Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Pa jes' 50 ali sa njime možeš da kontrolišeš i ostale uređaje po kući, mislim ukupno 12 - TV, dvd, STB, mini linija, klima i tako to... :) Tako da se poprilično isplati... Ja ga uzimam za koji dan jer ne mogu više sa daljinskim da zatrpavam astal...

Što se tiče jeftinijih varijanti, probaj neki Genius, video sam danas u Megastores Electroniki... Ali za njega ne znam šta može da "nauči"...

Ili šalji na servis, samo ih prvo pitaj fonom da li možeš samo daljinski...

Inače, nadam se da ja neću biti tvoje "sreće" :) Još nisam ni probao moje 7-c hehe...

Uzajmi od nekoga univerzalni daljinac pilot ili tako nesto. Kostaju oko 300 dinzi pa probaj imaju opciju da traze uredjaj, mozda ti on zavrsi posao.

Ili, ako imas neki smartphone sa IR, skini jedan od onih programa koji simuliraju daljince pa probaj.

Jos fali farbanje, i bolje pozicioniranje zvucnika... I kvalitetniji kablovi :p

Previsoki su ti stalci!

Hvala svima na savetima, problem još nisam rešio, mada nešto sumnjam na bateriju.

Probao sam ampermetrom da je testiram i u kratkom spoju daje struju od 20mA i naglo opada do nekih 7mA. Nisam nikada ranije testirao ovakve baterije, ali mi je ipak ova struja suviše mala, recimo AA baterija daje u startu struju i od 2-3A.

Ne znam gde ima da se kupe ovakve baterije i koja im je uopšte oznaka-tip?

@Ninoslav1983
Koliko para stalci? :) I ako te ne mrzi, daj još koju sliku, zanima me ova dupla ploča na kojoj stoji zvučnik kako je rešena, kao i šiljci dole, kakvi su tačno, koliko para, itd. Daje što više informacija, pls! :)

Poslednja izmena:
Previsoki su ti stalci!

Visina od poda do gornje ploce je 75cm, tako da je sasvim dovoljno. Default visina stalaka je 70 ili 80cm. Meni su sa 75cm visokotonci taman u visini glave kad sedim, posto sam ja skoro 2m visok :)

@ marko

Stalci su home made :) Uradjeni su od ciste bukovine, svaki je tezak oko 20kg, izuzetno masivan. Izmedju gornje i donje ploce je pluta (oko 7mm), zbog izolacije. Sto se tice siljaka, trenutno su drveni ali nije to to. Sutra ih skidam definitivno i umesto njih, dok ne nabavim celicne siljke, stavicu "nogice" od kuvane gume, bolje ista nego nista.
Inace, pluta does the magic, vibracije na osnovnom postolju su jedva primetne, i to bez mini nogica koje idu uz microlab kutije. Plutu sam uzeo u nekoj radnji poljo opreme, 35 din/kom...

Sutra me ceka farbanje nitrno bojom, crnom, uz prethodno gitovanje spojeva na drvetu da bi to sve lepo ispalo... Porucio sam Monster THX gold RCA > 3.5mm cable za $9.99, i svrnem još do 4audio po neki Oehlbach i to je to, ja zadovoljan :)

Inace, 7-c ima SASVIM dovoljno basa, ne znam zasto su se ljudi tripovali.... Ja ne slusam tuc-tuc i odlican zvuk imam, skoro 3d... kad potrefim pozicioniranje, imam utisak da se stvara direktno u glavi, izuzetno je cist i dinamican...

Poslednja izmena:
Dobro jutro... :)

Meni ovo izgleda previše dobro za stolara-amatera, kontam da se time inače baviš? :) Ako je odgovor potvrdan, reci mi koliko para ovo vredi ako bih naručio kod nekog stolara i da li bi ti bio voljan da ih napraviš i za koliko para?

Inače, ovde imaš solidan izbor metalnih nožica.

Inace, 7-c ima SASVIM dovoljno basa, ne znam zasto su se ljudi tripovali.... Ja ne slusam tuc-tuc i odlican zvuk imam, skoro 3d... kad potrefim pozicioniranje, imam utisak da se stvara direktno u glavi, izuzetno je cist i dinamican...

Pa znas kako kome je Logitech ili Genius prvi zvuk koji je cuo u zivotu, njemu basa nikad dosta....

Ja sam pre ovoga drzao kombinaciju pojacalo + kutije u sobi tako da nisam naviknut na Logitech bas...

