Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Pitanje apropo kablova, koja je razlika izmedju ovakvih kablova i 2x1.5 ili 2x2.5 kabla sa kvalitetnom oblogom?

Ja sam ranije uzimao kablove na metar ovih promera koji su u sustini kablovi za elektro primenu (deklarisani su na 240V i odredjen broj A), za zvucnike i svirali su lepo, probere se onaj sa tanjim licnama i to je to.

E sad ima li realno razlike, znam da ovi sviraju znacajno bolje u odnosu na one koje dobijete uz zvucnike sto je i logicno obzirom da je broj licni i do 10x veci... ali preko toga sta moze da bude znacajno bolje?

Da li si ih poredio i zvučno tj. da li detektuješ neku promenu u kvalitetu zvuka između ova dva kabla?

Jesam, zvuk je malo "masniji" i generalno za nekih 5% jaci... bar moje subjektivno misljenje :) Svakako cu jos eksperimentisati sa vracanjem starih, kada mi se uho navikne na ovo :)

@ Garson

Previse? Ovo je najjeftiniji Monster kabl iz THX serije, pa ti vidi :)
Posto si mod, nadam se da me neces warnovati zbog ovog linka :)
Tu imate cenu pa mozete i da porucite :)

Poslednja izmena:
)

@ Garson

Previse? Ovo je najjeftiniji Monster kabl iz THX serije, pa ti vidi :)
Posto si mod, nadam se da me neces warnovati zbog ovog linka :)
Tu imate cenu pa mozete i da porucite :)
Pa da, ako kostaju 20$ sa shippingom, mislim da je previse, jer bi i neki od 500din vrlo verovatno zvucao isto. Mozda gresim doduse.:p
Ma kakav warn, zasto bih te warnovao.
Nego, na ovom linku pise da ne moze da izracuna shipping za Srbiju. :trust:

Poslednja izmena:
Znam da ne moze, shipping je isti kao za Hrvatsku :) $10 :)

Da li bi od 500 zvucao isto, ne znam :) Ali znam da mi oni sto sam dobio uz Solo 7-c vec prekidaju... kao da su ih lomili namerno pri pakovanju...

Ovaj Monster je neverovatno thick, i najvise mi se svidja 3.5 bananica koja je pod uglom od 90 stepeni - nema savijanja kabla tamo gde je najosetljiviji...

Poslednja izmena:
Da sa RCA na oba kraja, ali sa 3.5mm bananicom baš i nema, ja sam kupio ovaj kabl za 400din, ništa bolje, a da je recimo do 20e, nisam našao. gvlada je predložio neki QED-ov koji košta ~50e, što je već previše.

Pa eto, sad znate gde mozete da porucite :) Ne znam da li neko kod nas drzi Monster a i sumnjam iskreno da bi bilo samo $9...

Pogledajte Big Bang u Uscu, jer Big Bang u Ljubljani ima sve moguce monster kablove po povoljnim cenama.

ja imam 7c brate nista se ne cuju od kako sam ocekivao kazu da ima 110 vati od toga nema nista oni nemaju 50 W tek su se nesto bolje culi kad sam ih stavio na izlaz za slusalice na pojacalu i to nije bilo preterano nisu goreli onda je zvuk bio do nekle dobar mislim taman kako treba nije dolazilo do distorzije uz woofer od 200 w rms bilo je taman

Poslednja izmena:
ja imam 7c brate nista se ne cuju od kako sam ocekivao kazu da ima 110 vati od toga nema nista oni nemaju 50 W tek su se nesto bolje culi kad sam ih stavio na izlaz za slusalice na pojacalu i to nije bilo preterano nisu goreli onda je zvuk bio do nekle dobar mislim taman kako treba nije dolazilo do distorzije uz woofer od 200 w rms bilo je taman

Ja tebe nista ne razumem :d

:zgran::zgran:

jedva sam skont'o sta si napisao:D Mada, popio sam sinoc pa vidim duplo:bottle: Nego generalno mislim da ljudi previse ocekuju od KOMPJUTERSKIH zvucnika. Mada sam ja sa PT6021 stvarno prezadovoljan:,,:

mozda ne bi ocekivali toliko da ih forumasi ne dizu u nebesa (ne mislim samo na Solo seriju). kada ti gomila ljudi nesto toliko ishvali logicno je da imas visoka ocekivanja.

