Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Zanimljivo je da ulaskom na Google Drive uopšte ne može da se vidi WhatsApp Backup koji je napravljen. Nema ga u folderima, spisku fajlova, ne može da se obriše, edituje... Bar tako je bilo kad se pojavio. Možda je sada nešto promenjeno. ;)

I evo.. Kako sada smajlije da vratim u normalu ? Ove sada kada saljem ljudima dolaze kvadratici umesto smajlija..

f36154049f4a00e8f65b00856909b7b9.jpg

to je zato što whatsapp ima priviligije da sakrije podatke. može sve da se obriše, samo treba potražiti.
@loznica, ma najbolje da su to tako projektovali. očigledno se neki bug ispoljio kod tebe. piši im da bi znali da pogledaju i srede to ukoliko postoji problem.
koji telefon imaš?

Meni je obrisao sve poruke(imao sam Wapp folder, tj. local backup i sve je isto bilo na drive-u).

Nisam ga koristio jedno vreme, pa sam ga instalirao kada su uveli life-time. Ulazim u app i ne povlaci backup(backup nije pronadjen) i sve mi je obrisao.

Na Viberu ne cuva, ne znam ni kako da backup-ujem.

to je zato što whatsapp ima priviligije da sakrije podatke. može sve da se obriše, samo treba potražiti.
@loznica, ma najbolje da su to tako projektovali. očigledno se neki bug ispoljio kod tebe. piši im da bi znali da pogledaju i srede to ukoliko postoji problem.
koji telefon imaš?

Nexus5.. Da im pisem zato sto nisu ubacili opciju da biras da li ce vracanje beckup da radi iz storage ili iz cloud-a ?

Evo probaj ti. Iskljuci backup na drive jedno 20ak dana a odradi ga na storage. Posle izbrisi i opet instaliraj wa i videces da ce da vuce samo i jedino taj stari beckup.

Edit: nego kako da vratim smajlije u normalu ? [emoji52]

Poslednja izmena:
Imas nove smajlije koji postoje samo u novim betama i regularne verzije wa ne mogu da ih prikazu.

Kazem ti, u teskoj si beti i bez svesti o tome, nesto kao wa matrix ;)

Poslednja izmena:
Hmm.. Posto nije hteo da odradi updejt verzije wa stare 4meseca( koju sam koristio da vratim backup ) preko ps, odradio sam updejt na apkmirroru,verovatno pokupio betu.. Da li mogu preko ove inst neku stariju verziju wa ?

Ovoliko cimanja zbog njihovog amaterizma..

Poslednja izmena:
I evo.. Kako sada smajlije da vratim u normalu ? Ove sada kada saljem ljudima dolaze kvadratici umesto smajlija..
Rešenje 1: ti downgrade na raniju WA verziju
Rešenje 2: oni upgrade na najnoviju verziju i videće nove emotikone.

Ironičan si ili zaista WA ima "privilegije da sakrije podatke" na mom Google Drive-u? :D Kažem da nisam probao, već da sam čitao o tome kada se pojavilo i da je bio problem -- bili su članci na netu, ne znam kako je sada. Dakle, sada može, super. :)

Imas nove smajlije koji Kazem ti, u teskoj si beti i bez svesti o tome, nesto kao wa matrix ;)
:d

Ulazim u app i ne povlaci backup(backup nije pronadjen) i sve mi je obrisao.
Ovo je jednostavna i lepo objašnjena operacija na Help stranama, bitno je samo da WA folder bude na pravom mestu i da se deinstalira, pa instalira novi WA, po pokretanju sam će prepoznati da postoji bekap folder i učitati. Ne znam kako se ponaša kad postoji i Google Drive bekap jer to još nisam koristio.

Na Viberu ne cuva, ne znam ni kako da backup-ujem.
Strašno, Viber još uvek nema bekap, možda jedino Titanium, mada nisam probao.

Poslednja izmena:
Isprobao WA radi odlican posao, backup za pohvalu, lepo te app pita par klika i gotovo, super!

I kod mene WhatsApp & Google Drive kombinacija za backup radi savršeno od kada se pojavila ...

Rešenje 1: ti downgrade na raniju WA verziju
Rešenje 2: oni upgrade na najnoviju verziju i videće nove emotikone.

Ironičan si ili zaista WA ima "privilegije da sakrije podatke" na mom Google Drive-u? Kažem da nisam probao, već da sam čitao o tome kada se pojavilo i da je bio problem -- bili su članci na netu, ne znam kako je sada. Dakle, sada može, super. :)

Ovo je jednostavna i lepo objašnjena operacija na Help stranama, bitno je samo da WA folder bude na pravom mestu i da se deinstalira, pa instalira novi WA, po pokretanju sam će prepoznati da postoji bekap folder i učitati. Ne znam kako se ponaša kad postoji i Google Drive bekap jer to još nisam koristio.

Nisam ironičan. Koliko se sećam, to je deo API-ja koji Google nudi za drive.
Brdo aplikacija to koristi.

@owim

Da, mora da se vrati na poslednju verziju sa ps.. Ali to povlaci ponovo brisanje google akaunta jer nece povuci backup sa interne memorije. A nemam zivaca da brisem google akaunt ponovo sa moba ..

Prvi put da me neki program ovoliko iznervira :(

Poslednja izmena:

Druze, pored Wapp folder imao sam Drive bekapa. Uvek je radio restore i nije povlacio media fajlove(ucita iz Wapp foldera). Medjutim, tada je obrisao sve poruke.

