Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

To je cudno, verovatno RMAA brljavi.:)

Poslednja izmena:
Ukljuci i risempler u fubaru na 96khz i udri ultra mod zna da ozbiljno popegla zvuk

Malo sam gledao, i ustanovio da bi mi ipak 6C bili pogodniji, u Xonar DS. Manji su, laksi, a i tih 10W razlike mi nista ne znaci. E sad, ovo namestanje me zanima. Sta, kako...? Ja jos ne znam, ali planiram da ih drzim na stolu, oko monitora, sto bas i nije najbolja ideja. Sto se sobe tice, 16 kvadrata je, pa me zanima 'oce se taj zvuk lepo rasprostirati ili sta vec?

Ako ih stavljas na sto, obavezno im napravi mini stalke dovoljne visine da kad ih stavis na te stalke, visokotonci ti budu u visini usiju. Najbolje je da ti stalci budu od medijapana (ne kantovane iverice). Nije lose i da kroz donju plocu medijapana (pretpostavljam da imas gornju i donju bazu i stubic izmedju njih) izbusis 3 ili 4 rupe na coskovima, kroz koje ces staviti siljke sa navojem. Oni ce ti sluziti za ublazavanje vibracija koje zvucnici prenose na sto, a i sam medijapan radi taj isti posao.

Pala je cena Solo 7 zvucnika. U Grappolo-u su sada oko 9600din!
Ne znam da li je u pitanju neka greska ili je stigao novi kontingent, pa su odlucili da snize cene...

Poslednja izmena:
koliko ja vidim nema kod uvoznika, a to znaci da nema ni nigde drugde... ja sam kupio solo 5 (bez c), to je jedino bilo, pre par meseci... firma je na h, ima 3 slova i dobro su se sakrili na novom naselju, a uzimaju od uvoznika na G koji podseca na grozdje...

koliko ja vidim nema kod uvoznika, a to znaci da nema ni nigde drugde... ja sam kupio solo 5 (bez c), to je jedino bilo, pre par meseci... firma je na h, ima 3 slova i dobro su se sakrili na novom naselju, a uzimaju od uvoznika na G koji podseca na grozdje...

ja kad sam uzimao moje solo 7c trazio sam na sve strane po Novom Sadu i nisam nasao!na kraju sam uzeo u bg-u.

e od jutros mi je iskocio problem sa daljinskim kod mojih solera 7c - ne radi.sinoc radio normalno a od jutros ne!vec sam citao da se par ljudi zalilo na isti problem i da je na kraju bio problem u bateriji,tj da je ista bila istrosena.ajd samo da mi taj neko ko je imao isti problem javi kako je nasao bateriju.tj dal je baterija standardna i lako se nalazi ili....

problem otklonjen!naravno kao i kod ostalih baterija je bila ta u kojoj je bio problem.kupio novu bateriju i daljinac radi ko doksa!

Pozz! Hajde molim te reci kakva ti je po glasnoći SB 0220 - ja sa mojom moram 7c držati na oko 40 za normalno slušanje!:( Probao sam sa SB0100 i sve je normalno, čak je i preglasna..

Pozdrav!

Kao visegodisnji clan i ovog i onog foruma, ali ipak ne iz te kategorije koju si naveo, mogu da potvrdim da je to neki minimum da bi se dobio koliko-toliko i kvalitetan zvuk i dobar i jak izlazni signal za bilo koje zvucnike.

U kuci u raznim konfiguracijama koristim sledece modele Creative audio kartica: SB 0220 Live 5.1 digital, Audigy 2ZS SB 0350, a najnoviji clan klana je X-FI Extreme Music, SB 0460. Ako ti nesto znaci, bilo koja integrisana na svim Asus maticnim plocama koje posedujem je daleko slabija i po mogucnostima i po kvalitetu i jacini izlaznog signala.

