Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

procitao sam celu ovu temu i dosta po drugim forumima.
dali solo 6c (ili 7c) kada se pojaca bas u predpojacalo daju dovoljan bas za slusanje hip-hop i tehno muziku.
jer prema ovoj slici, trebalo bi da je bas dovoljno dubok za svaku muziku

evo link do testa
http://translate.google.com/transla.../multimedia/microlab-solo6c.shtml&sl=ru&tl=en

dakle dali se microlab 6c/7c mogu koristite bez dodatnim subwoofer-om za slusanjem svaki tip muziku bez osjecaj da nesto totalno fali (bas)

na istom sajtu ima i test za solo 3c koje izgledaju ko solo 7c
http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-solo3.shtml

Pa zavisi da li je nekome dovoljno na default vrednostima da cuje 70Hz na -3dB ili ne. Ili vise voli da cuje 50Hz na -3dB sa odvrnutim bass-om do kraja, a da pritom 100Hz slusa sa +10dB... Sve je to nezgodno i individualno za procenu. Da su ijedne sampioni po linearnosti i dubini bass-a- nisu, nekome bi za zanrove sa preovladavajucim bass-om mozda zvucali tanko i plitko, dok bi se bolje pokazale kod vokalno-instrumentalnih pravaca. Uglavnom, ono sto sam ja primetio za sve te novije modele jeste to da dosta izvitopere bass i treble u plus, a sredina im tone za par dB, a naravno donji bass biva dosta ostro i malo ranije odsecen nego sto bi pojedini korisnici zeleli da cuju.
P.S. Obratite paznju vi koji planirate solo3... Postoji obicna i mkII verzija. Sudeci po onim graficima (a verujem da nisu mereni u idealnim uslovima uopste, mada ni kod koga i ne sviraju u idealnim uslovima, pa je takvo merenje i pribliznije realnom stanju u sobama), solo3 ima tendenciju da gornji bass izmedju 100 i 400Hz drzi na +6dB, kao i da visoki postepeno rastu od 2,5Khz navise, a od 6Khz postaju ravni na takodje +6dB. Sredina im je na pribliznoj nuli.
Solo3 mkII verzija je za nijansu malo manje napumpana u visokim tonovima (ide i ona preko nule, ali malo nize od obicne verzije), srednji su neuravnotezeniji i sa vise oscilacija u tom delu, a bass je nagruvan u predelu 60-100Hz na punih +8dB.
Znaci, ni jedne nisu bez mana, a sa ovim mkII verzijama, kako je vreme pokazalo, cesto vole da dopumpavaju i koriguju odziv, pa usled toga cesto i pribegavaju resenjima sa duplim mid/bass-ovima kod 3-jke i 7-ice, posto jedan driver ne moze dovoljno da napumpa u plus taj naizrazeniji gornji deo bass-a koji najvise stvara privid kolicinski dovoljnog bass-a u usima. Jednostavno, od jeftinih jedinica koje se koriste, dosta su i izvukli, i drugim trikovima tesko da bi sisli nize sa odzivom. Zato i prave te "mocnije" serije sa duplim mid/bass-ovima, gde zapravo bass ne silazi nista nize, vec ga samo kolicinski vise napumpa u gornjem delu.

@Turboman

sto se mene tice solo 7c je sasvim dovoljan za bilo koju vrstu muzike.slusam svasta ali prevashodno hip-hop i meni odlicno zvuce,mada opet moras sam da probas pa da vidis dal je to za tebe to ili mozda i nije!

@ nikk18adsl

ako ne bude velika razlika u ceni izmedju solo 3 i solo 6 (posto mi nesto govori da nece biti) za koje bi se ti pre odlucio?

iako ne mislim da ce biti slicna cena, u tom slucaju je bolje uzeti solo 6c... da dobijaju solo 6 (bez c), oni bi bili kao 3ka pa mozda i jos malo skuplji i to bi bila odlicna kupovina. 6c mi se ne svidja sto imaju daljinski, to ce im dodatno podici cenu, a meni je daljinski potpuno nepotreban... koje su po vama ocekivane cene? ja nesto kontam da ce 3ka biti oko 7k, 6c oko 9k a 7c 12k... ako bude ovako kupujem 3ku. a ako bas preteraju sa cenama onda fc330 ako bude do 4k. videcemo.

Poslednja izmena:
da, prevideo sam da je sestica zapravo 6C a ako se dobro secam daljinski je bas solidno pumpao cenu a i meni je isto nepotreban tako da...
a za cene mi se cini da si verovatno pogodio, i ja tipujem na taj neki raspon

FC330jinian_B.jpg

Da li je ovo FC330 new version ili stize onaj kao ranije?

Novi FC330 u Cerwin Vega stilu :D

dali solo 6c (ili 7c) kada se pojaca bas u predpojacalo daju dovoljan bas za slusanje hip-hop i tehno muziku.

Po meni ne. Ako nisi do sada cuo nesto dublje, verovatno je da ce ti 6/7C biti OK. Za techno i mislim da bi i bili manje-vise OK. Rap/hip-hip po meni trazi dosta dublji bass koji 6/7C nemaju, meni su takve pesme na njima dosta zvucale prazno ..

P.S pojacavanjem bass-a bi samo dodavao dB na ono sto kutije vec mogu da sviraju. Nizak bas svejedno ne mogu tj. i na 40Hz bi se dodalo nesto dB ali to bi bilo tipa sa -10dB na -7dB. A to opet nije dovoljno, niti je izrazeno. A prevelikim dodavanjem bi samo izazvao distorziju ..

