Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

I dalje ne razumem zasto ljudi koriste Viber kad imaju Telegram. Telegram je bukvalno u svim aspektima neuporedivo brzi i bolji od Vibera. Kada bi svi korisnici Telegrama preporucili ljudima sa kojima su u svakodnevnom kontanktu da se prebace na Telegram problem bi bio resen i Viber bi otisao u zaborav. :)

Da, ali kad se setim dok sam imao htc magic, znači drugi Android ikada, kako sam posle ljude terao da prodju na whatsapp sa sms kao da sam pričao marsovski, mislim da si karte podeljene i teški da će se odnos kod nas menjati po pitanju wapp viber telegram. Ja sam telegram instalirao samo zbog nekih ljudi iz irana jer im je muka da pale vpn za wapp i fejs, viber ne koristi niko, telegram svi.. Inace ni ja ne bih, jer imam bukvalno 3 kontakta koji su vrv isto kao i ja probali da vide šta je to posebno, a nisu koristili ..

Pa nisam siguran ali Viber kao da koriste mahom zemlje gde je HDI jako nizak :-D
WA i taj Telegram su druga prica.

Ti bas obozavas taj Telegram :-D sta si koristio pre njega, iskljucivo sms? :-D
Ne obožavam ga, mislim da je najpristupačniji masama, a bolji od Viber-a.
Volim e2e, i šta god to nudi na pristojnom nivou koristim.
Signal je odličan, samo drugačije fokusiran i veoma siguran. Ima pozive što je bitno. Ali nema WP verziju nažalost.

2010. Viber kao Skype alternativa nudi besplatni voice call na jednostavniji nacin (nema registracije korisnika, i slicno tome). Vecina ga je tada probala a i danas koristi bas zbog toga, besplatni pozivi. WhatsApp i ostalo iako su tehnicki verovatno bolji, nisu imali pozive do skora.

I dalje ne razumem zasto ljudi koriste Viber kad imaju Telegram.
A ja ne kontam što se Hangouts ne koristi više, kad ga skoro svi imaju :)

A što se tiče Viber vs Telegram... Jednostavno je to: Viber se pojavio puno ranije, radi dobro, ima sve što prosečnom korisniku treba, pa je samim tim privukao veliki broj korisnika. Telegram (ili neki drugi sličan program) je možda nešto bolji, ali ne toliko da bi masa "Vajberaša" poželela da pređe na drugu stranu, samo zbog nekih sitnih prednosti.

2010. Viber kao Skype alternativa nudi besplatni voice call na jednostavniji nacin (nema registracije korisnika, i slicno tome). Vecina ga je tada probala a i danas koristi bas zbog toga, besplatni pozivi. WhatsApp i ostalo iako su tehnicki verovatno bolji, nisu imali pozive do skora.
+1000

Ja sam probao telegram, našao 3-4 kontakta sa kojima se nisam čuo par godina, i obrisao ga. Bio bih spreman da ga opet instaliram i koristim, ali samo ukoliko ponude i pozive.
Konkretno, koristim viber, wa, hangouts, skype; svi imaju opciju poruka i poziva. Telegram, sada kakav jeste, jednostavno mi je višak...

Da se pogubis koliko servisa, Skype,Messenger,Telegram,Kakao,Signal,Waaaa,Viber..... Pa ko to da isprati posle kukaju kako im slaba baterija, pa ljudi to vuce jede bateriju...
Twitter i Skype gore a boranija dole :-D

dc8882d82836d02a4a76db36efb2b6a4.jpg

Poslednja izmena:
U pravu si... Ali eto, situacija je da jedni koriste samo viber, drugi wa, a ja volim da zovem preko Skype kad je god to moguće :)
Zato mi najlakše da imam sve te programe i nikog ne ubeđujem ni u šta :)

Poslednja izmena:
Šta će mi Viber i WA na računaru nije mi jasno. Koristim oba, Viber samo iz razloga što ga koristi većina ljudi koje imam u kontaktima, ali inače mi puno bolje WA leži.

Meni je telefon već dva puta bi u servisu duže vreme,a drugi android telefon nisam imao,i iz tog razloga meni je ok imate desktop verziju ovakvih programa.A ko ne želi,ne mora ni da je instalira.A i komotnije mi je sa komapa da kuckam poruke nego na fonu,naravno,ovo se odnosi kad sam kod kuće.Plus ne moram da držim fon stalno na WiFi-ju.
Mislim da je ovo dovoljan razlog.

Extremna potreba za tim servisima a telefonski poziv i sms vise nam nisu ni za rezervnu.... E meni jesu, imam dva obicna telefona za svaki slucaj.

Ne znam, SMS mi nikad nije zatrebao da ga kucam sa kompa. Tako i ovi servisi. Naravno svako ima drugačije potrebe.

