HitTheRoadJack
Poznat
- Učlanjen(a)
- 24.02.2021
- Poena
- 31
Ne razumem potrebu za ovakvim tvojim postom, ponasas se da sam te nesto licno uvredio.
Ja cenim tvoj doprinos ovom forumu ali ne mogu da okrenem glavu na cinjenicu da bi ljudi iz tvojih postova mogli da donesu zakljucak da zakon ne postoji.
Obrazac cu popuniti kad budem imao sta da povlacim i kad sve bude mnogo jasnije i tebi i poreskim sluzbenicima. A svakako cu javiti kako sam prosao jer smatram da treba da podelimo znanja.
Slazem se da je svako odgovoran za svoje postupke ali je odgovoran i za svoje nepostupanje.
Pa samim tim sto si podigao sredstva zaradjena trgovinom ili miningom crypto valuta a nisi podneo poresku prijavu u roku od 30 dana, ti si prekrsio zakon. Tu nema sta da se dokazuje, dosta je tvoj izvod iz banke, 3 min postupak.
Ja brinem za svakog clana ovog foruma a oni bi iz tvojih postova mogli da donesu pogresne odluke.![]()
Odlazio u PU i proveo se od Mike do Djure, od Djure do Pere, od Pere do Žike... I nijedan nije umeo da mi kaže kako da prijavim porez jer im apsolutno ništa nije jasno a što je najgore od svega, stekao sam utisak da ih apsolutno i ne zanima. Nakon te neuspešne ekspedicije, obratio sam se jednoj poznatijoj knjigovodstvenoj firmi i ljudi su mi doslovce rekli da ako PU nema obrazac (a nema) za konkretnu poresku prijavu onda ni ja ne mogu da snosim sankcije za neprijavljivanje poreza. Poražavajuća rečenica je došla na kraju a glasi "verovali ili ne, država je ostavila MINISTRU za pravo da da konačnu reč" šta god to značilo...