Nqjverovatnije cu se konsultovati sa nekim oko toga. Jel postoji mogucnost prebacivanje sa pay pal-a ili mora da ide preko kartice ?Nije glupo ali moraš da se dobro edukuješ. Sada svi ulaze sa nadom da će odmah da grune profit ali ako nemaju osnovna predznanja o trgovanju, to se najčešće završi fijaskom.
Što se tiče načina ulaska možeš da kupiš tether preko tether.rs pa direktno na market koji izabereš ili wallet.
Koja je razlika prodati kripto preko ecd-a ili povuci na karticu? U svakom slucaju ide priliv iz inostranstva na tvoje ime.
Razlikuje se prijava poreza u tom slucaju ili ne?Kada prodaš preko ECD-a, dobijaš priliv od domaće firme na dinarski tekući račun.
Ni naocare ne pomazu! 😢Covek je napisao da razume za prodaju, ali ne razume zasto izbegavaju kupovinu na ECD.
Razlikuje se prijava poreza u tom slucaju ili ne?
Ok, razumem za ljude koji hoće da trguju. Ali ako samo hoće da kupe kripto i da ga drže u wallet-u, koliko još košta da izvučeš kripto sa CEX-a?Razlika je u proviziji, na ECD najbolje je što možeš da prođeš je 3,95% a na CEX je to 3% +5$. 0.95% za veće iznose znači, nije za bacanje. Jel neko proveravao da li sada radi SWIFT preko Intese?? Tu je provizija 0,3%+25$.
Moze i na Binance, ali ides na pocetnu stranu i opciju Buy for EUR..to radi sigurno i transakcija ide u sekundi.Pozdrav, zanima me kako uplatiti novac da bi se kupio kripto ? Pokusao sam na binance , javlja mi error pise da ne prihvataju kartice naseg regiona valjda, neka sugestija ? Nikada nisam kupovao pa je svaki savet dobrodosao.
Hvala puno, da znam za dalje !Moze i na Binance, ali ides na pocetnu stranu i opciju Buy for EUR..to radi sigurno i transakcija ide u sekundi.
Ne možeš nekako deponovati dolare ako živiš u Srbiji. Najbolje je da kupiš neki Stablecoin, recimo Tether, preko ECD-a ili F2F i to poašlješ na svoj nalog na Binance. Pa tamo onda možeš da menjaš u neki drugi koin i trguješ.Pozdrav ljudi, malo mi je konfuzno ovo pa bi prijao neki savet. Ako kreiram nalog na Binance, mogu li deponovati dolare preko klasicnog wire transfera i smanjiti malo proviziju? Ili je bolje sa karticom direktno? Plan mi je da kupim kripto za odredjen iznos i da eventualno mesecno dokupljujem neku sumu, kako povuci novac kad dodje do toga? Ide li direktno uplata na karticu/racun , placa li se porez? Da li mi je potreban jos neki wallet i koji?
Ako platiš karticom ili online, imaćeš koine za desetak minuta na računu po neizmenjenim kursu.Ako u petak kupim neki novcic na ecd. a ta transakcija se u petak neralizuje, da li cu taj novcic u ponedeljak kada ponovo pocnu da rade dobiti po ceni od petka ili po novoj manjoj ceni ?
odnosno na walletu 🙂Ako platiš karticom ili online, imaćeš koine za desetak minuta na računu po neizmenjenim kursu.
Dobićeš ga po ceni od ponedeljkaAko u petak kupim neki novcic na ecd. a ta transakcija se u petak neralizuje, da li cu taj novcic u ponedeljak kada ponovo pocnu da rade dobiti po ceni od petka ili po novoj manjoj ceni ?
Имаш 20 минута да извршиш уплату (тј. да она буде евидентирана) и тада добијаш коине по цени по којој си их поручио (гарантована цена). Ако је уплата извршена/евидентирана након тог рока (1-2 сата или 1-2 дана) добићеш их по цени која тада буде важећа. (Имаш на њиховом сајту све објашњено.)Ako u petak kupim neki novcic na ecd. a ta transakcija se u petak neralizuje, da li cu taj novcic u ponedeljak kada ponovo pocnu da rade dobiti po ceni od petka ili po novoj manjoj ceni ?
Baš zbog takvih stvari sam odavno prestao da koristim Hitbtc i prešao na binance.Raspala Hitbtc menjacnica i dalje ne daje povlacenje etca sa njihove menjacnice samo trejd po smesnom kursu.
Kontam da ovo spada u kriminalno delo, drzati necija sredstva i ne dati povlacenje, uz ucenu u fazonu pa mozea da prodas ali kurs je smesan ???
Da ogovorim sam sebi, mozda nekome bude koristilo: prolazi SWIFT sa Cexa za 1 dan. Razlog zasto sam cekao svo ovo vreme i nervirao se da nije proslo je sto mora prvo u banci da se potpise izjava o poreklu para pa se tek onda vidi na racunu- a nisu me zvali da to potpisem, nego sam ja sada njih zvao pa su proverili da li imam nesto na cekanju. Lepo nerviranje od 8 dana za bez veze.Jel neko povlacio skoro SWIFT-om sa Cexa? Ja sam pustio pre 7 radnih dana i jos nista. Pisao sam u onaj support chat, ali ni tu jos nema odgovora.
Baš zbog takvih stvari sam odavno prestao da koristim Hitbtc i prešao na binance.
Šta da ti kažem, ako nećeš da prodaš ispod cene koju nudi hitbtc, onda sačekaj da se stabilizuje kurs i beži odatle što pre - drugarski savet.
Mislim da to rade jer nemaju dovoljno kripta za povlačenje... često je tamo bilo takvih problema i ranije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari