Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Šta je tu odlično, Danilo? Šta ćeš ti od toga realno primetiti, kao običan korisnik, osim da ćete možda spamovati velike kompanije preko WA? ;)

Uzgred, interesantan komentar sa tog linka:

Fun fact: when you sign up to WhatsApp, you grant them the right to hoover up every phone number stored in your phone to their servers to act as a giant reverse lookup database, even if the numbers were never linked to existing WhatsApp accounts in the first place. It's in their TOC:

"In order to provide the WhatsApp Service, WhatsApp will periodically
access your address book or contact list on your mobile phone to locate
the mobile phone numbers of other WhatsApp users (“in-network” numbers),
or otherwise categorize other mobile phone numbers as “out-network”
numbers, which are stored as one-way irreversibly hashed values."

Source: https://www.whatsapp.com/legal , under the heading "User Provided Information"

Poslednja izmena:
Nije li da oni tvrde da se to radi lokalno na telefonu?

Ima nova aplikacija, tek juče sam saznao za nju, Aznog se zove. Istog tipa kao i sve ove ostale samo što nudi i mogućnost pozivanja broja koji nema registrovanu Aznog aplikaciju. Takav pozive je ograničen na dva minuta ali i to je nešto. Tek sam je instalirao pa videću da je bolje istestiram u što skorije vreme.

Poslednja izmena:
Šta je tu odlično, Danilo? Šta ćeš ti od toga realno primetiti, kao običan korisnik, osim da ćete možda spamovati velike kompanije preko WA? ;)

Pa zato što su izbacili to, WA se vodi kao aplikacija koja se plaća - mada ja ne znam nikoga da je platio za korišćenje :)
Ovako lepo free kao i druge i nema zabune...

NAJPOPULARNIJI servis za dopisivanje WhatsApp od danas je potpuno besplatan, objavio je osnivač kompanije Jan Koum. Naime, WhatsApp potpuno ukida godišnju naknadu u iznosu od 0.99 dolara i svi koji žele moći će ga koristiti potpuno besplatno.

"To zapravo ne funkcionira najbolje. Iako se iznos manji od dolara godišnje ne čini velikim, nemaju svi kreditne kartice. Ne želimo da ljudi misle da će njihova komunikacija sa svijetom u jednom trenutku biti prekinuta", rekao je Koum na DLD konferenciji u Münchenu.

Brojni korisnici su i do sada WhatsApp koristili besplatno jer im naknada nikad nije naplaćena, no postoji dio korisnika, uglavnom novijih, kojima je sustav pri registraciji naplatio iznos od 0,99 dolara. Onima koji su platili naknadu, taj iznos neće biti refundiran.

WhatsApp, za koji je Facebook izdvojio 19 milijardi dolara, osim toga u potpunosti ukida reklame unutar aplikacije. To u praksi znači da svom vlasniku više neće donositi niti dolara prihoda.

WhatsApp trenutno ima skoro milijardu korisnika diljem svijeta, a ukidanje naknade za korištenje mogao bi donijeti novi rast broja korisnika
. Facebook planira širenje servisa na poslovni sektor, što znači da bi se preko WhatsAppa moglo komunicirati s teleoperaterima i službama za korisnike drugih institucija.

Poslednja izmena:
Whatsapp i dalje nema desktop app za razliku od Vibera i Telegrama, a Web aplikacija ne radi ako je isključen mobilni. 2016. godina.

Šta će mi Viber i WA na računaru nije mi jasno. Koristim oba, Viber samo iz razloga što ga koristi većina ljudi koje imam u kontaktima, ali inače mi puno bolje WA leži.

Whatsapp i dalje nema desktop app za razliku od Vibera i Telegrama, a Web aplikacija ne radi ako je isključen mobilni. 2016. godina.
To je zato što WA drži poruke na telefonu, i sinhronizuje Web isključivo preko telefona. Dok Viber sve čuva na svojim serverima, i Telegram u oblaku za obične chat-ove.

Pa to sto njemu ne treba, ne znači da je to plus.. Telegram app za komp je mnogo lakša i fluidnija od viberove, plus ima da se zakljuca šifrom.. Wapp mi ni ne treba manje vise ako mi je mob tu, ako mora da je upaljen, i uz komp da bih skenirao kod..

