Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

MX5 sam imao skoro mesec dana čim je izašao, SOT mi je bio 5h standard, kod mene nije moglo više, znači dan i po otprilike. Baš me zanima da li će Pro verzija imati noviji senzor na kameri i OIS.

Poslednja izmena:
Ok za Pro, ali ne nadajte se 8h SoT na MX5, ja zaboravih da kažem da je već nekih nedelju dana kod mene na testu :) Neću da otkrivam koliko je tačno SoT pre sutrašnjeg testa, samo ću reći da je ok. Pitaj loznice ako te zanima nešto da proverim, pošto si zagrejan za mx5 :)
Ccccc.. Znaci test sutra :) super !
Kada bi imao u blizini neku s5 da uporedis displeje,po onome sto sam procitao/citao tu su negde..

Ipak su resili nasi da ga uvoze ? Samo ce im lte u buducnosti( valjda nameravaju da ubace i 2600mhz) mozda biti problem posto podrzava samo 1800mhz lte.

@lates
Iskreno ne ocekujem ois,veoma malo mobova iz nekog razloga sa kamerama od 20mp ima ois. Valjda samo lumia 930 ? ( naravno ne racunam mobove sa uzasnim grbama )

Poslednja izmena:
Pro ce biti ceo brutalan :) od soc do dac-a pa sve do cene ;)

Now, the vice president Li Nan and Meizu on the microblogging disclose the aircraft's another major feature: sound quality.

Nan expressed: " PRO Hi-Fi system made ​​5 new upgrades, such as a reference to the new SOLO amp circuit design, the headset also supports balanced lines with the new high-end headphones Meizu EP-31, so close to some of my friends to listen. listening, evaluation is praise.

Google translate. Uz mob ce biti predstavljene i te nove sluske. ~80$ navodno.

Gizmo nikako da izadje test na sajtu :)

Poslednja izmena:
HOCEMO TEST!

Ja bih, da mi radi upload... Ne mogu ništa da kačim iz nekog razloga, pokušavam zadnjih dva sata da okačim bilo šta, upload ili ne kreće, ili ide katastrofalno sporo. Na SBB-u sam, nešto nije u redu, baš kad mi treba je počelo da zeza, koji maler...

A neka veze dug je dan :) sbb djubre..

Proradila prokletina, biće uskoro up, znaš kako sam se iznervirao, uh. Nije moglo juče da zeza, ili sutra, nego baš danas i baš kad hoću da kačim, to ti je :D

http://www.benchmark.rs/artikal/test_meizu_mx5-3949

Op op. Komentar posle u editu posta :)

Edit:
Mislim da je soc u pitanju mt6795t ( t kao turbo ) a ne mt6795. Verovatno je klok malo podignut,uglavnom nista bitno :)

Druga stvar u kini jos nije pusten model od 64gb pa ga ne racunaj ;)

"Senzor otiska prsta je brz i relativno precizan, radi dobro pod jednim uslovom - da prst stavljate baš onako kako ste snimili otisak, pošto je poprilično "alergičan" na prislanjanje prsta pod blagim uglom.  U tom slučaju odbija da prepozna otisak dok potpuno ne ispravite prst"

Rusi kazu da treba 2,3 puta da se ocita isti prst(drugaciji uglovi,coskovi) i onda radi 100 od 100 maltene.

Jos jedna stvar,mozda si mogao da se osvrnes na to da se ovaj mob iako je od alua primetno manje greje u igrama i pri obicnom radu od s6 i g4 npr. To nekome moze da bude veoma bitno :)

Mogao si da pomenes i da podrzava jednu lte frekvenciji za nase podrucije :)

Sve u svemu bas ozbiljna masina. Bas me interesuju cene u telesmoru ;)

Poslednja izmena:
Javite ako naiđete na greške, biće verovatno nešto s obzirom na nervozu danas ceo dan, ne znam ni kako sam ovo uspeo da okačim. Opet se ja negde hvatam previše za 290$ cenu u Kini u tekstu, kod nas je 450e, mada i dalje smatram da je cena kod nas pljačka, šta god drugi pričali.

