Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Ја сам хтео купити соло 6 али ми се чини да су подигли цене соло серијама на ивицу исплативости. Отишао сам до 4 аудиа да купим неке звучнике сличне соло 6 и испробали смо 3 комплета. Mission Mv4 je vec 120e , добар звук али примете се недостатци, Кеф ц1 140е, све у свему добар али средњима фали мало детаља, и на крају Кантон ГЛЕ402 које сам и купио које су просто фантастичне. Коштају 195е на попусту ( ја добих још неки посебни попуст :D ) и биће још једно недељу дана на акцији па после стара цена.

Мој закључак је боље скупити још кеша и узети нешто квалитетно.

Ја сам хтео купити соло 6 али ми се чини да су подигли цене соло серијама на ивицу исплативости. Отишао сам до 4 аудиа да купим неке звучнике сличне соло 6 и испробали смо 3 комплета. Mission Mv4 je vec 120e , добар звук али примете се недостатци, Кеф ц1 140е, све у свему добар али средњима фали мало детаља, и на крају Кантон ГЛЕ402 које сам и купио које су просто фантастичне. Коштају 195е на попусту ( ја добих још неки посебни попуст :D ) и биће још једно недељу дана на акцији па после стара цена.

Мој закључак је боље скупити још кеша и узети нешто квалитетно.

Izmedju ta tri modela, nisi pogresio. :)

Прави пазар нема шта, кутије су класа, звук је избалансиран, детаљан, чврст, просто лепота :D.

То је посебна прича, преправио сам појачало од а-6201, идеја Лепог Конана одавде са форума, послао ми човек комплетну шему појачала. Нашао сам орегинал јапанске електролите, заменио све, ставио Бениц полипропиленске аудиогрејд спрежне кондензаторе дебели као прст :). Све полиестерске заменио полипропиленским. За пеглање напона сам ставио 2х10.000, треба му неколико секунди да се угаси :D. Ставио сам ЛМ1875Т уместо ТДА2030А и уместо YG4558 убо ББ2134 које служи као предпојачало.

Само ми је остао исти трафо од око 30 - 40 вати али то је сад на реду за замену, мозгам како да га променим и даде ми другар идеју коју ћу и направити. Торусни трафо од 100 вати биће спакован ван појачала у посебну кутију, као код правих хајфај решења :). Тако ћемо избећи електромагнетне сметње, вибрације итд.

Појачало се показало толико добро да сам направио једно и буразеру а ево сад ћу другару направити још једно. Носио сам га у 4 аудио да видим да видим који му звучници одговарају и да га упоредим са неким фабричким.

Упоредили смо га са неком Надом од једно 350е, и на слабијој снази свира једнако добро као над, е сад над је у предности што има мало јачи бас и мало уједначенији звук, али то све тотално у нијансама, ништа драстично.

Е кад смо повезали неки Адванс Акустикс од 1600 еврона ту се већ видела разлика онако фино :D

Значи то је све било са старим коцкастим трафом од 30 - 40! сад кад пукнем један торус од 100 вати и то у екстерну кутију верујем да ће запевати другу песму :D.

Dule, odavno ti ja pricam da predjes na HiFi. :D

Ti bas ne odustajes od tog budzenja. :) Jaci trafo bi trebao da popravi jos malo stvari. A uzgred, i tog NAD-a i Advanced Acoustic prave isti oni zuti ljudi kao i Microlab, samo dobijaju druge stvari da rade. Noviji NAD i jeste kolorisan i obojen u bass-u, i nije blizu neutralnog, tako da to nemoj ni da uzimas kao neku referencu.

Ево сад морам да правим сталке за звучнике јер су дупе кад их ставим нешто безвезе по столовима, изгубе на просторности. Треба боља звучна бољи каблови боље ово оно... да да хајфај :p.

Ето то сам узео као референцу зато што је то популарно појачало у понуди због цене и порформанси.