A koji je procenat tih lljudi koji bi koristili WA na kompu?
Pitanje je koliko njih Viber koristi na kompu pa je must have...za manjinu verovatno.

Ne kažem, i meni je prvom nekako komfornije na mobu da pišem, osim kad mi kao treba baterija, ali nije razlog da nemaš krstenu App a platio si program milijardu milijardi.. Samo to..

Pitanje je koliko njih Viber koristi na kompu pa je must have...za manjinu verovatno.
Znam mnoge firme koje koriste Viber za razmenu poslovnih fajlova (fotke najčešće), pa je tu prilično zgodnije to raditi preko kompjutera. Plus, neuporedivo je komfornije pisanje preko prave tastature...

Takođe, uvek je plus kada neki program/app postoji za više platformi, to nikako ne može da bude minus.

Pa za te potrebe telegram je mama jer može pored slika sve da se šalje.. Vise sam mislio na ova cukanja svakodnevna

Sve češće mi se dešava na poslu da me ljudi pitaju da mi pošalju fotografije preko vibera umesto na mail. Naročito sam "oduševljen" kad hoće tako da pošalju fotografiju crteža nekog detalja i sl. Kad inače šklj fotografiju još dodatno upropasti viber, bolje da mi ništa ni ne šalju...

Znaci telegram vodi bitku sto se tice file sharing-a, steta sto bukvalno nikoga ne poznajem da to isptobam, svi su zaludjeni Viberom a kada im pomenes WA itd ma nece ni da cuju..

Znam mnoge firme koje koriste Viber za razmenu poslovnih fajlova (fotke najčešće), pa je tu prilično zgodnije to raditi preko kompjutera. Plus, neuporedivo je komfornije pisanje preko prave tastature...

Takođe, uvek je plus kada neki program/app postoji za više platformi, to nikako ne može da bude minus.
Krstim se od pomisli.
Znaci telegram vodi bitku sto se tice file sharing-a, steta sto bukvalno nikoga ne poznajem da to isptobam, svi su zaludjeni Viberom a kada im pomenes WA itd ma nece ni da cuju..
Može da šalje nekompresovane slike što je dosta dobro pored svega ostalog.
Viber takodje moze da salje sve vrste fajlova.
Može, može, nakon što to Telegram ima duže i mnogo bolje od njih.

Plus za WA nema glupe stikere, samo emoji ;-)

Ma da li je moguće?!
Za ne poverovati.

Sve češće mi se dešava na poslu da me ljudi pitaju da mi pošalju fotografije preko vibera umesto na mail. Naročito sam "oduševljen" kad hoće tako da pošalju fotografiju crteža nekog detalja i sl. Kad inače šklj fotografiju još dodatno upropasti viber, bolje da mi ništa ni ne šalju...

Hehhe istina!
Kada mi traže da pošaljem slike tako - nije mi dobro.
Još ako hoćeš da objasniš što to nije baš najbolje rešenje - još više ti ne bude dobro :D
Ljubičasta boja i stikeri - šalji slike !

Pa moze valjda u zip i vozi... ;-) ima nacina.

Ja lično ne vidim poentu slanja fajlova (osim nekih nebitnih fotki) na bilo koji način osim mailom (ili slanjem linka ka cloud-u za veći broj fajlova)...

Poslednja izmena:
Mnogo lakse i brze sa clouda, das link pa neka skida...

Možda samo moja navika, ali mi nekako normalno da dokumente (pdf, docx, dwg...) šaljem na mail. Brže i lakše se do istog može doći na bilo kom uređaju, lakše pronaći nekad kasnije kad zatreba...
Poslovna prepiska (ona zvanična), naravno mora da ide mail-om.

Btw, lepa stvar kod vibera je što je preko "viber out" opcije moguće besplatno pozivati INum brojeve (+8835100). Hangouts to naplaćuje, a preko Skype ne znam da li uopšte i može (znam da besplatno sigurno ne može).

Poslednja izmena:
Vrh Dno