Šta je novo?

Menjačnice

Jel zna neko na Cexu kad se traži ukidanje dvostruke verifikacije šta treba da se stavi po polje banka? Pošto sam u OTP banci, a na kartici piše Societe Generale

Moras da kontaktiras support. A za to je potrebno da budes logovan jer ako im samo pises na mail bez da otvaras ticket ne dobijaju ga. Imao sam slican problem gde mi je clan porodice menjao telefon a zaboravio na 2FA. Trazice ti da se slikas ponovo sa licnom kartom i papiricem na kojem pise da zelis da ti resetuju 2FA i trazice ti cak i video snimak da napravis gde govoris to.
 
Probaj preko aplikacije, ne znam u čemu je fora tj. razlika, u mom slučaju meni sa PC-a i browsera neće nikako.
 
Pozdrav ljudi, skoro sam se uključio u ovu priču, tačnije pre par meseci. Pokušao sam sa binancea da prebacim na cex MATIC ali sam izabrao matic network što cex ne prihvata (prihvata samo erc20). Moje pitanje ima li tu spasa novčićima ili da se oprostim? Nije baš zanemarljiva količina 😟
 
Sa binance na neku eth adresu u metamasku, pa bridgujes na erc20 preko polygon bridge i onda posaljes preko erc20 na cex, ako bas moras tamo.trebace ti matic i eth za fees.
 
Ako dobro razumem, kolega je već poslao novčiće.

Manje više, možeš da se oprostiš u tom slučaju. Opcija pisanja CEX supportu je uvek tu, ali iz nekoliko priča ja vidim da tu vajde nema. Opet, možeš da probaš, ništa ne gubiš :)
 
Ako dobro razumem, kolega je već poslao novčiće.

Manje više, možeš da se oprostiš u tom slučaju. Opcija pisanja CEX supportu je uvek tu, ali iz nekoliko priča ja vidim da tu vajde nema. Opet, možeš da probaš, ništa ne gubiš :)
Nažalost verovatno gubi. Daj Bože da povrati nazad. Zato je prilikom nekog transfera uvek isprobati slanje sa malom količinom koina, pa ako prolazi, onda gruneš sve ostalo.
 
Ne bih da protivrečim, ali dovoljno je osnovno znanje šta gde možeš slati, i to je to, nema potrebe za testiranjem bilo kakvog tipa.

Od ne znam ni ja koliko transakcija, ni sa jednom nisam imao problema.
 
+1, imam i više nego dovoljno znanja, ali veće iznose UVEK šaljem iz dva, tri puta, što je sigurno, sigurno :)
 
Ako dobro razumem, kolega je već poslao novčiće.

Manje više, možeš da se oprostiš u tom slučaju. Opcija pisanja CEX supportu je uvek tu, ali iz nekoliko priča ja vidim da tu vajde nema. Opet, možeš da probaš, ništa ne gubiš :)
Videćemo šta će biti, pisao sam i odgovorili su mi pa sad otvaramo postupak refundiranja. Ukoliko upali šutam se u dupe ukoliko ne jedna više škola plaćena i šta sad, idemo dalje. Stvarno nikad nisam slao nigde i nisam obraćao pažnju na važnost networka...
 
Jel dobio ovo neko juce sa Binance:

Dear Binancian,
We’ve just sent you a Savings Trial Fund with a sponsored asset of 500USDT!
Check your Reward Center within 3 days, and redeem your trial fund by selecting it as you subscribe to the flexible products in the web version of Binance Savings, and enjoy the APY interest from your trial fund for a 14-day period. This voucher is not eligible for withdrawal or exchange, can be used only to redeem annual yield from the trial fund.
Currently we only support redeeming the Saving Trial Fund in the web version of Binance.

For more information please check How to Redeem a Savings Trial Fund.

Binance Team

I odem na link, dobijem stvarno tih 500 usd na Savings Trial Fund, i sta sad? To tamo stoji, nit' moze da se uzme, nit' da se kupi neki kripto... Ne razumem, kao tamo stoji, dobija se neki interes i to je to?
 

Prilozi

  • savings.jpg
    savings.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 26
Dobio sam ja pre par nedelja, nisam ni pokušavao da uradim bilo šta sa tim 😁
 
Da, dobiješ oko dolar kroz kamatu za tih 7 dana. Ne znam tačno koliko, ali nešto malo.
 
Jel neko imao skoro slučaj pokušaja kradje accounta na cex? neko je koristio moj user i emajl da trazi iskljucenje 2FA...
 
Ima neko neki info/mišljenje o Goku Market menjačnici?
Prvi put sam se skoro susreo sa njom a ima neke interesantne usluge/proizvode.
 
Gde je najbolje kupiti eth za nas, potpuni sam pocetnik i noob. Hvala
 
Ako se odlučiš za Binance, kupi BUSD pa konvertuj u ETH, manji su troškovi nego da direktno kupuješ ETH. Ne moraš se odmah ni prebacivati u ETH ako je u tom trenutku skuplji od proseka, sačekaš malo na neku povoljniju cenu, doći će.
 
Da li neko zna jel radi crypterium apple pay u Srbiji? Namerio sam nalog verifikovo i aktivirao visa virtual cc. Medjutim nemam dugme add to wallet kao sto pise u official guide.

