Šta je novo?

Microsoft extending 360 warranty to three years

Slažem se. Opet, dosta zavisi od njegovih prohteva, ukućana, rasporeda nameštaja i sl.

Pa isti ti je djavo, samo treba da sachekash pirateriju na PS3, jer ko ne kupuje obe konzole, greshka je kupiti X360, ne zbog danas ili zbog narednih 6 meseci, vec zbog narednih 6-7 godina.

A shto se tiche ovog rushovanja, to se ne bi desilo u bilo kakvom scenariju, Mirosoft je to bash uradio da bi bio pre Sonija na trzishtu, oni se jednostavno ne mogu trkati u elektronici, Sony ce uvek imati jeftiniji hardver i napredniji hardver od ostatka sveta. Ljudi (a i Microsoft) ne shvataju da "pobednik" nije onaj koji se prodaje najvishe posle 6 meseci ili godinu dana, ili ko rachuna ne dva ili tri hit nastavka iz protekle generacije, vec onaj koji gura to sve napred, ko stalno izbacuje nove IPjeve, ko planira 5-6-7 godina unapred i ko ima ponudu za svaku vrstu igracha. Kladim se da vam je svima pre samo 6 meseci izgledalo da je PS3 u velikom problemu, a evo pred sezonom smo koja ima sve izglede da bude jedna od najboljih u istoriji konzola, zahvaljujuci PS3.

Stvarno je bruka kakve igre izlaze za konzole ove i sledece godine.

Plan je bio da se skupi kinta da uzmem PS3 i neki LCD, a kasnije da stekam pare da uzmem x360. I tada je iskrsnuo ROD problem, tacnije tada sam saznao za njega tako da kutija ispada iz igre, bar dok ne srede problem na hardveskom nivou. U Sony imam poverenja prvenstveno zbog par njihovih proizvoda koje imam cca po pola decenije (neke i 10 godina :D) i rade savrseno. PS2 igram i dan danas. Stoga ne sumnjam u PS3 jer ce vec krajem godine imati da ponudi igre zbog kojih se isplati kupiti ga.

Bolje uzmi 32 ili 37 720 p lcd nego 24 1080 p

Ne znam, mislim da ce kasnije velika vecina igara za ps3 raditi u 1080p, zasto onda sebe da ogranicavam sa 720p?

Definitivno sam se odlucio za PC monitor, jeftiniji su, veca rezolucija.....a i nema mesta u sobi za neki veci TV.

Ovo cu verovatno pazariti ovih dana....

http://www.samsung.com/ca/products/monitor/lcd_widescreen/ls24hubcbqxaa.asp

ili cak mladjeg brata.....

http://www.samsung.com/au/products/monitors/tft/tvmonitor/226bw.asp

poz

Poslednja izmena:
Ne znam, mislim da ce kasnije velika vecina igara za ps3 raditi u 1080p, zasto onda sebe da ogranicavam sa 720p?

Definitivno sam se odlucio za PC monitor, jeftiniji su, veca rezolucija.....a i nema mesta u sobi za neki veci TV.

Ovo cu verovatno pazariti ovih dana....

http://www.samsung.com/ca/products/monitor/lcd_widescreen/ls24hubcbqxaa.asp

ili cak mladjeg brata.....

http://www.samsung.com/au/products/monitors/tft/tvmonitor/226bw.asp

poz

Mislim da grijesis ali ako si vec odlucio ja te nemam sta odvracati

Imam 226bw i odlican je cak i za igranje igara na konzolama ali nikada neces imati onaj odlican dozivljaj kada se zaglavis na dvosed i odigras nesto na ps3/360. Bas zato i planiram da uzmem neki 40" lcd jer me sada ovo isuvise podseca na igranje igara na pc-ju.

Btw 226bw je standardnih 1680X1050.

Ja mislim da ce oni za par godina izbaciti novi xbox...

gresim li?

Stvarno ne mogu da se setim scenarija koji bi takav potez opravdao. Prvo, M$ gaming divizija je u u gubitku 7 milijardi, i dan danas rade sa gubitkom, a ako ovako nastavi, nece iz njega nikada ni izaci. Drugo, za novu konzolu bi josh ubrzali gubitak, i ta nova konzola bi se takmichila sa PS3 koji je u to vreme vec dobio gomile igara i na koga su se developeri navikli, igre izlaze non stop i vec postoji veliki userbase. X720 ne bi mogao da bude znatno jachi za dve godine, tako da bi to bilo ubistvo za njih.

Jedini plan koji oni sad treba da imaju da ne bi propali je da spakuju hardver od nule i podignu kvalitet proizvodnje i da krenu vec jednom da prave nove i sveze igre. Ali obe ove stvari su opet veliki finansijski gubici, jer izbacivanje i proizvodnja kvalitetnijeg hardver bi koshtala mnogo para i novi IPjevi i razlichiti zanrovi takodje koshtaju dodatne pare, i ni u jednom ni u drugom se ne mogu takmichiti protiv Sonija, tako da stvarno ne vidim buducnost Xboxa.

Oni su u startu trebali da naprave kvalitetniju konzolu sa HDDVD drajvom, ali sada je za sve to kasno, pokazalo se da patch/addon princip ne pali kod konzola.

Poslednja izmena:
Pošto je isti taj Microsoft ovih dana najavio da DirectX 10.1 koji izlazi na Windows Vista SP1
neće biti kompatibilan sa DirectX10 grafičkim karticama, mislim da možemo svašta da očekujemo.

Nakon price o ocajnom kvalitetu 360-ke evo texta o izdrzljivosti ps3 poredjenja radi i da bi se videlo kako to radi konkurencija:

Environment 1 Typical Family Room
Temperature 73 F
Console Ran continuous for the 108hours with only once incident happening at 12 hours in – a slight vibration coming from the tray area which lasted approximately 20 seconds. For the remaining time allocated no incidents were reported
Environment 2 Back of a Freezer Van – unit was placed inside the closed van with controllers and screen mounted outside, - no one was willing to sit in side the van for any extended period of time
Temperature Started at 50F and was progressively scaled down over the next 4 days to reach 0degrees.
Incidents We noticed a slight sluggishness in playback once the temperature reached 0 degrees , this was maintained for the last 24hours, with 12 hours to go we thought we were going to crash with a sudden , blackout to the screen, this was tracked down to condensation on the cord for the screen.
108hours in and still working fine

Environment 3 Heat Sauna – again console inside and controllers and screen outside.
Starting temperature was 100F and Gradually increased to 120F over the last 24hours.
Incidents Strangley enough we thought this would prove to be the ultimate area to kill the console, and to our surprise the only incident we noticed was a slight burning smell that came in around 64hours at 110F, the console was extremely hot when we finished the overall test but had come thru all environments with flying colours.
This console is now back in a normal environment and working fine.

Dalji text na http://www.destructoid.com/you-get-...indestructible--38251.phtml#comment-post-form

E, popravili su mi 360 i drugi put bez warranty stickera, posto sam ga skinuo opet prvi dan kad je prosli put stigla sa popravke.

Na zalost, ovaj put su mi stavili BenQ dvd drive, mnogo je manje bucan od TS i HLG, medjutim za BenQ trenutno ne postoji flesh resenje.

I ovako je vec u oglasima, prodajem ga.

Poslednja izmena:
Postoji rešenje, nego tamo kod tebe ne umeju da ga odrade... :)

Vrh Dno