Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Ja sam svojevremeno platio moje Solo 6c 69e kad je kurs bio 80 što znači da im je cena skoro duplo veća sada. Hteo sam drugu da preporučim iste jer sam vrlo zadovoljan njima ali sad nisam siguran koliko je pametno kupiti ih po ovoj ceni a nisam upoznat sa alternativama.

hajde ako neko može brzo da mi odgovori, nevezano za cenu, je li petica bolja od jedinice?

Poslednja izmena:
Jeste evro skocio ali problem je u tome sto je u poslednjoj turi (pre ove nove) recimo 6C bio oko 90e a sada je oko 110e. znaci poskupljenje je 20e. Bezobrazno. Ne shvataju, da ljudi kojima ne znaci bolji zvuk i onako nece uzimati nista iznad 20-30e a oni kojima znaci, e pa oni ce sa ovim novim cenama dobro razmisliti.

Dolar je mnogo više skočio od eura u odnosu na dinar, što je bitno jer je uvoz iz Kine. Ali, nije toliko skočio koliko su cene povećane.

ma da, nema ovo veze sa kursom jer su cene nabili bas bas previsoko
a i koja je sad fora sa istaknutim cenama alil ih nemaju na lageru? mozda ispipavaju teren ali vrlo verovatno ne... sto je babi milo to joj se i snilo..

ma verovatno još nisu stigli do maloprodaje pa zato stoji to "nemamo na lageru"...

ja sam vec porucio a-6201 za 2985 iz nisa. dugo sam cekao da vidim sta ce da uvezu ali ga preterase sa cenama.

/\ kralju :) i ja isto danas odradio :) mislim da su se u firmi na J obradovali danasnjem danu :D
dule, cekamo upustvo za budzenje pojacala :)

ma verovatno još nisu stigli do maloprodaje pa zato stoji to "nemamo na lageru"...

a trojka im izgleda nije ni prosla "atest" cim je nema u katalogu :D

@nikk

u pravu si, meni licno je problem sto nisam toliko upucen u tematiku pa ne bih znao da se snadjem pri kupovini/samogradnji sistema i zato mi je najlakse bilo da dam pare i kupim gotovu stvar koja lepo svira. Mada bih voleo da cujem od nekog poput tebe koja bi sad alternativa bila kupovini solo6c za koji je meni licno krajnja granica koju sam bio spreman da podnesem 10k dinara. Dakle, sta bih ja sad mogao da uradim sa tih 100 evra (najvise) a da dobijem nesto sto ne bi bilo losije od tek doplivale atestirane 6ice :)

He, a ja sam iz iste firme čije ime počinje na "J" uzeo zadnji solo1 model za 5100rsd. Ma koliko nisam želeo baš taj model, ipak je to bila zadnja rezervna varijanta. I uvek je zadovoljstvo poslovati sa tom firmom čije ime se završava sa "akov sistem".

a trojka im izgleda nije ni prosla "atest" cim je nema u katalogu :D

@nikk

u pravu si, meni licno je problem sto nisam toliko upucen u tematiku pa ne bih znao da se snadjem pri kupovini/samogradnji sistema i zato mi je najlakse bilo da dam pare i kupim gotovu stvar koja lepo svira. Mada bih voleo da cujem od nekog poput tebe koja bi sad alternativa bila kupovini solo6c za koji je meni licno krajnja granica koju sam bio spreman da podnesem 10k dinara. Dakle, sta bih ja sad mogao da uradim sa tih 100 evra (najvise) a da dobijem nesto sto ne bi bilo losije od tek doplivale atestirane 6ice :)

Za 100e bojim se da nema adekvatna alternativa za ceo sistem (pojacalo+zvucnici) koja bi mogla da bude kao ili bolja od solo6. Mozda i moze nesto da se nadje, ali je retkost za te pare, a da bolje svira. Ali recimo, vec za 150-200e moze da se kompletira neki sistemcic koji bi bio zvucno bolji. Polovno, naravno.

da... ja sam bas gledao neke monitor audio br2 zvucnike, koji mi se cine da su odlicni. mogu da se nadju polovni za nekih 150e. pitanje za upucene, jel to ok cena i jesu li ok zvucnici? uz neko polovno stereo pojacalo od 50ak evrica mislim da ova kombinacija zestoko nadmasuje solo 7c a pogotovo 6c...

/\ kralju :) i ja isto danas odradio :) mislim da su se u firmi na J obradovali danasnjem danu :D
dule, cekamo upustvo za budzenje pojacala :)

Ај направићу тред ал тамо негде од среде.

