Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Isto tako ovaj forum može i da ih ocrni ako preteraju, ali hajde prvo da vidimo cene. Nadam se samo da ujutru neće da me dočeka još jedno odlaganje za petak... neke tamo nedelje.

naravno,vrlo lako mozemo da ih vratimo tamo odakle su i dosli!

Realno su isli u pocetku sa cenama ispod konkurencije DA BI POSTALI popularni, sada im to ne treba i idu sa nekom normalnom zaradom. Da ih ja pravim i prodajem otprilike bi bili jos malo skuplji. Nisu jeftino pravljeni.
Ko je ikada gradio bilo koje kvalitetnije zvucnike, zna koliko je to skup sport. Samo drvenarija u tom kvalitetu za Solo 6 i Solo 7 kostala bi vas vise od samog kompleta uz to da imate alat i dobru nabavku. A drvenarija jos i nije najskuplji deo, tu su i sasvim solidna pojacala, drajveri, skretnice i elektronika.

Da bi ste unapredili svaki Solo model potrebno vam je otprilike jos toliko novca:
- jedno 1000-1500 dinara za dampiranje i smirivanje,
- 3000-5000 dinara da zamenite sve elektrolite kvalitetnijim blok kondenzatorima (komad je 400-500 dinara)
- 2000-3000 dinara da zavojnice izmerite i zamenite kvalitetnijim motanim "na vazduhu" (1kg bakarne zice je 700-900 dinara)
- ozicenje debljim provodnicima je ponovo sa bakrom ..... itd ...

Gde je tu majstorska dnevnica, merenja, uparivanje itd ?

prvo i najbitnije, zvucnike ne pravis ti nego nasi kosooki drugari i time svaki tvoj pokusaj izvodjenja racionalnog racuna ostaje uzaludan :)
drugo, nemam pojma odakle si vukao cene ali to sigurno nisu njihove cene;
trece, kinezi naprave napajanje koje takodje zahteva u izradi dosta nekih komponenti poput ovih koje navodis, predje put svile, 13 granica i kosta 10 evra
cetvrto, ovo je i dalje microlab i to su i dalje pc zvucnici i sa svakim nabijanjem cene preko 100 evra, imho, sami sebi zabijaju po jedan klin u kovceg

nasao sam jedan test za solo 3 mkII. pa ove su izgleda tjunirane specijalno za dubok i glasan bas.
http://translate.google.com/transla...erra.ru/online/multimedia/s25780/&sl=ru&tl=en

a zvucnici su zvucnici. dali ces ih koristiti sa PC ili nesto drugo to nema veze. mislim da su ovi microlab bolji od ostalih zvucnike koje se uobicajeno koriste sa pc, kako logitech, creative itd.
ali smatram da prihvatljiva cena za 6c je oko 100eur za 7c nesto vise, maksimalno 150eur. preko toga ne vredi.

Poslednja izmena:
Ма какви кавих црних 150е па за 200 евра има Кантон Гле402 (узео сам га) који је светлосне године испред 7це, а за 150е има кеф који је исто змај. Нека реална цена је онолика колика је и била пре поскупљења 100е за 7цу 60-70е за 6цу.

Ма какви кавих црних 150е па за 200 евра има Кантон Гле402 (узео сам га) који је светлосне године испред 7це, а за 150е има кеф који је исто змај. Нека реална цена је онолика колика је и била пре поскупљења 100е за 7цу 60-70е за 6цу.

to su aktivni zvucnici ili pasivni?

@Zormanic
Da se ne lazemo, ovo sto se dobija kao krajnji proizvod iz Kine, ne kosta uopste njih mnogo (kog takvog proizvodjaca pa kostaju mnogo sirovine i delovi?!), sve je to ultra jeftino sto ubace, ali je tu bitniji projekat i ideja, zbog kojih i sviraju bolje od ostalih. Zasto projekat? Pa zato sto se zna otkako je sveta i veka i hi-fija, da plasticna kutijica od 2dl, nema sta da trazi pored bookshelf kutije prosecne zapremine i sa 5-6" driverima. Konstrukcija samog zvucnika i kutije je vec sama po sebi prednost. A kad imas takvu ideju, kao sto je Peter imao, i na to dodas kinesku radnu snagu i delove, eto finog posla, za obe strane. Njima se isplati, stancuju ih kao ludi, ljudi najzad malo progledaju posle mora plastike kojom zagadjuju usi zadnjih 10-tak godina i jace i sve ok. Cene su im vise puta skakale i tu se najvise opare ovi nasi domaci, jer mnogi kupe od grappola i preprodaju sa nabijenim cenama. Pa kad nestane drugde, primora mnoge da kupe tamo. A zasto? Pa zato sto ih ovde nahvalismo do neba, opet kazem posle mora i okeana plastike. Zakon trzista odredjuje sve, pa je i ovde prisutan...
A oko tweak-ovanja... Moze to i dosta jeftinije od cena koje si naveo, a i budimo razumni... Da li mislis da vredi previse uloziti u njih kad im je osnova na onim driverima i samoj kutiji uz ostatak elektronike unutra ugradjene? Tu moze da se prcka i poboljsava, ali da spucas jos recimo 100e, a da te limitira sama kutija ili zvucnik, ne ide bas u prilog. Jednostavno ne vredi toliko uloziti u njih.