Jos jedna stvar. Zar nije bilo price da eu verzija dolazi sa obicnim punjacem a kineska sa brzim ? U tekstu si napisao da je brzi punjac u pitanju..

Iskreno, ja sam ga dobio golog bez pakovanja. Pročitao sam da postoji mCharge mogućnost brzog punjenja, ali pošto nisam imao ništa od opreme nisam ni isprobao, pa zato nisam ni ništa detaljnije pisao o tome. Nisam znao da su u EU verziji zakinuli brzi punjač.

Poslednja izmena:
Ma da.. U rusiji gde se prodaje legalno eu model dobija se obicni punjac :)

Jos jedna zamerka :) u softver delu nisi mozda ubacio najbolju stavku flyme a to je da ima u sebi ugradjen app locker u smislu da jedini iskoriscavaju senzor za otisak u romu kako "treba" . npr stavis da ti galerija ili whatsapp butu zasticeni otiskom prsta :) da li ovako nesto ima s6 ugradjeno u romu ?
Pored toga ima i folder u samom sistemu gde su ti svi fajlovi koje prebacis u njega zasticeni od drugih ljudi,to jest mozes samo ti da im pristupis opet uz otisak prsta.

Nekome mozda nebitne stvari ali po meni odlicna implementacija senzora za otisak. Ne trebaju ti neproverene 3party apk..

Poslednja izmena:
Ne da je pljacka nego je... Ali dobro bolje da ne zapocinjemo to, zavrsice na kraju kao Zenfone2..

Gizmo, koji telefon nosis trenutno? Interesanta mi je situacija da kad bi bio na nekom ovogodisnjem ili proslogodisnjem flagship modelu, da li bi presao na MX5 i ako ne zasto ne.. :)

p.s. Ukoliko bi presao, odgovor se namece iz samog testa, samo ne znam da li te skroz ubedio telefon..

@loznica

Odlicna stvar, nisam znao za to.. Samo odredjenje app ili bukvalno mozes i B92 da zakljucas.. ?

Poslednja izmena:
Pa bilo koju apk koju stavis u tu listu..cim moze whatsapp cenim da moze i ta. Ali to neka gizmo proveri :)

@loznica

Da, to je dobra stvar sa iskorišćavanjem senzora na taj način, promaklo mi da pomenem :) S6 nema ništa slično koliko znam, mora 3rd party. Vratio sam ga jutros, ***, pitaću Dendija da li može.

@ProMaster

Trenutno pokvareni Nexus 5 koji treba da odnesem na servis jer mu je riknuo power taster i sad se restartuje u nedogled :d Pazi, ozbiljno sam razmišljao o nekom kinezu ovog tipa pošto mi ugovor u Vipu ističe tek u maju 2016. E sad, meni je MX5 odličan telefon za 290$ + carina ako bih naručio iz Kine, za 450 evra baš i nije. Sa druge strane, mnogo sam navikao na Nexus i Stock Android, ne znam da li bih mogao da se naviknem na Flyme... Drugi "kvalitet ne kinez" brendovi su bezobrazno skupi čak i na ugovor kod operatera, treba iskeširati tolike pare, pa sam što se tiče telefona još uvek u rebusu. Nadam se dobrim cenama za novi Nexus 5 kao za stari, ja sam svoj N5 u Standard 700 u Vip-u tarifi dao samo 33k, to je mnogo prihvatljivije tada bilo... eh milion puta editujem, umoran sam, ni post ne mogu da sastavim kako treba :)

Poslednja izmena:
Meni istice ugovor u januaru, sto znaci da uskoro mogu da uzmem telefon, ali bi radije 50% imam astronomske racune pa da malo to ublazim, a da kupim nesto iz Kine do 300-350e... Jedino sto me kopka je kvalitet izrade, komponente kao komponentne ne mogu da ukenjaju toliko (sem displeja), ali izradu uff... Citajuci razne testove, sem tih nedostataka vezanih za tastere i slabo zategnute srafove????? nisu nalazili druge mane.. Ali opet treba preci sa M8 na nesto drugo i biti zadovoljan izgledom i izradom.. :)

Poceo sam da gledam sve zivo, od Doogee F5 (za kojeg poznavaoci iz teme za Kineske telefone kazu da je djubre, meni izgleda strava) pa do skupljih varijanti tj MX5, mate S mi se svidjao dok nisam video cenu i jos par telefoncica ima zanimljivih za takoreci ``male`` pare..

