Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Stvarno dobro radi Viber sada; baš sam danas razgovarao sa drugarom iz Australije, veza je bila odlična. Poslednjih godinu dana sam koristio samo Skype za pozive ka Australiji jer mi se dešavalo da govor kasni na Viberu.
Mislim da kod mene i ne troši bateriju mnogo... mada ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer u poslednje dve godine uvek su mi online i Skype i Viber.

Ma cucla viber bateriju samotako. I poenta kad pricas viberom ukoliko je malo losiji signal je da pricas sporije i sve bude ok!...mada je meni opet skype prioritet za usa i australiju

Skype za pc2pc ili cell2cell?

Kapiram da je Viber primarno za cell2cell razgovore.

android2android :)

Rade i jedan i drugi dobro

Poslednja izmena:
Septimus cell2cell! U poslednje vreme dosta razgovaram sa australijom i amerikom,probao sam oba i skype se bolje pokazao; kao sto rekoh na viberu se desava kao da sagovornik prica enokijski ukoliko osoba brze prica (cujes po dva slova sa pauzama tj ding dong prekidima)...bar moje iskustvo.

Moram onda da probam skype for android, bas sa amerikom.

Kakav je skype na 3g?

Meni na iosu odlican. Inace znam da je ranije skype za android prakticno jeo bateriju,ne znam da li su to ispravili nekim narednim azuriranjem.
Mada evo meni recimo nocas 2 sata dopisivanja sa bratom preko vibera i sat ipo facebook, ttalk i baterija dovidjenja!!...i onda se pitaju zasto kritikujem baterije na iphonu :(

Po pitanju baterije skype je već neko vreme odličan.

Probacu skype danas, sutra.. Inace aplikacija fino klizi.

Btw, izasao danas apdejt za Viber.

Da li vam je Viber spor prilikom pristupa listi poziva (treći tab)? Kod mene baš treba vremena da učita, a to je jedini način da se pristupi 'dial pad'-u. I u poslednje vreme povremeno se javlja glasno krčanje prilikom razgovora, ovo se nije dešavalo ranije. Ne znam da li je problem specifičan za Samsung, ali se javio prilikom razgovora sa drugarima koji koriste S3, i S2 plus.

Kod mene na Samsungu nema tog problema. Baš sam sada opet probao i nakon ovog apdejta; treba mu mislim manje od sekunde da otvori bilo koji tab.
Problem koji imam sa Viberom je da ume da prekine vezu ili da veza postane naglo loša posle ~15-20 minuta razgovora. Ne dešava se baš uvek, ali ume da dođe do toga.

Pricas po Srbiji ili i napolje?(eu, usa, rus, aus)

@mitar1982 Kod mene na Nexus-u 5 sve ide glatko i bez kasnjenja.

Poslednja izmena:
@Septimus
Viber koristim uglavnom za CG, Švedsku, Švajcarsku i Austriju. Sa Australijom juče posle dužeg vremena preko Vibera, ali je bio kratak razgovor.

Poslednja izmena:
Nisam brisao call log od instalacije, a Viber svaki put učitava ceo log kad se klikne. Očigledno je bilo previše pozicija za moj tel. Sad sam otkrio da mogu da obrišem listu, i kad je skinuo 1200 pozicija radi ok. Moraću ovo da brišem povremeno.

Meni je na Nexus 5 Skype malo sporiji nego što bih očekivao. Razgovor na 3G mi je vrlo dobar.

Zna li se koliko trosi kb android Skype za voice pozive?
Citam da Viber, navodno, trosi 250kb po minutu razgovora, sto nije lose.

Ma smesno nesto trose oba; pricao sam sa bratom (usa) skoro sat vr preksinoc i nije ni 50mb skinuo skype! Tj krenuli smo preko vibera ali definitivno ustanovismo da se preko skypa mnogo bolje i razgovetnije cujemo.

Jel vam zvoni Skype i primate li notifikacije kada je ugašen displej?

Nidzo, na tabletu - da. Malo kasni za računarom, na primer, ali zvoni.

Dosta se ljudi žali na to, a i meni se dešava nakon promjene ROM-a. Ranije je trebalo je desetak sekundi da zazvoni, to što ti kažeš ali sad ni da bekne. Samo dobijem obavještenje kada uđem u aplikaciju o propuštenom pozivu.
Idem da eksperimentišem :)

Zvoni, ali kasno, zbog toga i koristim Viber kao primarni voip program. Inače mislim da je kvalitet zvuka na Skype mnogo bolji nego na Viber, video na Viber je npr. potpuno neupotrebljiv zbog eha.

Prvi put vidim da ima dva vibera na marketu....
Edit: Razlika koju sam video je da za ovaj "drugi" (ver. 2.0) stoji email adresa developera ka gmail-u (umesto [email protected]) i razlika u Permissions delu.

Inače oko potrošnje; danas sam razgovarao 14min, potrošeno je ~6.22MB, preko Vibera.
Pre neki dan na Skype potrošeno ~21MB za 31min. Danas ~1.75MB za 3min. Govorni pozivi su bili; malo mi deluje puno ali tako prikazuje na stanju...
U svim slučajevima veza je bila jako dobra i svi pozivi su bili ka Australiji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno