde je izashao 65nm, bash su oni sposobni sada za to. Nece oni izbaciti 65nm pre Sonija, koji vec ima neke komponente u toj proizvodnji, a uskoro prelazi totalno..

No, po svemu sudeći, zakuhanim konzolama bi trebalo doći kraj. Singapurski proizvođač procesora Chartered Semiconductor Manufacturing odnedavno je počeo proizvoditi CPU-e u 65 nm, što znači manje zagrijavanje i bolja energetska učinkovitost. Kada bi trebali doći na tržište? Možda čak i prije jeseni kada je rečeno da će stići na tržište.

Što je još važnije, predsjednik i CEO Chartered Semiconductor Manufacturinga Chia Song Hwee otkrio je kako već 2008 možemo očekivati još učinkovitiji, 45 nm processor u novim konzolama. Zanimljivo je kako najnoviji procesor, ako je suditi prema glasinama, povlači i redizajn konzole koja bi za razliku od Elite modela trebala biti novi model u punom smislu riječi.

No, po svemu sudeći, zakuhanim konzolama bi trebalo doći kraj. Singapurski proizvođač procesora Chartered Semiconductor Manufacturing odnedavno je počeo proizvoditi CPU-e u 65 nm, što znači manje zagrijavanje i bolja energetska učinkovitost. Kada bi trebali doći na tržište? Možda čak i prije jeseni kada je rečeno da će stići na tržište.

Što je još važnije, predsjednik i CEO Chartered Semiconductor Manufacturinga Chia Song Hwee otkrio je kako već 2008 možemo očekivati još učinkovitiji, 45 nm processor u novim konzolama. Zanimljivo je kako najnoviji procesor, ako je suditi prema glasinama, povlači i redizajn konzole koja bi za razliku od Elite modela trebala biti novi model u punom smislu riječi.

джабе ти тай тексть милоще, джабе ти ксбокс360,
кад неще биты пиратерия ;)

Zasto mislis da nece biti piraterije. XB360 ima i druge mogucnosti za pirateriju, vec sada postoji cip koji ce sigurno moci da se ugradi i u noviju verziju ako ne taj onda neki modifikovani. PS2 ima preko 15 revizija i za svaku postoji cip iako se desavalo da sa novom revizijom stari cipovi ne rade nije tesko bilo napraviti novi jer je poznato kako funkcionise zastita. Sve sto je sa DVD-om se prilicno lako razbija evo Wii npr, za njega imas veliki izbor cipova.

Ne znam ljudi...

Ovih dana se spremam da pazarim PS3 i da se smirim vise, inace ce me zena streljati...

Kao sto sam objasnio ranije, xbox 360 mi je na popravci i cim stigne nazad prodajem ga.

Ali, navikao sam se da za njega nabavim bilo koju igru, i da me kosta par dolara....a kod sony-ja je druga prica. Svaki put cu trebati da se izujem po $100, i to me nekako malo odvraca od kupovine.

Cak i da provale blu-ray, a naravno hoce, kako cemo baratati sa 25 GB, skidanje sa neta u startu pada u vodu.

:trust:

Da, bash me interesuje kako se prve godine PS2 skidalo 2-3-4GB :D

Ako je tebi u NZu originalna igra skupa, shta mi ovde sa 200e platom da kazemo ? :)

hint: na ebayu je sve to jeftinije ;)

moracu da uzmem dva rapidshare nalog :d zbog limita od 25GB na 5 dana :D
ili da pocnem news da koristim :)

Da, bash me interesuje kako se prve godine PS2 skidalo 2-3-4GB :D

Ako je tebi u NZu originalna igra skupa, shta mi ovde sa 200e platom da kazemo ? :)

hint: na ebayu je sve to jeftinije ;)

Nas, kako....

Uvek ima pametnijih i vazniji stvari na koje se moze potrositi $100.

Da je puno, puno je, i za ovaj nas NZ standard! :d

A za ebay si u pravu, samo ih tamo kupovati.

Poslednja izmena:
To razmisljanje pouzdanost PS3 uz original igre mu dodje kao.
Sto bi ja jeo kod kuce svaki dan kad mogu frizider i sporet da se pokvare nego fino odem taksijem u neki elitni restoran i rucam istu tu hranu za dvadeset puta vecu cijenu i tako jedem jednom mjesecno. Na kraju krajeva danas je moderno biti mrsav. A u tom restoranu se ocekuju ekskluzivna jela koja nece biti ni u jednom drugom restoranu i drugi restorani samo truju covjecanstvo da ne pricam o ovim sto ne daju viljusku i noz nego stapice.
Sta vise najbolji pribor je u ovom restoranu i izradjen je od lagane plastike da se ne bi ruke zamarale.

moracu da uzmem dva rapidshare nalog :d zbog limita od 25GB na 5 dana :D
ili da pocnem news da koristim :)

Heh, da je samo to problem...

Ja jes da imam 5 Mbit liniju, ali za svaki skinuti GB placam $1. Nisu to neka pare, ali kad skines na pr 25, pa skontas da ne radi, ili cak neko stavi pogresan pasword na rar fajl, ne mozes otpakovati, ostaje samo da se ustrelis sa dva pistolja.
Desavalo mi se koliko puta, skinem film od 700 Mb, pa ne radi, a gde je 35x toliko.:zgran:

Trebaš samo da prelomiš u glavi da ne moraš da igraš svaki naslov koji se pojavi i dobije više od 5.5 na gejspotu. Igraćeš se neuporedivo kvalitetnije, a imaćeš i mnogo više vremena za druge stvari, pošto ga nećeš gubiti na solidne, ali prosečne igre koje ne donose ko zna šta novo. Doduše, meni je to došlo samo od sebe i bez menjanja hardvera. Samo ti kažem da to možda i ne ispadne tako strašno, kako se bojiš :)

Trebaš samo da prelomiš u glavi da ne moraš da igraš svaki naslov koji se pojavi i dobije više od 5.5 na gejspotu. Igraćeš se neuporedivo kvalitetnije, a imaćeš i mnogo više vremena za druge stvari, pošto ga nećeš gubiti na solidne, ali prosečne igre koje ne donose ko zna šta novo. Doduše, meni je to došlo samo od sebe i bez menjanja hardvera. Samo ti kažem da to možda i ne ispadne tako strašno, kako se bojiš :)

Mislim da je to u stvari jedini realan način razmišljanja.

Pre nekih 5-6 godina mi je u komšiluku bio lik koji iznajmljuje igre za PC,
a u to vreme sam bio vlasnik igraonice. Instalirao sam skoro sve što mi se učinilo
interesantno. To su stotine i stotine igara... a danas se ne sećam apsolutno ničega
što sam u tom periodu igrao... a mislim da ni jednu nisam do kraja odigrao.

A onda je stigao Medieval: Total War, instalirao sam ga, i posle toga ništa
drugo me nije zanimalo.

Dakle, kad premotam film, u poslednjih 5-6 godina sam odigrao sa uživanjem dvadesetak igara, sve drugo je u proseku poživelo jedva par sati na kompjuteru.

Čak i da sam oriignale kupio, ne bi mi bilo žao, a ne bih ni mnogo para potrošio.

Mislim da je to u stvari jedini realan način razmišljanja.

Pre nekih 5-6 godina mi je u komšiluku bio lik koji iznajmljuje igre za PC,
a u to vreme sam bio vlasnik igraonice. Instalirao sam skoro sve što mi se učinilo
interesantno. To su stotine i stotine igara... a danas se ne sećam apsolutno ničega
što sam u tom periodu igrao... a mislim da ni jednu nisam do kraja odigrao.

A onda je stigao Medieval: Total War, instalirao sam ga, i posle toga ništa
drugo me nije zanimalo.

Dakle, kad premotam film, u poslednjih 5-6 godina sam odigrao sa uživanjem dvadesetak igara, sve drugo je u proseku poživelo jedva par sati na kompjuteru.

Čak i da sam oriignale kupio, ne bi mi bilo žao, a ne bih ni mnogo para potrošio.

