Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

15 'vamo, 15 tamo, nabere se. Nismo mi tako odgojeni. To moj rojak iz amerike i slicni kupuju. 90% ih je na prepaidu, toliko ne dopune racun ni za mjesec dana, a ne da davaju za neku muziku. Valjda znas dje zivis, ne izigravajte zapad. :)

Ista spika je bila i pre 2, 3 godine ka nama koji su plaćali aplikacije. U smislu "nisam kada imam pirate" ili "nemam pare, iako sam kupio najskuplji telefon", "vi ste *****i".
Ista priča je bila i ranije za kupovine na steam-u.

Ne izigravamo zapad, ja mogu da platim to. Znam brdo ljudi koji plaćaju to.
Zašto se javljaju ljudi koje boli uvo za takve servise? I još gore, nisu ni koristili.

Ovo bi trebalo da je IT forum, ne lokalna mehana.

Poslednja izmena:
Na Telegramu to imas od kad postoji.
Da, ali zato na Telegramu nema korisnika :D

@ Tetsuo: ma, opušteno, nisam mislio da treba podržavati pirateriju ili tako nešto. To sam rekao iz jednostavnog razloga zato što postoji GOMILA odličnih i besplatnih on-line radio stanica, sa strimovima grupisanim po žanrovima. Naravno, ja razumem da neko želi da sluša baš nekog konkretnog izvođača, ali mi je drago što ja ne spadam u tu grupu ljudi ;)

15 'vamo, 15 tamo, nabere se. Nismo mi tako odgojeni. To moj rojak iz amerike i slicni kupuju. 90% ih je na prepaidu, toliko ne dopune racun ni za mjesec dana, a ne da davaju za neku muziku. Valjda znas dje zivis, ne izigravajte zapad. :)
Bravo za komentar, meni npr Deezer odgovara, imam 50 posto popusta na preplatu i to cudo, i opet pored toga imam kolekciju od 10gb za offline na micro sd, to je ono sto bas volim, odabrano.
Kako ko moze, ja bi npr pre za te pare uzeo nesto meni korisno na ebayu ili aliu. Na zapadu su te silne preplate, servisi od kad zastupljeni, oni bas forsiraju to onako zesce.
To ovde ne prolazi tek tako, zna se zbog cega..

Je li Whatsapp i dalje nema podršku za GIF?

Мени на Телеграм фали достављено, има послао и прочитано...

Da li je neko u istoriji imao slučaj da ne može da aktivira Viber iz razloga što mu prijavljuje grešku da je pogrešan aktivacioni kod koji je upisao. Telefon je iphone 5s i probano je sa tri broja telefona i sa više kodova i uvek je pogrešan kod. Izbrisana je aplikacija pa ponovo instalirana i sve je isto.

Možda to treba shvatiti kao poruku da se ne instalira. :D

Ne znam da li na iOS može sam da očita kod iz SMS aktivacije, ili da se proba sa pozivom?
Ne znam šta si pokušavao od ta dva.

I jedno i drugo. Ne očita samo iz poruke.
A na tom telefonu sve normalno funkcionisalo i samo se izlogovalo i tražilo aktivaciju.

Poslednja izmena:
Nadam se da sam razumeo sve je probano sa jednog telefona? Iphone 5s? Ako je tako, postoji mogucnost da te je Viber blokirao. I da vise neces moci da koristis Viber sa svog broja i tog telefona. Jer server prepoznaje "IME" tvog telefona i ne dozvoljava ti pristup. To se i meni desilo. Bez ikakve najave i obrazlozenja. Zato vise nikada necu koristiti raspali VIber.

Sve je probano sa istog telefona a probano je i na istom telefonu da se aktivira za neki drugi broj i ni to nije uspelo.

Viber nema podrsku. Samo pise da je ima, ali kada im se obratis salju ti sablonske odgovore. Tek kad ti se dogodi tako neki problem shvatis koliko je Viber ******. Moj savet ti je da predjes na Whatsapp ili Telegram. Neuporedivo bolji messingeri od Vibera.

Verujem da niti jedan od tih messenger-a nema nikakvu ili gotovo nikakvu podršku. Po meni i očekivano; ~100 ili više miliona korisnika, bez ikakvih pretplata i sl.

Viber nema podrsku.
Preko Twittera imaju sasvim OK podršku, ja ih par puta pitao nešto - odgovor sam dobijao najkasnije sutradan.
https://twitter.com/ViberHelp

Za one koji se bolje razumeju u Telegram, kako vam zvuči ovaj komentar navedenog texta?

Ono sto je velika prednost (a pomalo izaziva i strah) je to sto se sve prepiske i fajlovi cuvaju na cloud-u. Znaci, bilo da pristupate preko telefona, destkopa, ili na treci nacin, imate uvek pristup svim istorijskim prepiskama i poslatim fajlovima. Ovo takodje cini i zamenu uredjaja laksom/brzom.

Ono sto mi se svakako ne svidja je to da iz nekog cudnog razloga, ne postoji opcija download-a svih prepiski i slika sa cloud-a, kao da neko zeli da ih cuvate bas tamo. Posto u pitanju nije bas listirana kompanji iz uredjenog sistema, nego se radi o besplatnoj ruskoj kreaciji, malo me negde brine scenario u kom se jednog dana pojavljuju sa zhatevom da im uplatite XXXX EUR, inace ce sve poslati link na sve vase (tajne) prepiske i slike svim vasim prijateljima. A s obzriom da imaju pristup vasem telefonskom imeniku gde su SVI: prijatelji, rodbina, poslovni saradnici... Mozda paranoisem ali svakako mi se ne svidja sto nema opcije za download istorije pa da mogu da obrisem celu tu gomilu gluposti sa colud-a.

Poslednja izmena:
Potpisano za tviter. Ja sam im se jednom obratio, doduse popljuvao, i to na zvanicni nalog, posle mi stize mensn od Viber Support da se raspitaju kako mogu da pomognu. Poslao sam im mejl pre toga, odgovora jos uvek nema. Sreca pa sam sam resio problem, tako da mi vise i nije bitno, inace bih ih smarao dan i noc.

Мени на Телеграм фали достављено, има послао и прочитано...
Evo sta mi je Telegram podrska odgovorila na to pitanje.

we currently have two checks:

1 check: Message delivered to the Telegram cloud and your friend has been notified if he allows notifications.

2 checks: Message read (your friend opened Telegram and opened the conversation with the message).

We do not have a "delivered to device" status for messages because Telegram can run on as many devices as you want.

Za razliku od svih kompanija koje i inače čuvaju sve u cloudu, samo ti ne daju da vidiš. Koristi Secret Chat i nema cloud, obrišeš to kod sebe, obrisalo se tom kom si poslao.
A sam tekst je mogao da bude malo precizniji...
Elem, šta su hteli da kažu na kraju je da možete da napravite username, i da date nekome, bez da mu date svoj broj.

Poslednja izmena:
Vrh Dno