Šta je novo?

Menjačnice

Jel to kraken kreshovan? Izgleda da jeste

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Kod mene sve normalno na krakenu danas
Mada je juce bilo dosta problema ali ne treba da cudi jer je juce postignut istorijski rekord u trgovanju Bitcoinom

Poslednja izmena:
trguje li ko na bitfinexu pa par pitanja.
Tacnije, mora li da se odradi ceo postupak verifikacije za trgovanje kripto/fiat i fiat/kripto, pa kasnije dep/wid?
1. ime i kontakt
2. adresa
3. identitet (moraju dve, recimo licna i vozacka)
4.banka
5. know your customer

Ja sam odradio samo stavke 1. i 2.

Neki drugi sajt za kupovinu btc-a osim bitstamp-a i cex-a?

Mozes da citiras i vise ljudi odjednom a imas i edit opciju. Nemoj da pises 3 posta u 3 minuta.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Tek sam sad primetio da si ti pitao samo gde da kupis btc, ne i da ti treba kartica. Nesto sam se prebacio da ti treba kartica. U tom slucaju kao sto student rece, coinbase. Shift card je njihova kartica.

Preciznije poreska te neće juriti što kupuješ kriptovalute, ali za prodaju već može jer obavljaš promet robe/usluga kao fizičko lice (ako nisi registrovan kao pravno lice).
Ako ti ukupan godišnji prihod, računajući platu ako si zaposlen i sve ostale prihode (uključujući i prihod od trgovine kriptovalutama), prelazi ~ 2 Miliona RSD treba da platiš porez na dohodak.

Odakle je ova info? Ja nekako drzim u glavi da je 1mil godisnje limit.

Da li postoji neki Bot koji vuče API od menjacnica i moze da pišti/vrišti ili šta god prilikom naglog pumpa/dumpa odredjenog coina? Čisto zbog toga ako ne pratim situaciju dan-dva da mogu bar da odreagujem koliko toliko na vreme..

imaš aplikacije za to, npr bitcoin checker za android, samo podesi alarme/refresh interval kako ti odgovara

imaš aplikacije za to, npr bitcoin checker za android, samo podesi alarme/refresh interval kako ti odgovara

Odlično, hvala!
Pada mi na pamet jos jedna stvar, da li je moguće isprogramirati bota da recimo "hvata" razliku na kursu izmedju BTC/ETH? Evo da uzmem za primer Bittrex, mada većina menjačnica ima otvoren API... U toku dana se desi da bude više od desetak oscilacija od 3-5% izmedju ovog para, na Bittrex-u uredno stoji koliko je coin u % jači odnosno slabiji u odnosu na drugi, ako bi se bot isprogramirao i zada granična vrednost u procentima kada da kupi/proda određeni coin može lagano da se napravi profit od 30% na dnevnom nivou.
Da ne pričam o altovima, poslednjih dana sam upratio više od 10 različitih altova koji bukvalno imaju šablonski raspon od +60/-60% u odnosu na BTC. Ovo zasigurno neko radi i obrće abnormalno veliki novac...

Poslednja izmena:
Odakle je ova info? Ja nekako drzim u glavi da je 1mil godisnje limit.

Neoporezivi iznos dohotka jednak je visini trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u RS, a za 2016. godinu iznosio je 2.285.064,00 dinara. Naime, prema podacima koje je izdao Republički zavod za statistiku, objavljenim u Službenom glasniku RS, br 5/2017 od 25. januara 2017. god., prosečna godišnja zarada po zaposlenom u R. Srbiji isplaćena u 2016. godini iznosi 761.688,00 RSD. Iznos od 761.688,00 RSD pomnožen sa tri znosi 2.285,064 RSD.

Taj podatak koji si naveo se odnosi na zaposlene, za čije je plate već plaćen pprez na dohodak i socijalno/penziono.

Ne odnosi se na druge prihode o kojima ovde govorite, tj, ako se i odnosi, od tog iznosa treba oduzeti prihod za ličnu zaradu i druge oporezovane prihode.

Prilično je kompleksna tema. Tumacenje za neke ovde nama bitne stvari se cak razlikuje od uprave do uprave, ali svako taj iznos od 2m+ ne treba uzeti zdravo za gotovo.

Poslednja izmena:
Ja sam pricao sa jednim knjigovodjom, agencija... I dobio odgovor da je 1mil sigurna granica. Vec preko toga moze da bude problem sa PU

Radi ti sad, ali probaj posle 15.og oktobra.

The card will be delivered and you will be able to activate and use it. However, you cannot order new cards. The card will remain active until October, 15. After this date the card will be replaced with new one. The card will work in your country and will be reissued for free.
Please let me know if you have more questions.

Pretpostavljam da ce za ljude van EU izdavati MC, posto koliko vidim zabrana i nije potekla od njih, vec od Vise.

Imam do max oko pola btc na bitstapmu(btc ili fiat)..naravno fiat mora da se pretvori u kripto za slanje.prodajem bez medjusobnih provizija

Radi ti sad, ali probaj posle 15.og oktobra.

Već sam odlučio da više ne vršim devizne uplate na Xapo. Poslednji put sam čekao 5 dana da mi se novac pojavi na Xapo nalogu, a onda još 2 dana da dobijem konfirmaciju za kupovinu BTC. Naravno, tokom tih dana BTC je naglo padao, a Xapo mi računao kurs u momentu kreiranja kupovine...Samo za tih par dana sam izgubio oko 10% u vrednosti BTC. Srećom, trend je dobar pa sam se povratio na uloženo.
Btw, svaki dan sam pisao Xapo-u na mail sa pitanjem kada ću videti novac na nalogu - naravno, nikada nisu ništa odgovorili.
Tražim alternativu za Xapo. Neki predlog?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno