Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Solo1 i Solo6 se u SPL-u razlikuju samo 3dB u korist Solo6, ali se taj podatak i ne moze u praksi doziveti merodavno, jer kad odvrnete oba do kraja, od celokupne distorzije nema ni smisla uporedjivati decibele. Inace, 1dB je najmanja promena glasnoce koju uvo moze da registruje. Duplo glasnije je +10dB.

ne volim da se pravim pametan, ali mi sa faksa cini mi se ostade da je duplo glasnije jednako sto i 3db vise, pa sam malo googlao, i izgleda da je tako:

http://www.phys.unsw.edu.au/jw/dB.html

''So, if you halve the power, you reduce the power and the sound level by 3 dB''

~10dB se grubo smatra za "duplo glasnije". A dupliranjem snage (i vice versa) dobijas za po 3dB vise. Npr. ako sa 50W napravis 103dB, treba ti 100W da bi napravio 106dB.

da ali ako je druga kutija za toliko manje efikasna to se maltene potire

@Neo geo
Pomesao si glasnocu i snagu. OCZ je ukratko objasnio sustinu i odnos.

Da li ta priča ima veze sa 6C kontrolama pošto ja stičem utisak da se zvučnici vrlo nelinearno pojačavaju, na 30/60 su dosta slabi, definitivno nisu na pola glasnoće a preko toga se sve naglije i naglije pojačavaju. Ne mogu da procenim ipak da li je 40 duplo glasnije od 30 ali nije daleko od toga...

postoje logaritamski i linearni potenciometri taj tu ugradjen je prve vrste

A logaritamski se upravo tako i ponasa. Prvo krene u sitnim koracima da pojacava, a posle vec pri drugoj polovini okreta, isporucuje vise snage.

e konacno sad znam zasto se tako "cudno" ponasa potenciometar kod solera!nesam bio upucen! :p

Upravo mi je crko daljinski na solo šestici! Zapravo baterija nema kontakt, lepo se čuje da oni "jezičci" landaraju. Dakle, moglo bi se to namestiti, kad bih mogao da otvorim daljinac. Jel neko to pokušao? Čini mi se da to ne može...

A neki univerzalac? Pomagajte ljudi, volim malo glasniji bas, pa uopšte ne isključujem zvučnike da ne bih izgubio podešavanja :D.

čini mi se da sam negde pročitao ali nisam siguran, daljinac se otvara tako što se samo odlepi ta bela guma odozgo...
jesi li probao da ga otvoriš?

Sigurno da može neki univerzalni ali ne bilo koji, ja sam pokušavao ovaj moj daljinac, najjeftiniji koji sam našao kada sam kupovao, da nateram da radi sa 6c ali nisam uspeo.

Poslednja izmena:
trzite univerzalce koji imaju learning opciju, ili ti uperite vas daljinac i memorisete komandu

Nešto ne uspevam da ga otvorim... Neki predlog univerzalnog daljinskog? Hvala!

A6201 ili FC330?

Ja imam FC330 godinu, godinu ipo i skroz zadovoljan. Samo su kablovi od satelita malo kraci, al to se da lako srediti.

trebalo bi ovih dana da kupim e-mu 0404 i da je uparim sa mojim solo 7c.e sad problem oko kog mi treba pomoc je koji kabl da uzmem za povezivanje kartice i zvucnika?ne treba mi nista mnogo skupo.i jos jedno pitanje,kako da povezem sluske sa e-mu-om?

Poslednja izmena:
Sluske nikako direktno neces moci, a kabl isto tesko da ces naci u prodaji gotov, moraces da pravis ili da ti neko napravi.

Sluske nikako direktno neces moci, a kabl isto tesko da ces naci u prodaji gotov, moraces da pravis ili da ti neko napravi.

jel postoji neki "indirektan" nacin da povezem sluske sa karticom?a gdje mogu da se raspitam da mi naprave kabl za povezivanje kartice i zvucnika?ako ne mogu da se iskombinujem da mi rade i sluske i zvucnici sa karticom onda definitivno odustajem od kupovine kartice!

Postoji nacin, ali ti se nece svideti cena. Kao resenje je odlicno, tj. dosta kvalitetnije od samih izlaza sa neke prosecne zvucne. U pitanju je headphone pojacalo, koje bi se eksterno zakacilo na izlaz kartice. Tada bi mogao da koristis i zvucnike i slusalice (ponavljam, dosta kvalitetno resenje, pogotovo ako imas ili nameravas da kupis i neke dobre slusalice).
Ovako nesto recimo.... http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/category.cfm/category/257
Od toga, kod nas mozes da nabavis Creek i ProJect uglavnom kao nove. Sa Creek-om mozes da prosledis posle ulaza u headphone amp, i izlaz iz njega preko RCA, pa dalje u zvucnike. Bukvalno bi se headphone amp nasao izmedju zvucne i zvucnika i slusalice bi nezavisno kontrolisao i koristio.
Najjeftiniji novi Creek OBH 11 ti kosta 150e, a ProJect Head Box II 100e (s tim da on nema opciju prosledjivanja signala dalje posle njega).
A kablove, ako nisi strucan, moze da ti napravi neko ko barata lemilicom i cincevima.

ili mozes da kupis mrak dek za 50e koji ima extra amp za sluske....

Da, to sam hteo da dodam. Dek bi odlicno odradio funkciju dodatnog pojacala za slusalice. Jos nadjes neki sa knobom za regulisanje ulaznog signala i VU metrima ili peak metrima da sevaju i milina za sluske. A za isti posao moze da ti posluzi i neko polovno integrisano pojacalo koje poseduje izlaz za slusalice, i onda preko njegovog potenciometra mozes da regulises dodatno jacinu zvuka na slusalicama, a ulazni signal sa zvucne prosledjujes iz njega na solo7. Pored te funkcije, mozes kasnije da ga upotrebis i za neki sistem (dodas samo pasivne zvucnike na njega). Nemoj da odustajes od te zvucne samo ;-)

pojacala za sluske su mnogo bolja u dekovima nego u pojacalima , jer su i sprave zamislene za presnimavanje i monitoring na sluskama :)

To je dosta i individualno, ima svega i svacega... i dobrih pojacala i losih dekova, i obrnuto. :)

Pricam o rangu cene za 50 e se moze uzeti vrhunski dek (koji ima bolji headphone amp od najskupljih integralnih pojacala i predpojacala) posebno neki kome su stradale gumice ili slicno a funkciju predpojacala za sluske ce obavljati extra

@nikk
nazalost vjerovatno cu odustati od e-mu-a.i pored moje velike volje i zelje da ga uzmem nakon nasih sitnih konsultacija nemam snage da se ispruzam jos 50e i vise za bilo sta.mnogo mi je sto bih dao 50e za karticu(za toliko trenutno mogu da je nabavim) ali to bih prezalio.ovako mi je to sve mnogo para!ipak sam ja student i nisam bas toliko spreman da se istezem.ako imate jos neko moguce rjesenje mog problema a da kosta manje pucajte!

Jesam, uzeo sam FC330. Iako deluju maleno, ovi zvucnici su stvarno dobri pogotovo ak ose uzme u obzir koliko kostaju. Bas je sasvim dovoljno jak, dovoljno su glasni a opet ne zauzimaju 2 m^2 na stolu. Sto se mene (tj. moje devojke) tice - zadovoljni smo :)

X-Fi Audio = Audigu SE/LS (koje se nalaze za ~10-15e polovne), znači po kvalitetu ipak nešto ispod Audigy 2.
Da li si razmišljao o Asus Xonar DG?

Vrh Dno