nikk18adsl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.07.2007
- Poena
- 350
Pa kad već ovo pišeš mislim da bi bilo OK da se napiše i tačno koja ploča i integruša na njoj, pošto ima raznih. Da li ste pri tom pojačali M-Audio na 100%? Kod mene npr. je Xonar DX master volume pojačan na 70%, da bih dobio istu jačinu izlaza sa Realtek HD integrušom potrebno je da master volume na Realtek-u pojačam na 80%. Dakle Xonar ima malo jači izlaz, ali je to u principu nebitno jer i jedan i drugi izvor sa master volume na 70 i 80%, respektivno, daju jednaku i dovoljnu jačinu izlaza da bi se izvukla max snaga iz konkretno Solo 6C zvučnika.
Ovo ranije nisam video, menjao si post naknadno. Ploca je bila MSI, jedna od skupljih modela za s775. Ne secam se koji je tacno model, ako ti nesto znaci, provericu. U pitanju je bio Realtec HD Audio na njoj (opet nisam obratio paznju na verziju).
Kada je stavljen M-Audio, nije pojacan na 100% (ustvari ovde i ne mogu da ti kazem u procentima nista, jer su regleri logaritamski u dB i za Wave Out i Master Volume su bili ispod 0dB, tj. na -3dB, a cini mi se da smo i menjali vrednost kasnije (gore/dole)). Nije sigurno sve bilo cepnuto do kraja, iz mnogo razloga. Cak i nije poenta u poredjenju jacine izlaza, iako je kako god okrenuo M-Audio imao jaci izlazni signal.
Prvo je slusana Realtec kartica (e, tu vec mogu da ti kazem da je bila sibnuta do kraja, jedino se iz playera podesavala glasnoca), a onda smo doticnu iskljucili iz BIOS-a i instalirali M-Audio. Sa pocetnim vrednostima -3dB za Master Volume i -3dB za Wave Out, zvuk je bio cistiji i glasniji u odnosu na malopredjasnju integrisanu.
Kada je to na prvi ton primetio prijatelj koji se ne zamlacuje glupostima oko zvuka, veruj mi da je razlika bila ocigledna.
Mada, ne razumem poentu pitanja... Hoces da kazes da je taj Realtec bolji ili isti kao i M-Audio kartica (u bilo kom pogledu)? Ili hoces da kazes da im je jacina izlaza ista kako kvantitavno tako i kvalitativno?