- Učlanjen(a)
- 13.09.2009
- Poena
- 365
Oni kazu da samo MasterCard ne radi trenutno,na twitter u komentarima haos s primedbama na sve i svasta.
Ja sam danas radio deposit sa otp master card karticom na CEXMa gotovi su, sad mi je izbrisao karticu, nema je uopste u listi kartica a kad pokusam da je dodam izbaci mi gresku i kaze da mi je kartica vec dodata.
Edit:
Visa je tu, znaci imaju izgleda problem sa MasterCard.
Imam ja, posalji pare.Da li neko ima Visa da proba?
Rešio se problem sam od sebe .Majnujem ETH i šaljem na Poloniex.Uradjeno 12 od 12 potvrda ali i dalje stoji Pending. Vidim da je iskljuen Deposit on Ethereum a omogućen Depozit on Tron. Ja koristim adresu Deposit on Ethereum. Dali je ovo samo privremeno ili treba da predjem na Depozit on Tron. Ako neko ima info u vezi ovog problema molio bih za odgovor. Unapred zahvaljujem.
moglo je, tada je fee bio smešno maliA jel se mogao kupiti Btc i Eth u martu kod njih kad je bilo 4000/100e?
nije debilan jer oni plaćaju fee koji je ogroman za eth.Zanimljivo da danas ceo dan ne moze da se kupi ETH na ECD.rs, i to bas danas kada je ETH pao dosta. A razlog je vise nego debilan, kao nestabilni "feejevi". Koja je to komedija od firme.
Imali su hack pre neki dan. Zaobidji.Jel neko mozda kupovao preko blokfolio aplikacije?
A ti si probao da podneseš prijavu za kapitalnu dobit u kriptu?Zakon odavno postoji, zove se Zakon o porezu na dohodak gradjana Republike Srbije.
Crypto spada pod digitalnu imovinu a prihodi od njega se smatraju za kapitalnu dobit (ovo je u novom zakonu).
Tvoje je da podneses prijavu u roku od 30 dana poreskoj upravi na osnovu koje ti oni donose resenje o visini poreza.
Prema tome-dizi i cutiA ti si probao da podneseš prijavu za kapitalnu dobit u kriptu?Prvo proveri pre nego što napišeš ovako nešto. To što si napisao su samo priče "rekla - kazala".
Oni u poreskoj nemaju blage veze šta je kripto, a ne kako da obračunaju porez. Nemaju uopšte u softveru kako to da zavedu.
Ništa još nije potvrđeno zvanično, kao ni za frilensere. Sa njima su još u pregovorima, i sve je stopirano do daljnjeg.
Bićemo svi obavešteni putem medija, verovatno negde na leto.
Da, slazem se, Zakon je vise nego jasan:Zakon odavno postoji, zove se Zakon o porezu na dohodak gradjana Republike Srbije.
Crypto spada pod digitalnu imovinu a prihodi od njega se smatraju za kapitalnu dobit (ovo je u novom zakonu).
Tvoje je da podneses prijavu u roku od 30 dana poreskoj upravi na osnovu koje ti oni donose resenje o visini poreza.
Pošto nisam prodavao i kupovao kripto, već samo imam kripto (recimo, dobijen za uslugu), i prodam ga za dinare u srpskoj menjačnici - "da dižem i ćutim"? 😎Prema tome-dizi i cuti
Tako isto frilenseri dizali..Prema tome-dizi i cuti
Tako isto frilenseri dizali..
Ja sam pokušao u PU u Novom Sadu pre 15ak dana. Odgovor tetkice za šalterom sam napisao par postova iznad.Da, slazem se, Zakon je vise nego jasan:
Član 2
Porez na dohodak građana plaća se na prihode iz svih izvora, osim onih koji su posebno izuzeti ovim zakonom.
Dalje stoji u clanu 64 Stopa poreza na prihode od kapitala iznosi 15%.
Prodaju kriptovaluta poreska ce oporezovati sa 15% kao prihod od kapitala.
Kapitalni dobitak je razlika između kupovne i prodajne cene imovine (asseta).
Interesuje me samo da li je neko prijavio u ovoj godini prodaju kriptovaluata poreskoj i da li je dobio resenje ili odgovor za porez i koliko je stvarno iznosio?
Da li ste prilozili dokaze o kupovini i prodaji(da bi ostvarili pravo na umanjene poreza) tj. platili samo porez na dobit a ne na celu transakciju?
Ti radiš kao frilenser? Dobio si rešenje o porezu?Bio lično da se raspitaš / platiš isti u PU? ili isto samo pretpostavljaš / piskaraš bzvz?Tako isto frilenseri dizali..
Jeste, to ces da objasnis sidiji ako dobijes krivicnu prijavu?Ja sam pokušao u PU u Novom Sadu pre 15ak dana. Odgovor tetkice za šalterom sam napisao par postova iznad.
Takodje sam bio da se konsultujem sa knjigovodjom, ali ni tu nisam dobro prošao, jer nisam imao neki obrazac koji treba popuniti za prijavu. Taj obrazac tetkica na šalteru, na žalost mi nije dala, jer ne postoji. To je bio njen odgovor 😀
I tu se završila moja gradjanska obaveza - do daljnjeg.
Ne razumem potrebu za ovakvim tvojim postom, ponasas se da sam te nesto licno uvredio.Super. Popuni onda taj obrazac i idi u PU da platiš porez, pa javi kako si prošao
Svako je odgovoran za svoje postupke, i ja ću.
Tek kad se dokaže da sam nešto uradio pogrešno kao i da nešto nisam uradio po zakonu, sam ću snositi posledice
Do tada... ne brini za moju krivičnu prijavu i 1-8 godina. 😂😂😂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari