Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

evo da dodam jos jednu sliku posto nije mogla da stane u prethodni post a i nju mi je poslao lik od kojeg hocu da je kupim:

Meni je najbolje zvucala stara LIVE 5.1, znaci kao Marshall da si pustio, taj "analogni" zvuk jos nisam cuo nigde...

Poslednja izmena:
Koliko sam ja ukapirao njemu bas pravi distorziju na minus 8. To je jedino moguće ako je preterao sa ekvilajzerima na integruši ili plejeru sa kog pušta muziku.
Bas je svakako glasniji sa kutijama na podu i dešava se da guši ostale delove spektra, a lek za to su šiljci.

ma jok ne pravi distorziju na -8.pri prvom paljenju i testiranju mi se nekako cinio izoblicen zvuk na 55-60 jacini zvuka cak i na 0.sad drzim sve na 0 i skroz je ok i na 60.vjerovatno malo treba da se uhodam sa njima.ekvilajzere uopste nisam ni dirao,ni na ploci ni u winamp-u.

Stvar je u tome da ti zvucnici nisu bili razradjeni tj. usvirani pri prvom paljenju i odvrtanju na 60. Nijedan nov zvucnik ne radi dobro odmah na vecu snagu i ne treba uopste ni pogoniti mnogo nov zvucnik, vec ga treba slusati tiho prvih 50-100 sati. Za neke zvucnike i pise to naravno. Zato ne ocekujte cim uzmete bilo koje zvucnike da oni tako u startu zvuce kao posle nekoliko dana ili nedelja.

dizem ih danas,ako stignem a najkasnije sutra na sto pa cu da vidim kako ce onda da sviraju.prije nego ih povezem sa audigy-jem moracu da vidim kako sviraju kad ih podignem sa poda.

@marko_n
znam da nije pozeljno da ih drzim na podu.presao sam ovu temu odavno uzduz i poprijeko samo za pocetak nisam imao ni vremena ni zivota da sad preuredjujem postavke na stolu.ali cim stignem dizem ih i onda cu da javim kako se ponasaju.iskrenu se nadam mnogo bolje.

dizem ih danas,ako stignem a najkasnije sutra na sto pa cu da vidim kako ce onda da sviraju.prije nego ih povezem sa audigy-jem moracu da vidim kako sviraju kad ih podignem sa poda.

@marko_n
znam da nije pozeljno da ih drzim na podu.presao sam ovu temu odavno uzduz i poprijeko samo za pocetak nisam imao ni vremena ni zivota da sad preuredjujem postavke na stolu.ali cim stignem dizem ih i onda cu da javim kako se ponasaju.iskrenu se nadam mnogo bolje.

Jesi li isprobao audigy, ili dizanje zvucnika na sto? Ako jesi, kako se ponasaju?

Jesi li isprobao audigy, ili dizanje zvucnika na sto? Ako jesi, kako se ponasaju?

nisam jos.konstantno mi neka guzva u stanu i nikako da stignem.nadam se da cu za sat,dva naci vremena i prostora da to odradim.

digao zvucnike na sto i nisam nesto pretjerano odusevljen razlikom.a uz to da dodam da mi je sto toliko zauzet kad stavim zvucnike da jedva da mogu da stavim tastaturu i mis.definitivno je kvalitetniji zvuk ali nije sad woow.jos kutije dodju odmah pored monitora(17" crt) tako da kad pojacam preko 45 pocne da se trese monitor a i da se trese slika na monitoru.
kasnije sam ubacio audigy-ja.instalirao posljednje drivere sa creative-ovog sajta.i rezultat!pa za jacinu mi se i ne cini da ima razlike,bar ne pretjerano velike a sto se tice kvaliteta zvuka tu se da primjetiti razlika kad se "odvrne" do kraja.za sad definitivno preskacem dalja ulaganja na ovu temu.zadovoljan sam sa onim sto trenutno imam a kad budem ima vise para i budem u nekom vecem stanu onda cu da se bavim daljim poboljsanjima.

mada nisam imao ni zivota a ni vremena da sve to malo vise istestiram.imam isuvise obaveza da bih se sad oko toga mnogo cimao.mogao sam npr da isprobam ostale varijacije na temu audigy driver-a.za sad ne mogu.ako nekad kasnije budem imao vremena da se ganjam sa tim probacu.do tad ce da ostane sve kako je i bilo prije ovih pokusa.

Poslednja izmena od urednika:
pa za jacinu mi se i ne cini da ima razlike,bar ne pretjerano velike a sto se tice kvaliteta zvuka tu se da primjetiti razlika kad se "odvrne" do kraja.

Ja ti to odmah rekoh, ali ne mogu "sam protiv svih" :d koji obećavaju velike promene na bolje na relativno jeftinim zvučnicima. :)

Ja ti to odmah rekoh, ali ne mogu "sam protiv svih" :d koji obećavaju velike promene na bolje na relativno jeftinim zvučnicima. :)

pazi ja sam zadovoljan njima,mozda kao sto sam vec xy puta rekao mogu malo glasnije da sviraju ali mala je moja soba da bi se oni prikazali u punom svjetlu.a sto se svega ostalog tice sam zadovoljan,mozda da sam se malo vise ganjao sa audigy-jem i nekim drugim drajverima bih i dobio vise ali sam bas u guzvi tako da to ostaje za neka druga vremena.ali,naravno cim stignem i imadnem vremena opet cu malo da experimentisem pa cemo da vidimo.

e da dodam da sam poceo da skidam i flac-ove.primjetna je razlika izmedju mp3 fajlova mada sad ne primjecujem mnogo veliku razliku 320kbps mp3 i flac-a.
vjerovatno je to samo zato sto sam pocetnik u ovim iole ozbiljnijim zvucnim vodama ali polako,naucicu i ja vremenom nesto!

Ma nemaš razloga da ne budeš zadovoljan, Audigy je OK kartica, Solo 7C su fini zvučnici. Nego iz tvog komentara sam stekao utisak da si ipak očekivao veći boljitak zamenom zvučne.

Ako ti je već takva situacija sa prostorom, stavi te Solo 7C u oglase i kupi Logi X-230, ima sam ih, odlični su za cenu koju koštaju, a daleko će ti se bolje uklopiti. Jesu 7C bolji, ali kad stoje na podu, onda već i nisu.

Ma nemaš razloga da ne budeš zadovoljan, Audigy je OK kartica, Solo 7C su fini zvučnici. Nego iz tvog komentara sam stekao utisak da si ipak očekivao veći boljitak zamenom zvučne.

Ako ti je već takva situacija sa prostorom, stavi te Solo 7C u oglase i kupi Logi X-230, ima sam ih, odlični su za cenu koju koštaju, a daleko će ti se bolje uklopiti. Jesu 7C bolji, ali kad stoje na podu, onda već i nisu.

Što se tiče FLAC-a, dosta toga možeš naći na torrentim-a.

ima drugarica ove logije ali mi zvuk nije ni blizu kao na 7c.nema veze ostajem na solerima.kontam da ce kad tad doci vrijeme kad cu imati malo vise prostora pa cu moci i da sredim nesto za stalke za njih.

Upao sam na temu s neba pa u rebra. Soba mi ima oko 30kvm, u kojoj je od uredjaja kompjuter sa ALTEC LANSING ATP3. Imam otkljucan LG 32LF2510 sa eksternim hdd od 500gb. Sta mi je ciniti, posto mi sada u ovom prostoru ATP3 veoma lose zvuce. Treba mi jedna normalna procena za microlab solo 7c ( slusanje od par sati nedeljno...). Inace sam audiofil ne u smislu komponenti, lampi, opreme, vec u smislu kvalitetne muzike. Ukratko kakva je generalno zvucna stereo slika za normalno slusanje ambijentalne, elektronske, electrojazz i sl. muzike

Upao sam na temu s neba pa u rebra. Soba mi ima oko 30kvm, u kojoj je od uredjaja kompjuter sa ALTEC LANSING ATP3. Imam otkljucan LG 32LF2510 sa eksternim hdd od 500gb. Sta mi je ciniti, posto mi sada u ovom prostoru ATP3 veoma lose zvuce. Treba mi jedna normalna procena za microlab solo 7c ( slusanje od par sati nedeljno...). Inace sam audiofil ne u smislu komponenti, lampi, opreme, vec u smislu kvalitetne muzike. Ukratko kakva je generalno zvucna stereo slika za normalno slusanje ambijentalne, elektronske, electrojazz i sl. muzike

Muzikofil voli muziku.
Tehnofil voli tehniku za reprodukciju muzike.
Audiofil je spoj ta dva, sa naglaskom vise na kvalitetnu muziku. Audiofil nije onaj ko menja komponente svake nedelje, a u kolekciji nema ni 10 cd-a, ploca, kaseta (pola od toga test diskovi).
Sto se tice tvoje situacije i prostora, solo7 ce biti dovoljan za tu kvadraturu, a stereo slika zavisi od vise faktora. Prvenstveno, kako ih postavis u tom prostoru, na cemu i kako, a i izvor igra ogromnu ulogu u stereo slici. Od njegovog kvaliteta zavisi kako ce ti sta biti pozicionirano u zvucnoj slici, kolika ce biti dubina i sirina pozornice, dinamika, transparentnost,...
Naravno, obavezno ih poslusaj pre kupovine, mozda ti se i ne dopadnu. Najbolje bi bilo da ih poslusas kod nekog ko ih je pravilno pozicionirao i povezao bar na bolju zvucnu. U radnjama ih dzabe slusas.

Muzikofil voli muziku.
Tehnofil voli tehniku za reprodukciju muzike.
Audiofil je spoj ta dva, sa naglaskom vise na kvalitetnu muziku. Audiofil nije onaj ko menja komponente svake nedelje, a u kolekciji nema ni 10 cd-a, ploca, kaseta (pola od toga test diskovi).
Sto se tice tvoje situacije i prostora, solo7 ce biti dovoljan za tu kvadraturu, a stereo slika zavisi od vise faktora. Prvenstveno, kako ih postavis u tom prostoru, na cemu i kako, a i izvor igra ogromnu ulogu u stereo slici. Od njegovog kvaliteta zavisi kako ce ti sta biti pozicionirano u zvucnoj slici, kolika ce biti dubina i sirina pozornice, dinamika, transparentnost,...
Naravno, obavezno ih poslusaj pre kupovine, mozda ti se i ne dopadnu. Najbolje bi bilo da ih poslusas kod nekog ko ih je pravilno pozicionirao i povezao bar na bolju zvucnu. U radnjama ih dzabe slusas.

Hvala....prvenstveno se trenutno radi o parama jer mi se ne daje puno para za skupljnje prasine i slusanje od sat dnevno...a po pricama sa foruma za ove pare se dobiju izgleda i jare i pare!

Gledano generalno na celu solo seriju, kako raste oznaka modela, tako i odnos placeno/dobijeno esponencijalno pada. Mada, tebi za 30kvm manji modeli ne vrede puno. A da bi bilo koji od njih naterao da prosvira onako kako moze, mora jos da se ulozi (na stalke, dobar izvor, kablove, dampiranje). Svirace pristojno i bez svega toga, ali ne sa maksimalnim kapacitetom. Nekome je ta razlika bitna, nekome nije, stvar odluke i preferencija.

Hvala....prvenstveno se trenutno radi o parama jer mi se ne daje puno para za skupljnje prasine i slusanje od sat dnevno...a po pricama sa foruma za ove pare se dobiju izgleda i jare i pare!

Sa 7C ne možeš pogrešiti. U najgorem slučaju će ti faliti basa, što možeš rešiti dodavanjem sabvufera, što se i inače praktikuje za kućni bioskop. Solo 7C bi bili odlično rešenje kao front zvučnici. Po mom mišnjenju, u 5.1 sistemu, centralni zvučnik je višak jer njegov posao mogu savršeno dobro da odrade frontovi.

Što se tiče side i back satelita, meni lično su i oni višak. Znam da se neki ovde oduševljavaju saraund zvukom, i ja sam se oduševeo kada sam čuo u par filmova, ali je problem što od recimo 10 filmova jedan ima 5.1 zvuk i da su stvarno svih 6 kanala i nasnimljeni u audio strimu. Većina filmova do koji dođem imaju 2 kanala ili 5.1 a u ostalih 4 kana se ne čuje ništa ili se u preostala 4 kanala čuje zanemarljivo malo dodatnog zvuka. Da ne pominjem koja zahebancija može da bude razvlačenje kablova za back i side satelite i nalaženje mesta za iste.

Tako da, za mene lično će još jedno duže vreme stereo + sub biti više nego dovoljno rešenje za muziku i filmove. Možda jednog dana kad budem imao više para i vremena, pa nabavim sve originale naslove sa pravim saraund zvukom, razmislim i o 5.1 sistemu, mada opet, čuo sam kako zvuči i nije nešto za šta bih rekao da moram imati.