Upravo tako. Ajde nekada davno, kada nije bilo moguće koristiti internet u tolikoj meri, pa još i možeš da nabasaš na nešto veoma dobro instalirajući krdo igara. Danas, ako se iole prati scena nema šanse da promaknu najbolji naslovi u žanru. To besomučno instaliranje svega i svačega mi se popelo na onu stvar, a sećam se da sam jednom prilikom prebrojao 57 instaliranih igara. Pri čemu nisam igrao ništa. Od tada nadalje, to danas shvatam kad se osvrnem, stalno sam dizao kriterijum kada su igre u pitanju, postepeno i u malim koracima. Da bih danas došao u situaciju da jednostavno ne želim da igram ništa osim hitova. Jednostavno sam rekao sebi - zašto bih morao da igram nešto od čega postoji bolja i zanimljivija stvar!? Naravno, to je vrlo individualna kategorija, i za svakoga od nas zavisi od tipa interesovanja, žanra, ljubavi prema određenim segmentima igre i tipu igranja uopšte.

Ali što se mene tiče, ja odigrah jedva desetak igara otkako sam apgrejdovao komp pre jedno godinu i po dana. Probao sam verovatno sve što je za PC izašlo u tom periodu a da iole vredi. A pre apgrejda sam nagomilao minimum 20 igara za koje sam rekao "e ovo ću da pređem posle apgrejda". Malo sutra :)
Recimo, kada realno sagledamo stvari, 1 igra mesečno u proseku mi deluje i više nego dovoljno. Pride tu uvek ima pokoji dugotrajan naslov koji se jako dugo igra i povuče čoveka (npr. Oblivion), nešto što se igra u multipleju (npr. Battlefield ili WoW)...sve u svemu, sasvim dovoljno za igranje. Što bih sada morao da prelazim sve.

Napomena - ne kažem da oni koji stalno isprobavaju sve i prelaze sve nisu normalni ovim što sam rekao. Samo pokušavam da ukažem na jedan drugačiji pristup igranju, koji nije ništa manje hardcore od onog pristupa koji je kod nas standardan - "moram sve da svučem i instaliram".

Kvalitet, ne kvantitet....:D

U pravu ste, slazem se sa vama! Ma siguran sam, za par godina necemo kupovati originale.

Poslednja izmena:
Evo update sto se tice popravke moje konzole koja nema garanciju.

Poslao sam ga u ponedeljak, danas sam dobio mail da su ga primili u Australiji, nadam se da to znaci da je popravka otpocela.

od MS:

We have received your Xbox at our service center. It is our priority to

process your Xbox in a timely manner and to get it back to you as good as

new. We will contact you as soon as we are finished so you can get ready to

get back into the game!

Note: This is not a monitored e-mail address.

Pitam se da li će ti flešovati Firmware na 1.31 :D?
I moja treba da se vrati sa popravke, pa javljam šta se dešava... Jes' da smara, al od koga je, dobro je da je radila i ovih 10 meseci.

ok, jel moze bilo ko da mi kaze gde ljudi da salju xbox na popravku ako su ga kupili ovde u srbiji???

po treći put, kontaktiraj Lucifera!

Pazario sam Sony danas.

Izasao me 420 Eura

Sad radim updated, valda nece biti nekog ****** sto se tice toga, kad i ako provale blu-ray. Ko sad PSP sto je bilo.

poz

Shtace ti to *ranje...:D

Kod nas ovde u ladnoj Swe trenutno najeftinija cijena je 620€.

Da niste vi na NZ u nekom dilu sa Sony:em ? :)

E koji kvalitet, samo izrada, izgleda bolesno dobro.

Da, izasao me $420, nov, godina garancije.

Ovde ti je sve jeftino, na uvoz se ne placa nikakva carina, mozes da uvezes sta ti dusa pozeli. Kola, na pr, su ovde dzabe....

U bilo kojoj valuti da je, evri, USD $ ili AUS $ - mnogo je jeftino :)

E koji kvalitet, samo izrada, izgleda bolesno dobro.

Da, izasao me $420, nov, godina garancije.

Ovde ti je sve jeftino, na uvoz se ne placa nikakva carina, mozes da uvezes sta ti dusa pozeli. Kola, na pr, su ovde dzabe....

Lucky bastard! Nadam se da će ti Maori pojesti nogu :p

Vrh Dno