Okanite se ljudi te BR2-jke. Sta ste je iznapinjali...

Zvucnik ko zvucnik, napravljen za mase. Serijska proizvodnja, unutra sve prosek, spora napucan look i prodaje se. To je to, tako je to oduvek i svuda bilo, bar u zadnjih 10-20 godina. Svira s necim lose, s necim dobro. Evo Dule recimo ja sam takodje taj zvucnik slusao na vise pojacala i sistema i gotovo uvek je zvucao drugacije (pored pojacala, drugi su i ostali uslovi i komponente). Znas, zeznuto je kad uletis u hi-fi low-level stage, nit je jeftino (za nase uslove), nit je vrh. Ni tamo ni ovamo. Cesto dolazi i do razocarenja.
Ja sam mozda spomenuo za tu Yamahu da je u apsolutnom smislu (u odnosu na celokupni svet AV risivera) kvalitativno slaba, ali to je cinjenica, i za tih 350e ne kazem da su generalno male pare niti bi neko time trebao da se uvredi, ne vredjamo se inace medjusobno, nego tu i tamo kudimo neke sklopocije koje raznorazni probisveti pokusavaju da uvaljaju sirom sveta. Opet, svaki brand ima svoje lose i dobre trenutke, dobre i lose serije, godine, modele, sve je relativno. Kad kazes Yamaha, meni padaju na pamet i razne komercijale, i stvarno dobre stvari. Relativno je i koji ce zvucnik kako da zvuci sa nekim pojacalom. Cak i kada se onako bezveze audiofilski tempira (tamno-svetlo, svetlo-tamno), zezne se cesto i na kraju se celina pokaze kao skroz nepredvidiva.
Razumem i da si zadovoljan Canton zvucnicima. Nemacka skola, jasno i tacka. Kroz istoriju su imali mnogo toga na sta treba da budu ponosni. Nemci uopste kod nas nisu u toj meri popularni jer su ih satro britanci prekrili, a sada se vecina tih UK brandova prave u Kini za sitne pare, pa guraj maglu koliko mozes. Danas je doslo vreme da od zvuka najmanje ima nesto...nazalost.
Tako da uzivaj sa sadasnjim zvucnicima, siguran sam da ce te lepo sluziti neko duze vreme. BR2 ponavljam mogu pristojno da se s necim upare, a sa necim da zvuce kao suplje kante. To je car (vise mazohizam, al ajde) u hi-fiju, da dodjes do one nijanse za koju ces da kazes to je to, vise nista ne bih menjao. Takvi su retki koji se zadovolje, jer dok stignu do tog nivoa kvaliteta koji ce im zadovoljiti sujetu i dusevni mir, vrlo cesto postanu optereceni i bolesni, zreli za odvikavanje od zvuka. To je najgore. Sto vise pucas para, stepen nezadovoljstva raste, ono sto komsija ima i 10x je jeftinije od mog automatski je i losije dosta i sl. Neces ni da cujes da nesto jeftinije od tvog svira priblizno, isto ili daleko bilo, bolje od tvog. To je hi-fi kompleks od koga pate mnogi. Treba slediti svoje instinkte i culo sluha, a za ostalo te bas briga. Da li ce nekome BR2 da svira ovako ili onako, to je njegova briga, ti znas da ti ne lezi i teras dalje. A cene su najgori pokazatelj kvaliteta, time nemoj uopste da se upravljas.