Extremna potreba za tim servisima a telefonski poziv i sms vise nam nisu ni za rezervnu.... E meni jesu, imam dva obicna telefona za svaki slucaj.
Sve se seli na/preko Interneta, pa taka i kumunikacija. Nedavno sam negde pročitao, da je jedan provajder ukinuo pozive i sms, nudi samo protok preko Neta.

Vrlo brzo će se mnogo vise koristiti komunikacija preko Interneta, nego klasični pozivi i sms poruke.

Naravno.. Zato u paketima nude net na kasicicu a minute i sms u dzakovima.

Bas me interesuje kako ce se provajderi snaci u svemu tome za 5,6god.

Poslednja izmena:
Sve se seli na/preko Interneta, pa taka i kumunikacija. Nedavno sam negde pročitao, da je jedan provajder ukinuo pozive i sms, nudi samo protok preko Neta.

Vrlo brzo će se mnogo vise koristiti komunikacija preko Interneta, nego klasični pozivi i sms poruke.
Pomenuo sam sms i pozive kao rezervu, kada nam jel smart telefon visi na servisu a mi treba da stupimo u kontakt sa nekime...
Cemu onda i sim kartice, i to može da bude u romu, kao file...E-sim...

I ja imam gotovo svakog meseca visja 200min...sve ide preko voipa.

Naravno.. Zato u paketima nude net na kasicicu a minute i sms u dzakovima.

Bas me interesuje kako ce se provajderi snaci u svemu tome za 5,6god.
U Norveškoj su odavno manje-više svi paketi sa neograničenim razgovorima/sms. Cene i same pakete određuje broj GB i brzina prenosa.

Da pitam nekog ko zna. Kako se na viberu gleda online status. Za neke ljude pise da su uvek online iako znam da nisu ma telefonu. A nekima i pise ona poslednja aktivnost. Od skoro sam poceo da ga koristim zbog neke grupe oko policije u mom gradu :D. A primaran mi ne whatsap i za njega znam da kad izadjes iz aplikacije istog trenutka pise: poslednji put vidjen... Na viberu je to malo glupo, ali sto se tice zastupljenosti i organizovanja nekih grupa, viber je bolji

Lepo je to rešeno. Ukoliko je telefon na mreži (na internetu) i ulogovan na viber servis, pisaće da je korisnik online.

Poslednja izmena:
Na whatsappu je to krajnje glupo, na viberu je online kad je korisnik online, prosto da prostije ne moze biti. Nije bitno da li je u aplikaciji ili ne, ako mu je ukljucen net, online je.

Po 20ti put, meni je mnogo bolje resenje na wa :)

I meni je bolje resenje whatsapp. Sta ako ja necu da ulazim na viber a hocu da budem povezan na internetu. Treba da killujem viber?

Imas opciju da iskljucis 'online' status.

Ne znam kojom to logikom, ja ako hocu da posaljem poruku nekome na whatsappu, ne znam da li je on online, tj da li ce primiti poruku, ili ce je dobiti/videti tek kad upali net za 100 godina. Znam tek kada posaljem poruku.
Krajnje glupo.

Na viberu znas da je covek tu, i da ce primiti poruku kad je posaljes.

Kontam da dugo koristite whatsapp pa ste navikli, ali stvarno ne vidim kako vam je logican taj sistem.

Kako ne znas da li ce primiti ? Ako dobijes dva stikliranja znaci da je primio..

Kao sto rekoh, znas tek nakon slanja poruke.

Imam drugare koji cesto gase net npr, i nekad kad hocu da pisem duzu poruku za nesto hitno udjem u viber, vidim offline, posaljem sms.
A na whatsappu bi morao prvo da iskucam, da posaljem, pa da cekam da l' ce da se stiklira. Ma idi bezi.

Kao sto je loznica rekao vidis stikliranje, a i na viberu vidis da je bio aktivan neko pre 15 min a ne stize mu, tako da mu dodje na isto. A to da se iskljuci vidljivost ne volim da radim nigde

Kad su kreirali wa, verovatno su podrazumevali da je telefon uvek online. To mi je nekako i razumljivo, ali ljudi eto vole da često gase net na telefonu. To može da bude iritantno; pošaljem poruku, nakon 1 minuta pogledam u telefon, nije isporučena, onda šaljem ponovo na sms.
Ako šaljem na viber, vidim da li je kontakt online i ako jeste šaljem. U protivnom šaljem sms. Prosto...
Na sličan način radi i Skype.
Na viberu je lepo rešeno i pozivanje; znam kad zovem da li je zvonio telefon ili ne (odnosno da li je kontakt bio offline kad sam zvao).

Poslednja izmena:
Vrh Dno