Radi Titanium posao ali necu da se petljam sa data fajlovima. I stvarno je retardirano sto Viber nema backup.

Idi u podesavanja Google Dive-a(desktop verzija) pa u upravljanje aplikacija. Videces samo wapp aplikaciju(i par drugih), velicinu backup-a... Nemas pristup, sakriveno je.

Mene interesuje zasto mi wa vraca i backupuje mediu kada ja to nigde nisam izabrao ?
Znaci hocu samo da mi cuva chat to jest tekst .. Ove ostale stvari i slike imam sacuvane ako su bitne,ko njemu daje pravo da mi sve povlaci na cloud ? [emoji15]

Dva puta danas instalirao WA na istom broju i sad nece da mi posalji aktivacioni SMS kod, a sto je najjace, preko poziva mi likusa diktira kod od 7 cifara, a aplikacika trazi kod od 6. Ludilo mozga. Ne znam kako da resim problem,valjda ce se do ujutru opasuljiti.

Mene interesuje zasto mi wa vraca i backupuje mediu kada ja to nigde nisam izabrao ?
Znaci hocu samo da mi cuva chat to jest tekst .. Ove ostale stvari i slike imam sacuvane ako su bitne,ko njemu daje pravo da mi sve povlaci na cloud ? [emoji15]

Iskljuci Google Backup u Settings. Stavi Do not use i nece ga praviti. Ne znam sta ce biti sa postojecim.

Koje je iskustvo: kada se na nov uredjaj stavi čist WA i stavi mu se Backup fajl lokalno, da li to ima prioritet na Google Bekapom? Ili je suprotno? Ili, pak, moze da se podesi? Ranije je pri prvom starovanju nudio Restore lokalnog bekapa, ako se isti nalazi i pravom folderu. Sve objasnjeno u FAQ.

Pa ako odradim tako necu moci da vratim backup.. Jer ne nudi lokalno nego prioritet ima cloud. To sam vec pisao u postu na ovoj temi,oko toga je i nastao ceo problem..
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4526299

Sa tim njihovim faq mogu da obrisu #upe.
Def je postao djubre od apk kada je ubacen drive backup.

Da ne kazem sto sam pokusao ponovo da vratim fizicki backup na verziju koja je sa stora(skinuta sa apkmirrora jer logicno google play ne radi kada nemas google account na mobu :( ) sa sve brisanjem google account-a i nije uspelo.. Wa udara fc..

Edit:
Mada opet nisam dobio odg zasto vuce slike na cloud iako mu to niko nije nikada rekao da radi ?

Poslednja izmena:
WA ima auto update, otvorim i ponudi mi iz app update..wtf cemu onda Store :-D

Ovo i mene zanima kako da bekapuje samo poruke, a ne mediju??

Mozes ali samo na internal memoriju.. Ali to ti nista ne znaci jer posle kada treba da vrati backup sa memorije ne moze,ne postoji ta opcija..

Неко се буни што програм уради за тебе све у 2 клика.. То још нисам чуо..

A zasto onda uopste postoji opcija backup na storage moba ? Prosto samo da ubace opciju pri instalu da li hoces drive ili fizicki sa moba. Djubrad.

A da ne pisem sto ti na drive vuce i slike iako mu to niko nije rekao.. Sta ce njima moje slike ?

A zasto onda uopste postoji opcija backup na storage moba ? Prosto samo da ubace opciju pri instalu da li hoces drive ili fizicki sa moba. Djubrad.

A da ne pisem sto ti na drive vuce i slike iako mu to niko nije rekao.. Sta ce njima moje slike ?
Pa valjda je to tvoj cloud... Google garantuje bezbednost podataka.

Nego nekima je frka to, nekima Google Photos backup, ima nas raznih.

Poslednja izmena:
Google garantuje :) cim on meni nece da ponudi opciju da sacuva samo poruke sve je jasno..

He ja WA i Viber i ne koristim za neke opasno cuvane fotke ;-) ima tu bt kao način prenosa sa uredjaja na uredjaj ;-)

Google garantuje shvati kao ironiju :-D

WA ima auto update, otvorim i ponudi mi iz app update..wtf cemu onda Store :-D

U dva slučaja: prvi je kada namerno ne updateuješ sa storea, a drugi kada skineš sa njiihovog sajta, pa si ispred store-a u verziji.

Ne možeš da koristiš takav servis i da se žališ na bezbednost. Ili-ili

Već si ih dao kad si ih slao. Tako da što je sad cloud bakcup korak previše.
Uopšte mi niste jasni, s jedne strane nemam šta da krijem, baš me briga itd.
A onda se za nešto digne glas da je previše, što meni ne izgleda ništa gore, od već prihvaćenih kompromisa

Ma kapiram ja to sve internet cuda ,trebao si signal,telegraf itd itd. Ali ovaj njihov media drive backup mi je bas cudan. Pogotovu sto na internoj ne cuva mediu u vidu backup-a..

Poslednja izmena:
Ne koristim. Ali ništa čudno, WA ima plan da bude potpuno enrkiptovan kao Signal. I onda moraju da omoguće kako da se svejedno pristupi podacima.
Kao i što Apple iMessage je e2e, ali automatski nudi iCloud bakcup, i dok Apple ne može da pristupi tvojim porukama na telefonu i kad ih šalješ, može kad je na iCloud-u.

Nazad
Vrh Dno