DIY је интересантан због велике исплативости квалитетни делови се могу набавити за релативно мале паре а резултати су феноменални, а са друге стране забавно је нешто направити сам. Да заборавих да поменем да се овако добија одлично појачало за слушалице, што је Сенхајзер 201 одмах показао, велики плус. Иначе ипак смо се одлучили за трафо од 150 вати ( за чипове око 2х25 вати синуса) :D.

Ево сад морам да правим сталке за звучнике јер су дупе кад их ставим нешто безвезе по столовима, изгубе на просторности. Треба боља звучна бољи каблови боље ово оно... да да хајфај :p.

Ето то сам узео као референцу зато што је то популарно појачало у понуди због цене и порформанси.

DIY је интересантан због велике исплативости квалитетни делови се могу набавити за релативно мале паре а резултати су феноменални, а са друге стране забавно је нешто направити сам. Да заборавих да поменем да се овако добија одлично појачало за слушалице, што је Сенхајзер 201 одмах показао, велики плус. Иначе ипак смо се одлучили за трафо од 150 вати ( за чипове око 2х25 вати синуса) :D.

Pa evo koliko je popularno...http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=19392 Ljudi ga prodaju jos neusvirano, zajedno s garancijom i ostalim. I mnogo je takvih primeraka zavrsilo na oglasima jos pre usviravanja. To nesto govori...

Na spisku microlabovih modela koji će se pojaviti ovih dana, nažalost, nema solo2 niti solo6.
Umesto njih tu su solo3 i solo6c pa moram da se odlučim između ta dva. Modelu solo6 je veliki minus to što ima daljinac i ne pamti podešavanja za bas i trebl, pa mora stalno da se podešava i to što će, jednom kada crkne daljinac biti velikih problema oko nameštanja zvuka. A o modelu solo3 ne znam ništa pošto ga izgleda prvi put uvoze. Kakva su vaša razmišljanja?

Na spisku microlabovih modela koji će se pojaviti ovih dana, nažalost, nema solo2 niti solo6.
Umesto njih tu su solo3 i solo6c pa moram da se odlučim između ta dva. Modelu solo6 je veliki minus to što ima daljinac i ne pamti podešavanja za bas i trebl, pa mora stalno da se podešava i to što će, jednom kada crkne daljinac biti velikih problema oko nameštanja zvuka. A o modelu solo3 ne znam ništa pošto ga izgleda prvi put uvoze. Kakva su vaša razmišljanja?

odakle ti ova informacija? ja sad gledao na njihovoj fejsbuk strani gde su i rekli da ce okaciti spisak modela ali tamo nema nista. pretpostavljam da si ih zvao
i da, ako si ih zvao znas li mozda koje ce biti cene zvucnika?

Poslali su u poruci.

i ja cekam da se pojave u prodaji pa bih voleo da znam kojima da dam prednost mada se meni kao laiku kada gledam specifikacije jednih i drugih cini da razlike nisu nesto znacajne
pritom, niko ne moze da nam kaze tu razliku u praksi jer solo 3 (ako nisam bas gadno neinformisan) do sada nije bio na nasem trzistu
mislim da cu ja licno dati prednost onima koji mi budu jeftiniji, samo se nadam da nece nabiti cene i jednih i drugih u nebesa zbog ovolike pomame za microlabom

Samo još da se pojave, bili su najavljeni za ovu nedelju a nedelja samo što nije prošla i opet ništa. Pa posle dok se dovuku od Bg do Niša. Ću mrem za mikrolab!

od microlaba dobijaju:
11azkv4.jpg

cene ce se znati u ponedeljak. meni je licno 3ka sve interesantnija :)

MICROLAB TMN-1 WG
MICROLAB B73
MICROLAB M109 (new)
MICROLAB M111(09)
MICROLAB M-223(new version)
MICROLAB SOLO1(08)
MICROLAB SOLO3(08)
MICROLAB SOLO6C
MICROLAB SOLO7C
MICROLAB Pro-1
MICROLAB FC330 new verion

Znači zbog tebe mi celo jutro sporo rifrešuje sajt grappola!

:D

Poslednja izmena:
Мени је овде најинтересантнији соло 3 због комбинације чипамп појачала базираног на тда72*** чипу и кутије солидне величине и снаге.

Vrh Dno