@Turboman
Solo3 je tjuniran vise za glasan i izrazen bass, nego sto je i predubok. I pored toga, vecini bi odgovarao sa takvim karakteristikama.

Canton i Microlab opet nije primereno porediti, ipak su to babe i zabe. :)

pa sad 200eur plus neko pojacalo minimum 100eur i toa ide 300eur sta je ja mislim drugi cenovni rang. pa normalno da ce biti puno bolje.

kad njima solo 5 kosta 6.785,59 din, onda se bas bojim i da pomislim sta ce biti sa 6c i 7c.... valjda ce 3ka biti jeftinija od 5ice...

Da, zato i rekoh, poredjenje nije adekvatno. Em je druga stvar po kvalitetu u pitanju, em je i druga cena, a i broj komponenti koje se porede (aktivni VS pasivni+pojacalo).
Btw, ocekujte debelo dranje od ove pristigle ture. Nisu mutavi, znaju sta da rade kad im poraste potraznja.

Poslednja izmena:
Чип појачало у соло 1,2,3 кутијама се може саставити 30-40е , а соло 5,6,7 имају транзисторско појачало које и није неки крик, а мени се чини да су чак и лошија од чипова. Иначе има маса половних појачала за око 50е која би могла да потерају те пасивне кутије. Тако да ето Кеф има за 150 + 50 половно појачало, за 200е змај систем.

У ствари та појачала у соло кутијама су од најјефтинијих могућих делова, типа оно 10е по коплету плафон, једино добро што су ставили је само интегрисано појачало у чипу. Иначе ево податка, у своје PURE серије звучника, значи њихов најбољи производ стављају YG4885 opamp (вероватно у функцији предпојачала исто као и на осталим системима). Чип те класе у продаји у БГ-у кошта ту негде 15 дин :). Е да сетих се, гледао сам соло 6 шему и он користи NE5532 који је целих 30 дин :).

Poslednja izmena:
Dule poceo da propagira moju filozofiju. :D

pa nije to isto .. tj, i pored toga, trebaju nam iole pristojni aktivni zvucnici da slusamo internet radio .. ja necu da vezujem pojacalo na pc, a jos uvek koristim neke 5 godina stare drvene kinyo zvucnike 2.1 upravo za igre i internet radio .. i sad bi rado ih zamenio za taj fc330, posto gabaritima odgovaraju .. a verujem da bi osetio kvalitativni skok sa zvukom (koristim neintegirsanu pci zvucnu karticu)

bilo bi lepo da kada se pojave u prodaje modeli iz ovog kontigenta da neko ovde napise :)

То је то, кад једном чујеш стерео појачало + пасивне кутије више нема назад :D

Zamisli kako je onda meni bilo kad sam presao sa stereo zvucnika i pojacala na Solo7C :(

Кладим се да би соло 7 запевао тотално другачију песму кад би се прикопчао на екстерно појачало. То сам ја хтео направити, кре куповине Кантона.

Ja nemam pojma sta si ti slusao kao referencu ali je taj kef krs nevidjeni

Uf dosli smo do toga da uporedjujemo Microlab sa daleko skupljim sistemima. Ne znam samo jel su ti sistemi toliko losi ili je Microlab toliko dobar. ;)

Ja nemam pojma sta si ti slusao kao referencu ali je taj kef krs nevidjeni

Звучнике до 200е, крш је Mission mw4, Kеф C3 је ок звучниk, мало му фали детаља при високим и то је то. Немој само рећи е има боље ал скупље јер то сви знамо.

Poslednja izmena:
Taj kineski mission sa drajverima od 10dolara necu ni da pominjem , sramota je sta nam danasnji hifi proizvodjaci serviraju i za koje pare.... ok je samo ako nisi cuo nista bolje , uporedi ga sa naprimer bw dm302 koji je kostao slicno

A i nadje sa čime da upoređuješ!
Pa, B&W DM302 je najbolji mali zvučnik napravljen IKADA.

Ih sad pretera ga , mada za pare koje je kostao je extra... evo uporedicu sa naprimer smesnim jbl control1 , mozda nemaju donji opseg i imaju veliki rolloff ali su kutije za te kef i mission a duplo su jeftinije (bar preko 65e u austriji)

Интересантан избор, поготово онај HECO само ако се добро чује. Какав је овај Klipsch у односу на Кантон Гле402 пошто су исте цене (под условом да је Кантон још на акцији)?

Pojacalo pod misku , odes i probas....

Nazad
Vrh Dno