Pa, manje vise u svemu je tako... Zavisi jednostavno na cemu su ljudi slusali ranije muziku. Ako je neko slusao muziku na iole pristojnim zvucnicima, sigurno se nije Bog zna kako usrecio sa 7c/6c. Kome je plasticni genius bio izvor zvuka godinama.. pa on se raspametio ovakvim sistemom! Njemu je to raj za usi. Posle fice i stojadin je limuzina ;)

Pa, manje vise u svemu je tako... Zavisi jednostavno na cemu su ljudi slusali ranije muziku. Ako je neko slusao muziku na iole pristojnim zvucnicima, sigurno se nije Bog zna kako usrecio sa 7c/6c. Kome je plasticni genius bio izvor zvuka godinama.. pa on se raspametio ovakvim sistemom!

Ja bih rekao ipak da su zadovoljniji oni koji su slusali bolje stvari u zivotu. To mislim zato sto neko ko ima bilo koji PC 5.1 sa wooferom koji mu je izvitoperio bilo kakav osecaj za muziku, ne moze da se zadovolji solo serijom, jer mu uvek fali bass. Ljudi koji su slusali (i znaju da slusaju pre svega) bolje i suptilnije zvucnike, znace vise da cene ove PC zvucnike, u odnosu na woofer manijake koji bolje nisu imali prilike da cuju. Odnosno, solo modeli su za muziku mnogo realniji, nego neki visekanalni sistemi koji samo degenerisu sluh ljudima, pa im posle toga sve cudno. :)

Odnosno, solo modeli su za muziku mnogo realniji, nego neki visekanalni sistemi koji samo degenerisu sluh ljudima, pa im posle toga sve cudno. :)

Lepo rečeno, slažem se u potpunosti. :) Inače, sestra hoće da kupi neke ovakve zvučnike pa ću uzeti Solo 2 i onda ih uporediti sa Solo-6C i ako mi se budu više dopali Solo 2, sebi ću ostaviti njih, a njoj dati 6C, a i taman da uporedim lepo šta nedostaje jednim, a šta drugim zvučnicima.

Planiram da kupim solo 7-c, ali me zanima koliko su glasni? Cuo sam razne komentare kako cak ni pojacani na max nisu preterano glasni. Svidja mi se to sto imaju uravnotezen zvuk, ali ja volim da slusam glasno (ne mislim samo na bas).

Planiram da kupim solo 7-c, ali me zanima koliko su glasni? Cuo sam razne komentare kako cak ni pojacani na max nisu preterano glasni. Svidja mi se to sto imaju uravnotezen zvuk, ali ja volim da slusam glasno (ne mislim samo na bas).

Onda pre svega nadji dobro pojacalo, po posle preradi Microlabe i neces imati problema po pitanju glasnoce.

Soba do 14m2 će biti dosta dobro ozvučena ako ih pravilno pozicioniraš!

Ja bih rekao ipak da su zadovoljniji oni koji su slusali bolje stvari u zivotu. To mislim zato sto neko ko ima bilo koji PC 5.1 sa wooferom koji mu je izvitoperio bilo kakav osecaj za muziku, ne moze da se zadovolji solo serijom, jer mu uvek fali bass. Ljudi koji su slusali (i znaju da slusaju pre svega) bolje i suptilnije zvucnike, znace vise da cene ove PC zvucnike, u odnosu na woofer manijake koji bolje nisu imali prilike da cuju. Odnosno, solo modeli su za muziku mnogo realniji, nego neki visekanalni sistemi koji samo degenerisu sluh ljudima, pa im posle toga sve cudno. :)

E to je tacno. Ja sam pre 6C imao 2.1 sistem. Bas je razvaljivao. U pocetku nisam znao da objasnim sta mi fali, uvek je bas bio prisutan ali nekako nije cinio celinu sa visokotoncima. Naravno to je samo posledica sto je na sabvuferu bas odvrnut pa samo prasti na sve strane. Kad sam prvi put ukljucio 6C, paf. Rekao sam to je to. Naravno, ne sumnjam da bi bilo jos bolje sa nekim skupljim zvucnicima. Ali ipak to je skup sport kad jednom zadjes u te vode pa je ovo dobar kompromis.

@cikamilenko
E to je diskutabilno meni se svidjaju a vidim i drugima. Mada mislim da je OCz hteo da proda 7C odmah posto ih je kupio jer mu se ne svidjaju. A sto se tice glasnoce, nema problema. Malo bolja zvucna (citaj Asus DS :)) i glasnoca nije problem.

Bas sam razmisljao o Asus Xonar DS :) Trenutno imam integrusu u kombinaciji sa Clatronic :d 5.1 zvucnicima od 60W (20W woofer i 5x8W sateliti). Plastikaneri, ali sam ih dobio na poklon, a polonu se u zube ne gleda! :D
Ocekujem revelation! :,,:

kolika je realna razlika izmedju solo 6 i 7?dal vrijedi dati vise para za sedmicu?!

I mene zanima razlika izmedju 6C i 7C. 7C ima dosta vece kutije i po dva 6'' drajvera, i 10W RMS vise. Koliko se to zaista oseca u praksi? Da li je neko imao prilike da uporedi 6C i 7C i koliko je 7C glasniji (pretpostavljam da je kvalitet zvuka slican)?

Jos nesto, imam Asus P5K Premium/WiFi-AP, sa SoundMAX integrusom. Koliko se isplati davati jos 50 evra za Xonar DS? Da li zaista vredi toliko?

Resi se integruse i kupi neki Audigy ili Xonar.
7C, ma ko sta rekao, je vrlo glasan i svako moze da dodje da se uveri u to. Na 35-om podeoku uspesno cujem zvuk koji iz moje sobe dopire do dnevne kroz 2 zida u stanu od 58 kvadrata. Onaj kome to nije dovoljno glasno ima ozbiljan problem sa sluhom.
Razlike izmedju 6C i 7C po pitanju kvaliteta zvuka nema (sem po pitanju basa).

Resi se integruse i kupi neki Audigy ili Xonar.
7C, ma ko sta rekao, je vrlo glasan i svako moze da dodje da se uveri u to. Na 35-om podeoku uspesno cujem zvuk koji iz moje sobe dopire do dnevne kroz 2 zida u stanu od 58 kvadrata. Onaj kome to nije dovoljno glasno ima ozbiljan problem sa sluhom.
Razlike izmedju 6C i 7C po pitanju kvaliteta zvuka nema (sem po pitanju basa).

Posto vidim da si poredio 6C i 7C, kazi mi koliko je 7C isplativo uzimati, s obzirom na to da kosta oko 3k dinara vise?

Pa. ne mislio sam s obzirom da su aktivni zvucnici da ih napravis na pasivne, pa kokne na pojacalo i eto radosti! :)

Razumem. Mozda to uradim u buducnosti, mislim da ce mi za pocetak biti dovoljni 7C/6C. :)
Nego, nikako da se odlucim koje da uzmem. Nekako sam vise za 7C, ali sa druge strane, 6C su znatno jeftiniji. Ne znam da li su 7C vredni razlike u novcu...:trust:

Razumem. Mozda to uradim u buducnosti, mislim da ce mi za pocetak biti dovoljni 7C/6C. :)
Nego, nikako da se odlucim koje da uzmem. Nekako sam vise za 7C, ali sa druge strane, 6C su znatno jeftiniji. Ne znam da li su 7C vredni razlike u novcu...:trust:

Uzmi 6C onda i uzivaj.

Nazad
Vrh Dno