Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

7c stizu sutra....uzeo ih od OCz-a.cim stignu kacim komentare,utiske i sve ostalo.

@marko_n
Stvarno mislis da vredi toliko izgubiti vremena oko tih zvucnika? Kad bi sve to nabrojano uradio, skontao bi da ti driveri i same kutije predstavljaju limit. A poboljsanje bi verovatno bili cujno kad bi izmenjao pola elektronike unutra, samo opet, da li se isplati toliki trud oko njih?

@marko_n
Stvarno mislis da vredi toliko izgubiti vremena oko tih zvucnika? Kad bi sve to nabrojano uradio, skontao bi da ti driveri i same kutije predstavljaju limit. A poboljsanje bi verovatno bili cujno kad bi izmenjao pola elektronike unutra, samo opet, da li se isplati toliki trud oko njih?

Ne bih se složio. Pojačalo u 6C i 7C je dosta ispod limita drajvera i kutija. Idealno bi bilo zameniti kompletno pojačalo drugim, "externim". :)

Prve tri stavke su < 2 sata posla, ako su delovi tu. Ostalo je zezanje, naručito ako se nema dobra lemilica. Ne bih menjao pola elektronike, nego trafo, elektrolite u power sekciji, tranzistore, i mislim da bi to dalo više nego očigledno poboljašnje, a verovatno i malo više snage.

Što se tiče ostalog, kondenzatora i unutrašnjeg ožičenja, to ne verujem da bih radio, puno zezanja, a mislim da bi dobit bila veoma mala.

U ovo bih se upustio samo ako bih našao trafo jako povoljno, inače sumnjam, i naravno ako bih odlučio da koristim zvučnike na duže staze. :)

Poslednja izmena:
Ne bih se složio. Pojačalo u 6C i 7C je dosta ispod limita drajvera i kutija. Idealno bi bilo zameniti kompletno pojačalo drugim, "externim". :)

Prve tri stavke su < 2 sata posla, ako su delovi tu. Ostalo je zezanje, naručito ako se nema dobra lemilica. Ne bih menjao pola elektronike, nego trafo, elektrolite u power sekciji, tranzistore, i mislim da bi to dalo više nego očigledno poboljašnje, a verovatno i malo više snage.

Što se tiče ostalog, kondenzatora i unutrašnjeg ožičenja, to ne verujem da bih radio, puno zezanja, a mislim da bi dobit bila veoma mala.

U ovo bih se upustio samo ako bih našao trafo jako povoljno, inače sumnjam, i naravno ako bih odlučio da koristim zvučnike na duže staze. :)

Probao sam ja Solo2 (samo pasivnu kutiju) na druga pojacala i to nije nesto spektakularno u odnosu na njihovo pojacalo. Ozicenje im je 1-1,5mm cini mi se, moze da prodje za takvu kutiju. S drugim jacim pojacalima mozes malo da im promenis karakter ako se na njih odrazi karakter pojacala i da dobijes vise snage, ali da ces od njih napraviti nesto sto nisu, tesko. Jeftini driveri su svim tim kutijama problem, iako vise nego odlicni za tu cenu.
S druge strane (one gde se bilo sta dovodi na sve nacine do izvlacenje maksimuma), vredi cackati pojacalo i zameniti sve sto je lose i jeftino. Ostala bi samo kutija, koja bi se takodje dobro dampirala i dodatno ukrutila poprecnim spregama i driveri. Sve ostalo je podlozno ceprkanju za one koji pripadaju toj grupi (izvlacilaca maksimuma po bilo kojoj ceni).

Ja sam danas ipak vratio 6C kod sebe u sobu. Radio sam 1:1 test sa Solo 2 i oni su muljaviji nego 6C, 6c je čistiiji, kvalitetnija izrada (bolji je trafo unutra, a i Solo 2 ima neko pucketanje s vremena na vreme, a da ne spominjem koliko su lošije one mrežice na Solo 2 nego kod 6C). Jeste da 6C imaju slabiji bass, ali ipak mi se više sviđaju nego solo dvojka.