Sto se tiče Crypterium-a, zaobilazeta ih u širokom krugu! Scam. Evo mog iskustva sa njima.
Čuo sam da imaju visa kartice koje rade u Srbiji, otvorim nalog pre jedno 2 meseca i prebacim određenu količinu BTC-a.
Uzmem visa virtual card, koja je besplatan i naplate mi odmah održavanje za tekući mesec iako je bilo oko 20. u mesecu.
Ubacim je u apple pay wallet, prebacim na karticu za probu oko 30 eur. i sve radi kako treba.
I tako oko mesec dana. Onda odlučim da naručim visa plastic card, koja košta nekih 15 eur.
Stigne mi uredno, posle desetak dana. Kontaktiram support kako bi mi deaktivirali visu virtual, support ok, izađu u susret u momentu čak mi i prebace na plastic visu nekih destak eur koja su ostala na virtual. Uredno aktiviram Visa plastic, prema njihovom uputstvu sa sajta. Probam da kupim nešto karticom, na njoj su mi 10 eur sa virtual kartice. Radi.

I onda kreće hali-gali. Uđem jednog jutra u app na telefonu kako bih karticu napunio većom količinom EUR, kad ono poruka "account cannot been payloaded".
Hm. Pomislih, nešto trenutno i sitno, sačekam sat vremena, pokušam opet, neće. "Account cannot been payloaded".
Pokušam sa različitim iznosima, ništa. Ista poruka. Rešim da pišem supportu. Odgovore veoma brzo, inače su brzi i ekspeditivni, da je sa njihove strane sve ok i da probam sa manjim iznosom.
Odgovorim im da sam već probao sa raznim iznosima i da ne radi. Traže screen shot. Pošaljem. Prepiska traje ceo dan. Odjendnom, prestaju da odgovaraju. Na svaki moj email, nema odgovora.
To mi već postane sumnjivo. Otvorim aplikaciju na telefonu, kad ono "internal server error, try again in 5 minutes". Pokušavam sat vremena, uvek isto. Pozovem druga, koji isto ima crypterium, kaže njemu radi app. Ja opet rešim da se obratim supportu. Nadovežem se na prethodni ticket, ovog puta odgovore, iako je prošlo dva dana od njihovog zadnjeg odgovora. Opet screen shot, opet cimanje, reinstalirajte aplikaciju, kažem već sam to radio, itd. Prestaju sa odgovaranjem. Opet celog dana nema odgovora.

Uplašim se za BTC na njihovom walletu, ne mogu da se ulogujem da prebacim na drugi, a support danima ne odgovara.. Setim se da probam da se ulogujem preko websajta. Uspem iz nekog puta, i tu mi je izbacivao neku grešku. Ulogujem se, vidim, tu je BTC, pokušam da dopunim karticu, ista greška kao i na app. I to samo kod mene, kod druga sve radi OK.
Brže bolje pokušam da prebacim svu količinu BTC-a na drugi wallet, neće. Nikako da izračuna fee, samo vrti. Krenem da klikćem na ono dugme, i upali posle ko zna kog puta.

Lopovi! Na walletu mi ostavi BTC u vrednosti od oko 20 eur. Naravno, ne mogu da prebacim jer je ispod transfer minimuma. Onda krenem da pišem opet email supportu.
I majku, i oca, i estoniju i sssr, sve po spisku. Odgovore da im je zero tolerance na hard words. I toliko od njih.
Javim drugu da beži od njih, da spasava svoj crypto. I pogađate, i njemu ostave na walletu oko 20 eur, iako je išao na transfer all, kao i ja.

Smorio sam pričom, ali nekome će biti od koristi. Zamislite koliko walleta orobe sa tih 20 eur, koje sami ostave na vašem walletu.
Što dalje od njih, lopovi i SCAM
 
Ne znam zasto si koristio BTC, mozda taj wallet ima limit minimum 20e, ja sam sa LTC radio i nisam imao problem da prebacim sav ltc sa walleta na fizicku karticu i onda podignem sav novac na bankomatu.
 
I da je to u pitanju, trebalo bi da naglase. Transfer all pokaze i kolicinu koju prebacuje, naravno da je pokazalo sve sto imam, a ostavilo oko 20€. Sta cemo sa blokiranjem pristupa aplikaciji, neodgovaranjem supporta? Sve smisljeno i sa namerom. Prevaranti. Ko kako hoce, ja samo da vas upozorim.
 
Ček, jel ti to dobro popunjavaš? Stop ne može biti manji od Limit.

SELL; STOP price is the trigger which ACTIVATE selling.
If the last price drops to or bellow STOP price, an order to SELL coin at a price of LIMIT will be placed in book.
Da shvatio sam za opciju stop limit, drugo me nesto muci ali ok je vec sam
Ček, jel ti to dobro popunjavaš? Stop ne može biti manji od Limit.

SELL; STOP price is the trigger which ACTIVATE selling.
If the last price drops to or bellow STOP price, an order to SELL coin at a price of LIMIT will be placed in book.
Shvatio sam kako radi stop limit, mucilo me i nesto drugo oko sell limit.
 
Danas dobio e-mail od Crypteriuma, gde traze da im dostavim "fill your TAX ID number"
Ukoliko ne popunim taj poreski identifikacioni broj blokirace ili ugasice karticu.
Ima li neko iskustva sa tim?
 
TAX ID je PIB (poreski identifikacioni broj) za firme, ne znam šta bi mogao da staviš umesto toga...

Vidim po Telegramu i Discordu da ljudi masovno povlače sredstva sa Crypteriuma. Malo iznad imaš i loše iskustvo člana @Che_...
 
Nazad
Vrh Dno