Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

ima od A-6201 :D a ovaj g****** je vrlo neozbiljan... "bice u sredu najkasnije, nema sanse posle toga..." kako da ne...

ako imas slabije pojacalo klipch se namece kao logican izbor , zbog osetljivosti....

Pojacalo pod misku , odes i probas....

Тако? :d

Ма само сам знатижељан зато што сам већ узео гле402.

Имам појачало, него немам још јак трафо за њега али стиже за пар дана :D

Едит: Није а-6201, било некад, од њега је остала само кутија трафо и потенциометри. Све ручно прављено од квалитетних делова, јапански електролити, Бениц спрежни полипропиленски кондензатори итд, 2х10.000 мф за пеглање напона итд...

Poslednja izmena:
jel imas mozda neki link po kojem si to radio? i kako ti sad to doradjeno pojacalo radi sa gle402? cini mi se da si imao i 7c pa ako mozes da uporedis :) hvala!

Имам шему коју ми Лепи Кокан послао. Све има на њој, али комплетна прича је повелика.

У суштини замени се све на појачалу за боље. Срце појачала је ЛМ1875Т чип а као предпојачало сам убацио ББ2134 али ставио сам подножије испод тако да може да се мења по жељи.

Сада са старим трафоом од цирка 30 вати ради толико добро да је то за не поверовати. Модификација до сада је коштала око 2000 дин, и то све квалитетни делови могу да се нађу за те паре, не рачунам калај и остали алат.

На које год звучнике да смо га повезали звучи феноменално. Значи ко год га је чуо остао је у збуну :D. Додуше требало ми је доооста времена док сам испробао све комбинације кондезатора опампова, чуда, док га нисам дотерао на тренутни ниво квалитета. Посебно велику разлику су направили Бениц полипропиленци. Значи у том стању оно свира у рангу појачала око 200-300 е али му у односу на њих фали баса и ударца када се појача, али то је наравно због трафоа од 30вати. Што се тиче чистоће и детаља звука оно је за неповеровати.

Е сада је на реду торусни трафо од 150 вати( сад има 30 :)) који ће бити у засебној кутији, да би се елиминисале сметње вибрације итд, а и зато што не може да стане у а-6201 кућиште :) . То ће ме изаћи око 35е.

Видећемо како ће запевати после измене трафоа.

ЕДИТ: е да Чипови су снаге око 25 вати по каналу, али наравно не могу да испоруче толико снаге због трафоа, који се сад греје онако баш фино.

Циви то је све ем прејако и ем скупо ем незавршено ем није у Србији :)

Poslednja izmena:
i cantoni su skupi u odnosu na microlab al su nebo i zemlja isto kao i ovo ;)

LM1875 је изненађујуће добар чип, погледај Gaincard појачало оно користи неки из те породице чипова ако не и баш овај, него јапанац обрише све са чипа :), иначе цена је 3500 долара за комплет са два трафоа од 170вати, ситница :D

ako budem pazario 6201, kontaktiracu te za semu i detalje :)

upravo sam ih zvao pa hajde da skratim agoniju refreshovanja sajta svojim bench drugarima :d
zvucnici su stigli ali su na atestu i bukvalno je moguce da se pojave svakog casa, vrlo moguce i cak danas/sutra taj fazon
cene ce biti iste kao ranije samo po novom kursu (kaze nece biti nikakvih iznenadjenja), dakle kapiram da ce 6c biti ~9.000rsd

edit: i da, covek kaze da ih vec zovu ljudi po ceo dan svaki dan tako da ja od sada samo refreshujem sajt lol

Poslednja izmena:
ima da im zatvore sajt zbog prevelikog protoka :) kad ce vise te cene, hoce ljudi da kupe a oni im ne daju :)

Ko jos atestira zapakovane zvucnike? I sta im to atestiraju? Jel to mera predostroznosti s obzirom odakle dolaze? :D

sta ima veze kurs sa cenom a6201 njih su uvezli zadnji put pre skoro godinu dana kolko ja znam.
ima cena nekih modela kod uvoznika za bugarsku, fc330 je skoro 50 e.
http://www.virtualnazona.com

Poslednja izmena:
Uf, pa kako može da nema veze, oni na kraju (kada prodaju ceo uvoz) moraju da imaju para (preračunato u evrima) koliko su i uložili (plus zarada i sl) da bi mogli tim istim parama (u evrima) da uvezu i plate narednu turu. Zato cene moraju da prate kurs.

Novi dan, stara priča, opet nema zvučnika, opet nema cena. Može biti da su im kineščići umesto zvučnika uvalili sastavne delove da ih sami sklapaju... kako neprofesionalno sa strane мицролаб©.

Izmena - ho ho, pojavljuju se, ho ho, kakve cene!
s1 - 6.431,00
s3 - ...
s6 - 11.575,80
s7 - 14.148,20
fc330 - 5.787,90
B-73 - 3.858,60

Poslednja izmena:
samo cu reci L O L ! definitivno kupujem polovne (mozda se otvorim i za nove) pasivne zvucnike i pojacalo, ovo nema smisla :)
a jos i nova cena 6201: 3.215,50 RSD. pa ****te ko je ovde lud :)

Poslednja izmena:
Rekoh ja, bice dranja. :D A ja tek kad se setim da sam kupio solo2 za 3900din, a pogledajte sad cenu za solo1. :D Stvarno LOL.

pa dobro, nije 150, vec 133.5 :) ali opet, sto je mnogo, mnogo je. odustajem definitivno od microlaba. cak su i sa fc330 bas preterali...

takodje odustajem, ovo je vec previse

sad sam na sajtu microlaba za zemlju odabrao rumuniju i kod njih su cene 75 za s3 i 90 za s6c

gde to, kako radiš, daj link

aha, nađoh...

Poslednja izmena:
ima u turskoj šestica i sedmica (bez c) pa ko ide na letovanje neka doveze par komata...

Ja na to gledam ovako... Onaj ko se odlucio za solo seriju, znaci odlucio se i za stereo zvuk, i zreo je za alternativu microlab-u koji je otisao u svoju propast sa ovim cenama kod nas, a to je pojacalo + zvucnici. Izcupajte se iz ucmalog PC zvuka... Progledajte na usi. :) Ne mora to tolika razlika u ceni da bude kao sto je opsta predrasuda. Ima dobrog zvuka i za ne tako mnogo para.

Nazad
Vrh Dno