Sa 7C ne možeš pogrešiti. U najgorem slučaju će ti faliti basa, što možeš rešiti dodavanjem sabvufera, što se i inače praktikuje za kućni bioskop. Solo 7C bi bili odlično rešenje kao front zvučnici. Po mom mišnjenju, u 5.1 sistemu, centralni zvučnik je višak jer njegov posao mogu savršeno dobro da odrade frontovi.

Što se tiče side i back satelita, meni lično su i oni višak. Znam da se neki ovde oduševljavaju saraund zvukom, i ja sam se oduševeo kada sam čuo u par filmova, ali je problem što od recimo 10 filmova jedan ima 5.1 zvuk i da su stvarno svih 6 kanala i nasnimljeni u audio strimu. Većina filmova do koji dođem imaju 2 kanala ili 5.1 a u ostalih 4 kana se ne čuje ništa ili se u preostala 4 kanala čuje zanemarljivo malo dodatnog zvuka. Da ne pominjem koja zahebancija može da bude razvlačenje kablova za back i side satelite i nalaženje mesta za iste.

Tako da, za mene lično će još jedno duže vreme stereo + sub biti više nego dovoljno rešenje za muziku i filmove. Možda jednog dana kad budem imao više para i vremena, pa nabavim sve originale naslove sa pravim saraund zvukom, razmislim i o 5.1 sistemu, mada opet, čuo sam kako zvuči i nije nešto za šta bih rekao da moram imati.

Prvenstveno imam dilemu sta da radim sa ALTEC ATP3...sluze me od 2002 dobro, bez problema, ali mi sada ne vrse posao. Znaci, kada se uporede ova dva modela, sta se dobija sa solo 7c?

Nisam imao ATP3, tako da ću ostaviti nekome drugom da odgovori ko je imao prilike da čuje oba seta zvučnika.

Imao sam ja pre 2 godine ATP3. Mnogo čistiji zvuk se dobija sa 7C, prava stereo slika, ja sam prešao bio na 5C tada i preporodio sam se, totalno drugačije se sluša muzika, jasan je svaki ton, dok je na ATP3 mutan u odnosu na Solo seriju. Ja preporučujem da se otarasiš ATP3 i da uzmeš 6C/7C (ja sada imam 6C), što kaže Marko, jedino će ti bassa zafaliti jer si navikao na ATP3, ali sve ostalo je mnogo bolje.

cuo i jedne i druge.sud:atp3 - dobri zvucnici ali ipak soleri su skroz druga prica.ako imas mogucnosti prvo negdje poslusaj solo 7c pa onda odluci a ja znam za sta bih se odlucio(za sta sam se vec odlucio-MS7c)

Imao sam ja pre 2 godine ATP3. Mnogo čistiji zvuk se dobija sa 7C, prava stereo slika, ja sam prešao bio na 5C tada i preporodio sam se, totalno drugačije se sluša muzika, jasan je svaki ton, dok je na ATP3 mutan u odnosu na Solo seriju. Ja preporučujem da se otarasiš ATP3 i da uzmeš 6C/7C (ja sada imam 6C), što kaže Marko, jedino će ti bassa zafaliti jer si navikao na ATP3, ali sve ostalo je mnogo bolje.

Ma treba mi samo cist i jasan zvuk, jer u drugoj prostoriji kada pusti atp3 srednji tonovi ne postoje, cuju se glasno ali kada su brzi i komplikovani muzicki izrazi, pfff.raspline se zvuk i dobije se kakofonija(jedino sa ambijentalnom muzikom, elektrojazz i dub stilovima), kada su jasno izdvojeni instrumenti moze da se slusa. A sto se tice bassa...ne treba mi da mi trese prozore, ni zeludac, valjda ima dovoljno za normalnu zvu;nu sliku.

Ja sam imao model 321 za koji su svojevremeno govorili da je bolji od ATP3. I mogu reci da su Solo 6C bolji u svakom pogledu (ipak to treba da se cuje), ali kao sto neko rece zbog sabvufera koji grmi i kada treba i kada ne treba u pocetku ce ti sve biti malo cudno. Posle ces se verovatno pitati kako si uopste mogao da slusas ono pre.

e ljudi jel neko malo duze slusao 7c na max.evo kod mene se banci pa ih malo przim.sad sam skontao da je hladnjak na aktivnom zvucniku vreo toliko da ne mozes da drzis ruku na njemu.dal to tako treba da ide i koliko moze da bude opasno tj dal moze da dodje do nezeljenih posljedica?znam da moze ali u kojoj mjeri i poslije koliko vremena slusanja na max.ako ima koristi dal bi znacilo da nakacim neki vent ili tako nesto.