Бр2 је тешко натерати да добро свира, мислим да нису никако за те буџет варијанте.

Poslednja izmena:
Ево кући нису хтеле да свирају лепо док буразер није купио Јамахин рисивер за 350е. Иако имају велику осетљивост треба им јако појачало да би се чули добро.

Pa na onome koje si prepravljao od Microlab-a nisu ni mogli da prosviraju kako treba, ali sa nekim polovnjakom do 100e, mogu solidno da sviraju. Taj Yamaha risiver nije nista bolji zvucno od jednog ovakvog polovnjaka. Cak bi verujem u vecini slucajeva i gubio duele.
Sto se tice cene za BR2, 150e je da kazemo neka normalna cena, pod uslovom da su skroz ocuvane. To bi mogla biti eto jedna od dobrih alternativa za solo6, samo iziskuje na tu cenu i cenu nekog pojacala, ali vredi se malo pristekati, a dotle sacekati i slusati muziku na onome sto se sad ima.

Poslednja izmena:
Pa na onome koje si prepravljao od Microlab-a nisu ni mogli da prosviraju kako treba, ali sa nekim polovnjakom do 100e, mogu solidno da sviraju. Taj Yamaha risiver nije nista bolji zvucno od jednog ovakvog polovnjaka. Cak bi verujem u vecini slucajeva i gubio duele.
Sto se tice cene za BR2, 150e je da kazemo neka normalna cena, pod uslovom da su skroz ocuvane. To bi mogla biti eto jedna od dobrih alternativa za solo6, samo iziskuje na tu cenu i cenu nekog pojacala, ali vredi se malo pristekati, a dotle sacekati i slusati muziku na onome sto se sad ima.

Може може итекако :) , све осим БР2 је свирало супер и сад Кантон свира одлично, значи није проблем до појачала него до БР2ке. Мени се лично уопште не свиђа БР2. Има некако затворен звук, са повученим високим, јесу они прецизни али повучени.

Иначе Јамаха свира боље него нпр. онај Над који се сада у 4аудиу нуди за ~350е.

Што се тиче преправке, ма одмах ћеш видети разлику чим чујеш први звук из њих, само много зависи звук од квалитетних компоненти.

Poslednja izmena:
Ево кући нису хтеле да свирају лепо док буразер није купио Јамахин рисивер за 350е. Иако имају велику осетљивост треба им јако појачало да би се чули добро.
Pa to je kao sto rece nikk jeftin risiver.
Може може итекако :) , све осим БР2 је свирало супер и сад Кантон свира одлично, значи није проблем до појачала него до БР2ке. Мени се лично уопште не свиђа БР2. Има некако затворен звук, са повученим високим, јесу они прецизни али повучени.

Иначе Јамаха свира боље него нпр. онај Над који се сада у 4аудиу нуди за ~350е.

Што се тиче преправке, ма одмах ћеш видети разлику чим чујеш први звук из њих, само много зависи звук од квалитетних компоненти.
Ocigledno jer se nisu slagali sa tim pojacalom.;)

e pa sa ovim cijenama im zelim sve srecu(propast) ovog svijeta!ako misle da ce ovako moci da posluju bar upola kao ranije onda se grdno varaju!bar se ja nadam da ce biti tako...:-devil-:
sva sreca pa sam ja uzeo microlab-a prije ovih sumanutih cijena.mada i ja kad sam uzeo(januar ove godine) su bili novi 11-12k sto je vec bila poovisoka cijena o udnosu na onu koja je bila kad sam poceo da se zanimam za njih.a to je bilo prije 2 godine.ovo vise nije isplativo uopste.za ove pare koliko kosta 7c definitivno se isplati dodati jos 100-njak ******* i ici na varijantu pasivni+pojacalo.

kao neko ko ne zna istorijat cena microlab proizvoda na domacem trzistu, moracu da verujem i pridruzim se onima koji nece da kupe microlab usled bezobraznosti distributera ili koga vec ..

ovi sadasnji 2.1 povezani na komp ce morati da sviraju dok stvarno ne crknu :)

Е па да јефтине у свету хајфаја а на планети земљи у држави Србији је другачије :D

Иначе ГЛЕ402 брише патос са БР2ом у свему, а ту је негде цена.

kao neko ko ne zna istorijat cena microlab proizvoda na domacem trzistu, moracu da verujem i pridruzim se onima koji nece da kupe microlab usled bezobraznosti distributera ili koga vec ..