^Ne kapiram bash, solo 2 i solo 6 su dve razlicite klase zvucnika ili gresim?
Cemu poredjenje?

Kako dve različite klase? :)

Poredio sam zato što sam uzeo Solo 2 za sestru, pa sam ostavio Solo 2 par dana kod mene da isprobam i isprva mi se činilo da su bolji zvučnici nego 6C zbog tog malo dubljeg basa, ali kada sam vratio 6C skapirao sam koliko su Solo2 muljavi u odnosu na njih.

Dampiraj ih iznutra pa poslusaj opet. Ako vec nisi, napravi oko njih dovoljno prostora sa svih strana i ako koristis PC kao izvor, postaraj se da sve ide flat.

Kako dve različite klase? :)

Poredio sam zato što sam uzeo Solo 2 za sestru, pa sam ostavio Solo 2 par dana kod mene da isprobam i isprva mi se činilo da su bolji zvučnici nego 6C zbog tog malo dubljeg basa, ali kada sam vratio 6C skapirao sam koliko su Solo2 muljavi u odnosu na njih.

Pa jedni su 50e, a drugi 80+ e (drugi su 60 % skuplji od prvih). Meni je to dovoljno za za razliku u klasama. Msm, ako su u istoj klasi, koja bi poenta bilo bacati 30+ e vise. Svi bi uzimali solo2 i bili mirni. ;)

Dampiraj ih iznutra pa poslusaj opet. Ako vec nisi, napravi oko njih dovoljno prostora sa svih strana i ako koristis PC kao izvor, postaraj se da sve ide flat.

Sve sam to isprobao i dalje mi 6C imaju bolji zvuk. :) Naravno, to je zvuk koji više prija mojim ušima, ne mora da znači da je svima tako.

Pa jedni su 50e, a drugi 80+ e (drugi su 60 % skuplji od prvih). Meni je to dovoljno za za razliku u klasama. Msm, ako su u istoj klasi, koja bi poenta bilo bacati 30+ e vise. Svi bi uzimali solo2 i bili mirni. ;)

Solo-2 su 60e, a Solo-6 64e, a Solo-6C je 87e i skuplji je zbog upravljača. :)

jel' zna neko gde moze da se kupi daljinski za 6c?

takodje, treba mi i nova baterija, pa ako neko zna gde ima u bgd neka javi.

solo 7c maloprije stigli.jos samo da ih povezem i.....

....i sacekam jos satak da se priviknu na sobnu temperaturu,za svaki slucaj!

Znaci, sve to isto "njesra"? :p:)

Nisu njesra, za te pare garantovano najvise muzike se naslusas. A da su ista klasa, jesu. Imaju i oni dosta mana, naravno, ali za te pare je glupo izvoljevati. Sasvim pristojni i vise nego odlicni u odnosu na ostatak PC zvucnika s kojima je i bezveze da se porede.

ukljucio i rade.prvo sam bio duboko razocaran jer je bio dosta slab zvuk cak i na max medjutim skontam da nisam dobro povezao jedan kabl koji veze zvucnike medjusobno pa nije radio lijevi zvucnik nikako.kad sam to povezeo bilo je dosta bolje.ali i dalje imam izuzetno jak utisak da su dosta slabiji nego sto bi trebalo.za 110W mislim da treba da budu dosta glasniji.pretpostavljam da je do moje integruse ali opet ne mogu da se otmem utisku da bi i pored toga trebalo da su glasniji.veceras ili sutra uzimam od druga audigy 2(cisto da ih istestiram na boljoj kartici) pa cu da vidim kako ce onda da sljaka.posto svi kazu da je razlika ogromna ako imas bolju zvucnu vidjecemo kako "pricaju" sa audigy-jem.
da dodam da sam treble stavio na 0 a bass na -8.jednostavno sa pojacanim basom(narocito na max) zvuk gubi ostrinu,postaje nekako tup i gubi cistinu.bar se meni tako cini.
generalno nisam zadovoljan u onoj mjeri koliko sam to ocekivao ali ne mogu reci da sam nezadovoljan.sa ovakvim podesavanjima treble-a i bass-a zvuk je i na max jacini veoma cist.ne mogu reci savrsen ali je poprilicno dobar.
cim ubodem audigy-ja i isprobam javljam utiske!
koliko bih mogao da dobijem na kvalitetu zvuka ako im promjenim mjesto gdje stoje,znam da znaci ali u kojoj mjeri?trenutno stoje na podu pored stola.dal bi bolje bilo da ih stavim na sto,mada sumnjam da cu moci da se organizujem tako jer mi je i kuciste na stolu?najbolje bi bilo da ih stavim na stalke kao sto su neki vec pravili ovdje ali ne znam koliko bi me to izaslo i dal se isplati?

e da,dal je i kod ostalih zvuk manje-vise slab sve do 50 podeoka a tek onda pocinje ozbiljnije da se pojacava!?

To zavisi od osetljivosti kutija, ne od snage.

@Maric

Zvucna te kolje, ja kada sam ih probao umereno slusanje (da se ok cuje u celoj sobi, pa i sire) je bilo 15-20, nekih 40 je vec glasno a do 55 (u zavisnosti i od snimka) je veoma glasno - za te kutije bar.

Ja sam kod mene drzao treble na 3 a bass na 6, sve je veoma utegnuto i precizno, probaj sa tim Audigy-em sto pre jer je stvar sasvim ocigledna da je do karte problem, a ako sa tim Audigy-em ne bude "wow" kada probas, onda definitivno im treba jos neka bolja kartica da ih isprati.

P.S ako mozes stavi ih na neke stalke, bitno je veoma da tweeter-i budu tu negde u nivou usiju.

Poslednja izmena:
@Maric

Zvucna te kolje, ja kada sam ih probao umereno slusanje (da se ok cuje u celoj sobi, pa i sire) je bilo 15-20, nekih 40 je vec glasno a do 55 (u zavisnosti i od snimka) je veoma glasno - za te kutije bar.

Ja sam kod mene drzao treble na 3 a bass na 6, sve je veoma utegnuto i precizno, probaj sa tim Audigy-em sto pre jer je stvar sasvim ocigledna da je do karte problem, a ako sa tim Audigy-em ne bude "wow" kada probas, onda definitivno im treba jos neka bolja kartica da ih isprati.

P.S ako mozes stavi ih na neke stalke, bitno je veoma da tweeter-i budu tu negde u nivou usiju.

za pocetak cu da probam sa audigy-jem pa cemo vidjeti sta i kako dalje.za sad ni ne mogu da uzimam zvucnu jer nemam slobodnih pci slotova na ploci kao sto sam ti vec govorio na PM.tek kad budem promjenio plocu(neku sa 3 pci slota) onda cu moci da razmisljam o zvucnoj.ovako cu sa audigy-jem samo da vidim koliko moze da ide i kolika je razlika.ovako na integrusi na 40-om podeoku nisu nista glasniji od mojih bezvezvih genious plastikanera.tek preko 45-50 pocinje prilicno znacajnije da se pojacava zvuk ali i tad moraju mnogo glasnije.
inace sto ih vise slusam sve mi je bolji zvuk na njima.:D
meni je bas na njima skroz ok,ne znam zasto se tebi ne svidja!?doduse nisam ja sad neko sa istancanim sluhom i neko ko se nesto pretjerano bavio testiranjem zvucnih sistema.mada nije ni da nisam cuo dosta zvucnika.zaista iako su na integrusi zvuk je extra i na max.uglavnom isprobavam na 320kbps mp3 fajlovima,mada ne mogu da se bunim ni na fajlove na manjim bitrate-om.zvuk je extra samo da mu dam malo po "volumenu" sa audigy-jem pa cemo da vidimo kako sljaka.