Za lakse shvatanje iznesenog, pogledaj i ovo:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=2038711&postcount=12

Nadam se da se i ostali clanovi oba foruma nece naci uvredjeni, kao sto se nisam ni ja nasao pogodjen, cinjenice govore za sebe.:wave::) Pozdrav svima:,,:

Izlaz sa SB0220 na Microlab 6C

@mdbozic

Pozdrav

Trenutno mi Microlab 6C radi na Audigy 2ZS SB 0350, na mixeru je WAV izlaz na 95%, a glavni VOLUME na 90%. Za malo glasnije slusanje muzike dovoljno je pojacati do 25-30 podeoka (od max. 60), a na 45 se vec ne moze normalno ni razgovarati u sobi pored njih. Operativni sistem je Windows XP SP2, drajveri original fabricki sa prilozenog CD-a. :,,::wave:

Izgleda da cu da kupim ove zvucnjake sad posle ovog praznika nerada :) Uz njih cu uzeti Xonar DS i mislim da ce to biti dobra kombinacija. Valjda cu primetiti razliku u odnosu na ovaj 2.1 sistem koji sad imam :)
Anywayz, MOZDA u neko dogledno vreme uzmem i gitaru, pa je l' steti ovim zvucnima ako se gitara prikljucuje na njih?

Poslednja izmena:
Copy Paste sa facebooka: Poručeni su Microlab zvučnici. Između ostalog tu su i SOLO-1, SOLO-3, SOLO-6C, SOLO-7C i FC-330 modeli. Očekivano vreme dolaska sredina (druga treca nedelja) maja.

Zna li se okvirno neka cena,recimo za FC-330 i Solo 6C?

Ako crkne daljinac od ovih Solo 6C zvucnika, nema nikakvog drugog nacina da se podesi bass i treble? Koliko sam video, zvucnici ne pamte podesavanja pa se to mora namestati kad god da se upale...

Ima način, kupiš Logitech Harmony upravljač koji košta skoro pa k'o novi zvučnici. :)

Hah, neka hvala :) Nego, citam za daljinac od 6C hvata frekvencije, sta mu to dodje?

Jos samo ovo pitanje i necu vise da smaram, obecavam :d Kakva je razlika izmedju Microlab Solo 5 ili Solo 5C zvucnika? Koliko sam ja video ovi bez C nemaju daljinac i imaju podesavanja za bass i treble na zvucnicima, sto je i jos bolje...Sad, ima li neke razlike u zvuku...?

Ne bi trebalo.

pocele komsije da se bune na przenje sedmica!!!dugo se niko nije javljao ali sad poceli da kukaju sa svih strana.

Uzo sam pre par dana Solo 5. Sad me zanima koja vrednosti da stavim za bass i treble da bi to najbolje zvucalo? Podesavanju su iza, ne na daljinac. Sto se zvucne tice (Xonar D1), kakva podesavanja u Asus Xonar Center-u bi valjalo uraditi da bi se dobio sto bolji zvuk? I jedno ubern00b pitanje, jel bolje da ostavim ove sundjere na zvucnicima ili da ih skinem?

Poslednja izmena:
Uzo sam pre par dana Solo 5. Sad me zanima koja vrednosti da stavim za bass i treble da bi to najbolje zvucalo? Podesavanju su iza, ne na daljinac. Sto se zvucne tice, kakva podesavanja u Asus Xonar Center-u bi valjalo uraditi da bi se dobio sto bolji zvuk? I jedno ubern00b pitanje, jel bolje da ostavim ove sundjere na zvucnicima ili da ih skinem?

ja drzim na 0 i trebl i bas.nemas apsolutno potrebe da povecavas vrijednosti sa tih default-nih.mada opet tako je kod mene i meni tako najvise odgovara.a ti probaj sve varijante i sam ces vidjeti sta tebi najvise odgovara.kad pravim neku zurku i hocu da przi malo jace onda dignem trebl na 4-5 a bas na 3.sve preko toga dovodi do blage distorzije.mada ih ja slusam na integrisanoj zvucnoj.kod tebe bi to trebalo bolje da radi jer ih pustas preko xonar-a.
e da jos da dodam da su kod mene solo 7 pa sad ne znam kolika je razlika u zvuku pri razlicitim podesavanjima trebla i basa kod solo 5.

Neutralan polozaj bi trebalo da im je kada su potenciometri na 12 sati. Preko toga, ulazis u +, ispod toga je -.

Nazad
Vrh Dno