pre dve godine:
Microlab Solo 6C 68€
Microlab Solo 7C 104€
http://www.itsvet.com/tekst/izuzetni-microlab-solo-2.0-zvučnici/1633/

pre nešto više od godinu dana:
Microlab Solo 6C 85€
Microlab Solo 7C 122€
http://www.itsvet.com/tekst/microlab-solo-6c/2260/
http://www.itsvet.com/tekst/microlab-solo-7c/2261/

danas:
Microlab Solo 6C 108€
Microlab Solo 7C 132€
http://www.grappologroup.com/prodaja-racunara-beograd/zvucnici-2.0-sistem/92

Е па да јефтине у свету хајфаја а на планети земљи у држави Србији је другачије :D

Иначе ГЛЕ402 брише патос са БР2ом у свему, а ту је негде цена.
Brise na sistemu na kom si ti probao...

Пробао сам бр на неколико појачала и на сваком има исту боју тона и исти карактер. Кантон је бољи 4х.

Okanite se ljudi te BR2-jke. Sta ste je iznapinjali...:D Zvucnik ko zvucnik, napravljen za mase. Serijska proizvodnja, unutra sve prosek, spora napucan look i prodaje se. To je to, tako je to oduvek i svuda bilo, bar u zadnjih 10-20 godina. Svira s necim lose, s necim dobro. Evo Dule recimo ja sam takodje taj zvucnik slusao na vise pojacala i sistema i gotovo uvek je zvucao drugacije (pored pojacala, drugi su i ostali uslovi i komponente). Znas, zeznuto je kad uletis u hi-fi low-level stage, nit je jeftino (za nase uslove), nit je vrh. Ni tamo ni ovamo. Cesto dolazi i do razocarenja.
Ja sam mozda spomenuo za tu Yamahu da je u apsolutnom smislu (u odnosu na celokupni svet AV risivera) kvalitativno slaba, ali to je cinjenica, i za tih 350e ne kazem da su generalno male pare niti bi neko time trebao da se uvredi, ne vredjamo se inace medjusobno, nego tu i tamo kudimo neke sklopocije koje raznorazni probisveti pokusavaju da uvaljaju sirom sveta. Opet, svaki brand ima svoje lose i dobre trenutke, dobre i lose serije, godine, modele, sve je relativno. Kad kazes Yamaha, meni padaju na pamet i razne komercijale, i stvarno dobre stvari. Relativno je i koji ce zvucnik kako da zvuci sa nekim pojacalom. Cak i kada se onako bezveze audiofilski tempira (tamno-svetlo, svetlo-tamno), zezne se cesto i na kraju se celina pokaze kao skroz nepredvidiva.
Razumem i da si zadovoljan Canton zvucnicima. Nemacka skola, jasno i tacka. Kroz istoriju su imali mnogo toga na sta treba da budu ponosni. Nemci uopste kod nas nisu u toj meri popularni jer su ih satro britanci prekrili, a sada se vecina tih UK brandova prave u Kini za sitne pare, pa guraj maglu koliko mozes. Danas je doslo vreme da od zvuka najmanje ima nesto...nazalost.
Tako da uzivaj sa sadasnjim zvucnicima, siguran sam da ce te lepo sluziti neko duze vreme. BR2 ponavljam mogu pristojno da se s necim upare, a sa necim da zvuce kao suplje kante. To je car (vise mazohizam, al ajde) u hi-fiju, da dodjes do one nijanse za koju ces da kazes to je to, vise nista ne bih menjao. Takvi su retki koji se zadovolje, jer dok stignu do tog nivoa kvaliteta koji ce im zadovoljiti sujetu i dusevni mir, vrlo cesto postanu optereceni i bolesni, zreli za odvikavanje od zvuka. To je najgore. Sto vise pucas para, stepen nezadovoljstva raste, ono sto komsija ima i 10x je jeftinije od mog automatski je i losije dosta i sl. Neces ni da cujes da nesto jeftinije od tvog svira priblizno, isto ili daleko bilo, bolje od tvog. To je hi-fi kompleks od koga pate mnogi. Treba slediti svoje instinkte i culo sluha, a za ostalo te bas briga. Da li ce nekome BR2 da svira ovako ili onako, to je njegova briga, ti znas da ti ne lezi i teras dalje. A cene su najgori pokazatelj kvaliteta, time nemoj uopste da se upravljas.

Nazad
Vrh Dno