Poslednja izmena:
znaci ovi novi fc330 su ogavni :D oni stari su 100 puta lepsi onako drveni, sad bas izgledaju kao plasticne kante... nadam se da ce imati one drvene od pre :)

Kakva odvratnost od zvučnika! Dal se trude da se upropaste?
Čini mi se da ću nakon 3 i kusur meseca čekanja ipak da kupim onaj a6201 što su ga imali sve vreme. Pogtovo ako nabiju cene solo modelima. I zašto kažu "nećemo naručivati sve već samo najpopularnije modele" i uzmu keca (koji još nije rasprodat) i trojku a dvojku ne? Mnoge stvari meni nisu jasne...

I ja se nadam da ce doci oni drveni od pre kod kojih dizajn kvari onaj lazni visokotonac. Steta sto nisu uvezli pro3 koji ima bas od 8 inca i izgleda stvarno lepo (uvecani pro1).

ako su ovo novi fc330 onda je ovo katastrofa,blago receno!stari dizajn je mnoooooooooooogo ljepsi i bolji!

Ovu sliku sam pronasao slucajno na netu, a negde pise i FC390 tako da to nije sto posto novi model!

Ako gledam tehnicku stranu, izmedju 3-jke, 3-jke mkII i 6-ice, verujem da bih izabrao 6-icu.
A ovaj FC330 bih rekao da je isto od "drveta" samo drugacija aplikacija i mrezice srozavaju autoritet. To zakljucujem gledajuci ga sa ove slike, mozda i gresim.

da, ipak je fc390 :) e jesi nas propisno poplasio.... fc330 back in the game :D

ubuduce dobro pazi kad i sta tvrdis!od ovoga moze da se rikne!:d

ocekujem cenu za 6c vecu za jedno ~20% od prosle zbog odnosa dolar-evro i zbog kursa evra u odnosu na dinar. ne verujem da ce biti ispod 10k din, daj boze da gresim.

Onda ce 7C biti jedno 15000 din...

ako budu te cene onda im svaka cast i srecno u prodaji. ja znam da te pare necu dati :)

koja ti je alternativa? ako budu te cene, to nije zato sto neko hoce da te odere vec je visa sila kao sto objasnih u postu iznad.

Kolika je otprilike cena za FC330? Cisto rang me interesuje, da znam da li ulaze u budzet ili ne :)

Čini mi se da nije samo to, nabiljaju oni cene i mimo te "više sile" pošto se dobro prodaju. Alternativa uvek postoji. Ja ih toliko dugo planiram i čekam ali neću ih uzeti po svaku cenu. Prvo mi je nerazumljivo što nisu uzeli najbolje modele (2 i 6) a povrh toga me nervira to što sam ubeđen da će nabiti cene modela koje bih uzeo u nedostatku pomenutih.

FC330 je bio oko 3600-3900rsd početkom godine...
A6201 je pristojan sistemčić, 3000rsd...
B73 takođe...

Mislim da je 10 vajferta za šesticu mnogo...

ako budu te cene onda im svaka cast i srecno u prodaji. ja znam da te pare necu dati :)

+1

Čini mi se da nije samo to, nabiljaju oni cene i mimo te "više sile" pošto se dobro prodaju. Alternativa uvek postoji. Ja ih toliko dugo planiram i čekam ali neću ih uzeti po svaku cenu. Prvo mi je nerazumljivo što nisu uzeli najbolje modele (2 i 6) a povrh toga me nervira to što sam ubeđen da će nabiti cene modela koje bih uzeo u nedostatku pomenutih.

FC330 je bio oko 3600-3900rsd početkom godine...
A6201 je pristojan sistemčić, 3000rsd...
B73 takođe...

Mislim da je 10 vajferta za šesticu mnogo...

Upravo tako...nabijali su cenu i pre ove zezancije oko kursa evra-dolara-dinara kad su videli kolko su popularni postali.
I ja sam ih merkao odavno i mislio sam da ih sad uzmem al iskreno trenutno ni nemam neku potrebu za njima tako da ih necu uzeti po svaku cenu. Sacekace renoviranje cele sobe i novi raspored da bi se lepo uklopili :wave:

Realno, ovaj formu ih je dosta popularizovao, ja ne bih cuo za njih sigurno... a i mnogi...

Realno, ovaj formu ih je dosta popularizovao, ja ne bih cuo za njih sigurno... a i mnogi...

apsolutno se slazem!da nije ovog foruma vjerovatno ni ja ne bih cuo za microlab a kamoli na kraju i kupio 7c!u svakom slucaju ako budu tolike cijene koliko neki clanovi foruma pretpostavljaju onda se postavlja pitanje isplativosti kupovine uopste!sigurno znam da ne bih dao 15k!ali polako,da prvo sacekamo cijene pa da onda mozemo da opletemo po njima...ili mozda i ne!:mad:

Po meni, 7C vrede onoliko koliko sam ih platio - 11k! Sada bih razmislio da li bih dao više od 12k... A 10000 za 6C ni u ludilu...

Isto tako ovaj forum može i da ih ocrni ako preteraju, ali hajde prvo da vidimo cene. Nadam se samo da ujutru neće da me dočeka još jedno odlaganje za petak... neke tamo nedelje.

Nazad
Vrh Dno