Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Kolega koristi dva telefona i na oba ima WhatsApp, odnosno Viber. Sada hoće da karticu iz jednog telefona prebaci u drugi, a da mu četovi iz telefona koji više neće koristiti budu prebačeni na drugi telefon. Kako se to radi, ako je moguće? I da li će morati da koristi dual WA i Viber ili mogu oba profila vezana za po jedan broj da budu u okviru iste aplikacije?
Odradi backup, zamjeni kartice, odradi restore. Isti princip kao kada uzmes novi telefon. Samo ce, nadma se, brisati telefone prije zamjene kartica.

Da ne bude zabune, ne nude oni ništa više (možda iMessage samo) što već nije moguće sa drugim ili sopstvenim matrix hostingom, ali jeste jednostavnije i imaju drugu ciljnu grupu. Opet, za PC postoje slični programi koji pakuju desktop/web verzije servisa (Franz, Rambox i sl.), tako da ih imaš sve na jednom mestu.
Dakle Beeper nudi samo Web verzije svakog programa, ali ne i punu integraciju?
Ako je samo Web prikaz to mi je loša opcija.

Odradi backup, zamjeni kartice, odradi restore. Isti princip kao kada uzmes novi telefon. Samo ce, nadma se, brisati telefone prije zamjene kartica.

Zaboravio sam glavnu stvar - ne želi da zamenu kartice, već telefon u koji prebacuje karticu ima slot za dual SIM, tako da bi praktično samo da doda četove iz jednog WhatsAppa i Vibera u drugi.

Hmm, iskrono ne znam kako sada viber odabere restore. Ako je android, ako se prije koristio viber sa dva broja, oba backupa su isla na jedan google acc. Sad, ako koristi dva google profila, da doda drugi i da proba odabrati restore sa njega. Ali stvarno nisam koristio dva vibera zadnjih par godina.

Dakle Beeper nudi samo Web verzije svakog programa, ali ne i punu integraciju?
Ako je samo Web prikaz to mi je loša opcija.
Ne, obrnuto. Navedeni programi su ubacivali web verziju popularnih servisa. Beeper koristi matrix protokol i bridge konekciju. Otprilike bot koji "kopira" originalni sadržaj u matrix chat i obrnuto. Na taj način možeš u jednom programu imati WA, IRC, XMPP, Discord, Teams. Tj. Beeper nudi neke od njih, neki drugi provajderi nude druge servise.
Međutim to ne znači da su iste opcije dostupne kao i na originalnom programu (npr. pozivi nisu)

rcs-sms.png

Ima li nešro slično Beeper-u ali da podržava i viber?

Biće još malo proguran onaj EU zakon po kojem će morati da otvore API.
Iskreno sam mislio da su to već uradili jer je usvajanje zakona čista formalnost.

Moguće je korišćenje 3rd party klijenata sa Beeper nalogom/serverom. Ali moraš da tražiš privremenu šifru od podrške. Sami sebi prave posao bez razloga :| Probao sam FluffyChat i Schildi Chat (Element fork). Prvi ne prikazuje stare poruke, već samo poslednju. Ili hoće, ali nakon dužeg vremena. Schildi radi ok.

Beeper klijent nema opciju da iz WhatsApp grupe izabereš korisnika i pošalješ mu poruku. S druge strane, odvojeni su servisi u panelu, dok je kod ovih sve zajedno. Pri tom su i 1-1 poruke (WA, Telegram) u grupama (što u Matrix chatu jesu, pošto zapravo imaju 3 člana). A na PC-u je uvek uključen spell checking, pa je malo nezgodno ako ne pišeš na engleskom. Bezveze je, ali neće skoro to promeniti.

Navode vodu na svoju vodenicu. Cilj im da zamene zamene Facebook, tj, budu sultan umesto sultana. Poslednji put kada sam slao veći broj SMS-ova, pola ljudi nije imalo uključen RCS, pa na kraju ne dobiješ ništa. To nam je što nam je. Ljudi su odabrali primarne servise za komunikaciju, i neće tu biti većih promena u (bližoj) budućnosti.

Ima li crna tema na PRO? lol

Meni super, bez reklama, black tema ima. Izbačene nebitne stvari iz app. Potraži na 4pda forumu.

Ne mogu da nadjem podesavanje za kvalitet slanja slika na wa, jel su sklonili i salje se uvek visok kvalitet ili je nesto drugo u pitanju?

Da li se jos nekom desava da podlednjih dana poruke u secret chatovima kasne na telegramu? Juce je jedna stigla 12h nakon slanja.
Poruke u grupama rade normalno.

Možda malo više nego inače 🙄
Imam dva naloga na jednom Messanger-u i svako malo ne dobijam notifikacije. A ono da vidim notifikacije da su stigle poruke, pročitam poruke, a kada otvorim aplikaciju, nema ništa novo od tog dana. Pojave se posle nekoliko minuta...

Tako da, sve je to redovno...

Nit imam para niti bih dao tolike pare za fon ali baš me zanima da l tako zeza nekad i na iPhone ove novije modele....
Inače, unormalio se Messenger.

treba mi pomoc. Na racunaru imam ulgovoan viber sa ozbiljnoooo velikom i bitnom konverzacijom. Stari telefon umro naravno bez backupa jer nisam planirao da umire (***a) ima li nacina da sa vibera prebacim konverzaciju na PC ? U podesavanjima na pc viberu nema opcije za backup ...

Da preformulišem pitanje, koja je korist Viber Plus u odnosu na običan?

Nigde nisam napisao da koristim Viber Plus :) Modded Viber app sam rekao.

treba mi pomoc. Na racunaru imam ulgovoan viber sa ozbiljnoooo velikom i bitnom konverzacijom. Stari telefon umro naravno bez backupa jer nisam planirao da umire (***a) ima li nacina da sa vibera prebacim konverzaciju na PC ? U podesavanjima na pc viberu nema opcije za backup ...
Ili copy->paste svih bitnih poruka ili da lupaš screenshot (pa koliko treba)

Može li se u viber namestiti da zvuk likeovanja bude drugaciji od zvuka za primljenu poruku?

Nazad
Vrh Dno