@ Nikk, mislio sam da uzmem oehlbach rattle snake... ako ne taj koji drugi?

Probaj s njim ako zelis, mada...Meni Silver od 2,5mm nije uopste legao. Stavise, Oehlbach mi ne lezi. :) Sa silverom je sve bilo ostrije i brze, pomalo i utanjeno, tako da se razlika izmedju leve i desne kutije bas osetno primetila, dok se razlika ne primecuje recimo sa bakarnim licnastim kablom od 2,5mm. Ozicenje desne kutije je ionako bakar od 1,5mm cini mi se (mozda i malo manje).

E sad ga bas pretera.

Jesam malo metaforicki to rekao ali nije predaleko od istine. TV (kako koj..) bi mogao da svira neku najnizu od ~80Hz pa vidi da li je 55-60 blize 80 ili 30Hz.

skupa je ovo varijanta 500 evra zvucke + dostava + neko fino pojacalo.

Na ebay-u se mogu naci dosta povoljnije, ja racunam 350e za kutije (a uzeo bi i polovne ako je dobra cena), ~200e je za 40kg+ overweight za avion ili oko 3$ po kg ako ide kao cargo. Problem je sto ako ide kao cargo carina bi mogla samo tako da me ..... a to bi gledao svakako da izbegnem.

Za tu lovu ovde ne bi moglo ni 3x manje snage da se uzme. Sto se tice kvaliteta sigurno bi moglo nesto malo bolje da se sklopi ali verujem ne toliko bolje da vredi zrtvovati one dve 15-tice.
Usput poznato je kako je Cerwin Vega stekao ime :)

to se resi mnogo lakse sa kvalitetnim aktivnim wooferom ako ti se vec umire od bassa

Dobro jutro... :)

Meni ovo izgleda previše dobro za stolara-amatera, kontam da se time inače baviš? :) Ako je odgovor potvrdan, reci mi koliko para ovo vredi ako bih naručio kod nekog stolara i da li bi ti bio voljan da ih napraviš i za koliko para?

Inače, ovde imaš solidan izbor metalnih nožica.

U pravu si, nije amater ali nisam ih ja pravio vec profi stolar :) Ja sam mali, bedni novinar :p

Javicu ti na PP tacnu cenu i sve :)

Sto na PP? Daj okvirnu cenu, ima ljudi koje to zanima.;)

Okej, čim je saznam :) Čovek koji mi je radio je Mađar, a njima je danas Božić pa neću da ga cimam :)

Kačim slike ofarbanih stalaka čim završim :)

Ok, javi čim saznaš. Iz kog grada je inače taj stolar?

Btw. nije mi crkao daljinac, problem je bio u bateriji. Kupio sam danas novu i radi. Eto da znate, da se ne presečete kao ja, ako daljinac prestane da radi ubrzo posle kupovine, najverovatnije je stigao sa skoro praznom baterijom koja traje tek toliko da se probaju zvučnici. :D

Jel neko mozda probao da nakaci 7c ili 6c na Z2300 vufer i jel to uopste moguce, uzevsi u obzir da postojanje 2 aktivna izvora u ta 3 zvucnika?

Moguće je, ali bi iziskivalo budženje, tj. da se iz aktivne Solo kutije "izbaci" pojačalo i da se dovede signal na oba zvučnika iz Logi pojačala. Nisam siguran da bi to dobro radilo jer Logi na satelite šalje samo srednje i visoke, tako da Solo zvučnici ne bi svirali bass, a i besmisleno je držati tolike satelite koji sviraju samo srednje i visoke.

Jednostavnije varijanta je da se front izlaz sa zvučne duplira na dva kabla i tako povežu i vufer i Solo zvučnici direktno na zvučnu.

Poslednja izmena:
jel ima neko solo sedmicu a da je u ns-u i da je voljan da me ugosti da je malo poslusam uzivo!?ako ne sedmicu onda bar sesticu ili peticu.

@Ninoslav

Prošao Božić, prošla i NG, a info nikako da stigne? :)

Obećavam da ću se potruditi :)

Elem, stigao Monster kabl... Svega 8 dana od Floride do Srbije, ocarinjeno - 66 dinara!

Kad se raspakuje, imate uputstvo i neki promo kod... Levo je kablić koji se dobija uz Microlab...

I na kraju, poređenje kablova...

Poslednja izmena:
Koliko kosta taj monster kabl? Rekao bih da je previse za Solo7C.:p

Nazad
Vrh Dno