Ma ne valjda bre bass :D ne planiram vise o tome da se natezem u ovoj temi ali ipak da napisem ..
Ima bass-a koliko im treba da solidno pokriju prelaze i da to ok zvuci, sto se tice nekog iole jaceg i dubljeg bass-a, to nemaju uopste. Srecom imaju druge kvalitete pa kome neki bass ni nije bitan bice veoma zadovoljan zvucnicima.

Inace sa tom integrusom nije ni kvalitet zvuka kakav treba da bude, daleko je i od toga. Tako da kazem, sa Audigy-em mora da bude wow efekat kada ih prikacis :) posle ti ostaje jos samo da skidas sve u FLAC-u i bice to super zvuk, mnogo bolji od i duplo skupljih "plastikanera".

-8 bass. :S::trust:

To nije humano, ma koliko krš bila integruša, stavi to na nula bar.

Ja imam 7C i mogu da ti kažem da su glasni neviđeno. Ako pričam sa nekim u sobi, moram da ih smanjim na 20 i niže... Sve preko 35 je jako glasno dok na 50 mi se trese krevet, prozori i vrata :)

Prikačeno na Xonar DS :)

Ja garantujem da sa pravilnim pozicioniranjem se može dobiti i 50% na kvalitetu zvuka. Ja sam ih dugo držao na pogrešnom mjestu, iako sam imao stalke, i bila je revolucija kada sam ih pravilno pozicionirao (hvala nikk18adsl na savjetu ;) ).

Što se tiče glasnoće kod mene; kada je bass na 0 počinje distorzija na 46 a kada je bass na 8 onda ne može preko 40. Sve to na Creative X-Fi Xtreme Gamer.
Držim ih u sobi od 12,5m2 i kome ovo nije dovoljno glasno ima problema sa sluhom.
Sem toga, ko to sluša stalno muziku toliko glasno da mu se prozoru tresu?

I da dodam da 95% vremena slušam na jačini 15.

Poslednja izmena:
-8 bass. :S::trust:

To nije humano, ma koliko krš bila integruša, stavi to na nula bar.

pogledaj u opisu moje konfe plocu i vidjeces koja intergusa je u pitanju,mislim da je neki realtek.cim malo dignem bass pocinje isuvise da "bruji" i po meni da kvari zvuk.
evo sad sam nasao "Realtek ALC883".

@gordan i ninoslav

e upravo u tom grmu i cuci zec!xonar i gamer su mnogo,mnogo bolji od ove moje integruse i dok god ne ubodem bolju zvucnu moracu da se "patim"!a to povlaci i kupovinu druge ploce.za sad ne mogu toliko da praznim dzep.cekam ljeto pa cu tad da se bacim na sredjivanje.*** imam 2 pci-ja.u jednom wireless u drugom tv karta.ne mogu ni bez jedne ni bez druge.jedino ako naletim na nekog da hoce da se mijenja glavu za glavu pa da tako dobijem plocu sa 3 pci-ja.

koliko bi eventualno kostao externi live!?polovan naravno.mozda mi se za sad isplati i ta varijanta!?ajd javite sta mislite o tome.

Poslednja izmena:
moze i neka druga externa kartica.dajte prijedloge.

Ako možeš, prvo pozajmi karticu pa probaj, mislim da ništa naručito nećeš dobiti novom karticom, osim ako je ta Realtek baš defektna, u šta sumnjam...

Kod mene Solo 6C sasvim korektno rade na Realtek integruši, na Xonar DX naravno malo bolje, ali su u pitanju nijanse, nema govora o tome da na integruši bas bruji. Inače treble držim na 2, bas na 5.

Vrh Dno