Slušao sam ja, ali ne na max baš, nego 50-54, nemoj baš na max. I tako hladnjak bude vreo da se ne može ruka na njemu držati. Koliko dugo može da izdrži, ko to zna, zavisi od kvaliteta ugrađenih delova, ali nije isključeno da će prosvirati neki od izlaznih tranzisotra ako se baš pregreje. :)

Da, ima smisla da staviš vent kad je parti, jedan 80mm bi ga baš fino rashladio.

Pa i nije bas, jare i dalje imas, al je SOLO serija SVE SKUPLJA I SKUPLJA, mrzi me da trazim racun od prosle godine, al rekao bih da je placeno doooooooooosta jeftinije nego sad, kolko su sada?
Da se razumemo i treba da kosta, prve cene su bile i vise nego smesne za ovaj kvaliteta zvuka.

Slušao sam ja, ali ne na max baš, nego 50-54, nemoj baš na max. I tako hladnjak bude vreo da se ne može ruka na njemu držati. Koliko dugo može da izdrži, ko to zna, zavisi od kvaliteta ugrađenih delova, ali nije isključeno da će prosvirati neki od izlaznih tranzisotra ako se baš pregreje. :)

Da, ima smisla da staviš vent kad je parti, jedan 80mm bi ga baš fino rashladio.

e a kako bih mogao da izvedem montiranje venta na hladnjak?necu ja sad stalno praviti zuraje ali kad bude bilo onda bi mi fino doslo da stavim vent da ga rashladim pa da koliko-toliko ne brinem da nesto ne produva.

Pa i nije bas, jare i dalje imas, al je SOLO serija SVE SKUPLJA I SKUPLJA, mrzi me da trazim racun od prosle godine, al rekao bih da je placeno doooooooooosta jeftinije nego sad, kolko su sada?
Da se razumemo i treba da kosta, prve cene su bile i vise nego smesne za ovaj kvaliteta zvuka.

e da sam ih ja tad uzeo,prosao bih dosta jeftinije.sjecam se da je u oktobru ili novembru 2008-e neki lik prodavao 7c za 80e i to sve sa garancijom na jos nekih 3,4 mjeseca.ja se tad kolebao hocu,necu i na kraju kupio neko drugi.:wall:
doduse mogao sam tad da ih kupim od njega pa kasnije da nemam hljeba da jedem a bolje da jesam.cini mi se da su tad novi bili nesto malo preko 9k dinara.tad su nekad i nestali u radnjama kod nas i kad su se ponovo pojavili(januar,februar) kostali su nekih 10e vise.
sad novi kostaju od 11300 din pa nadalje a na nekim mjestima cak i do 1000 din vise.

e da,ako se sjecam u to vrijeme su 6c bili oko 6500-7000 din.

Moji 7C su plaćeni 132€, prošle godine.

@maric62985 Je l' to nabijaš postove za status "member"? :d

maric62985 mora da ima vrlo tolerantne komšije čim stalno gari 7C na max. :d

Kao i u bilo cemu, vladaju i ovde zakoni trzista (ponude i traznje). Sto se vise traze, vise se i dize cena i obrnuto. U prvo vreme, kada se tek pojavila solo serija u grapolo, solo2 je bio smesnih 3900din, solo1 cini mi se nepunih 3000din, solo5 i 6 su bili naucna fantastika u radnji, a solo7 se ocekivao. Ubrzo posle, solo2 je skocio na 4500 ili malo jace, a solo7 koji se prvi put pojavio, bio je ako se ne varam 9100din. U to vreme je kurs evra bas varirao, pa su i dinarske cene bile labilne i sklone brzim promenama.
Sada mi je smesno kad pogledam sta rade sa cenama. Iz Hongkonga stigne jedan kontejner u luku Bar za ceo Balkan, ovi svi razgrabe i dignu cene sa svojim marzama i deri bato, biznis cveta. A dobijaju ih za takodje smesnu cenu.
Da li se isplati sad kupovina solo zvucnika? Zavisi koliko ko vrednuje dinar.

Zna li neko u kojoj prodavnici u BGu mogu da se cuju bilo koji solo zvucnici ?

Vrh Dno