Sacekaj meizu pro 5 pa ima ga narucimo zajedno za 500e (prekosutra predstavljanje )[emoji23] i kinezi nisu kao sto su nekada bilu.. Kupovna moc im raste i sada bez blama izbace telefon od 450/500$ u kini.

@promaster vidi i honor 7, na toj gornjoj granici je ali ga ima po istoj ceni i na kp i to eu model :)

Sacekaj meizu pro 5 pa ima ga narucimo zajedno za 500e (prekosutra predstavljanje )[emoji23] i kinezi nisu kao sto su nekada bilu.. Kupovna moc im raste i sada bez blama izbace telefon od 450/500$ u kini.

hah.. Ma samo neka ga predstavljaju.. :) do 350-400$ bih jos i dao za njega, ALIII.. Mora da bude macka, da se razumemo.. :) Svi ocekuju puno, videcemo..

@ Vojkan

Gledao sam i njega.. Nekako su mi on i Mate 7, ne znam, cudni... Kakvi su sto se tice podrske za CM ili neke pure android custom romove..?

Poslednja izmena:
nisam gledao, ali nešto sumnjam da ćeš se usrećiti... ja sam odavno shvatio da je jedino nexus za te aosp romove, kod svih ostalih su to samo manji ili veći krpeži, jedino na nexusima custom romovi mogu da rade kao stock u svakom pogledu. što i nije loše, dobro dođu promene UIja, malo neko korejsko đubre, malo doterani sense, malo neki kineski bling-bling ios wannabe, malo neki nexus ili oneplus za aosp, da se razbije monotonija... :)
EMUI je dosta sličan MIUIju koliko sam video, dok je FlyMe na meizuu drugačiji čak i od drugih kineskih romova koji su sami po sebi drugačiji

inače videh malopre na FB meizu srbija

Od sledeće nedelje Meizu telefoni će moći da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Winwin, Handy, Gigatron, Tehnomanija, ComTrade shop, Bus Computers, Uspon, Control Point, a kod operatera od oktobra.

post je od 11. septembra tako da je sledeća nedelja već došla i prošla, a pitao sam ih kod kojih će operatera biti, da li opet samo telenor ili i ostali... videćemo šta kažu

čini mi se da nedostaje ponešto ovom testu a to je više utisaka iz realnog rada, tipa kvalitet telefoniranja, kvalitet muzike na slušalicama, kako radi speakerphone, previše se sve vrti oko ekrana i kamere...što je naravno važno ali nadam se da to nisu jedine funkcije na telefonu koje su važne našim kupcima...

što se tiče cene ja sam od pre neki dan vlasnik meizu m2 note i bar meni to je neki plafon cene trenutno za kineski telefon...to mi je drugi kinez, prvom je nakon svega nekoliko meseci otišao touch, i iskreno i za ovaj sam se razmišljao...nisam još uvek ubeđen da su dostigli kvalitet izrade i kontrolu kvaliteta kakve imaju poznatiji proizvođači...naravno, pokvari se i telefon tih marki ali bar meni još nijedan telefon koji sam do sada imao nije otišao u večna lovišta već su svi negde okolo po familiji ili služe kao backup...problem je što je kod nas zbog načina nabavke teško i voditi neku statistiku koliko je kineskih telefona u upotrebi, a to znači teško je imati i neke preciznije podatke o kvarovima itd...

Evo u Handy-u Mx5 57 000 isto kao MX4 ...U cetvrtak se Mx5 ocekuje i u ostalim radnjama ,kao i m2 note ..

Samo sto je mx4 32gb a mx5 16gb. :)

Niko u Srbiji ne valja pro modele? Zasto je to tako?

Zato što Pro zvanično još nije ni predstavljen? :D

Mozda misli na 4 pro. :)
A moj odgovor bi bio zato sto je previse skup. Posle placanja atesta,uvoznih dazbina i cuda kostao bi kao s6 a to niko normalan onda ne bi kupio..

Nazad
Vrh Dno