Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

"King James:

Uzo sam pre par dana Solo 5. Sad me zanima koja vrednosti da stavim za bass i treble da bi to najbolje zvucalo? "

Poznavao sam jednog lika u ona star vremena, voleo je jako heavy metal, uvek je govorio; svi potenciometri do daske, sve skroz gore ili skroz desno,...... OLD SCHOOL!!!

nikako sve do daske!!!mozes da dignes i bass i treble iznad nule ali na max,:wall:!!!
taj onda nema ni trunke sluha.ako hoces da ti sve przi onda tebi ne treba uopste solo5.uzmes fino juga,isjeces lonac auspuha i ima da dere bolje nego bilo sta sto mozes da kupis od muzickih uredjaja.nije poenta u przenju vec u kvalitetu zvuka.bar ja tako mislim.ne zelim nikoga da uvrijedim ali sve na max!?van svake pameti.mislim da ce se vecina sloziti sa mnom.

Ma zna sve to Vladej, samo je preneo nekadasnje iskustvo drugara. :) Za svaki iole kvalitetniji zvucnik, dodatna farbanja su nepozeljna, bilo da su to potenciometri, EQ, plugin-ovi (u eri PC-a). Ljudi se dele na dve sorte: na one koji znaju za sta sluzi zvucnik i znaju sta treba i moze od njega kao takvog da se ocekuje, i na one koji bi da im zvucnik svira bilo sta onako kako bi oni voleli. Razlika je velika. ,)

zar niko nije shvatio šalu,...... ?????

hejvi metal,.... sve do daske,....

e ovako, sad ozbiljno, hi-fi jem sam se bavio pre otprilike 25-30god,.... i povremeno u međuvremenu,... slušao sam zvučnike i od 3000dem tadašnjih, a predzadnji zvučnici su mi bili infinity beta50,....

klasa zvučnika, tj bolje reći zvučnika sa pojačalom u paru, se najbolje čuje na flat, znači bas i treble na nuli, onda se odvrne na oko 70 posto sa proverenim muzičkim materijalom u žanru koji se inače sluša (toliko da se ne dere a da se čuje sve) pa se obrati pažnja na detalje, pa se onda posebno obrati pažnja na izobličenja, pa onda kad se stiša na 15-20% opet se obrati pažnja na detalje,.......

priči nikad kraja,..... sve je stvar ukusa,.... ali je jako bitno bit što bliže flat-u, i izbegavati podešavanje na samim zvušnicima (amp-u),..... bolje koristiti eq,.......

i oprostite na neshvaćenoj šali,......

(inače iza mene je jedan gorenje dupli radio kas plastični oko 2x5w koji je odradio više stotina sati na sve do daske i na kasetama još pre 20 god, i još je živ,.....)

Da li iko zna kad će već jednom taj uvoz solo zvučnika, osedeh čekajući ih. Što je najgore neće biti dvojke niti šestice bez daljinca, ali hajde nek dođu već jednom, da vidimo kakva je trojka npr...

Mislim da bih ja više uživao u slušanju microlaba nego u čekanju. Ili je to "Ne, nemoj mi prići. Ima više draži ova slatka strepnja, čekanje i stra" varijanta? njak...

Hvala, mnogo ima temo o mcrlb zvučnicima pa ne mogu da ih pohvatam.

posle godinu dana koriscenja riknuo mi je daljinski upravljac (dugme za smanjivanje jacine zvuka)
profesionalcima iz grapola ne pada na pamet da uvezu vise tih daljinskih.
sto se mene tice, ovi zvucnici (microlab 6) su neupotrebljivi.
jel' ima neko predlog sta bih mogao da uradim?
(alternativni daljinski ili nesto slicno?)

Imaš na desnom zvučniku potenciometar za podešavanje jačine zvuka. Ili ga pojačaj do neke vrednosti i na PCu kontroliši jačinu zvuka.

Pa imaš 3 dugmeta na daljinskom za smanjivanje; je l' sva tri ne rade?

povezan mi je na tv a ne na kompjuter tako ta otpada kontrola misem.
2 rade, ali dokle? nisam igrao hokej daljinskim da bi poceo da crkava.
kada sam napisao neupotrebljiv mislio sam na nepostojecu podrsku uvoznika.
potrazio sam na netu i video da u vecini zemalja uvoznika microlaba (litvanija, estonija, rumunija :) postoji mogucnost kupovine daljinskog.
uostalom, neko je pomenuo logitec harmony, tako da uvek ostaje to kao krajnje resenje.

Ja na ovim mojim Solo 5 imam osecaj da se nekad u toku pesme zvuk smanjuje i pojacava, ne znam kako bih to objasnio, al' kao da dodje do neke promene u ritmu, tako nekako...To se desavalo kad u Xonar Audio centru namestim na Music, a nekad to osetim i kad je na defaultu...Je l' ja tripujem ili mi treba malo vremena da se naviknem na zvucnike? Ili tu nesto ne radi kako treba? :p

Poslednja izmena:
Meni se isto to dešavalo na Xonaru DS. Zvuk je išao preko pojačala i zvučnika više klase. Kad sam prebacio na integrušu to kolebanje jačine je prestalo. Mislim da je problem do Asusa.

neki dan sam se ozbiljno zabrinuo za moje solere.poceo sam da cujem neko pucketanje iz njih koje se periodicno ponavlja.jest da su jos u garanciji i da bi trebalo da me boli uvo ali i nije tako jer bih u tom slucaju morao da ih vucem u bg a ja u ns-u a nemam kola.model 7c je u pitanju pa se onda svima jasno i zasto ne zelim da se dovodim i situaciju da cimam.vec sam poceo da tripujem sta i kako i poslije nekog vremena skontam da sam obarao sistem i da je mozda do drajvera za zvucnu.nisam instalirao najnovije vec je radilo sa drajverima koje windows ubaci po dizanju sistema.ubacim nove drajvere i sve ok.kako sam samo odahnuo!

Uzmi neku krstenu zvucnu, bar Xonar DS.:)

bi ja da imam cim.sad planiram da uzimam monitor,dosta je bilo mucenja sa 17" crt-om.ali cim sa tim zavrsim i skupim jos malo para planiram da uzimam neku stereo karticu po preporuci nikk18adsl-a.samo jos da naleti neka polovna...

procitao sam veci deo ove teme i iako to nisam zeleo mogu reci da sam prilicno upoznao marica, znam da studira, u kakvom stanu zivi, kakve su mu komsije, znam da nema kintu a sada i sve ostale komponente u kompu pored solo zvucnika.

ontopic > posto trentno nema solo zvucnika nigde izuzev sedmice i petice, mislite li da je vredno dati toliko para koliko je sedmica (~12k trenutno) ili je ipak pametnije da cekam sesticu iz sledeceg uvoza?
znam da je odluka na meni, kintu imam trenutno ali ne bih je bas ni bacao zbog cekanja od mesec dana ili koliko vec dok ne dodje sestica ponovo jer razlika je bila nekoliko hiljada a nisam siguran da je 7 toliko bolji od 6.
sta vi mislite o tome i da li neko ima nove informacije o pristizanju sledece ture?

Meni ovi iz grappolo-a odgovorise da sestica stize krajem meseca.Sad ako su oni lagali mene i ja lazem tebe,***.

Prolazio sam prekjuče, imali su jedan komad sigurno. :)

Bas su preterane cene tim zvucnicima sada... Zanimljivo je da retko ko prodaje svoje kad ih kupi nove, jer bi second hand trziste sa njima cvetalo kod nas. Dosli bi onda na njihovu realnu cenu, kakva je odavno izmakla kontroli.

Ja se nosim mislju da prodam ove moje Solo 7C. Zauzimaju mi previse mesta na stolu i treba mi nesto kompaktnije. Inace, nemam nikakvih zamerki za sam kvalitet zvuka danas, posle 8 meseci upotrebe :)

Fazon je u tome sto sam ja nocna ptica. Danju sam na poslu a uvece kod kuce i radim nesto svoje. Najvise preferiram ponoc jer je mir i tisina :) Ali tada ne mogu da odvrnem sta god imao na stolu jer ce se neko od ukucana/komsija zaliti pa na snagu stupaju slusalice. Medjutim, za sve ostalo prosto mi ne treba bas tolika grdosija na stolu.

Jos se nisam odlucio ali iskren da budem neckam se da ih prodam ovih dana :)

Jer ima novih informacija kad stize posiljka zvucnika?

Ima,stizu sledece nedelje,tacan spisak sta stize bice poznat do kraja nedelje.

Nazad
Vrh Dno